- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
MegalodonS #25 üzenetére
Tehát ahogy írtam. Adatbázis és számítási kapacitás. Azt hittem kicsit nagyobb csoda.
Régen tényleg nehéz lehetett. -
Redneck
nagyúr
válasz
MegalodonS #23 üzenetére
Ezekre gondoltam. A legnagyobb adatbázis és a leggyorsabb gép kell a győzelemhez?
-
Redneck
nagyúr
Összefoglalva:
Az adatbázisok mérete és a sebesség a különbség a modern sakkgépek között? -
Redneck
nagyúr
Nagyon tetszett a cikk, bár a hollandus szótól ki tudok égni, de nem vagyunk egyformák.
Laikus vagyok, nekem a sakk csak egy játék, nem különösebben érdekel. A nagymesterek fejben előre tudnak rengeteg variációt kiszámítani?
A modern számítógépek miért nem egyformán sakkoznak? A szabályok adottak, nem változnak. Ha két gép ugyanazt az adatbázist használja, akkor mindig egyformán lépnek, vagy tényleg"hangulatuktól" függ melyiket választják? Ezt egy mesterséges intelligenciával kapcsolatos filmben láttam, ezért kérdezem.
Fel nem foghatom.Ha a szabályok adottak, és rendelkezésre áll a számítási kapacitás, nem mindig ugyanaz az optimális lépés egy adott helyzetben? Vagy épp a variációk sokasága miatt ilyen bonyolult, és csak én látom az egészet egyszerűnek? 😄
Szerk:
Nem film, hanem a Terminátor sorozat volt. Egy lehetséges alternatív jövőben a "Török-ből" alakult ki a Skynet. Nem Kempelen Farkas gépe volt, csak ugyanúgy hívták!
Új hozzászólás Aktív témák
lo 20 év elteltével úgy alakult az életem, hogy hirtelen sok időm lett és elhatároztam, megpróbálom újra a sakkot.
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest