Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) Pano válasza zsoltip (#1700) üzenetére


Pano
addikt

Hali!

Erre érdemi választ a Melyik okostelefont vegyem topikban kaphatsz. Ott vannak olyan emberek, akik ismerik mindegyik telefont és tudnak segíteni neked.

(#1702) zsoltip válasza Pano (#1701) üzenetére


zsoltip
őstag

Jogos. Köszi :K

(#1703) gaborm69 válasza zsoltip (#1702) üzenetére


gaborm69
aktív tag

Természetesen A8-at vegyél 😀

Samsung Galaxy S20 FE

(#1704) Szabcsizz válasza zsoltip (#1702) üzenetére


Szabcsizz
őstag

Mondjuk én nem egy HTC fan véleményére adnék a helyedben, mert egyáltalán nem helytálló az, amit az U11 topikban kaptál. Nagyon jó készülék az A8, és mindezt úgy mondom hogy én mindig csúcsot használtam. :) Azt tudnod kell, hogy van egy réteg itt az MA-n is, akiknek életük küldetése ekézni a Samsungot, ott ahol csak lehet. Régen a Tácsvíz idejében valóban nem voltak a helyzet magaslatán, viszont azóta szinte minden megváltozott. Mondanom sem kell, pozitív irányba. Bár megmondom őszintén itthon van egy három éves S4, még mindig semmi baja és hibátlanul üzemel. Persze az akksi már nagyjából halott, de az még normális. Azért azt a tényt ne felejtsük el, hogy a Samu az egyik legnagyobb tech óriás..és ez nem véletlen.

[ Szerkesztve ]

(#1705) Pano válasza Szabcsizz (#1704) üzenetére


Pano
addikt

Én is kapok hideget-meleget azért, mert most a családban szinte mindenki átváltott Samsungra.

Jó, egy személy kivételével, aki most leszívatott, de majd ő meg vesz azt amit akar :D

De tényleg annyi ember van, annyi szokással és igénnyel, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni kinek mi éri meg.

[ Szerkesztve ]

(#1706) kreg válasza Szabcsizz (#1693) üzenetére


kreg
tag

Olvastam ezt a hozzászólást,gondoltam kipróbálom ezt a gboard-ot...És tényleg,sokkal jobb mint a Samsungé,annak a prediktívje miatt sokat bosszankodtam már. Ez köröket ver rá.

[ Szerkesztve ]

(#1707) Pano válasza kreg (#1706) üzenetére


Pano
addikt

Idővel még jobb lesz, amikor hozzád tanul.

(#1708) SkiDev


SkiDev
senior tag

Sziasztok!

Egy kedves lányismerősöm keres magának új telefont a Telekomnál. Huawei G8-at váltana, érdekelne, hogy van-e olyan negatívum a telefonról, amely döntően befolyásolhat. :) Esetleg egy szériahiba etc. A legjobbat keresem neki havi 4-5k-ért. Semmi extrát nem szeretne, egy kis messenger, face, néha előkapni a kamerát, netezni és zenét hallgatni fülesen.

Az A5-n gondolkodom még nem tudom, hogy valakinek nincs így a két készülékkel bármi tapasztalata?

Válaszokat köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256

(#1709) kreg válasza SkiDev (#1708) üzenetére


kreg
tag

Olyan hiányossága vagy pláne hibája ami miatt rossz választás lenne biztosan nincs. Egyetlen gyenge pontja van,a 3000-res aksi,ezzel nekem az elején igen gyenge üzemidöket produkált,de mostanra "beállt"egy jó szintre,normál használat mellett simán elmegy 1,5-2 napot. Előnye viszont rengeteg van,a masszív (és mutatós) készülékháztól a szép kijelzőn át a kiváló felhasználói felületig.A kamerát sokan közepesnek tartják,szerintem annál egy picivel jobb,bár persze ez (is) szubjektív. Összességében:az A8 erösen ajánlott. Szerintem.

(#1710) Pano válasza SkiDev (#1708) üzenetére


Pano
addikt

Szia!

Negatívum szerencsére kevés van, de természetesen minden telefonnál van.
Azt említeném esetleg meg, hogy a telefon sajnos elég súlyos darab, ez sokaknak zavaró a hosszútávú használatban (pl.: hosszabb ideig internetezik és tartja a kezében). Kézfeje válogatja a méretét, van akinek már nagy, van akinek pont jól beleillik a kezébe a mérete ellenére, utóbbi a többség. Mindenképp kellene egy személyes tapizásos kipróbálás előtte.
A jó ergonómiájából kiindulva érkezünk meg az ebből adódó 22-es csapdájhoz. Mivel üveg a hátlap, ezért nem árt védeni és csúszóssá is válhat, de mivel a nagy kijelző miatt ergonomikus a telefon kialakítása (só szerint ki van millizve), bármilyen tok ráhelyezése ebből az élményből sajnos elég jól elvesz. Az addig kecses, jó fogású telefon könnyen válik nagydarab, vastaggá még a vékonyaktól is.

Eddig "széria problémában" hangszóró probléma jött ki, hogy jó pár gyártott modellnél pattogott, akadt a külső hangszórón a hanglejátszás. Szerencsére csak ott. A legutóbbi frissítéssel ez már kijavításra került, de még nem kapta meg mindenki így átmenetileg bele futhattok.

Minden másban szerintem nagyon jó a telefon, tele van iszonyat hasznos, kényelmes szoftveres megoldásokkal és nagyon minőségi. Szoftveresen az egyetlen hibája, hogy sajna néha hajlamos a microlagokra (az animációk), de elvileg ez már az oreoban javítva van.
Legjobban úgy lehetne röviden jellemezni, hogy szinte minden extra, minőség megvan benne, mint az S8-ban, kivéve a kamerát. Arra szoktak azt mondani, hogy átlagos.
A kamera teljesítése meg egyéni megítélés kérdése.
Aki a felső kategóriához van szokva, annak "rossz", aki a középkategóriához vagy lejjebb, annak kiemelkedő. Amúgy a kategóriájához képest jó a kamerája, de szerintem a videorögzítés nem jó, ha az szempont, akkor nem jó nektek.
Itt van egy megosztott albumom, ahol meg tudod nézni milyen képeket csinál és el tudjátok dönteni tetszik-e amit láttok, avagy sem. Igyekeztem a legtöbb környezeti helyzethez csinálni egy-egy képet: kültér, beltér kevés fénnyel stb. Most pár napja borús időben lőttem pár képet, meg tegnap naplementekor. Ezek az album végén vannak.

Lehet végig olvasva úgy tűnik lehúztam a telefont, de nem :D Szerintem is ajánlott.

(#1711) #72630400 válasza SkiDev (#1708) üzenetére


#72630400
törölt tag

Az A5 gyengusz az A8 mellett.

(#1712) kreg válasza Pano (#1710) üzenetére


kreg
tag

Pár napja levettem róla a tokot és szabályosan vissza kellett szoknom a telóhoz,a vékonyságához főleg. Valóban sokat elvesz az élményböl a tok,de muszáj,főleg az üveg hátlap miatt. Nem tudom kibírna e egy találkozást az anyafölddel...pláne ha beton az. A képeidet én is megnéztem,szerintem jók,minden tekintetben. Aki ennél jobb minőséget akar az szerintem használjon digitális gépet (én is azt szoktam). Vagy vegyen S9-et😁

[ Szerkesztve ]

(#1716) Pano válasza kreg (#1712) üzenetére


Pano
addikt

Hát.. hiába gorilla glass, szerintem nem bírná ki:D
(bár azért hozzá kell tenni, hogy ilyen felületen, ahol ő próbálja szinte minden telefon kapásból törne)

Amúgy ez az első olyan teló, amihez rohadt nehezen találok olyan tokot, ami jó.

[ Szerkesztve ]

(#1717) kreg válasza Pano (#1716) üzenetére


kreg
tag

Én azt kemény műanyag,gyári Samsung tokot használom hozzá. Drága,de ez szerintem nem rossz. Most leszedtem róla(k...a nehéz levenni,merev és passzos)de ha megyek megint melózni,azzonal megy rá vissza. A Vodánál volt még pár fajta de azok tényleg gagyik voltak.

(#1718) Pano válasza kreg (#1717) üzenetére


Pano
addikt

Nekem is az van, de rohadt csúszós, meg nagyon gyűjti az ember kezén lévő természetes zsiradékot és undorítóan képes kinézni a hátulja :D

[ Szerkesztve ]

(#1719) Szabcsizz válasza kreg (#1717) üzenetére


Szabcsizz
őstag

Bezzeg a T egy darab kiegészítőt nem árul hozzá. Én megvétel óta tok nélkül használom. Kb három hete van meg, de semmi baleset nem történt. *kop-kop*

(#1720) Pano válasza Szabcsizz (#1719) üzenetére


Pano
addikt

Az igazi férfi, aki szeret veszélyesen élni :D

(#1721) bringasisti válasza Pano (#1720) üzenetére


bringasisti
őstag

5 feles után nem kell elkezdeni telefonálni

BENEFON DELTA--------N8

(#1722) SkiDev


SkiDev
senior tag

Köszönöm srácok a részletes bemutatást! Próbáltam meggyőzni, hogy jobb választás, de számára elég lett az A5. Ettől függetlenül tényleg köszi! :R

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256

(#1725) seniman válasza kreg (#1712) üzenetére


seniman
addikt

Ez is üveg hátlapos,mint az A320?Asszonynak az van,mintha egy angolnával birkóznék olyan csúszós. :D

PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

(#1726) kreg válasza seniman (#1725) üzenetére


kreg
tag

Az. Jól néz ki,de tényleg csúszik,plussz minden ujjlenyomat meglátszik rajta. Az már nem néz ki olyan jól...

[ Szerkesztve ]

(#1727) kreg válasza Szabcsizz (#1719) üzenetére


kreg
tag

Én is jobb szeretem tok nélkül használni,de ha lanyhul a figyelem,könnyen megvan a baj. Törtem már össze telefont,többet is ,szóval óvatos vagyok.

(#1728) Zsoltinho24


Zsoltinho24
tag

Spigen tokok közül a Spigen SGP Liquid Air Samsung Galaxy A8 (2018) Matte Black az ami jò.Mármint olyan értelemben hogy nem érzem vastagnak a telòt de még is minőségi érzetet kelt.

(#1729) Zsoltinho24


Zsoltinho24
tag

Bár lehet hogy a gyári tokja amit lehet kapni az még vékonyabb.

(#1730) svbela válasza Pano (#1716) üzenetére


svbela
csendes tag

Nekem az S-line jött be. Pontosan illeszkedik. Nem látszik rajta az ujjlenyomat és nem csúszik.

(#1731) Pano válasza Zsoltinho24 (#1728) üzenetére


Pano
addikt

Ez a tok csak a protective tokokhoz képest vékony, de durván vastagít az is.
De legalább jól védi a telefont.

(#1730) svbela
Az S-Line tokok az én személyes ízlésemnek nem felelnek meg :)

(#1732) Szabcsizz válasza Pano (#1720) üzenetére


Szabcsizz
őstag

Most minek tagadjam. 😂🤷‍♀️
Viszont én tok mániában szenvedek, ezért most úgy döntöttem hogy nem vásárolom fel a fél eBay-t. 😂 Előző telefonomra volt négy hátlap, és harminc akárhány tok. Úgyhogy inkább elek tovább veszélyesen. Mellesleg az arany színen nem látszik meg a sok ujjlenyomat.

(#1733) Zsoltinho24 válasza Pano (#1731) üzenetére


Zsoltinho24
tag

Teljesen igazad van.

(#1734) Pano válasza Szabcsizz (#1732) üzenetére


Pano
addikt

Az azért nem gyenge :D. 3x tok, te Atya Úr Isten.

(#1735) #72630400


#72630400
törölt tag

Amig megérkezik az Oreo,addig is egy kis vasárnapi agyzsibasztót kreáltam. :DD

(#1736) telefonmágus válasza #72630400 (#1735) üzenetére


telefonmágus
senior tag

Aki nagyon akarta már rég felrakta az oreot

Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP

(#1737) kreg válasza telefonmágus (#1736) üzenetére


kreg
tag

Aki mókolni akarta a telót,az igen. Más nem.

(#1738) gaborm69


gaborm69
aktív tag

Sziasztok!
Független romot szeretnék fel tenni.Remélhetőleg megoldja a wifi jel eldobálás gondomat.Tudnátok ebben segíteni?Amúgy jó kis teló.Köszi.

Samsung Galaxy S20 FE

(#1739) lucifer15


lucifer15
tag

Üdvözlet Hölgyek Urak!
Telefon váltáson gondolkodom,lekellene cserélnem a Samsung J5 2016 omat. 12 éve Samsung van,nagyon megszoktam. Tetszik az A8 as. Végigolvastam az összes hozzászólást,es igazából eget rengető hibát senki nem említett.
Ma az egyik üzletbe megpróbáltak lebeszélni az A8 ról, helyette a Huawei Mate 10Lite készüléket ajánlották.
A 2 készülék között 40 000,-ft a különbség. Ha van önök között olyan aki ismeri mindkét készüléket és meggyőzően indokolja hogy csak is az A8 és a Huawei Mate 10 Lite rengeteg hibával rendelkezik az ne tartsa magában ossza meg velünk. Előre is köszönöm a meggyőző érveket.

(#1740) Pano válasza gaborm69 (#1738) üzenetére


Pano
addikt

Szia!

Sajnos nem valószínű, hogy itt lesz olyan, aki ebben tud segíteni (de aztán lehet tévedek).
Viszont a ROM piszkálással vigyázz, mert a KNOX chip könnyen billen 1-be, ha hozzányúlnak a ROM-hoz (még akkor is, ha az saját, hivatalos de más rom), aztán pápá garancia és vissza se lehet csinálni.

(#1739) lucifer15:
Hát, igazából ebben a Milyen okostelefont vegyek topik tud érdemben segíteni, de én úgy tudom, hogy a Mate 10 lite nem éppen a legjobban sikerült Huawei telefon.
A huawei meg tipikusan olyan, hogy vagy szeretik, vagy utálják. De mivel te úgymond "samsungon nevelkedtél", lehet a felület annyira nem jönne be.
Én nekem van egy Huaweiem mellette (P9), de nekem még mindig jobban tetszik az A8 minősége és szoftvere.
Egy szó mint száz, a linkelt topicban érdemben tudnak segíteni, mert ott több a tapasztalat :)

[ Szerkesztve ]

(#1741) lucifer15 válasza Pano (#1740) üzenetére


lucifer15
tag

Köszönöm!

(#1742) Szabcsizz válasza lucifer15 (#1739) üzenetére


Szabcsizz
őstag

Azért a Mate 10 Lite, és az A8 nagyon nem egy kategória. Az utóbbi mindenben jobb.

(#1743) lucifer15 válasza Szabcsizz (#1742) üzenetére


lucifer15
tag

Köszönöm!
De egy kicsit megindokolnád. Főleg hogy nem egy kategória. Hangsúlyozom Eddig csak Samsungom volt.

(#1744) gaborm69 válasza Pano (#1740) üzenetére


gaborm69
aktív tag

Köszi a választ ☺

Samsung Galaxy S20 FE

(#1745) telefonmágus válasza Pano (#1740) üzenetére


telefonmágus
senior tag

Bolondokat ne beszélj már,egy évben 300-400dbot csinálok,sosem ugrott a gari

Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP

(#1746) Pano válasza telefonmágus (#1745) üzenetére


Pano
addikt

Miért is beszélek bolondokat?
Valós veszély? Igen.
Állítottam, hogy kikerülhetetlen? Nem.
Nem is tudom hol láttál te ilyet a hozzászólásomban, csak annyit írtam, jobb vigyázni.

(#1747) gaborm69 válasza telefonmágus (#1745) üzenetére


gaborm69
aktív tag

Szerintem nálad tapasztaltabb nem igen lehet itt a fórumon ezzel kapcsolatban.Leírnád pontról pontra a menetét?Vodafonos a telefon jelenleg ha esetleg lényeges.

Samsung Galaxy S20 FE

(#1748) #72630400 válasza lucifer15 (#1739) üzenetére


#72630400
törölt tag

Ha már több éve samsungot használsz akkor a huawei kezelői felülete másabb lesz.(ha lesz?)Nem minden beállitás ott és ugy van mint a samsungnál.Meg kell szokni.A szoftverfrissítés gyakoribb a Huawei nél(saját felület-nem az android! ami elkapkodott felületes kivitelezésre utal.Régebben legalábbis igy volt.) Maga a "lite"megnevezés meg kicsit olyan ,hogy van 1 nem lite tesoja a telonak.De a "csóróbbaknak" jó lesz a kissebb tudásu lite is-gondolják a kínai gyártók.Az A8 is egy butitott s8,de a gyártó legalább ügyel(t) a látszatra.(volt ugye a "mini" utonevü teloi-amik kikoptak)

[ Szerkesztve ]

(#1749) lucifer15 válasza #72630400 (#1748) üzenetére


lucifer15
tag

Köszönöm ez már sokkal kézzelfoghatóbb válasz volt.
Megnéztem a GSMaréna összehasonlítását és tényleg jobbra jött ki az A8.
A P20 lite ami jobban hasonlít az A8 hoz,de még mindig a Samsung vezet egy hajszállal.
Természetesen az árak itt már jobban közelítenek egymáshoz.
Az A6 ot az A8 cal sem lehet hasonlítani mert hatalmas a külömbség minőségben a két teló között.

(#1750) Pano válasza lucifer15 (#1749) üzenetére


Pano
addikt

Én nem akartam elfogultan nyilatkozni, mert általában az embert azt szereti jobban, amit éppen használ.
Igaz, én Huawei termékekből nem a középkategóriát használtam, mint a Lite-ok, de a szoftver nagyjából azonos rajtuk.

Tehet hátrányai:
- Kevés igazi extrát tartalmaz
- Eléggé iOS majmolás megy a felületben, hol jól, hol logikátlanul.
- Ha főverzió ugrás van a szokásosnál is sokkal bugosabb a rendszerük és legalább 3-4 fő frissítés után lesz csak használható.
- A szervizháttér borzalmas. A jobb kéznek fogalmam sincs mit csinál a bal. Teljesen mást állít a szerviz és mást az ügyfélszolgálatuk. Utóbbi az meg egy külön mesét is megérne (amikor megoldás és válasz nélkül lezárják az ügyeidet, mert a kiküldött sablon megoldás nem működik), kétszer fordultam hozzájuk, soha többet.
- Agresszív a memória kezelés. S hiába állítasz kivételek közé alkalmazásokat kb 4 helyen, kilövi őket és nem jön meg tőlük az értesítés.

Előny:
- Aránylag könnyen kezelhető, kézre eső dolgok vannak benne.
- A szoftver gördülékeny és gyors, amikor már rendesen belőtték.
- Fényképezőjük egész jó szokott lenni (bár most 1-2 készüléknél bakot lőttek, pl p20 lite).
- Ujjlenyomatolvasó a mai napig a legjobb a piacon
- Akkuval általában valamivel jobban bírják

Az A8 előnyeit, meg hátrányait pedig olvastad a topikban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.