Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Törzsúr
senior tag
válasz GypsFulvus2 #29 üzenetére
Két ünnep között nem dolgozom és tervezem, hogy a gép belsejét elrendezem. Ha minden jól megy akkor meg lesz az FSP táp is hozzá. Aztán már csak rendes fotókat kell készíteni a gépről. Azzal lezárul az eleje a cikknek.
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
GypsFulvus2
őstag
Vargáné és Tsa... Emlékszem volt egy olyan az egyik tanszéki gépben, és egyszer konkrétan lánggal égett el... Nem csak füstölt, hanem gyufaláng mértű lángnyelvek csaptak ki belőle.
Az FSP volt akkoriban a királyság. Amikor meguntam az ócska, "mindent visz magával" tápokat, az első komoly konfigomhoz 2008-ban vettem egy FSP Epsilon FX 600 W-os tápot 38.000 Ft-ért (nem tudom mai forintban az mennyi lenne, de qvasok). Na, a mai napig azt használom, közel 10 éve megy megszakítás nélkül, kb az 5. generációt szolgálja ki azóta (lásd az adatlapomnál),
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Törzsúr
senior tag
A korhűség nem a fő szempont ennél a projectnél, de valahol teljesen megértem mert annó nekem Akyga Feel V volt egy Huntkey 400W-os táppal.
A kollégák arra hívták fel a figyelmemet, hogy nehogy baj legyen egy rossz táp miatt ilyen már numizmatikus hardverek esetén.
Örülök, hogy benéztél!Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Törzsúr
senior tag
Az a helyzet, hogy hosszú project lesz mire azt mondom, hogy teljesen készen van. Gondolok itt a teljes korhűség ami elég nehéz feladat, de nem lehetetlen. 1066-os Rambusokra szeretném majd cserélni a jelenlegi felállást, ebayen van is 4db azonos 512MB kap. modul, de jelenleg nem állok úgy, hogy 21k + postát adjak érte. Majd máskor.
A LAN kártya pedig nagyon jó áron volt. Az X-Fi volt "raktáron".A fő komponenseken van a hangsúly mert az 1950 Pro sem nevezhető korhűnek viszont ehhez a darabhoz is nagyon jó áron jutottam hozzá.
BBA 9700 Pro ami nagyon nagy vágyam.Következő része a blognak a rambus mint olyan lesz. Olvasom a neten található adatokat róla és próbálok összehozni belőle egy saját irományt. (Melyet majd itt lerektoráltok, remélem)
Jó hétvégét!
-
Törzsúr
senior tag
Frissült
MineFox54: Nem olvastam róla semmi rosszat ezért esett rá a választás.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
A hangkártya szerintem elég koridegen. Egy SbLive!, vagy egy Audigy1 jobban illene bele.
-
Törzsúr
senior tag
válasz cskamacska #19 üzenetére
A "nagy" gépemet ami az adatlapomon is látható, jelenleg egy Enermax NANX Basic táp hajtja. Arra gondoltam, hogy átteszem a rambusosba az enermaxot és a ryzen mellé vennék valami mást. Ez a NANX ár/érték bajnoknak tűnt.
Már annyian mondtátok ezt a táp dolgot, hogy be sem kapcsolom míg nem veszek egy másikat.
-
cskamacska
addikt
Nem is az a baj, hogy mit vagy mit nem bír a táp(persze az is tipikus hogy a gagyi tápok a a névleges terhelés felét ha bírják), hanem hogy megbízhatatlanok. Most már több mint 12 éve nálam egy Abit NF7-S 2.0 lap és egy szál 512MB RAM-BO DDR400 memória bánta hogy 400 Wattos Mercury tápot kaptam a konfig részeként.
Egy szép napon nem kapcsolt be a gép, én bajt neszelve kicseréltem a vidkártyát egy Inno3D TNT2-re, kivettem a RAM felét, és lehúztam minden meghajtót(ekkor a lap, a 2500+-os Barton proci, meg a TNT2 ehetett talán 80 Wattot). Aztán mikor próbáltam újra bekapcsolni, egyből füstjelekkel tudatta, hogy aki gagyi tápot használ, az sikeres ember nem lehet."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Lenry
félisten
Létezni biztosan létezett az a felbontás, de nem volt elterjedve. 2000-ben egy átlag monitor 1024x768 volt, amit jó minőségű 15-17"-os monitor esetén 85Hz-en tudott.
Csapj mellé egy 17"-es 5:4 képarányú TFT-t, 1280x1024, és azt olcsón megkapod és szerintem egy jó középút a korhűség és a használhatóság közt.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Törzsúr
senior tag
Persze. TFT-re gondoltam én is, csak az arányokkal vagyok egy kicsit bajban. Úgy emlékszem, hogy kb. 2000-2001-től már az 1650x1050-es felbontás volt már... bár nem tudom ezt most biztosra.
Full HD vagy akármilyen 16:9 gondolom a játékok többsége nem fogja szeretni...Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Tudtam, hogy le fogok bukni.
Lamborghini egy tisztességes traktorgyáros volt. Mivel jól ment a bolt, egy sport kocsit akart vásárolni. A Ferrari ügyfélszolgálata viszont nem volt eléggé segítőkész. Szóval és tettel belefogott a sportautó gyártásba.
A sikertörténet viszonylag sokáig tartott. Végül a VW csoport kezébe került az üzletág.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
kraftxld
félisten
válasz Hieronymus #10 üzenetére
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Annyira rossz lenne ez a táp?
Annyira nem rossz, csak olyan mintha Lamborghinivel indulnál el szántani. A sportautóba bepréselt nyomaték nagyobb lehet mint a traktoré. Mégsem lehet vele szántani.
A HKC táp nagyjából a Pentium4 processzorokig volt rendben.
A processzorok tápellátásában egy kényszerváltás. A megnövekedett teljesítmény igényt többé már nem lehetett az 5V-os ágakról kiszolgálni. Az addig kevésbé terhelt 12V vált a processzor energiaellátásának fő forrásává. Ezzel az 5V-ra stabilizált feszültségű tápok veszélyessé kezdtek válni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Medocsabi
addikt
Emlékszem mikor tesóimmal kaptunk egy hasonló gépet,mindenki hozzánk járt játszani az Operation Flashpoint Cold War Crisis-szel(meg destruction derby és hasonló...de szép idők voltak )!
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
szép.
én egy GF4 Ti4600-at tennék bele vagy GF3 Ti500-at, ha az enyém lenne
meg egy másik tápot. HKC
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Fred23
nagyúr
Rambus nem volt még az ismerősi körben sem senki gépében, pedig hogy' vágytunk rá!
Lenry: Az enyémbe egy sima Radeon 8500-at tennék. Mondjuk vágytam a Ti500-ra is anno, és Ti200-am lett végül az MX400 után. De a legjobban egy Radeon 8500-at szerettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
shark300
tag
HKC táp? Hát, én nem bíznék rá semmilyen hardvert
Ha egy hirdetésem lejárt, akkor már nincs meg az a termékem.
-
Törzsúr
senior tag
Hamarosan teszek fel képeket a gépről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest