Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grincs007
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Írva vagyon a cikkben, hogy 12.04 feletti kiadás nem ajánlott. A Katya vagyis a Mint 11 megfelel vagy inkább a Lisa? Ez a rohadt számozás teljesen megzavar... Amikkel próbálkoztam, valahol mindig elakadtam. Köszönöm a választ előre is!
Még valami. Ha alapból az 1.6.0.36-os (valami ilyesmi) java fut akkor is kell a 6u45, vagy jó az alap?[ Szerkesztve ]
-
haliho0
tag
Sziasztok!
Az Androidban melyik alkalmazás felel a mobil adatforgalom működéséért?
Lenovo s750-es telefont használok Andrea rommal, melyből az utolsó verzió minden igényemet kielégítené, kivéve, hogy nem megy a mobilnet. Ha visszateszem az előzőt, azzal megy, csak azon egyéb problémák vannak...
Gondoltam az előző romból kicserélném a mobil adatforgalomért felelős részt. -
deminos
aktív tag
válasz #84490496 #106 üzenetére
Köszi a választ, de abba hagytam a projektet, mert közben telefon csere volt és még a Linuxos gépet is oda adtam rokonnak.
Egyébként igazad van, zárt BL-re is lehet, csak sokkal körülményesebb és az én tudásomat meghaladta a dolog. (Na nem mintha a nyitottra sikerült volna ).
Mindegy is, mert szabad idő híján nem fogok előre haladni soha.Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
deminos
aktív tag
Egy kicsit régi már az utolsó hozzászólás, de akkor is bepróbálkozom egy kérdéssel.
Elolvastam az összes hozzászólást és nekem az jött le belőlük (remélem jól értem):
Csak nyitott bootloader-es telefonhoz van CM? Tehát, ha én fel tudtam rakni recovery-ből a CM11-et, akkor több, mint valószínű, hogy nyitott a bootloader?Azért kérdezem, mert akkor neki állnék a cikk alapján a fordításnak, ha lesz rá némi szabadidőm, de csak akkor, ha fel is tudom rakni.
Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
ksanc
őstag
Nem hagyott nyugodni a dolog:
Alapból megvan a kiterjesztett karakterkészlet, csak éppen a forrásban csak az ASCII szabvány szerinti első 127 karaktert hajlandó kezelni, amiben ugye nincsenek speciális karakterek.
Bele kellett nyúlni a /recovery/minui/graphics.c fájlba:while((off = *s++)) {
off -= 32;
if (off < 96) {
gl->texCoord2i(gl, (off * font->cwidth) - x, 0 - y);
gl->recti(gl, x, y, x + font->cwidth, y + font->cheight);
}
x += font->cwidth;
}az off < 96 helyett off < 256 kell, így már frankón megjeleníti az összes ékeztes karaktert.
Persze a forrásban pl. a Törlés szóban az ékezetes betűk helyett azok ascii kódját kell megadni: T\xf6rl\xe9s
Csak arra kell vigyázni, hogy ha megint olyan fontot (header fájlt) használunk, amiben csak az első 127 karakter adatai vannak, akkor valószínűleg problémák lesznek, vissza kell írni.Vagy valami ilyesmi
-
ksanc
őstag
Üdv!
Juhuhú, előbb is megtalálhattam volna ezt az írást, de jobb később, mint soha
Köszi!
Azért sikerült megcsinálni már az innen-onnan felszedett infókból.Rögtön a lényegre térve: fejembe vettem, hogy magyar nyelvű CM recoveryt szeretnék.
A forrás Carliv 2.1-es touch recovery-je.
Nem részletezem az utóbbi pár napot, míg megoldottam a felmerülő problémákat
Viszont most elakadtam. Minden jó, minden megy, de hogy a fenébe jelenítek meg ékezetes, egyáltalán speciális karaktereket a recovery-ben?
Gondolom, kellene egy megfelelő font.h file illetve a forráskódban sem simán az ékezetes szöveget írom.
Szóval ebben kéne segítség, mert az én agyam már kiakadt
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz commodroid #101 üzenetére
Köszi! javítani fogom!
-
commodroid
csendes tag
Szia Keeperv85!
Nekem a cikkben írt repo fájl után nem ment a repo init, ezzel viszont igen:
curl http://commondatastorage.googleapis.com/git-repo-downloads/repo > ~/bin/repo
Lehet az írásod óta változott valami.
És persze köszönöm a cikket, nagyon jó kiinduló pont, persze nem fűzök hozzá semmi reményt, csak ismerkedni próbálok a témával, hátha[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest