Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laookon_
üzenetére
Hát, ha nagy akkuidőt akarsz, szinte nulla IDLE fogyasztással, vegyél iPhone 11 pro maxot.
Esetleg valami Huawei-t, amelyik oprendszerének olyan agresszív a memóriakezelése, hogy azonnal mindent kib*szkod a memóriából.
Nem tudom, mit vársz egy telefontól, de a Note 10 is bőven, erős használattal is elmegy egy napot. Persze, ha valakinek van arra ideje, hogy cak a telefont nyomkodja napi 10 órán át egyfolytában, arra semmi sem elég.
-
válasz
sanyi0627
üzenetére
Nekem, időről időre a google play services akad be, de azzal sokmindent nem tudok kezdeni, frissítések hol megoldják,hogy elrontják.
A gmail-el többször szívtam már, végül letöröltem, mást használok (aquamail).Nézd meg, mi használja a helyadatokat/gps-t, azt is mindenképp érdemes kikapcsolni, ahol lehet, és semmiképp se használja állandóan semmi, mert az merít rendesen.
-
válasz
Sanyaboy2
üzenetére
Erre biztos mindenki mást mond, majd az akku-guruk nyilatkoznak. Saját esetemben biztos nem használnám úgy, hogy 100%-on tartom töltővel és közben nyomkodom órákat. Baromi gyorsan feltölt, inkább meríteném szépen, aztán mindig rátöltenék és addig közben nem használnám (pl. 30-80%-ig kevesebb, mint fél óra alatt felmegy, annyit azért ki lehet bírni nélküle, ha nem a "telefonod a munkád").
-
válasz
üzenetére
Valóban, kezdetek óta követem a topikot, és pont emiatt lett i11 Note 9 után. Szerencsére már jóval jobb a képminőség és lesz még jobb is. Csak a tisztánlátás miatt írtam.
45W-os töltő 0-100-ra valami 5 perc különbség van, nem igen érte meg, de már mindegy

Ha nulláról töltöd, akkor 30 perc esetén kb. 11% különbség van (65 vs. 76%). Mivel minél több van benne, annál jobban lassul a töltés, így közelednek a %-ok a vége felé.
-
válasz
üzenetére
Azért hozzátenném,hogy nem mindegy, milyen körülmények keözött fényképezel. Ahol van elég fény (szabadtér), ott valóban e a helyzet, de volt i11-em, és beltéri képek egyértelműen jobbak a Not e10+ által készítettnél. Note-é egyszerűen zajos, meg még el is mossa, i11 beltérben sokkal jobb képeket csinál.
-
válasz
eliterob
üzenetére
Értjük hát, nem magadnak veszed a telefont, hanem hogy lássák, hogy nálad bizony egy Note 10 van. Örülök,hogy nem ilyen körökben mozgok, ahol ennyire számít a külsőség, meg a képmutatás, de nem vagyunk egyformák, ha neked ez kell, no offense!
Nem lesz rá 2 év garanciád, csak 1 pl. Valamint a frissítések is adott esetben késhetnek, stb.
Snapdragonosat biztosan nem kapnál, mert akkor az égvilágon semmilyen garanciád nem lenne rá.
-
válasz
eliterob
üzenetére
Pár éve én sem tudtam elképzelni, hogy olyan lób*szó telefonokkal fogok rohangálni, mint a Note 8-9-10+... dehát ez már nem is telefon,hanem mutlimédia eszköz. Az igazság az, hogy pont a hagyományos értelemben vett kommunikációra használom a legkevesebbet. Túlnyomó többségben inkább tartalom fogyasztás (yt, film, sorozat, skype business konferencia hívások, e-mail, stb. ), ahhoz pedig jó a nagy kijelző.
-
válasz
sompetike
üzenetére
Zoom mikrofon az nem az, hogy videófelvétel közben egyes dolgokra rááközelíve az onnan érkező hangokat próbálja felerősíteni? Az nagyon nem fog segíteni azon, hogy beszélgetés közben jobban hallja a hívott fél a hívó hangját, ha a hívó kihangosíja a beszélgetést...
-
válasz
Spricccer
üzenetére
Érdekes, én akárhányszor ilyet tettem fel (hidd el sokszor és sokfélét), ha az elején csilámos volt, napok után is az volt, csak kevésbé. Egyetlen nedvesen felrakható sem volt kivétel. Ha neked eltűnt, azt ezért erősen szkeptikusan kezelem, de mindenesetre akkor örülj neki nagyon

-
Számomra kb. az lett a legjobb új feature,hogy a Samsung Billentyűzetbe bekerült a Samsung Pass gomb és rányomva csomó lehetőség adott. Remek.
Kár,hogy a Samsung Pass-t nem lehet weben keresztül is elérni, de ha tévedek, légyszíves valaki homályosítson fel, jólenne úgy szerkeszteni a jelszavakat, ahogy a lastpass-ban is tudom weben keresztül is. -
Aquamail szakértők!
Hogy tudm beállítani,hogy ne vonja össze az üzeneteket az értesítéskor? Ha több jön, már csak így mutatja, és nem tudom egyesével lenyitni, hogy mondjuk olvasottá tegyem, vagy törölnem, csak egyben. Szeretném,ha külön, már itt kint ezt megtehetném, ne kelljen több üzenet esetén azonnal megnyitni mindig az Aquamail-t.
Ha több mail jön, ez a helyzet:
Ha csak aegy, akkor meg itt a lehetőségek. Ezt szeretném látni akkor is,ha több mail jön egyszerre:
-
válasz
Gabbana
üzenetére
A frissítések sorra elcseszik majd javítják. Végtelen ciklus. Persze ha az akku optimalizálót kikapcsoltad és ennek ellenére is szarul működik akkor azzal van a baj amit leírtam. Mondjuk nálam nagyjából jól megy, de azért néha csak akkor tölti be a maileket ha megnyitom, máskor meg simán megjönnek időben.
-
válasz
Memmaao
üzenetére
+1 a gyári protective toknak. Nyilván megnöveli a vastagságot, de véd rendesen, plusz ott a kitámasztó, skype-oláskor, vagy bármikor jól jön. Ha meg épp nem kell extra védelem, van egy gyári szilikon és egy gyári clear cover is. Azok is "kintebb lógnak", mint a kijelző síkájából, gy védenek. Persze mindegyik tokban van olyan esés, ami nem védi meg a display-t, elvégre nem mindig sík felületre esik.
-
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Ne haragudj, túl sok hozzászólást olvasok mostanában, azt valahogy kihagyta az agyam, hogy a tiéd "zakózott" egyet. Ha csak nem tudod meggyőzni a szervízt, hogy külső beavatkozás nélkül történt vele ami, akkor ez nem garanciális probléma. Viszont azt biztos megkérdezném,hogy ha fizetős a dolog, akkor megoldható-e a háztól házig a Samsing szervíz.
-
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Ha Samsung garancia van rá, akkor most prémium van a koronavírus ideje alatt, azaz viszik-hozzák neked: [link]
-
Az ujjlenyomat biztonságosabb, mint a 2D arcfeloldás, ezért kéri azt, vagy a kódot.
A feloldás utáni 2 perces időintervallum lehet csökkent, nekem egyszer volt olyan, hogy előre szoktam feloldani, hogy ne tökörésszek (mint azok, akik azután kezdenek el a táskájukban turkálni a péntárcájuk után, amiben a bankkátya van, amivel fizetnek, amikor kimondja az összeget a kasszás és mindenki ott vár...), és a múltkor eltelt kb. 30 másodperc a feloldás után és érintéskor újra kérte az ujjlenyomatot. Persze lehet csak egyedi eset volt és maradt a 2 perc. -
válasz
Gabbana
üzenetére
Még szép, az egész vírus mizéria előtt is minden nap, mikor hazaértem, az volt az első (most home office alatt is azért naponta egyszer megcsinálom ezt, nem árt az neki, úgyis törölni kell a zsír miatt, ami a kiejzőre ragad). Billentyűzet után a legtöbb cuc erre ragad rá. Egyrészt van felrtőtlenítős szemüvegtörlő nedves kendő, meg van olyan spray is, amivel lehet és letörlöd egy mikroszálassal. Érdemes utána járni,ha nincs fólia a kijelzőn, nem oldja-e az adott cucc valamelyik réteget rajta, mert ezzel meg lehet szívni.
-
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat. Most akkor nézek egy olyat, ami raktáron is van valahol, bár annyira nem vészesen sürgős. Akár külföldről rendelés is beleférhet.
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nekem egyetlen rossz/fájdalmas élményem van a telefonnal kapcsolatban, mégpedig amikor a Samsung Store-ban a kártyás fizetés után megkaptam az sms-t
Viszont egyébirént teljesen elégedett vagyok, nagyon jó telefon/munkaeszköz.
Persze sajnálatos, hogy ennyibe kerülnek, de ha belegondol az ember, ez már jóval több, mint egy egyszerű eszköz. Telefon, multimédiás eszköz, GPS, stb. Az ember mindenhova viszi, mindenre használja, állandóan nála/vele van.
Asszonyból sem elégednél meg egy közepessel (mindenre értve, nem csak pl a kinézetre!), nemde? Naugye.
-
válasz
madkiller
üzenetére
Ezt én sem értettem sosem, hogy mi az, amire nem elég. Soha,de soha nem éreztem,hogy kevés volna. Nem is értem, akinek kevés, az is mivel érvel? Kevesebb pontszám pár banchmark progiban? Esetleg renderel vele, vagy videót vág? Biztos vannak ilyenek, de aki komolyan csinálja, az biztos nem egy mobilon fog videót vágni pl.
Amúgy egy helyen megértem, ha igaz és tényleg számottevő a különbség: egyesek szerint a Snapi fogyasztása (főleg idling) kevesebb.
-
Nekem Note 9 után "semmi extra". Úgy értem, remek a még jobban faltól-falig kijelző, de idegesítő, hogy jack átalakítóval kell sz*rakodni (amit persze külön kell megvenni). Akkuban lényeges különbség nem igazán van, kamerában már egészen okés, de Note 9 jobb képeket csinált a végére (úgy értem, mire már jó sok frissítés megérkezett rá). Előlapi ujjlenyomat olvasó az remek, jobb, mint a hátulján, bár ez ki is zárja az üvegfóliát. Nem is tudom, mit fogok feltenni, ha lejön a gyári.
A droid 10-et nagyon szeretem, full gesztus vezérlés, és hogy van balról jobbról visszalépés az valami csodálatos. Persze ezt már a 9-es is megkapta, úgy tudom.
Értesítési led nem hiányzik, de szokni kellett. -
válasz
Zsoltesz93
üzenetére
Gondolom, mert megjelent az S20 széria, úgyhogy azt fogják nyomatni, amíg nem lesz nyár végén új Note. Az mindegy, hogy külön kategória, az újabbat favorizálják mindig.
-
-
-
Hát, sokan fikázzák a Note 10 plus kameráját, de szerintem ez nagyon nem sz>r. Úgy értem, bele lehet kötni, de nekem ez bőven-bőven elég.
-
válasz
Joe_Muad_Dib
üzenetére
Ezek már ezerszer el lettek játszva és beállítva. Azért írtam én is, hogy ezen már akkor túl voltam, mikor megvette ma telefont (úgyis minden új Samsung telefonnál ezt el kell játszani). Ettől függetlenül persze köszi, jobb,ha többször előjön

Viszont ahogy olvasom a véleményeknél, pár napja ugyanerről panaszkodnak, gmail frissítések napról-napra előhozzák ezt a "késve jön a mail" dolgot. Hihetetlen, hogy hányszor bele tudnak esni ugyanabba a hibába...
-
Gmail másnak is érdekesen működik egy ideje? Reggel tapasztalom, hogy feloldom atelefont és akkor jönnek meg a mailek, de olyan is van,hogy napközben nem nyúlok ateleofnhoz 1 órát, aztán mikor feloldom, bedobja az addig megjött e-maileket. Alvó alkalmazásokból és az optimalizácóból is ki van tiltva a gmail természetesen és csak az utóbbi pár napban csinálja ezt.
-
Köszönöm a kifejtést. Viszont nekem elég sokszor szólnak hogy így hallanak mint egy robotot vagy mintha egy pincéből beszélnék. Gondolom ez a Volte és nem a 4G hibája.
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
Enyém Samsung Store-os, XEH, és nem jelzi. Ellenben kiírja a hívásnál középen felül (nem az értesítési sávon, hanem lejjebb a képernyőn) hohy "HD hívás". Hogy ez a Volte-t jelzi-e, nem tudom, csak gondolom.
-
Hát továbbra sem jöttem rá, mi meht a háttérben, nem tudom, van-e valami progi, ami kiírja. Végülis sokat nem használtam ma a telefonomat, azért van az első helyen a google play szolgáltatások, de ami a lényeg,hogy gyakorlagilat állandóan megy a háttérben. Kicsit letiltottam térképet, gmail-t, telefon keresést, meg amit tudtam, de továbbra is ugyanúgy ment a háttérben.
Nagyon érdekelne, mi lehet, ami miatt ez van:Ettől függetlenül nem merül vészesen a telefon, de azért nagyon szeretnám tudni, mi az, ami ennyit eszik.
-
válasz
Zsolty20
üzenetére
Ez mi pontosan?
Nálam most az google play szolgáltatások kezdett el darálni 1-2 napja, nem tudok rájönni, mi az pontosan, csak hogy megy a háttérben folyamatosan. Tegnap azt mutatta,hogy 22,5 órát ment a háttérben, de csak 1 percet volt aktív és így vitt az akkuból 7%-ot.
-
válasz
eladogeppc
üzenetére
Eszem ágában sincs semmilyen vitát kirobbantani, de a pontosság kedvéért leírom, hogy de igen, létezett "azon az oldalon" is ez a hiba, mikor kijött az iOS 13, voltak emberek, akik eladták a készülékeiket, mert egyszerűen nem tudták telefonálásra használni és az Apple hosszú hetekig nem javíotta a hibát.
-
-
válasz
gyuri81
üzenetére
Igazából a gyárin is észre lehet venni, főleg homogén világos színeknél, hogy "nem az igazi", de az még bőven jó, mint köztes megoldás. Az is kár,hogy már nem tesznek fel sehol dome glass-t, bát az meg nem túl olcsó.
Néztem a Zagg cuccokat, elvileg ez a fajta már nem produklja a nedvesen felrakható fóliák hátrányait: [link] . Cserébe ez is még mindenféle regisztrációs kedvezménnyel is 7-8k... -
válasz
delta1017
üzenetére
Nekem az a bajom ezekkel a nedvesen felhelyezhető fóliákkal, hogy kicsit szivárványos lesz a képe a telefonnak tőle. Hehér/világos háttéren meg apró pici fekete "szórás" látszik, főleg homogén felületen. Nem tudom elmagyarázni, de egyből látszik, ha az ember ránéz.
Kompromisszumos megoldásként teljesen elégedett lennék, ha a gyári fóliát lehetne pár havonta cseréltetni pár ezerért Samsung szervízben, remélem, aki írta, hogy megcsinálják, megmondja, hogy ezt hol lehet "eljátszani".

-
Visszolvasva láttam, hogy van pár embernek protective cover. Mik a hosszab távú tapasztalatok? Jó a fogása, hogy gumis az oldala?
Még a gyári clear cover átlátszó szilikon tokkal szemezek, mert annak is recés volt az oldala Note 9-en és nagyon jól volt emiatt a fogása. Igaz, nincs kitámasztója, ami sokszor jól jönne.
-
válasz
Divinity
üzenetére
Az lehet, de az IDLE fogyasztás szinte nulla, ami baromi jó akkor, ha egy nap viszonylag keveset nyomkodja az ember. Én általában naponta 2-3 órát nyomkodom (ebben benne az egy óra munkába és egy óra haza), a többi mind csak készenlét. iPhone 11-el meg több akkuval értem haza, pont az előbb említett dolog miatt.
Annó ezért mentem el Note 9-ről, mert szégyen, amit üresjáratban a rendszer eszik (csak aztán meg azért jöttem vissza, mert jópár itt meglévő feature fontosabb volt, mint pár %-al több használaton kívüli fogyasztás. -
válasz
TODI1111
üzenetére
Használtam Note 9-en is, letöltöttem, task changert felraktam. Viszont eléggé érdekesen működik, ha lapoztam után a progik között (alsó csík húzásával), hiába volt akármennyi app megnyitva, csak 3 között váltogatott loopolva. Lehet, egy reboot kellett volna a telefonnak és akkor jó lett volna, majd úgy is kipróbálom

-
Feltettem a messenger lite-ot, beállítottam neki hogy optimalizálva legyen (nem baj,ha ksőbb jönnek az értesítések, nem olyan fontos). Viszont nincs sötét módja. Sima messengernek van? Ha beállítom,ott is, hogy optimalizálva legyen, akkor nem fogyaszt sokat, ugye?
Más: ujjlenyomat olvasó szépen tanul, egyre jobb. Plusz balkezes vagyok, nekem a power gomb is nagyon jó helyen van

-
válasz
JoseGee
üzenetére
Én is sok évet használtam iPhone-okat. Aztán egy évet Note 9-et. Elégedett voltam, kivéve a droid idle fogyasztásával... A kis röccenéseket megszoktam nagyjából. Egyedül a feloldás után zavart, hogy szaggatva dob be a homescreenre.
Végül csak visszavágytam iOS-re, vettem egy iPhone 11-et. Megkaptam az áhított vajsimaságot, de aztán ott voltak a hiányzó dolgok is. Pl. helyalapú feloldás, biztonságos eszközök, hogy kiíja, mennyi idő múlva lesz feltöltve, hogy átdobjak képet tv-re, vagy egy kábellel tv-re kötve ott a dex és már nézem is róla a filme/sorozatot "hülyeTV-n". Hosszú még a lista, és ezért is jöttem vissza. Néha beszaggat, vagy kidob egy app, stb. de "van minden". -
...és tényleg, köszönöm szépen! Bár a hasznát nem láttam, azt hittem, majd ha csatlakozok egy BT fülessel, mutat adatokat, de ugyanaz van ott, nem olyna, mint a Smart things.
Még egy dolog: Teslaunread ugye csak Nova-hoz van, de nincs ugyanezt tudó másik program? Szeretném, ha mutatná a nem olvasott üzeneteket az ikon badge-n, mint iPHone esetében. Tudom, droid ilyen,hogy ha elsöpröm az értesítést, akkor hiába nem olvastam egy mail-t, az ikonról is törli az értesítést.
Plusz a gmail app-nál az értesítésen nem lehet csak törölni vagy válaszolni egy mail-ra, olvasottnak jelölni csak appon belül.Kb. ennyi a szívfájdalmam, tudom, van ezer másik kliens, de egy aquamail szintű cucc részletes beállításaihoz most nincs energiám.
Akku: Legelőször töltöttem 100%-ra reggel 7-re (nem, nem töltöttem egész éjjel, korán keltem, ráraktam, 7re végzett). Most 50%-on értem haza. Munkahelyen nálunk nagyon szívja, ott az volt a trükköm,hogy a VoLTE és LTE-t is kikapcsoltam, mert 3G-n sokkal kevésbé mertül,de most direkt hagytam és mégis ennyivel értem haza. Nem rossz

-
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
Tudom, megnéztem ezeket, de ma volt időm arra, hogy elmenjek venni, így csak az jött számításba, amiért el tudtam menni. Közben a másik telefonom már elkelt.
-
Köszönöm a válaszokat.
Akkor csatlakzotam is egy fekete 10+-al. Samsung Store-os lett végül, csak 2k-val volt drágább, mint a Mediamarkt-ban. Egyelőre a frissítések mennek fel. A telefon nagy, de a Note 9-em is az volt és nem volt gondom vele. A kijelző miatt megéri.
-
válasz
eladogeppc
üzenetére
Hát tudom, megy a vergődés rendesen... Azért nem 2 forintról van szó és úgyis tok lesz rajta.
Olvastam még az elején a topikot, mert akkor még Note 9-em volt. Sokan egyszerűen szidták a kamerát, tényleg gáz volt, Note 9-hez képest is.
Azóta szoftveresen már megoldották a dolgot (akkor abban maradt a dolog,hogy ahogy a note 9 esetén is, a szoftver updatekkel nagyon jó lett a kezdeti silány minőség)?
-
Igaz... egy sima matricával meg lehet oldani sokmindent. Mediamarkt, Edigital és Samu store (utóbbi nyilván igen) is 2 év hivatalos gyári garit ad? Egyeül MM-nál nem látom.
Plusz gondolom, mindhárom helyről XEH-t kapok. -
válasz
eladogeppc
üzenetére
Az biztos, nagyon szerettem Note 9-en,. Nagyon ritkán kellett, de szerettem, az biztos. Ha lenne fehér már mennék is venni, de vagy fekete, vagy ez a "szivárvány tükröződő" van raktáron. Bár egy sima matricával bármikor csinálhatok bármilyen színűt, az is igaz.
-
Nem nagyon tudok dönteni, S10+-ban ott a jack, de Note meg a ceruza (ami nem kell sűrűn, de mikor kell, jó, ha van). Nem akarok fekete telefont, de a fénylő prizma nekem elég "bazári", ahogy a szivárvány minden színében tükröz. Látom van fehér is, de mág a Samsung Store-ban sem lehet kapni, ahol néztem.... Bezzeg S10+-ból van fehér...
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4061, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár,ha belegondolok, Magyarország európában van, nemde?