Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TompapaTM
csendes tag
válasz
old rocker #31 üzenetére
Szívemből szólsz.
36 éves öreg vagyok. A részlegemen minden nap 70-80 17-21 év közötti diák dolgozik. Gyakorlatilag 300 körül vannak, de napi szinten cserélődnek. Sokat ismerek közülük személyesen is.
Érezhető a "generációs szakadék", bár úgy tapasztalom, van tekintélyem és elismerik a munkámat. Kedvelem legtöbbjüket, bár sokszor nem igazán értem őket.
Furcsa számomra ez a "pöris-nyüzsis" hozzáállás és stílus, ami náluk menő. Ami érdekes, hogy amikor én kerek mondatokban beszélek hozzájuk - humoromra is a szolid iróniával variált eufemizmus a jellemző -, kifejezetten élvezik.
Szezonzáró beszédeimet, vagy alkalmankénti "igehirdetéseimet" végigkacarásszák, megtapsolják, de a lényegét is megértik. A dolog tehát működik, tetszik nekik, ők mégis képtelenek hasonlóra. Hadarnak, kapkodnak, összeszedetlenek.
Mikor alkalmanként kiülünk kocsmázni és miénk a világ ideje, sem tudják levetkőzni a rohanást: telefonnyomkodás, fél szavak és olyan stílus, amit én szégyellnék. Nemsokára talán ők lesznek a főnökök, akik nekem adnak munkát, hiszen legtöbbjük értelmes, egyetemre járó, nyelveket is beszélő fiatal. Mégis valahogy mások...Ennyi idős koromban (mobil korszak elején, még Ericsson T28 volt a rojtos szárú farmer térgatyám zsebében) egy hétre előre beszéltük meg a haverokkal a randikat, mivel legtöbbjüknek még mobilja sem volt. Aki kétszer eljátszotta azt, hogy nem jelent meg ígérete ellenére, legközelebb már nem is hívtuk. Canossa járással felért, mire mindenkit megkeresett és újraépítette a kapcsolatokat.
Ha nekem ilyet ír, vagy írt valaki, hogy "Bocsi h nem vok ott", vagy "Lécci nyomj 1 üzit.", azt én nem értem és kész. Aki nem szán rám annyi időt, hogy kiírjon egy teljes mondatot írásjelekkel, ékezetekkel, az nekem ne írjon.
Egy szmájli, vagy lájk nem egyenlő egy mondattal. Sekélyes és semmitmondó megoldások, amik esetleg csak kiegészíthetik a mondanivalót, de nem pótolhatják azt. A dolgokra szánni kell időt és fáradságot, mert akkor lesz valós értékük. Ez persze nem azt jelenti, hogy én mindennel órákat molyolok, sőt, nagyon is szeretek haladni a dolgaimmal, de nem a minőség kárára.
Nagyon tudom értékelni, amikor egy mostani tizen-huszonéves a "légy trendi!" meg "pörgesd fel magad!" cunamival dacolva kicsit meg-megáll és odafigyel a részletekre is.Brave new world. Bizony.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Arról az időszakról, amikor az „okos telefon” szó hallatán többnyire a Nokiára gondoltunk.
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest