- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Na most jól seggbe lettek rugva, a malév tönkrement, a reptértől meg elküldenek egy csomó embert, kellett nekik Erdőkét akadályozni
J.
-
tiv83us
veterán
-
joey04
titán
fent van a bud.hu-n a tervezet, ebben végre konkrét válaszok és ajánlat van, nem csak rizsa.
-
biker
nagyúr
válasz
Kalandor #292 üzenetére
bocsi, akkor nem nézted Demszki papa sajtótájékoztatóját, hadd idézzek:
"A kormány 40milliárd forintot ad a BKV-nak, amit mi, fővárosi lakosok legfőképp szja és egyéb adó formájában befizettünk...."
erre reagáltam, lehet, nem minden TV-ben adták le vágatlanul
szerintem mindenki fizet adót.a BKV egy helyi érdekeltségű többségi nem állami tulajdonú cég, míg a MÁV egy országos állami tulajdonú cég, ne keverd össze, mert te eszel vele demagóg
ha az adónkból egy országos ellátó intézetet, pl mentők támogatnak, az is más, meg ha kiss józsef betegszállító váci magánvállalkozót támogatják, az is más eset, nem?
-
Milcsi82
csendes tag
Tényleg nem tudnak angolul,tolmácsuk van!
Ja el is hiszed hogy közös megyeggyezéssel?Sok olyanról tudok aki pereskedik a reptérrel elbocsátása miatt..max.közösen kijátszották,nem pedig megegyeztek..úgy kell elképzelni a közös megegyezési megbeszéléseket,hogy kb.pisztolyt tartanak a fejedhez,hogy mit mondj,mert ez vagy az lesz -
biker
nagyúr
válasz
Milcsi82 #286 üzenetére
főleg hogy a sztrájk azért van mert csoportos a létszámleépítés...akkor mi is van
háát, nem tudom ,kinek van igaza...
A sztrájkolók főbb követelései
1. A létszámleépítések leállítása és az átlátható, kiszámítható munkarend kialakítása annak érdekében, hogy tervezhető legyen a magánélet.
A Budapest Airport Zrt. válaszai
1. Eddig 122 ember távozott felmondással vagy közös megegyezéssel, ebből 21 korengedményes nyugdíjazás volt. 172 új embert vettek fel.
-
biker
nagyúr
kicsit off: a bkv sztrájk elmarad, mert az állam ad 40milliárdot nekik
vagyis minden lakos adójából, még aki nem is tudja, hol van budapest, ad egy kicsit a cégnek.
-
Milcsi82
csendes tag
Háát lehet,sőt elhiszem ha mondod,de sztrájk idején embereket felvenni,sztem nem jogos,főleg hogy a sztrájk azért van mert csoportos a létszámleépítés...akkor mi is van?(mondjuk az is érdekes,hogy úgy vesznek fel embereket,hogy se magyarul se angolul nem tudnak,amikor itt minden dolgozó egymásra van utalva és nemcsak ub-n belül)csomagosok check-inesek ,ub-sek,portások.fbő-sök..nem nagyon működik a dolog kommunkikáció nélkül...
-
Milcsi82
csendes tag
Amúgy azt nem értem,hogy miért mondják,hogy akadálytalan a közlekedés a reptéren,amikor a 3terminálból 1 működik csak?
-
Milcsi82
csendes tag
válasz
Kalandor #280 üzenetére
Helló!Sajnos ütközik a szrtájk törvénnyel,hogy idehozak külföldieket dolgozni,ugyanis pont tegnap ecsetelte az infó rádióban egy munkajogász......különben már bíróságon van az ügy!!!Feljelentették a repteret!!!!A másik,meg olyan jó húzás volt tőlük,hogy ma tesztelték a reptér biztonságát,és egy tesztet sem találtak meg a görögök,vagyis ha éles bombák mentek volna akkor vmi durran!
-
Boxiné
aktív tag
Bocsesz, félreinformálás volt.
Végülis, ha úgy nézzük a görögök, és az olaszok munkába állásával szinte olyan, mintha nem is lenne sztrájk. Minden simán megy Ferihegyen. Kiváncsi vagyok meddig húzódik az ügy. Mi csak január 6-án repülünk újra, addigra biztos vége lesz a cécónak. -
Dany007
veterán
válasz
Yushchenko #274 üzenetére
Mivel '89-óta nem változtatták =/
-
Boxiné
aktív tag
válasz
Yushchenko #272 üzenetére
Szerintem felesleges azon vitatkozni, hogy melyik a nagyobb gond, a vasutas, vagy a reptéri sztrájk. Mindenki a maga gondját érzi a legnagyobbnak. Az igazi gond az, hogy idáig jutnak ilyen nagy vállalatok, hogy sztrájkra kényszerülnek.
-
Yushchenko
őstag
Szerinted hány ember használja a vasutat nap mint nap? Sok ember kenyere/vizsgája függ tőle, hogy jár-e a vasút.
Én hetente járok vele külföldre, 10 órát utazok, most lassították le a vonatomat, most már csak nemzetközi gyorsvonat. Úgy voltam vele, de legalább még jár. Most már az se jár.Az egésznek a logikáját nem értem. Abszolút nem jogos amit követelnek, egy vicc, ezt mindenki látja. Mit gondolnak, most jól megszívatják a politikusokat? A felső vezetést? LOOOOL Veres talán vonattal jár? Függ a fizetése attól hogy van vasút vagy nincs... Gondolkodni kéne. Örülhetnének hogy ennyi felesleges embert eltart a MÁV.
-
Boxiné
aktív tag
Vége a reptéri sztrájknak. Hála a magasságosnak!
-
erdoke
titán
válasz
Yushchenko #269 üzenetére
Amikor a bejegyzést írtam, még nem volt szó MÁV sztrájkról. Másrészt tipikusan nem vasúti sztrájk miatt bukhat valaki százezreket, persze kivételek lehetnek. Csak összehasonlítottam az egy főre jutó kárt il. szívást, és szvsz az összevetés most is áll. Ha repülő nem jár, akkor kevesebb ember szív nagyot, míg ha a vonatok állnak, akkor (általában) sokan kisebbet.
-
Yushchenko
őstag
Azért egy kicsit zavar, hogy a kedves blog író elbagatellizálja a máv sztrájk problémáját. Először is mert a repülők nagyrészt járnak, még vonat nagyrész nem.
Csütörtökön hogy jutnátok fel Ljubljanaból Bp-re ha nincsen autótok? Talán malév jár kb 100eft-ért. -
erdoke
titán
Úgy tűnik, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az írásom nem a munkabeszüntetés jogosságát firtatja, hanem azt, ahogy láthatóan a többiekre minimális tekintet nélkül kivitelezik.
Én múlt héten hétfőn repültem kifelé, és semmi nyoma nem volt, hogy pénteken ne tudnék hazajönni. A hírek is végig ellentmondóak voltak, hol töröltek sok járatot, hol csak fél órás késés volt. Ilyen bizonytalanságban kint lenni, illetve hazafelé indulni nem túl kellemes, még ha az anyagi vonzatát félre is tesszük. Az erre a hétre tervezett párizsi utam már nem volt gond lemondani, de egészen más, amikor nincs lehetőséged variálni, mert egyszerűen csapdába estél. -
Milcsi82
csendes tag
http://nol.hu/lap/gazdasag/lap-20081215-20081215_2-2
Nem tudja senki elküldeni nekem emilbe a követeléseket bentről,mert senki nem fér gép közelébe,mert le deportálták a dolgozókat.....ezt az oldalt találtam ahol rajta van pontokba szedve.....nem tudom miért nem lehet rákattintani,remélem ha bemásolod jó lesz -
Milcsi82
csendes tag
Képzeld párom főnőkét éjjel megtámadták otthonában 3-4 cigány,mert úgy hallották,hogy örökölt..a gyereke fejéhez fegyvert a mamáját hajánál fogva húzgálták a földön,neki meg a kórházba raktaák össze a fejét...1cigu már megvan,de ilyenkor nem az megy a hírekben,hogy a cigány támadott a magyarra!!!!Bezzeg fordítva!Mégha nem is cigányellenes a támadás ezt hozzák ki belőle...A rádióban az infón már úgy mondták be hogy azért mert gárda tag....az különben tényleg,de nem azért volt a támadás!
-
Milcsi82
csendes tag
A LESZ"követeli a jogsértő lopakodó leépítések leállítását,biztonságos működéshez szükséges létszám biztosítását,a pihenőidők szabályos kiadását,átlátható és kiszámítható beosztási és munkarendek készítését.A szakszerv szót emelt a túlmunkavégzés elrendelésére vonatk.szabályok betartásáért is.A szept hivatalos megkeresésben ,hogy a szak szerv.betekintést kér a munkaadó állománytt érintő kis terveibe is.A reptéren ugyanis előzetes leépítési tervek nélkül,a törvényeket megkerülve egyesével és kis csoportokban mondanak fel a dolgozóknak,bizonytalanásgba tartva megannyi munkavállalót.A Munka Törvénykönyvének rendelkezései értelmében A LESZ sztrájkbizottságot alapított,és munkaügyi egyeztetéseket kezdeményezett.
-
Milcsi82
csendes tag
figyu,sjnos scannem nincsen csak nyomtatóm,de kinyomtatva megvan a papír,amit átadtak az airportnak...ha gondolod,ezt azt leírok belőle,de ha tényleg érdekel akkor estére megszerzem emilbe és elküldöm neked
Ebben azt írják,hogy "szeptember 5-én jelezte a LESZ a BA vezetőségének a követeléseit,de az eltelt negyed év nem hozott érdemi változást a BA ZRT.elzárkózott az érdemi követelések teljesítése elől a tárgyalások során a halogatás,az időhúzás lehetőségeit kereste,nem a megegyezéstA cég nevében tárgyaló személyek nem is rendelkeztek a megállapodáshoz szükséges döntési jogosítványokkal,felhatalmazásokkal"Ez néhány sor de különben 2oldal -
Morden24
nagyúr
Alig, és ha nemzetközi diákigazolványt veszel elő, már dörzsölik a tenyerüket, hogy 100 euróra megbasszanak.
egy két ember olyan kinézetre mintha valahonnan a kőkorszakból pottyant volna ide és örülök ha egyáltalán megszólal
Nekem már kellett azért anyáznom, hogy egy ilyen csatornából előkúszott akárki ne nagyon akarjon hozzám érni, meg kikapni az irataimat a kezemből.
Van autóm, ez nem lehet gond
Attól függ, merre mész
-
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #243 üzenetére
Megpróbálok nem hangosan nevetni. A dunai hajózás, mint a vonat és a repülő helyettesítője.
Van még túrabakancs is, azt miért nem mondtad...
A kocsizás költségeit ki fizeti ki (tank, megállás, szállás, ilyenek... kiesett idő)?
Sajnos ezek általában nem helyettesíthetik a többi közl. eszközt.
-
Milcsi82
csendes tag
Persze!!!!Nekem se a pénz agond,meg nem is vagyok írígy..aki megérdemli,az megérdemli,de az hogy szart se csinál,csak felvesz az kicsit sok!Pláne úgy hogy ki a mi zsebünkből....így is a felét lekapják adóba,és kiderült lehet nem is kapok nyugdíjat..de azért fizessem....
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Morden24 #240 üzenetére
Nem csak végtelenűl leszarják az utasokat, de kivácsi lennék mennyi dolgozó beszél valamilyen szinten idegennyelveket pl, egy két ember olyan kinézetre mintha valahonnan a kőkorszakból pottyant volna ide és örülök ha egyáltalán megszólal
.
De wazze, se vonat, se repülő
Van autóm, ez nem lehet gondMilcsi82
Mert ha még lenne valami oka amiért felveszik ezeket a jutalmakat kit érdekelne most 10 vagy 20 milló Ft ám legyen. Más demokratikus országban az EU -ban ilyenek maguktól távoznak vagy Olaszországban pl. kinyirná a maffia őket. -
Milcsi82
csendes tag
A követelés a Kollektív szerződés meghosszabbítása még 3-évig
-
Milcsi82
csendes tag
válasz
Morden24 #236 üzenetére
Amikor a szakszervezet leült a Vezetéssel tárgyalni,egyszerűen feálltak a tárgyalás közepén és otthagyták őket(ekkor még nem volt sztrájk),aztán a szakszerv.KÖNYÖRGÖTT a vezetésnek,majd ez sem jött be..utána lett sztrájk szerinted mit kellett volna még csinálni,mikor január 10-én lejár a KISZ?
-
Milcsi82
csendes tag
Igen Zoli ez nekem is problémám,hogy a felsővezetés 3-5milliókat kap,meg mindenféle jutalmat,mi meg semmit,sőt a körülmények is borzasztóak amiben dolgozunk...még az egyenruha is szar,olyan anygból van ami szúr a blúz műszálas,és senkinek nem a mérete..az összes el van szabva,a kezedet nem tudod benne felemelni...stb stb stb. az átlagkeresetet persze az egész vezetőséggel együtt nézik,és így jön ki átlagon felülinek
-
Morden24
nagyúr
Felemelik folyamatosan. El tudom képzelni, milyen nyugis munka lehet a MÁV panaszirodája.
De ameddig a szolgáltatásuk nem helyettesíthető, addig kurvamindegy, meg lehet tenni, és sajnos ebben nemcsak egy szar management illetve nemtörődöm vezetőség meg csóróság van, hanem sutyok dolgozók, rossz informálás, az utasok végtelen leszarása.
Én is ha minden jól megy elhúzok innen időszakosan vagy végleg, nem fehér embernek való ami itt mo megy...
100/100-ban egyetértek. Ezen röhögök napok óta... mármint, hogy Fecó megmondta, ha nem tetszik, el lehet menni. De wazze, se vonat, se repülő
-
Milcsi82
csendes tag
Tudjátok vannak alapvető dolgok,mit pl.hogy egy férfi előre köszön a nőnek,szerintem tök mindegy hogy a főnőke vagy sem!Egyik főnők se köszönt mióta odakerültek!Az osztályvezető eredetileg tolmács volt úgy nevezték ki..azért kapta állását,mert jó hosszú volt a nyelve.Komplexusokkal küszködő egyén,identitás zavarral köszködik...ez csak az egyik a sok közül.Ráadásul büdös a szája,és fröcsög a nyála.Tiszteletet azáltal akar kiharcolni,hogy rugdossa kifele az embereket,mert senki nem tiszteli
-
zoltanz
nagyúr
Azért az utasok is felemelhetnék a hangjukat, főleg a MÁV járatok pontatlansága, szemetes, igénytelen kinézetű vonatokkal, 50 éve ugyanaz a pályaudvar sokhelyen a vagonokról nem is beszélve. Kicsit magukba nézhetnének páran a felsővezetésből, ha nem esik nehezükre, mikor az év végi prémiumokat felmarkolják.
Egy munkahelyen mo a képzett (folyamtosan frissített tudással) munkaerő üde színfolt csak.
Én is ha minden jól megy elhúzok innen időszakosan vagy végleg, nem fehér embernek való ami itt mo megy... -
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #235 üzenetére
mostmár meghátrálni nem lehet mert akkor tényleg eltapos a vezetőség!!!!!!
Fasza, ez már el van baszva, és örülhetünk, ha jövő hétre valahogy ország lesz újra ebből a szarkupacból. Viszont legyen örökérvényű tanulság, hogy ha így csináljátok a dolgaitokat, akkor legközelebb nem a vezetőség, hanem az utazóközönség fog eltaposni benneteket.
Majd ha legközelebb azt mondja a szakszerv., hogy holnaptól sztrájk, akkor oda kell mondani, hogy "kapd me a f_szomat, jelentsük be, és két hét múlva sztrájk".
Akkor majd az utasok elhiszik, hogy nem fostok magasról és hígan a fejükre, és lehet, hogy nem kell majd kabátban sunnyogni lincseléstől félve. -
Milcsi82
csendes tag
Sok szabály megsértettem mikor visszavittem utast a határőr fülkén,hogy a feladott poggyászba tegye a drága italát,csak azért hogy ne kelljen megvállnia tőle:Volt hogy saját pénzemen postáztam el az ollót bicskát a magyar címére,hogy ne kelljen eldobni.Nem esett nehezmre a nap 12órájában elmagyarázni újra és újra mit hova tegyen,meg hova álljon,mit csináljon.....Kisbabáknak forraltam vizet,hogy ne kelljen drága pénzen a duty free-ben megvenniük...stb.,remélem azok az emberek még mindig jó emlékkel vannak a reptérről,és megértik,hogy fordított helyzetben mikor én vagyok kiszolgáltatva a munkáltatónak mellém állnak,és nem ellenük írányuló támadásnak fogják fel az egészet!A rendszer áldozatai vagyunk és kész!!!!!oda-vissza igaz..
-
Boxiné
aktív tag
válasz
Milcsi82 #229 üzenetére
Remélem egyszer majd ti is megtudjátok, milyen érzés hónapokig távol lenni az otthonotoktól, és amikor végre utaznál haza, lehetetlenné teszik számotokra! Szívből kívánom, hogy éljétek ezt át! Nem csak az utazóknak idegbaj, amit rendeztek, hanem a hozzátartozóknak is. Dehát ez senkit nem érdekel, ugye?
Én is mindig baromi kedves vagyok a dolgozókkal, ha repülök. Mosolygok, ha az útlevelem kérik, ha a csomagjaimat ellenőrzik, stb...Mert tudom milyen jól tud esni egy kedves szó, egy mosoly. És most mit kapok cserébe? Hogy leszarják a problémámat. Hát mást ne várj te sem az emberektől! Ezek után mosolyogjon nektek a...inkább le sem írom
-
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #229 üzenetére
Biztos kicsesztünk sok emberrel,meg kéne kövezni minket!!Fújj!
Nem, csak el kéne ismerned végre egy pár dolgot.
1. Előre be kell jelenteni a sztrájkot. Ha nem teszitek, az gerinctelen húzás.
2. Nem kéne itt leönzőzni az embereket, amikor ti pont ugyanezt csináljátok. Szartok mások gondjára, a sajátotok érdekel. Akkor miért várod el, hogy mi ne szarjunk a ti problémátokra?
3. El kéne határolódni a többi görénytől.
4. Nem kéne ezzel a "nekünk sokkal nagyobb problémáink vannak"-féle álszent szemétkedéssel jönni. Azt hiszed, hogy más nem pénzért dolgozik, a rohadt életbe már?! Gondolod, ő pusziból kapta a repülőjegyet, meg grátiszból a 100ezres csomagot? Vagy mit képzelsz, rajtad kívül mindenkinek arany élete van? Nem akarlak megbántani, de uncsi ez már.
5. A háborgás helyett elnézést kéne kérni azoktól az emberektől, akik kurvára nem tehetnek arról, hogy veletek hogyan akar kicseszni a vezetőség.
Most kicsit szarul esik,hogy mikor nekem lenne szükségem kis támogatásra ebben a szar szituban,nem segít senki..........
Máson szerinted ki segít? Vagy azt hiszed, csak te vagy egyedül a naagy-nagy csúnyagonosz világban?
Mellesleg ezen sem kell csodálkozni, látod... miért nem határolódtok el a MÁV-féle koszos szemétládáktól, miért nem jelentettétek be a sztrájkot előbb, ésatöbbi? Gondolod ennyi anyázás lenne? Nem. Magatoknak köszönhetitek, a szar szervezésnek, a nemtörődöm leszarom sztrájkolok felfogásnak. Ez van. Így még az is anyázik, aki egyébként megértené a problémátokat, szolidaritana. Na, őket martátok (vagy marta el a szaszerv. szervezése) el magatok mellől. -
Milcsi82
csendes tag
Nekünk MINDEN évben le kell vizsgázni újra és újra,állandó tanfolyamon kell résztvenni,mindig sugárvédelmi oktatáson stb stb. szóval ez nem olyan mint a kresz.....(mind1)
Azért nem vitázok,mert biztos igazatok van,rettenetes dolog lehet ha nem tudsz a kijelölt időpontban elutazni,sajnálom!!!!Biztos kicsesztünk sok emberrel!!!
Én világ életemben az a melós voltam bent aki kedves,mosolygós és segítőkész volt!Sokan vannak akik azt sem tudják hol vannak életükben előszőr vannak ott elveszettnek,kiszolgáltatottnak érzik magukat,én ezeknek az embereknek szó nélkül segítettem,olykor az ebédszünetemet feláldoztam!
Most kicsit szarul esik,hogy mikor nekem lenne szükségem kis támogatásra ebben a szar szituban,nem segít senki.......... -
Boxiné
aktív tag
válasz
Milcsi82 #223 üzenetére
Majd akkor fog az utazó tömeg veletek egyet érteni, és sajnálni titeket "szegény" reptéri dolgozókat, ha nem velük/velünk csesztek ki! Addig viszont mindenki a sunyiba kíván titeket jogosan. Vagy akkor ha befejeztétek a hisztit az utasok sztrájkoljanak, hogy nem hajlandóak addig repülőre ülni, jegyet venni, amíg ti ott vagytok?! Tudom ez nonszensz, de gondolj csak bele. Nem lenne munkátok, és mehetnétek az utcára. Hidd el, hogy sok ember elveszíti most a munkáját miattatok.
Azzal csesszetek ki, aki veletek is (érzésetek szerint) kicseszik!!! -
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #223 üzenetére
szerintem irígykedsz,mert te is elégedetlen vagy ,csak GYÁVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem érzed úgy, hogy kicsit elég lesz már belőled? Szakszervezetben, többszázan keménykedni karácsonykor egy olyan munkakörben, aminek nincsen helyettesítő szolgáltatása ebben az országban, aztán kabátban bújni a lincselők elől... hmmm, csak nem ti vagytok a római gladiátorok lelki örökösei?
Ne haragudj, de kb. csak te egyedül itt, a fórumos tevékenységed által generáltál pár embert, aki már ellened fordul. Jó kis PR-szakember vagy, de tényleg.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #222 üzenetére
Pörp_nek igaza van,mert csak a jegyedér,meg a csomagodért remegsz,semmi nem érdekel...
Kérdés: titeket mennyire érdekel, hogy egyébként hány emberrel és milyen mértékben csesztek ki? Vagy te azt képzeled, hogy mindenki Bora Bora-ra akar menni, hogy száguldhasson végre a pármilliérdért vett Wally hajóján? De gondolom könnyebb azt képzelni, hogy csupa hájas újgazdag sznobbal basztok ki.
őket 4nap alatt lerendezték!!!!!!Ha átvilágították őket
Más országban már megtették.
Akkor amikor idejöttünk minek volt a 8hetes kiképzés
Már megkapták máshol.
-
tiv83us
veterán
válasz
Milcsi82 #222 üzenetére
Hu vazze, de ertetlen vagy te.
En beleszottem a sajat problemamat, de emberek dolgozni probalnak, hazajonni, tobben szazezreket, a munkajukat bukjak, csak azert mert nem voltatok hajlandoak 3 hettel elore bejelentetni ezt a fesztivalt!
Igen ki lett hasznalva ez a res a rendszerben, hogy eleg mittomen hany oraval bejelenteni, csak eppen a dolog moralis oldalat nem neztetek, hogy hany embernek okoztok nem kis bosszusagot, karokat es nem a csomag /ami azert igy is kurvara bosszant/, hanem megegyszer, allasok forognak kockan. De vegulis buszozzon a paraszt Angliaba, nem? -
Milcsi82
csendes tag
Pörp_nek igaza van,mert csak a jegyedér,meg a csomagodért remegsz,semmi nem érdekel...nyugi az se lett volna jobb ha a charter járatok nem tudtak volna elmenni,akkor meg az lett volna a baj,hogy szegény sok nyaraló,nem tud elmenni.......Mindig lenne valami ok,ami miért nem jó egy sztrájkra...megjöttek a görög ub-sek,nem tudnak se magyarul se angolul,1500 eurót kapnak/fő,3szori étkezés,meg szállás...mi fele ennyiért dolgozunk,az nem jó!!!!!Engem a NemzetBiztonság 1hónapig világított át mennyire vagyok tiszta előéletű ember.....őket 4nap alatt lerendezték!!!!!!Ha átvilágították őket.Úgy látszik itt már bárki dolgozhat?Akkor amikor idejöttünk minek volt a 8hetes kiképzés,meg az egész cécó????!!Ha így is lehet??Állítólag sorbanállás nélkül halad a reptér forgalma!!Hipp-hipp csak azt elfelejtették megemlíteni,hogy a 3-om terminálból 1működik.a fapadosok továbbra sem mennek
-
lapa
veterán
nem hiszem, hogy bárkit is törvény kötelezne arra, hogy reptéri szekuriti / x kft dolgozó legyen. el lehet menni máshová is dolgozni, ha már annyira akar ott mindenki.
egyébként gondolom mindenki leszarja, hogy a másik tudja-e fizetni a csekkjeit. ezt hívják piacgazdaságnak. én elkezdenék sztrájkolni úgy basznának ki még aznap, hogy a lábam nem érné a földet. még valami pert is kapnék a nyakamba szerintem.
-
hakos1987
őstag
nem értem mit gondolnak az emberek..... ezreket bocsátanak el, örülhetnek, ha munkájuk van! de nem.... még sztrájkolnak.... kivel basznak ki?! velünk! aztán aki karácsonykor haza akar utazni a családjához, az kapja be! Karácsonyozzatok ti is a családotok nélkül! Próbáljátok ki! Ez munkahely, nem üdülő! Nem a fizetésért kéne sírni, hanem az utasoknak, hogy egy rakás xar a munkátok! és szar munkáért nálam nem több fizetés, hanem felmondó levél járna!! Sajnos itt nem merik megtenni, hogy vmilyen ürüggyel kirúgni pár önérzetes embert, aztán mindjárt kuss lenne! Helyükre meg lehet felvenni bőven a munkanélküliekből!
Nem mellékesen annyira önző parasztok vagytok (sztrájkolók), hogy az önös érdekeiteken kívül más nem érdekel! Családok százaival basztok ki, hogy nektek jobb legyen!! Persze mindenki szeretne nagyobb fizetést, na de hol élünk, hogy ezt meg lehet engedni?! Remélem minden egyes ember aki ilyen arcátlanul és primitív módon kiszúrt az emberekkel, visszakapja ezt az élettől többszörösen! Ez nem sztrájk, ez egy undorító pofátlan vicc! -
Sipi16
őstag
-
Pörp
senior tag
Vegyél vissza magadból! Nem személyeskedtem te szerencsétlen... Az hogy a jegyed árát nem adják vissza nem a reptéri dolgozók hibája. Menj a jegyed problémájával ahoz a családhoz ahol most majd nem lesz kereső ember, vagy nem lesz miből eltartani a családot. Biztosan meg fognak érteni téged.
-
Morden24
nagyúr
Ha valamilyen szinten érintett lennél, akkor nem tetszene ennyire a buli. Ne haragudj, most már meg kell kérdeznem: elkezdődött már a téli szünet?
Egyébként igazad van: pont annyira le sem szarom az ő problémájukat, mint ahogyan ők le sem szarják azt a pártízezer embert és céget, akiknek problémát okoznak. Pont úgy szétteszem a kezemet, mint a fentebbi hölgy: "ártatlan áldozatok".
-
Pörp
senior tag
válasz
Milcsi82 #210 üzenetére
Én teljes mértékben igazad adok nektek. Megértem a helyzeteteket, igazatok van! Küzdjetek!
Emberek állásról, és béréről van szó, nem igaz hogy ezt nem veszik észre, komolyan a csomag, meg várni kell? Na persze ha most azt mondanák a reptériek hogy ne sztrájkoljunk mert a csomagok meg mit tudom én, utána le se sza***tok őket, mert a csomagotok már megvan karácsonyra, nem kell várni már az ünnepek alatt sem, januárba max elolvasnátok egy cikket, hogy nicsak sztrájkolnak az airporton, nahát már ők is? Lássuk az időjárást...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #210 üzenetére
Azt hiszem, hogy a saját bevallásod szerint is, de valamelyik kollégád szerint tutira (régebbi kommentek) nagyon nem november vége óta áll ez a bál.
Tehát én továbbra sem akarok tahó lenni, és nem tudom, hogy te vagy más kollégád erről mennyit tud vagy nem, de az nem véletlen, hogy karácsonykor van ez. Lehetett volna 3 héttel előbb, vagy 3 hét múlva is. Pont ez az időpont kellett, amit mint logikusan gondolkodó tökéletesen megértek, viszont emberileg piszok flexibilis gerinc kellett hozzá (mint mondtam, elhiszem, hogy nem te, vagy X kollégád miatt van az időzítés).
Arra meg te sem válaszoltál, ami egy jogos felvetés volt, hogy a BA dolgozói ill. a szakszervezet miért nem mondta azt, hogy a Gaskó dugja fel a seggébe a szimpátiasztrájkot, és hogy nektek kurvára sem követelésszinten, sem más szinten nincsen közötök a MÁV-Start faszságához? Mert hogy ezzel előnyhöz nem fogtok jutni, de nem elég, hogy már így sem vagytok a népszerűségi lista élén, de így még a MÁVval szembeni közútálatból is kaptok egy kisebb lavórnyit. Aztán lesz a csodálkozás, hogy mindeki tapsikol a külföldi sztrájktörők megjelenése miatt, és a végén két szék között a földre fogtok esni.
Apró poén: Gyurcsány megmondta, ha nem tetszik valami, el lehet menni. Hát egy faszt, elmenni sem lehet. Már vonattal sem.
-
Milcsi82
csendes tag
válasz
Morden24 #206 üzenetére
Hát figyu!Én így tudom,és így hiszem,hogy leültek megtárgyalni a kollektív szerződés meghosszabbítását,nov végén,a cég vezetése kivonult a tárgyalásról,majd a szak szerv.tárgyalást hírdetett,és megálltunk!Azt hogy a cégnek miért éri meg jobban fizetni a kártérítést a légitársaságok felé,meg pereskedni a nem jogszerű üzemeltetésért,ugyanis a radaroknál sem ül senki,meg a meteorológiába,azt nem tudom.
-
Milcsi82
csendes tag
Én tényleg sajnálom azokat,akiknek problémájuk keletkezett a munkabeszüntetés miatt,mert ártatlan áldozatai az ügynek..mindenki a maga igazát hajtja,és tulajdonképpen senkit nem érdekel semmi....én sajnállak a csomagokért,de engem meg leszartok hogy a jövőben be tudom-e fizetni a csekkeket vagy sem?!A gyereket eltudom-e tartani vagy sem?!Senkit nem izgat az,hogy éhendöglünk-e?Az a nagyon fontos hogy A-B-be eljussatok!Már rég munkába álltunk volna,ha a cég aláírja a papírt!!!Mindenki azt várja és higgyétek el csodákat művelnénk a reptéren....mindenki dolgozni szeretne ezt állíthatom összes kollegám nevében!!!!!!!!!!!!!!!
-
tiv83us
veterán
válasz
Milcsi82 #207 üzenetére
Latom nagyon mennek a kerdo es felkialto jelek minden hsz-ben. Konkretan 4 csomagrol van szo, ami 80-90k, meg a tobbezer utasrol aki probal hazajutni sok-sok penzbol. Ti ezt mind lefossatok, sot nem sokara jon meg a jo kis MAV-os szolidaritasi-sztrajk vagy mi a rak, meg az a keves nyugdijas se tudjon utazni az orszagon belul. Ha lenne valamennyi erzelem bennetek ezt villamgyorsan el kene utasitani, elhataroldoni tole.
Azt pedig nem hiszem el, hogy a repter programjat nem ismertetek mar hetekkel ezelott es nem lehett volna bejelenti november vegen, hogy kapja be mindenki aki legi uton szeretne eljutni/kijutni Magyarorszagra/rol. /De ha ismertetek volna, akkor is parasztsag Karacsonykor sztrajkolni/. -
Milcsi82
csendes tag
Látod téged csak a 20K-s csomagod aggaszt,de az neked nem gáz,hogy családokat rúgtak ki egyszerre anya ,apa,gyerek,karácsony előtt....nehogy egyikük kereső maradjon!Az hogy mi évekik szenvedünk majd esetleg az tudom nem izgat...bárcsak annyi problémám lenne mint neked!SZERENCSÉS VAGY!!!!!!!!!!!!!!!
-
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #205 üzenetére
Azért most lett sztrájk,mert januárban jár le a kollektív szerződés,ami véd minket..ha az nincs azt tesznek amit akarnak,annyi a fizetés amennyit gondolnak,stb.stb...
Tehát még véletlenül sincsen semmi köze ahhoz, hogy mind áruszállítás, mind utasforgalom szempontjából a jelen időszak a legzűrösebb?
Ezt még legszolidárisabb és jóindulatúbb perceimben sem venném be, és olyanjaim nagyon ritkán vannak -
Milcsi82
csendes tag
válasz
Morden24 #202 üzenetére
Azért most lett sztrájk,mert januárban jár le a kollektív szerződés,ami véd minket..ha az nincs azt tesznek amit akarnak,annyi a fizetés amennyit gondolnak,stb.stb...
Igen hívtak külföldi ub ellenőröket,de azért nem értem hogy lehetséges,mert minket 1hónap átfutással ellenőrzött le a Nemzetbiztonság,hogy tiszta előéletű emberek vagyunk-e?!Őket nem fogják???vagy ilyenkor bármit lehet???Idejöhet ki tudja milyen előéletű,vagy szándékú külföldi dolgozni?Vagy ha ezek tiszták,akkor a vezetés már fel volt készülve rég,és tényleg meg akartak szabadulni mindenkitől....ez csak idő kérdése volt...most legalább veszteségesen szállnak ki a buliból!Szerintetek az helyén való,hogy évek óta nincs karácsonyi jutalom,csak a vezetőségnek?Különben nem az a baj,hogy nincs,mert emberek milliói nem kapnak,de akkor nekik miért jár????Hát ők dolgozzák betegre magukat a nagy karácsonyi hajtásban?fer dolog... -
tiv83us
veterán
Csak szeretnem megkoszonni a repteri dolgozok nagyszeru munkajat igy Karacsony alkalmabol
Csupan negy karacsonyi csomagom figyel a Ferihegyen, azokrol mar nem is beszelve, amiket nekunk kuldtek anyosek 20K FT-ert, legipostaval.
Nektek is Kellemes Karacsonyi Unnpeket es remelem az osszes hentes/pek/kamionos/tyuk/tehen sztajkolni fog amikor elelmiszert szeretnetek vasarolni. -
Morden24
nagyúr
válasz
Milcsi82 #201 üzenetére
kabátba kell kimenni a reptérről nehogy lássák az egyenruhát az utasok,mert meglincselnek
Személy szerint nem örülnék, ha a ti esetetekben ilyen történne, mert a ti munkátok az, amit nem feltétlenül lát a köznép, tehát nem is lehet róla megfelelően ítélkezni. Ellenben amikor kitalálta a szakszerv., hogy karácsony előtt/karácsonykor fogtok sztrájkot kezdeni, akkor mégis mire számítottatok, támogatásra és szolidaritásra?
Ezt most nem tahóságból kérdezem, hanem tényleg érdekel. Merthogy személy szerint a BA-s dologgal a legnagyobb gondom az időzítés. Nem mondom, hogy minden másban maradéktalanul egyetértek, de megérteni meg tudom. De az időzítésre akkor sem lehet mit mondani, és azt azért nem várnám válasznak, hogy "pont így jött ki", mert megeszem a kalapom, ha az időzítés nem szándékos.
-
Milcsi82
csendes tag
Persze a szakszervezet találta ki,de volt már rá több kísérlet a sztrájkra az elmúlt időszakokban,de befuccsolt,akkor nem volt ekkora feszültség és elégedetlenkedés bent!Ez már régóta érik és most sokaltak be az emberek!Itt már nemcsak a szakszervezet akarata....
Ja különben tényleg vibrál a monitor akkora a feszkó bennem,de csak azért mert minket hibáztatnak, kabátba kell kimenni a reptérről nehogy lássák az egyenruhát az utasok,mert meglincselnek!de ha a cég aláírta volna a papírt,akkor nem is jutottunk volna idáig!Még most se hajlandóak tárgyalni!!!!Csak azt kérjük ami eddig is volt,nem többet,sajnos egyik kollegám se engdeheti meg azt hogy közel feleannyit keressen mint eddig,főleg,hogy mindenkinek van hitele,gyereke stb.stb.
Meg olyanokat akarnak bevezetni,hogy 4órát dolgozzunk reggel,aztán menjünk haza,majd estére menjünk vissza dolgozni..háát marha jó lenne eltankolok 4ezret míg ide-oda cikázok,a kaját nem is mondom,és kevesebbet keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok