Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
 - Pajac: Hámozott narancs
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?

Új hozzászólás Aktív témák
- 

-Solt-
veterán
válasz

Csabroncka

üzenetére
						Nem igazán értem mit szeretnél, szerintem a linken ott van minden infó amire az embernek szüksége van. Az ATV 4K HDMI 2.0-t támogat, a TV--m HDMI 2.1-t. Összekötöttem őket egy párezer forintos 5 méteres HDMI 1.4-s kábelel és nem volt chroma 4:4:4 és HDR támogatás, csak 4:2:2, ami az alábbi táblázat szerint érthetővé is válik,

Vettem egy szintén "filléres" HDMI 2.1-s kábelt (ha már a TV tudja) és láss csodát egyből lett chroma 4:4:4 és HDR támogatás. Jönnek az egyesek és a nullák, hibátlan a kép és a hang 4K-n is, lefut az ATV HDMI tesztje hibátlanul, öröm van és boldogság. Pontosan ugyanazt az eredményt kapom, mintha például az Apple által javasolt Belkin UltraHD High Speed kábelt vettem volna, amiből a 2 méteres darab 11000.-Ft.
Tehát amire figyelni kell, hogy ne full gagyi kábelt vegyünk ami két hajlítás után a csatlakozó nyakánál megtörik, tudja a kívánt specifikációkat amikre szükségünk van, és ezeket tudja a forrás és a TV is. Ehhez mindenféle táblázatok vannak amik segítenek a készülékek manualjain túl,

Akinek esetleg 10-15 méteres kábel kell, az vegyen akítvat, aki meg beveszi azt, hogy a "minőségi" meg aranyozott csatlakozójú kábel szebb képet ad az meg járuljon a kasszához...
Egyébként van arról teszt is, hogy mekkora átverés a "minőségi" kábel aranyáron: [link]
PH Logout konklúzió erről: [link]
Túrtam kicsit a netet olyan teszt után, ahol nem szubjektív vélemény alapján nyögik be, hogy a méterenként 50e forintos kábel sokkal jobb mint az 500Ft-os. És találtam. A cikkben mérő műszerrel bizonyítják, hogy még HDMI szabvány hibajavító algoritmusa nélkül is tökéletesen jut át a kép az olcsó kábeleken is. Tehát amikor valaki arról ömleng, hogy mennyivel jobbak a színek és mennyivel élesebb a kép a 20e Ft-ért vásárolt 1.5m-es kábelén mint az 1000 forintoson, akkor csak mosolyogjunk rajta és hagyjuk rá.
Pont ugyanerre a következtetésre jutottam 5 méteres kábelek esetén is... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
 - Filmvilág
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Windows 11
 - Milyen joysticket vegyek?
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
 - Milyen processzort vegyek?
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - További aktív témák...

- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
 - Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
 - Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
 - LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő