2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Reptéri sztrájk

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Itt ülök a koppenhágai reptéren, és azon tűnődök, vajon belegondolnak-e a ferihegyi reptéren sztrájkoló...

[ ÚJ TESZT ]

Itt ülök a koppenhágai reptéren, és azon tűnődök, vajon belegondolnak-e a ferihegyi reptéren sztrájkoló kedves honfitársaim abba, hogy mekkora személyes előnyökért milyen mértékben és hány emberrel tolnak ki. Bizony kellemetlen a vasutassztrájk is, de szinte mindenki meg tudja oldani a valamennyire is fontos útját busszal vagy autóval. Nem is beszélve arról, milyen anyagi vagy egyéb kárt jelent, ha mégsem. Ezzel szemben ha pl. én itt ragadok 1-2 napra, az minimum 120e Ft-ba kerül valakinek, plusz a repülőjegy ára, amit talán megtérít a Budapest Airport, talán nem. Ha összeadom, akkor már 200e Ft-nál tartunk, és csak egy emberről beszéltünk...
Persze kezdhetnék még érzelgősködésbe, hogy otthon vár 3 kisgyerek és a feleség, egész héten külföldön voltam, jövő héten megint megyek, és így a hétvégénknek is lőttek, ami (mondhatni) felbecsülhetetlen érték, de tudom, hogy nem sok értelme van ezen húrok pengetésének.
Az is lehet, hogy 1-2 óra késéssel elindul Ferihegyről a gép, és akkor kb. ugyanennyi csúszással hazajutok. Sajnos a Budapest Airport honlapján pont erről a járatról semmi információ nincs, és természetesen valamennyi ügyintéző folyamatosan foglalt. Nyilván nincs prioritása a külföldről érkező hívásoknak, így simán elköltesz több ezer Ft-ot várakozás közben.

Ha arra jártok, a nevemben is adjatok át egy ünnepi jutalom seggbe rúgást az illetékeseknek...
Üdv, és jó szurkolást! :o))

Update 19:09:
A honlap szerint 18:15-kor felszállt a gépem Ferihegyről, tehát úgy fél óra késéssel megúszom a dolgot, ha minden igaz. Persze ezt itt a Kastrupon még nem tudják, abszolút semmi eltérés nem jelenik meg a kijelzőkön a budapesti járattal kapcsolatban, sőt becsekkolásnál azt mondták, biztosan időben indul. Kizárt, hogy a 35 percet (már ha valóban annyi) be tudnák hozni idefelé. Nem kicsit furcsállom.
Mindenesetre a történet most sokkal rózsásabban fest, az itt ragadáshoz képest a fél óra (?) késés szinte semmi.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.