Új hozzászólás Aktív témák
-
HawerKing
őstag
Kicsit elhuzzak a megjelenest... Mintha jobban hasonlitana a Nexus hetesekhez, az elso nexus 10 kicsit egyedibb formaval buszkelkedhetett
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
Noanme
csendes tag
Mikor jön már ki nem hiszem el:SS
-
csordas11
aktív tag
Nekem nagyon tetszik.
-
Stanley-B.
őstag
Arra alapozva írom a véleményem, hogy a legnépszerűbb tablet az iPad még mindig, ezt pedig nem hekkelgetik az emberek, csak használják, így a letöltögetett filmjeiket sem nagyon teszik fel rá, max 1-2-t leszednek iTunes-ból, de ennyi. És videón túl már csakis előnye van az iPad arányainak.
"Az Ios 7-el pedig egyenesen laggolnak az i5 és a Retina előtti modellek, de még ezt a kettőt is meg-meg akasztja néha."
tehát az én kezemben nem volt még minőségi droid szerinted, de az fix, hogy ezek alapján a Te kezedben sem volt 4S iOS 7-tel.
Ha a 4-et hozod fel példának, ám legyen, bezzeg droid téren nincs ilyen gond, hogy kicsit laggol az új OS (aminek amúgy ha utánaolvastál volna - ha már kipróbálni nem vagy hajlandó, csak írni róla - tudnád, hogy 80%-ban orvoslásra került azóta), ja igen tényleg, azért nem, mert 1 év után zéró frissítés jön már, az i4 meg 3 éves modell...(#74) assemble: nevermind, neked a droid szellemiséghez hűen a számok bűvöletében való élet mondhatni előírás, nekem meg sokaknak inkább az a fontos, hogy a tablet jól használható legyen és jó társ legyen a hétköznapokban.
[ Szerkesztve ]
-
bok92
addikt
[link] Nem lesz gyenge cucc...
-
Reinhardt
őstag
A filmek/sorozatok 16:9-es képaránya fix. Nem nagyon fognak filmet forgatni újra 4:3-ban (bár amennyi applefanboy van, még ez is lehet). Szóval itt egyértelmű a Nexus előnye. Böngészésnél pedig szerintem csak megszokás kérdése. Álló módban kevesebbet kell görgetni, és jobban elfér a billentyűzet is.
Betennéd ide, hogy nálad ez, hogy néz ki?Szerintem 1-2 éven belül az ipad is szélesvásznú lesz, ahogy az iphone, és ez hatalmas innováció lesz majd...
[ Szerkesztve ]
-
Noanme
csendes tag
válasz Reinhardt #79 üzenetére
Egy szóval nem mondtam hogy nagyobb a kép mint a nexuson,lehet hogy ott 1collal nagyobb,5cm-el közelebb rakod a szemedhez máris ugyan azt látod,engem hidegen hagy,viszont a képarány és az élesség ugyanaz,az ipaden viszont szebbek a színek
Amúgy elsősorban netezek rajta meg pdf-eket olvasok,amihez valljuk be jobb a 4:3as képarány -
bok92
addikt
Akkor a holnapi nap folyamán sem lesz gugli bemutató?
-
Noanme
csendes tag
"Az Ipad képaránya borzalmas a sorozatokhoz, a filmekhez meg egyenesen vállalhatatlan."
Kacsip,te sem vagy más kategória mint stanley,ugyan úgy az elvakult fröcsögés megy csak a másik oldalról
Használtál már huzamosabb ideig ipadet hogy objektív véleményt tudj róla alkotni??
A válaszodból lerí hogy nem...
Egyáltalán nem borzalmas filmezéshez,ugyan azt az 1920*1080 pixelt látod egy full hd filmnél ugyan olyan képarányban mint ha a nexus 10en néznéd,halál mindegy hogy a kijelző 16:9 vagy 4:3"Ha egy óra alatt sikerül rátenned egy videót, és még fél óra kínlódás után rávetted arra, hogy le is játssza, esetleg a feliratot is megjelenítse akkor jöhet a doboz-élmény."
Na mégegy ordenáré baromság,én kb 3 perc alatt találtam az ipad4emre egy olyan playert ami akármilyen formátumot támogat,és a feliratokat is felismeri,ezután laptopról 4 perc alatt sikerült rámásolni a 2gb-s full hd filmet wifin keresztül,még rádugni se kellett a gépre
"Emelett Böngészésnél sincs semmi hátránya, sőt portré módban jobb rajta a gépelés, és igen jobb, mint az Ipad széthúzott billentyűzete."
Azt meg had döntse már el aki használja hogy mi neki a megfelelőbb képarány,neked a 16:9 jön be,másnak meg a 4:3
Személy szerint nekem jobban bejön a 4:3,sokkal jobb rajta netezni,olvasni,tanulni,fektetve és állítva is,olyan mint ha egy könyvből olvasnál
A gépelésnél sem éreztem hátrányát a széthúzott billentyűzetnek,ugyan olyan gyorsan ment vele mint másik tabról,most is erről írokA képe pedig valóban szebb az ipadnek mint a nexus10nek,hiába jobb a nexus felbontása,az ipaden szebbek a színek
-
assemble
addikt
válasz Stanley-B. #72 üzenetére
Te nem letezo tenyekrol beszeltel, en pedig valoszinusitheto dolgokrol, tippekrol. A ketto koszonoviszonyban sincs egymassal. De ezt mar egyszer elmagyaraztam. Tobbet nem fogom.
Ahogy mondtam: a legtobb lenyegi dologban volt jobb.
Igen, peldaul PPI-ben. Meg felbontasban. CPU-ban. RAM-ban. Hangszorokban (fron facing stereo). Vekonyabb. Konnyebb. 100 dollarral olcsobb.
Aksiban kb egy szinten van, sebessegben is osszessegeben egy szinten van, hasznalhatosagban pedig sokkal jobb onmagaban az os miatt is."mert azóta van akár fele annyi minőségi tabletre készített/optimalizált app, mint iOS-en? "
Szerintem sokkal tobb van annal, es egyre tobb lesz. Jopar appot hasznalok, es egyet nem tudok mondani ami rosszul mutatna a tabon.Egyebkent elkepeszto hogy azok utan amiket itt muveltel, meg mindig nem jottel ra, hogy mennyire semmire keresnivalod nincs itt, es ahelyett hogy fuled-farkad behuznad, elkezded jatszani mintha ezelott a racionalis vitara minimalis hajlandosagot is mutattal volna. Azert ennyire ne nezzunk mar hulyenek mindenkit
-
kacsip
tag
válasz Stanley-B. #71 üzenetére
"meg fogsz lepődni, de az emberek nagyrésze youtube videón kívül nem nézeget filmeket a tableteken. Youtube videóhoz arra a kevés időre meg teljesen jó.
Az én ismerőseim közül meg senki nem néz filmet tableten.""A te balkáni megközelítésed nem a globális átlag felhasználókét tükrözi. Nyilván ha bithumenről letöltöd a sorozataid, meg lewarezolsz minden filmet, aztán még utólag hegesztesz hozzá feliratot, nem az iPad a legjobb választás, de nem ez a jellemző (Mo-on lehet)."
Mégis mi az ótvaros francra alapozva állítod be tényként a véleményedet?! Ez itt a baj. A te ismerőseid, az nem az "emberek nagy része", ergo fingod nincs, hogy mire használja a többség a tábláját. Mint írtam, az én ismerőseim közül mindenki néz rajta filmet, sorozatot? Akkor állítsam én is azt, hogy az emberek nagy része néz rajta? Nem, mert nem tudom.
Tudom, hogy ezt nehéz elhinni, de nem minden van fent youtubeon (és képzeld olyan dolgok is léteznek, amiket a google nem dob ki, sőt olyan ember is lehet életben, aki nincs fent facebookon). És itt nem csak a torrentfájlokról van szó. Nekem például az összes DVD, BD lemezem mkv-ba van konvertálva és merevlemezen van a fiókban. Nem egyszer szoktam ezek közül pakolni a tabletemre. De ha már itt tartunk, akkor az áruházból is szedhetők le filmek, ahogy a netflix is él és virul (igaz egyelőre nem itthon). Tehát butaság kijelenteni, hogy a youtube elég.
Az appos érveket sem értem. A nagy általánosságban használt appok (ami sokszor kimerül a facebookal és böngészővel) elérhetők androidra is, szerintem ezek a "minőségi Ipad appok" többnyire rétegfelhasználókat érintenek, akik tényleg munkaeszközként, esetleg hobbiként tekintenek a tabjukra.
A sebességbeli előnyt még mindig nem tudom hova tenni. Mire alapozod ezt? Már most simábban fut az andorid 4.3 a 250$-os Nexus 4-en, mint az Ios 7 az Iphone 5-ön. A Kitkat+Snap800-al pedig ez csak hatványozódni fog.
És igen, használtam Ipadet, én el tudom ismerni, hogy jó cucc, de közel nem elégít ki mindenkit. Azt állítani, hogy jobb mindennél pedig abszurd. A te írásodból süt, hogy nem volt még a kezedben minőségi android készülék különben nem harsognád ezt a sebesség dolgot. N4 vs Iphone 5 között sincs semmi különbség sebességre, pedig az előző fele annyiba kerül, mint a másik. Az Ios 7-el pedig egyenesen laggolnak az i5 és a Retina előtti modellek, de még ezt a kettőt is meg-meg akasztja néha.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
"kozel biztosra veheto, hogy a lenyegi dolgok nagy reszeben jobb lesz az ipad-nel, ahogy az elozo is jobb volt."
ezek után a fenti regény semmis, mert ezzel, hogy leírtad ezt a mondatot, te sem csinálsz mást , mint én.
Egyébként az előző miben volt jobb? ppi-ben?Merthogy sebességben, akkuban, app kínálatban, hazsnálhatóságban, minőségben nagyon nem.
"ott pedig egy evek ota elavult ervet (app kinalat) hozol fel."
igen? mert azóta van akár fele annyi minőségi tabletre készített/optimalizált app, mint iOS-en? Hát nemigazán. Ez az érv nemhogy nem elavult évek óta, hanem még évekig nyomós lesz. -
Stanley-B.
őstag
meg fogsz lepődni, de az emberek nagyrésze youtube videón kívül nem nézeget filmeket a tableteken. Youtube videóhoz arra a kevés időre meg teljesen jó.
Az én ismerőseim közül meg senki nem néz filmet tableten.
Böngészésnél nincs hátránya??
Te miről bezsélsz atya ég? Nem egyszer ki lett veséve (sőt, még Apple keynote-ban is), hogy mennyivel több tartalom fér el a kijelzőn.A te balkáni megközelítésed nem a globális átlag felhasználókét tükrözi. Nyilván ha bithumenről letöltöd a sorozataid, meg lewarezolsz minden filmet, aztán még utólag hegesztesz hozzá feliratot, nem az iPad a legjobb választás, de nem ez a jellemző (Mo-on lehet).
Bár nem értem se az 1 óra kínlódást, se a lejátszással kapcsolatos erőlködésed, nem egy app van erre ami tökéletesen és kényelmesen használható és lejátszik MINDENT (igen a letorrentezett sorozatodhoz a feliratot is), persze ezek szerint csak mondani tudod, hogy nem várható objektív hozzáállás, de te sem vagy különb, mert tapasztalat/hozzáértés nélkül írogatsz.
a nexus 10 specifikációira visszatérve pedig, folytatjuk a topikot mikor megvan minden info és látod, hogy igazam lett.(#56) brumi1024: igen és nemc sak ezek miatt, ilyen nagy különbségek egyszerűen nem lehetnek árak között, aki foglalkozik ilyesmivel, netán ebből él, az tudja, hogy ilyen különbség az csakis sumákolással és áfacsalással érhető el. Persze lehet linkelni az árgépet, hogy íme itt a legolcsóbb, ahova felkerülhet bárki ingyen ráadásul, akármekkora mutyi is van a dologban, de a lényeg, hogy lehet linkelni, mert olcsóó
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
válasz dreamdancer #22 üzenetére
Ami azt illeti, lehetne rajta led, előlapi hangszórórács, rengeteg dolog, amitől izgalmasabban nézne ki.
A trollt meg jól megetettétek, a Galaxy Y-ján olvasgatva a hsz-eket biztos jókat nevetett.
-
Supersol
tag
válasz dreamdancer #22 üzenetére
Na dream ez hiba volt....most mindjárt kinyírnak az almák..:-)
-
assemble
addikt
válasz brumi1024 #63 üzenetére
Ja, es "Más szemében a szálkát"? Ezt halal komolyan mondod?
Amit Stanley-B. itt lenyomott, az szerinted egy szalka volt?
El se tudom kepzelni, milyen lehet nalad egy gerenda.#65: mit nem igy gondolnak? Have been = mult ido, amirol beszelnek, amit teny is hogy valamikor igy volt. Es a helyzet nyilvan valoan folyamatosan valtozik, ez nem egy ket perces folyamat. Most jobb a helyzet, mint fel eve, fel ev mulva pedig meg jobb lesz.
En rengeteg appot hasznalok, szerintem eleg jol latom a helyzetet, es az erv hogy "nincs eleg tabletre optimalizalt app" szerintem altalanosan kimondva mar nagyon regota elavult, tipikusan az mond ilyet aki tobb eve nincs kepben a dologgal.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Érdekes a Google-nél nem így gondolják. És most nem az 1280x800-as Nexus 7-ről van szó, hanem a 2560x1600-as N10-ről, ahol még kevesebb az ekkora felbontásra optimalizált app.
Jelenleg konkretan egyetlen darab program nem jut eszembe, amit hasznalnek tablan, de nem tudnek/akarnek mert nincs ra optimalizalva.
Ez viszont nem azt jelenti, hogy mással is ugyanez a helyzet. Lehet, hogy neked elég a jelenlegi alkalmazáskínálat, de többeknek nem.
Minden amit hasznalok teljesen jol nez ki es jol fut rajta.
Min használod és mit, ettől nagyon sok minden függ. Ha csak egy Gmailt meg egy Chrome-ot használsz, akkor is igaz az állítás. Szóval ezzel sokat nem mondtál.
-
assemble
addikt
válasz brumi1024 #63 üzenetére
Semmirol nem beszeltem tenykent (a fenti kollegaval ellentetben), konkret tulajdonsagokrol pedig egyaltalan semennyire nem beszeltem. "kozel biztosra veheto" = az eddigi infok ismereteben ami szerintem nagy valoszinuseggel varhato. Semmi tobb, mert semmi mast nem is lehet tudni.
A tablara elerheto alkalmazaskinalat pedig pontosan ahogy mondod: az evek alatt a tobsszorosere novekedett, es manapsag nagyjabol kozel minden lenyegi app jol mutat tableten is. Jelenleg konkretan egyetlen darab program nem jut eszembe, amit hasznalnek tablan, de nem tudnek/akarnek mert nincs ra optimalizalva. A kicsit is nagyobb/nevesebb programok/jatekok kozul nagyon ritkan fut bele az ember olyanba amikor latszik hogy csak telefonra optimalizaltak az appot es tablan nagyon rosszul nez ki. De az 1-1 ilyen eset inkabb az app fejlesztoit minositi, mint barmi mast. Minden amit hasznalok teljesen jol nez ki es jol fut rajta. Szoval igen, elegge elavult erv.
Inkabb ez az elavult erv, hogy "nem feltetlen a kijelzo pixeleinek szama" szamit, stb. Szerinted mire vertek a nyalukat amikor kiadtak a retina ajpedet? Semmi masra, mint a pixelek szamara. Most meg hogy abban is masodhegedus lett, hirtelen mar nem is az szamit. Tudjuk hogy van ez[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Egy olyan tabletet szarozol le, amirol szo szerint semmit nem tudni, aztan meg fel is sorolod a szempontokat, amikrol egy kivetelevel abszolut semmit nem tudni
vs.
Egyebkent komolyra forditva a szot; kozel biztosra veheto, hogy a lenyegi dolgok nagy reszeben jobb lesz az ipad-nel, ahogy az elozo is jobb volt.Más szemében a szálkát, sajátban a gerendát?
Pont ugyanabba hibába esel mint ő, csak a másik oldalról. Te is egy meg nem jelent termék minőségéről és tulajdonságairól beszélsz, majdnem biztosra véve. A lényegi dolgokban jobb lesz? Tehát az alkalmazáskínálatot hirtelen sokszorosára növelik? Ugyanis ez még mindig nem változott, lehet, hogy unalmas érv, de sajnos igaz. Egy tableten nem feltétlen a kijelző pixeleinek száma, vagy a processzormagok órajele a leglényegesebb dolog.[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz Stanley-B. #45 üzenetére
Oregem, azert ez amit itt muveltel sorozatosan ilyet en meg ezen a forumon nem is lattam.
Nalam mar az elso hozzaszolasod is a temaban ([link]) magasan megnyerte a legnagyobb baromsag dijat amit egesz evben ezen az egesz forumon olvastam, de aztan amikkel aztan kesobb meg hozzatettel, azzal sikerult meg tovabb jutnod, olyan szintekre amikrol nem is tudtam hogy leteznek.
Egy olyan tabletet szarozol le, amirol szo szerint semmit nem tudni, aztan meg fel is sorolod a szempontokat, amikrol egy kivetelevel abszolut semmit nem tudni, ott pedig egy evek ota elavult ervet (app kinalat) hozol fel.
Meg kitalalod hogy egy arkategoriaba lesz az ipad-del, mert talaltal egy draga magyar boltot ahol dragan adjak.
Igazabol mar ott sejtheto hogy valami komolyan nincs rendben a taggal ha ranez az alairasara: "iMac 27" 13,2, iPhone 5s 16GB white, iPad 4 white, iPod nano 6 gen, MacBook Air, Time Capsule 2TB, Apple TV 3 gen."
Aztan ehhez hozzaveve a topic cimet (Nexus 10) nyilvanvalova valik, hogy egy igazi, klasszikus, elfogult troll vandorolt be a topicba. Csak eleg fura hogy ilyenek meg leteznek, a moderatorok pedig hagyjak hogy szabadon garazdalkodjanak. Plane egy ilyen szakmai forumon.Egyebkent komolyra forditva a szot; kozel biztosra veheto, hogy a lenyegi dolgok nagy reszeben jobb lesz az ipad-nel, ahogy az elozo is jobb volt. Es jelentosen olcsobb is lesz, ahogy az elozo is olcsobb volt (399 vs 499 usd).
De hogy a temahoz is hozzaszoljak: A kephez pedig: nem sok valoszinuseget latok ra h barmi aapja lenne, nem is 4.4 fut rajta ami pedig biztosra lenne veheto. Valszeg egy sima kamurender, aztan arrol megy itt most az ertelmes diskurzus. Egyedul annyit lehet nagy valoszinuseggel tudni, hogy az Asus csinalja.
-
razorka777
veterán
A Nexus 7 is tetszett, szerintem ez is jó lesz.
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
szeksziboj
tag
Döbbenetesen meglepett a tablet kinézete, szinte nem találok szavakat.... pont olyan, ... olyan... mint egy tablet, mint bármelyik tablet, ...ezeket a sz&*%kat fénymásolják a kici kínaiak
-
ricsi0307
senior tag
Egyelőre egyelőre egyelőre egyelőre.Srácok unalmasak az egyre igénytelenebb cikkek amik szinte sose tartalmaznak biztos infókat.Mindig ott a kérdőjel a végén, állandóan 1-2-3 napos csúszásba jellennek meg a hírek.Ngyon a béka segge alatt van az oldal... Nem én vagyok az első aki ezt mondja de semmi változás.
-
brumi1024
veterán
válasz kakuk.tamas #47 üzenetére
Na jó, akkor most húzzuk ki a listáról a nem Samsung gyári garis N10-eket. Ja hogy egy sem marad? Na pont ez a probléma az itteni árakkal. Nekem ne szúrják ki a szemem egy mutyi EU garanciával egy 150k-s tabletnél. Nincs hivatalosan forgalmazott N10 jelenleg MO-n szóval szerintem ezeket az árakat akár el is felejthetjük. Azért a Samsung prémium garija nagyon-nagyon nem összehasonlítható a szomszéd Pityu által vállalt "garanciával". A 99k-s árnál még azt is el tudom képzelni, hogy baltával meg kalapáccsal javítják a tabletet a "szervizben".
-
Bambalazs
senior tag
Itt még mindig az megy, hogy kinek nagyobb?
Van amiben lekörözhetetlen az iPad, viszont némeny tulajdonságát jócskán behozta az Android/Nexus sőt, le is hagyta. Valakinek ez jön be, valakinek meg amaz. Meg a kamaz. Na jóéjt!
-
hemaka
nagyúr
válasz Stanley-B. #24 üzenetére
Anyaghasznalatban, appok tekinteteben biztosan elmarad az uj ipad-tol. Varom mar, hogy megerkezzen, meglesem milyen. Igaz majd ezt is meglesem, bar engem az uj ipad mini erdekel igazan.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
szekelygyula
csendes tag
válasz kakuk.tamas #27 üzenetére
+1
-
kacsip
tag
válasz Stanley-B. #36 üzenetére
"- design, anyaghasználat, tömeg
- sebesség
- üzemidő"Ohh mesél még az új Nexus 10-ről kérlek! Talán a jövőből jöttél el hozzánk? Láttad a youtube speedtestet is az Ipad mellett? Olvastad a tesztjét? Mit tudsz erről a készülékről a specifikációján kívül?
"(+ SZERINTEM a képaránya is ideálisabb az iPadnek, legalábbis arra amire én meg az emberek 80%-a általában használja a tableteket)"
Gondolom erről a 80%-ról van reprezentatív statisztikád is? Az Ipad képaránya borzalmas a sorozatokhoz, a filmekhez meg egyenesen vállalhatatlan. Ha egy óra alatt sikerül rátenned egy videót, és még fél óra kínlódás után rávetted arra, hogy le is játssza, esetleg a feliratot is megjelenítse akkor jöhet a doboz-élmény. Az ismerőseim között mindenki használja film-sorozatnézésre a tabletjét. Nem, nem azért mert nincsen tévéjük, hanem utazáskor, vonaton, kocsiban, buszon nem cipelik magukkal az 40-50 colos tévét! Emelett Böngészésnél sincs semmi hátránya, sőt portré módban jobb rajta a gépelés, és igen jobb, mint az Ipad széthúzott billentyűzete. Egy idő múlva úgyis 16:9-es lesz az Ipad is, ahogy a Iphone is az lett. Persze utána megy a duma, hogy ez áll legjobban a kézben és az emberi szemnek ez a legalkalmasabb, sőt, élettani hatása is jobb, segíti a bélmozgást stb. A hozzád hasonló elvakult zombik pedig megkajálják majd. Persze amíg olyan nehéz volt egy Ipad, mint egy féltégla addig az volt a jó, mert minőségi volt és hú de fasza, van benne anyag. Most, hogy "levegős" lett mehet a nyáltépés az esetleg nehezebb készülékekre. Igaz fingod sincs milyen súlya lesz N10-nek, mert eddig egy fake képet láttál róla, de már véleményed van.
Ez a ppi különbség már nem számít. De le merem fogadni, ha az Ipadé lenne nagyobb, akkor kis felsorolásodban ott lenne a "kijelző" is. Sebességről, üzemidőről semmit nem tudni. Bár, ha úgy fog futni az Ios7 az új Ipaden, mint a Retinán vagy az Ipad 5-ön, akkor nem lesz nagy dolog lekörözni.
De az aláírásod alapján tényleg nem lehet objektív hozzáállást várni. Tökéletesen tükrözöd az imádott márkád rajongóinak mentalitását.[ Szerkesztve ]
-
autox3c
tag
Ez a hozzászólás mennyire kell ide...Adj egy falat falat mondta a falat faló faló.
-
Mardel92
tag
válasz Stanley-B. #43 üzenetére
Ebben egyet kell értenem, tablet ui ritkán van és sajnos akkor se mindig használható rendesen :S
-
GALARDO
addikt
Könyörgöm, ne kezdjük már el.
26: Igen tudjuk, ti nagyítóval nézegetitek. Hiába a szuper kijelző, ha vajnyi kevés tabletre megírt app van rá. Szimpatikus, ez az új N10, de tablet fronton, még mindig az iPad a best buy. De természetesen, ez az én véleményem! Mindenki azt vesz, amit akar!
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
kakuk.tamas
addikt
LEGolcsóbb árak (legalább is ebben a gyűjtőben):
Samsung Nexus 10 16 GB - 93.990 Ft
Samsung Nexus 10 32 GB - 131.990 Ft
Apple iPad4 16 GB - 112.685 Ft
Apple iPad4 32 GB - 131.790 FtAz új, iPad Air 16 GB és 32 GB Apple Store ára 149.990 és 179.990 Ft
A Samsung Galaxy Nexus 10 nyitó ára 4-500 euró (16-32 gigabájtos modell) volt. Ez magyar forintban 300-as euró mellett 120 és 150 ezer magyar forint. Vagyis lesz az új Nexus, és az iPad Air között minimum 20-30 ezres különbség. És nem az alma javára...
(#48 ) GALARDO : Win8.1 forever!
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
őstag
Én is a régebbi modell árát hasonlítgattam. Csak szerintem félreértettél. Az "ÚJ" alatt azt értettem, hogy nem használt.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Stanley-B.
őstag
válasz proradeon #44 üzenetére
nem én a régebbi nexus árát hasonlítgattam (170) a régebbi iPad árához (ami 150 volt ugye a 16gb os verzióért és 180 a 32-esért).
Ebből vontam tendenciát, hogy az új Nexus 10 is minden bizonnyal egy árkategória lesz az iPaddel, amire a nyakamat tenném, (meg a tiédet is )[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Stanley-B. #43 üzenetére
"Amit linkeltél az régebbi modell, ne hasonlítgasd az új Airrel."
heH?! Te is a régebbi Nexus 10 modell árát hasonlítgattad az új Air árához. Csak te 32 GB-os Nexus 10-et linkeltél...
-
Stanley-B.
őstag
válasz proradeon #40 üzenetére
volt tapasztalatom vele pedig, érdekelnek más gyártók termékei is, megnyomogatás szintjén.
Amit linkeltél az régebbi modell, ne hasonlítgasd az új Airrel.
iPad is van 150 helyett 120-ért, de nem szürkeimportos áfacsaló helyeket akartam linkelgetni.
Visszatérhetünk majd "hands on vs" videókkal ide, ami engem igazol majd, felőlem...(#42) Mardel92: persze, nem mondom én hogy nincs, de tablet appok terén azért bőségesen lenne még mit fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
Azért ebben nem értek teljesen egyet. Ne az 50ezre chinatablethez hasonlítsd.
Az alkalmazásokból droidra is sok minőségi van, nekem eddig minden feladatra akadt használható.
Új N7-em van, anyagra, súlyra szerintem tökéletes, összeszerelésre szijtén. Sebességgre se panaszkodok, akku meg bírja simán 1-2 napig, pedig elég aktívan használom. (Wifi, gps 3g mindig megy, emellé sokat navizok és olvasok)
A képarány meg szubjektív, én 16:9-et használok mióta tabletem van, de ha 4:3-mal kezdem, akkor most a mellett álnékTLDR: Árban azonos dolgokat hasonlítva nincs nagy eltérés a különböző tabok közt.
-
andrewb0y
csendes tag
válasz Stanley-B. #39 üzenetére
Ez kb a legdrágább webshopok egyike amit linkeltel, 120 körül be lehet szerezni egy 32 gigas N10-et, szal kb mar egy árban vannak (sajnos)
-
őstag
"sebesség"
Tehát még ki se jött az új Nexus 10, de már most gyorsabbnak állítod be az iPad-et. Ez már így magában eléggé alaptalan, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy az aláírásodból következtetve az utóbbi időben nem volt tapasztalatod Nexus termékekkel, teljesen semmisnek tekinthetjük a "sebességgel" kapcsolatos véleményedet.
"design, anyaghasználat, tömeg"
Se a design-ról, se az anyaghasználatról, se a tömegről nem tudunk még semmi hivatalosat a Nexus 10 esetében. De te már ezt is leírtad...
"Tehát minden lényeges tulajdonságban jobb."
Ez pedig tipikus hozzáállás. Mindig azok a lényeges tulajdonságok, melyekben az iPad jobb. Amiben a Nexus 10 a jobb, azok lényegtelenek...
Szerk.: (#39) Stanley-B.: Az, hogy megtalálod a legdrágább helyet, még nem jelent semmit. 16GB-os ÚJ Nexus 10 99 850 Ft. Az új 16GB-os iPad Air 150 000 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz kakuk.tamas #37 üzenetére
igen? hát ez mennyi (170)?
és a csúcs iPad (150)?
ja, tényleg nem került Apple árába, drágább annál.(jó, ha iPadből is 32 gigást nézünk, akkor már más a helyzet, de még úgy is egy árban vannak teljesen (170 vs 180), és ez most is így lesz.)
nem értem hova a kirohanás...
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
Szép.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
kakuk.tamas
addikt
Egy árban???
Nelsont idézném a Simpson családból: HAA-HAAA
Mikor került egy Nexus cucc Apple árba? SOHA barátom!
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Stanley-B.
őstag
válasz proradeon #26 üzenetére
mesélek:
- tabletre készített appok minősége (és mennyisége is)
- design, anyaghasználat, tömeg
- sebesség
- üzemidő
(+ SZERINTEM a képaránya is ideálisabb az iPadnek, legalábbis arra amire én meg az emberek 80%-a általában használja a tableteket)Tehát minden lényeges tulajdonságban jobb. Árban pedig egy szinten lesznek.
A kijelzővel nyilván kiemelted az egyetlen előnyét a tabletnek, de szerintem egy tabletnél 264 és 300 körüli ppi érték nem észrevehető különbség. Viszont a fentiek annál inkább.(#33) Csapoati:
[ Szerkesztve ]
-
halkow
őstag
szép darabb a kávája is pont jó remélem led is kerül a kamera mellé
Alcatel onetouch idol2s the king
-
r6man123
senior tag
"a jelenlegi Nexus 10 variáns árazását követi" ez akkor tulképp mit jelent? Szimpatikus a ketyere, de lehet, hogy Ipad Air lesz a karácsonyfa alatt.. hmm.. hmm..
-
Csapoati
nagyúr
S ha egymás mellé teszem a kettőt?
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
kakuk.tamas
addikt
OFFFF...
Nesze nektek tabok, az iPad Air is elbújhat a sunyiba.
Az MS a londoni Trafalgar Square-en felállított egy 383 hüvelykes Surface táblagépet, az új Surface 2-t promózva.
A "táblagép" működik, használható, plusz a hozzá való billentyűzetes Cover is rávan kötve (természetesen a tab méretéhez igazodva), amin lehet ugrálni.
Ilyet kérek karácsonyra! Kinek kell az Air, vagy Nexus 10???[ Szerkesztve ]
-
Ali G.
senior tag
ez is valami kamuhír, ez sehogy sem néz ki, valaki photoshop-olt egyet ráadásul nem is 4.4-es felülettel van.
-
addikt
-
kakuk.tamas
addikt
-
őstag
Valóban? Mesélj, miért?
iPad Air 264 ppi, a Nexus 10 pedig - várhatóan - 300 ppi-s kijelzővel érkezik, és mögötte a lehető legerősebb hardverrel. Maximum anyaghasználatban nem lesz "közelében", de akkor is távol van a "semmilyen tekintetben"-től.
Szerk.: Most látom az aláírásod. Azt elolvasván látom, hogy felesleges veled szájkaratéznom. Vedd úgy, hogy nem írtam semmit...
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Ez... Ez... Ez... Olyan semmilyen... Egyre jobban kezdek kiszeretni ezekből az Androidos tabokból, és egyre jobban kacsintgatok a Win8.1-esek felé...
Lehet bennem van a hiba, nem tudom. De az fix, hogy a Win-es tabok szebbek. (Talán kivétel az LG tabja)
Androidban meg max telefon. De lehet abból is Windows lesz...[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
ez mondjuk közelében nem lesz egy iPad Airnek semmilyen tekintetben.
-
butyek
senior tag
Úgy néz ki, mint egy tablet. Ez már valami...
&ρID with 10^100. Xiaomi 13T
-
cairojack
aktív tag
Ha így fog kinézni... kicsit jellegtelen nem? Az előző kicsit tojásdad volt. Az sem tetszett, de legalább volt karaktere. Ez uncsi.
Meg amúgy én soha többet nem veszek androidos tabletet. Csak Windows-os érdekel. W8.1 vagy W9. Természetesen X86-os, passzívan hűtött, és nem RT-s ragyi, meg zúgós, ventilátoros.4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
Cyberpunk
félisten
Szokásos tábla forma, kép nélkül is kitalálható milyen lesz.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Bambalazs
senior tag
Egyébként a képet nem lehet sajtóképnek nevezni, nézzetek csak rá az árnyékra. Elég pocsék kivtelezés. A 4.3 felületről nem is beszélve, amiről még a Google Search is hiányzik...
-
Zirowe
nagyúr
Ezért nem értem, hogy mit írt a srác, mert forog az egész, mint bmelyik androidos (és nem csak) tablet.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
randras
veterán
Én kérek elnézést, de ezen mégis mi néz ki jól? Egy kijelző, meg egy kamera látszik a képen.
-
Bambalazs
senior tag
Éjjel 1-kor minden kiderül!
-
addikt
válasz FragMaster #10 üzenetére
Igen, én is pont erre gondoltam!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
kiki89
aktív tag
Inkább a 4.4 bemutatásnak dátumát hoznák nyilvánosára, mindenki nagyon boldog lenne!
"Amit birtokolsz, az birtokba vesz!"
-
őstag
Nevéből adódóan gondolom ez is 10"-os lesz, és akkor 300 ppi, Snapdragon 800, meg feltételezhetően 2GB RAM. Már csak az árának kell tetszetősnek lennie.
-
Zirowe
nagyúr
Nem igazán értem ezt az álló módra való tervezést.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MPite
tag
Ilyen "sajtóképet" én is összerakok egy paint segítségével...
-
prolad
addikt
Arról már van infó,hogy ki fogja gyártani (gondolom asus vagy lg)?
-
Valzor
aktív tag
Meglepődnék ha ez lenne a következő N10
Lenovo ThinkPad E14 G5 | Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G | Google Pixel 9 | Garmin Vivoactive 4
-
HaJózsi
aktív tag
válasz rootkiller #1 üzenetére
Ja, nem néz ki rosszul. De, ha 10 inches, remélem nem álló módra lesz tervezve, mint ahogy a képen van...
'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Az értesítési sáv nem átlátszó? Vagy az csak egy opció?
<< Heimdal >>
-
rootkiller
őstag
Nagyon tetszik...
Artengo TR 990 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egérpad topik
- Autós topik
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- OLED TV topic
- Milyen program, ami...?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo Yoga tablet 11 (4GB 128GB YT-J706X)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest