Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2251) jimmedly


jimmedly
senior tag

Srácoj ez a frissített akkumulátor-akkuhasználati statisztikák naponta lenullázza magát? Vagy legalábbis a képernyő sotot? Mert nekem úgy néz ki..

(#2252) Viktor0610 válasza jimmedly (#2251) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Csak a utolsó 24 órát mutatja.

Samsung Galaxy A54

(#2253) jimmedly válasza Viktor0610 (#2252) üzenetére


jimmedly
senior tag

Remek. Jól elrontották! :(((

(#2254) jimmedly válasza jimmedly (#2253) üzenetére


jimmedly
senior tag

Már egy alkalmazást keresni kellett az smsek időzített küldésére. Ezt eddig minden telefonom tudta. Most megint telepítsek valami csudát hogy az akkustattot lássam egyben két- három napra visszamenőleg? Mivel ezt a telefont szerintem jónéhány felhasználó nem naponta tölti ezért fantaszrikus ötlet volt ez az új akku figyelő a redmitől!
Milyen akkustat alkalmazást ajánlotok?

(#2255) Viktor0610 válasza jimmedly (#2254) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem tudom, milyen készülékeid voltak, amik tudták az időzített SMS-küldést, nekem eddig egy telefonom sem tudta, pedig volt jó pár.

Más.
Nem emlékszem, kivel beszéltük, hogy a Chrome fagyogat, ez nálam is előjött (bár nekem Redmi Note 9 Próm van, ebből a szempontból lényegtelen), de másik topikban kiderült, hogy ez inkább droid 10 gond.

Samsung Galaxy A54

(#2256) jimmedly válasza Viktor0610 (#2255) üzenetére


jimmedly
senior tag

Lg, samsung. Mind tudja az sms időzített küldését, csak picit el van dugva.
A Chrome már nekem is megfagyott egyszer-kétszer, de ha kilépek és vissza már jó is. Úgyhogy annyira nem zavar egyelőre.

(#2257) djsunstealer


djsunstealer
aktív tag

Sziasztok! Ha volt már, bocsánat. SMS irásnál valahogy lehet látni a maradék karakterek számát? Köszönöm szépen a választ!

(#2258) Viktor0610 válasza djsunstealer (#2257) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Akkortól mutatja, mikor már közel vagy az első üzenet karakterszámához, vagy már túl is lépted azt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2259) djsunstealer válasza Viktor0610 (#2258) üzenetére


djsunstealer
aktív tag

Köszi szépen, valóban így van! :)

[ Szerkesztve ]

(#2260) AssAssynn válasza AssAssynn (#2239) üzenetére


AssAssynn
őstag

Sziasztok.

Nincs esetleg mégiscsak valami ötletetek a névjegyes kálváriámra? :F
Nekem nincs a rendszer alkalmazásokban olyan, hogy Névjegyek. Se az EU-s, se a rendes Globalos telónál sem (kettő van belőle).

Most neten olvastam, hogy egy pár hónapja már nem a miui, hanem a google tárcsázót teszik az összes változatba, ami utóbbin belül a névjegyek megjelenítését nem tudom beállítani. Se a sim kártyára nem tudok menteni! És gondolom a rendszer beállításokban is azért nem találom ezt a Névjegyek részt, mert az meg a xiaomi féle tárcsázóhoz szólna. Szóval így két szék között a földre ült a téma.

Engem nagyon bosszant ez az egész, és már azon gondolkodom, hogy visszaküldjem a telót és válasszak másikat. Mert ez tarthatatlan, hogy egy telefonról beszélünk és éppen a telefonáláshoz tartozó legfontosabb dolgokat nem tudom rendesen beállítani benne. Ráadásul minden régi butafonban megtudtam ezt tenni. Egyelőre úgy tudnám csak megoldani, ha törölném a sim-ről a névjegyeket, de azt semmi esetre sem akarom bevállalni.
Mit tanácsoltok? :F
(Nevemre visszakeresve látjátok az előzményeket, ha esetleg nem bombáztam volna elég üzenetet a napokban.)

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#2261) aprokaroka87 válasza AssAssynn (#2260) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

--

[ Szerkesztve ]

(#2262) Viktor0610 válasza AssAssynn (#2260) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Már mintha írtam volna, hogy a Google féle appokban (Telefon, Névjegyek) nincs lehetőség a SIM-kártyára mentésre, csak importálni lehet onnan.

Bocs, most ismét kipróbáltam, van lehetőség oda menteni.

Bár nekem Redmi Note 9 Próm van, de az app ugyanaz, mint ebben.

Azt valóban nem találtam a beállítások között, hogy melyik fiókot mutassa.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2263) shootme2 válasza AssAssynn (#2260) üzenetére


shootme2
aktív tag

Helló!

Névjegyzék appban felül van a keresősáv ott jobb szélen van egy színes kör arra rányomsz akkor lehet választani hogy mit jelenítsen meg.

Egyébként a play áruházból lehet másik contact appot letölteni vagy ott a xiaomi.eu rom a megszokott appokkal ha nagyon nem tetszik.

(#2264) AssAssynn válasza Viktor0610 (#2262) üzenetére


AssAssynn
őstag

Nekem nincs lehetőség se oda menteni, se azokat szerkeszteni.
Illetve eddig nem volt, még a kérdés kiírásakor sem, most meg megjelent. :Y Úgyhogy nem frissítettem, és a beállításokban sem matattam semmit. Nézzetek hülyének, én sem értem.

(#2263) shootme2 : Igen, eddig ott sem volt külön szerepeltetve a sim, hanem csak most jelent meg. Egyébként ez ugye külön a "Névjegyek" alkalmazás, amiben valóban meglehet ezt oldani, csak az a baj, hogy telefonálásra meg külön a "Telefon" alkalmazást használja az ember, és értelemszerűen az abban lévő Névjegyek gombra megy rá egyből, ahol viszont az a káosz van, amiről beszélek. Persze lehetne két külön alkalmazást használni...lehet, hogy az lesz... de elég bosszantó, hogy akkor meg mindig váltogatni kell majd közöttük, pedig hát ott lenne egyben, csak nem lehet rendesen beállítani, mégy egyszer: a "telefont" egy telefonon. :F :(((
Az áruházból való névjegyalkalmazás letöltésének ötletét köszönöm, bár én valamiért mindig a gyári programokhoz ragaszkodom, de ha sehogy sem lesz megoldva, akkor lehet neki kell állnom kísérletezgetni, mint valami noname custom romos telón.

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#2265) Celtic86


Celtic86
csendes tag

Sziasztok! Xiaomi guruktól szeretném kérdezni, hogy a Redmi Note 9 Pro (ami ugye a Max kínában, szóval a legjobb, ha jól tudom a szériában) mennyire versenyképes a MI8 kütyüvel? Jelenleg MI8-am van és nincs is vele baj, de a Telenornál készülékcserével most kb 1:1 árban le tudnám cserélni rá a MI8-am, feltéve, ha megéri? Az akksi, a kamera és a minél kevesebb kijelző takarás (itt ugye notch helyett a kameralyuk) a fő szempontok.

Szóval megéri szerintetek lecserélni, vagy a MI még 2 év különbséggel is jobb, mint a Redmi? :D Köszi előre is a segítséget a döntésben.

(#2266) Headless válasza Celtic86 (#2265) üzenetére


Headless
őstag

Amit szerintem meg kell fontolnod, az a méretkülönbség Amit idén a xiaomi csinál, ez a vastagság növelés és súly növelés nem tetszik nekem, egyik telefonjukban sem.

A redmi note 5 még kezelhető méret volt vékony még tokkal együtt is, de ez főleg a note 9s pro. batár nagy állatok.

Az oldalsó ujjlenyomat olvasó is megfontolandó, jobb sokkal mint a kijelzőbe épített társak, de a poziciója nem a legkényelmesebb, mozgó járműben elég nehézkes a feloldás.

Prociban is gyengébb, mint a mi8 ha ez számít (játék pl), általános felhasználásra bőven elég...

Kijelző sem a legjobb minőség fényerő kevés nappal alig látni maxon.

Amiben biztos jobb lesz az az akku. kamera szerintem átlagos középkategória.

Ha megfogdostad és továbbra is az az érzésed, hogy ez kell nekem, akkor nem lesz vele gondod, de pl én erről is váltani fogok, amint tudok, ahogy tettem azt a mi 9 t pro-ról. remélem következő évben ezt a notchot végre teljesen elfelejtik és hagynak egy vékony kis sávot inkább, és a vastagságon, tömegen lefaragnak kicsit, különben másfelé kell körbenéznem, amit nem szívesen tennék.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#2267) TeeJay válasza Headless (#2266) üzenetére


TeeJay
félisten

Bocs de hülyeség amit a kijelzőről írtál... Tűző napon is vígan láttam napszemüvegen keresztül is simán, kocsiban meg arc alapú feloldás megy villámgyorsan

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2268) Celtic86 válasza Headless (#2266) üzenetére


Celtic86
csendes tag

Köszi a választ! Élőben nem láttam még a telefont, de videós összehasonlítást néztem és azon nem tűnik sokkal nagyobbnak. Egyébként ha igen se baj, mert sokat használom és nem bánom, ha pl. a film élvezhető rajta. :D Játszani nem szoktam rajta, csak minimális rendszerigényű gamekkel, szóval a hardver bőven elég lenne.

(#2269) Headless válasza TeeJay (#2267) üzenetére


Headless
őstag

Én pl bringán használom több tokban is gub,topeak a legjobb de sokszor ott sem látni rendesen a kijelzőt, hiába maximum. Direkt napfényben csak kuporgatni kell, hogy valamit látni lehessen, pl egy térképet. Lehet autós tartóban mindig jó lesz. mert ott nem nagyon kap direkt napfényt. Nem véletlenül írtam, amit írtam. van különbség.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#2270) Celtic86 válasza Headless (#2269) üzenetére


Celtic86
csendes tag

Kijelző kapcsán annyi a pro a Mi8 javára, hogy mivel amoled, van always on display, amit eléggé megszoktam... Itt meg ugye csak a led.

(#2271) TeeJay válasza Celtic86 (#2270) üzenetére


TeeJay
félisten

Igen "csak" LED-es LCD de legalább nem villog meg jobb a felbontása mivel RGB subpixeles IPS panel ;) Ja és nem tud beégni ha navizni használod

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2272) Celtic86 válasza TeeJay (#2271) üzenetére


Celtic86
csendes tag

A csak ledet az értesítő ledre értettem, nem a kijelzőre (always on display részletesebb, mint a villogó led). :D De köszi a dicsérő szavakat a kijelzőre, akkor ez pro a Note javára. ;)

(#2273) shootme2 válasza AssAssynn (#2264) üzenetére


shootme2
aktív tag

Én úgy értelmeztem hogy a névjegyek appal van a gond de akkor nem.
A true phone alkalmazást tudom javasolni az tudja amit szeretnél.
Nekem is kettő van belőle itthon én inkább feltettem a xiaomi.eu-t hogy szabaduljak ezektől a "csodás" google appoktól.

(#2274) AssAssynn válasza shootme2 (#2273) üzenetére


AssAssynn
őstag

Tulajdonképpen a Névjegyek appal is van, mert azóta rájöttem, hogy azon meg azt nem lehet átállítani, hogy ne az utónevet tegye előre. :DDD Úgy meg megint nem jó. Kettőt összegyúrnák, még használni is tudnám.
Ki fogom próbálni az ajánlásod, köszönöm! :R
Végső esetben cserélném le csak a gyári romot.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#2275) TeeJay


TeeJay
félisten

Note9S - re jött új ROM :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2276) Zsoltpeter válasza TeeJay (#2275) üzenetére


Zsoltpeter
tag

Milyen ?

(#2277) TeeJay válasza Zsoltpeter (#2276) üzenetére


TeeJay
félisten

Eddig szépen fut, ahogy láttam beta ROM még de xiaomi.eu már frissít.
c.mi fórumon írták hogy a WiFi gondok megszűntek :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2278) jimmedly válasza TeeJay (#2277) üzenetére


jimmedly
senior tag

Nekem eddig se volt gondom a wifivel, igaz, hivatalos romon vagyok.
Ellenben az akkufigyelőt masszívan elbaltázták!!!!! Melyik bornyunak jött az az isteni ötlet hogy 24 óránként magától nullázza a mért eredményeket?? Egy olyan telón amiben akkora akku van mint egy kisebb powerbankban és így az átlag versenyző két-három naponta tölti! Vagy tele volt az ipse, vagy szívott valamit az tuti!! :))

(#2279) scream24 válasza jimmedly (#2278) üzenetére


scream24
senior tag

Nekem sem volt/van gondom a wifivel. Az akku figyelők sem érdekelnek , nekem fel sem tűnt. Amikor látom, hogy merül, ráteszem etetőre és jónapot. :)

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#2280) TeeJay válasza jimmedly (#2278) üzenetére


TeeJay
félisten

xiaomi.eu 11.0.11.0 ROM-on csak akkor nullázza az akku statot ha 100%-ra feltöltöd ismét és lehúzod töltőről.
Szerintem akkor a gyári ROM-ban van valami elbaltázva

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2281) jimmedly válasza TeeJay (#2280) üzenetére


jimmedly
senior tag

Így lenne logikus!

(#2282) Dadpool válasza TeeJay (#2280) üzenetére


Dadpool
aktív tag

Nálam gyári rom es úgy van ahogy írod.

https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.

(#2283) Viktor0610 válasza Dadpool (#2282) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Még. ;]
Aztán majd megkapod a "fejlesztést".

Samsung Galaxy A54

(#2284) Remiel


Remiel
őstag

ma este tudom nyitni majd a telefont, de egyáltalán nem vagyok nagy szakértő, ezért ha nem gond lenen pár kérdésem

Vodafone-tól lett véve ez gond lehet ha másik ROM-ot akarok rátenni?
Melyik ROM ajánlott? Ami frissül rendszeresen, van benne hívásrögzítés és stabil? (jelenleg azt írja MIUI Global 11.0.4 Stabil - QJZEUXM)
És végül mutatna valaki egy linket, vagy írna privátban, hogy a nyitás után pontosan mi a teendőm?

[ Szerkesztve ]

"Never stop dreaming" - Freddy Krueger

(#2285) Viktor0610 válasza Remiel (#2284) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

"És végül mutatna valaki egy linket, vagy írna privátban, hogy a nyitás után pontosan mi a teendőm?"
Visszaolvasás. ;]
TeeJay már biztosan leírta többször is, mi a teendő.

Ha nyitod a BL-t, akkor én a Xiaomi.eu ROM-ot javasolnám.

Samsung Galaxy A54

(#2286) Remiel


Remiel
őstag

köszi rákerestem ahogy látom a 901 - es hozzászólás úgy látom erről szól. remélem sikerül is :U

[ Szerkesztve ]

"Never stop dreaming" - Freddy Krueger

(#2287) TeeJay


TeeJay
félisten

Aki használ gcam-ot abban videó felvétel esetén lehet szabályozni a mikrofon bemenetet?
Tegnap buliban kameráztam de a gyári kamera app nem szabályoz le és kb végig a videó alatt csak recseg a hang.
Ha manuálisan minimumra tudnám tenni ilyenkor az érzékenységet király lenne

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2288) scream24 válasza TeeJay (#2287) üzenetére


scream24
senior tag

Sajnos a xiaomi ezt már ezer éve nem tudja rendesen megoldani. Note 3s volt amikor első körben tapaszt, Note 4, 5, 7 alatt sem lett túl jó. Ezek szerint ez még mindig megvan. Csak gyereket, kutyát videózok, ott nincs ez a probléma, hiszen nincs nagy zaj

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#2289) rsf válasza TeeJay (#2277) üzenetére


rsf
senior tag

Nekem is megtalálja az új romot, de még nem mertem felrakni.
Nincs gond az automata frissítéssel, B5-ös twrp-mellett?

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#2290) 4ron válasza TeeJay (#2201) üzenetére


4ron
senior tag

Az utolsó hozzászólásom óta megvolt a hard reset. Ma kezdett el ismét laggolni, a nyaralást gond nélkül letudtuk. Animációkat kikapcsoltam, de eszméletlenül zavaró ez a laggolás. Xiaomi.eu romot kéne feltennem inkább?

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#2291) jimmedly válasza 4ron (#2290) üzenetére


jimmedly
senior tag

Nem melegszik? Nekem a hivatalos rom van fent, de nem laggol.

(#2292) 4ron válasza jimmedly (#2291) üzenetére


4ron
senior tag

Egyáltalán nem. És restart után rendben van egy ideig.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#2293) Viktor0610 válasza 4ron (#2292) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ugyanez volt a baja másnak is. Nála sem tudtunk rájönni, mi lehet a gond. :F

Samsung Galaxy A54

(#2294) 4ron válasza Viktor0610 (#2293) üzenetére


4ron
senior tag

Mi vezetett végül megoldásra? Alapvetően tetszik a telefon, emiatt nem szeretném gariztatni vagy visszaadni.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#2295) Viktor0610 válasza 4ron (#2294) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Épp' ez az. Nem lett megoldás. :(

Hard resetet próbált meg, azóta nem jelzett vissza. (Ami akár jót is jelenthet. :D )

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2296) 4ron válasza Viktor0610 (#2295) üzenetére


4ron
senior tag

Zseniális :D De hogy valami pozitívat is írjak: voltunk nyaralni Horvátországban, csak Waze használatával navigáltunk oda vissza, mindkétszer kibírta az utazást bekapcsolt mobilnettel + GPS + Waze + Spotify úgy, hogy nem kellett útközben tölteni. Megjegyzem, hogy ~10 órát utaztunk mindkét irányban. A kamerája is ütős, nagyon jó telefon ennyiért. Ha tudnám módosítani az értesítési sáv ikonjait, illetve nem laggolna néha, akkor nem lenne gondom :)

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#2297) Viktor0610 válasza 4ron (#2296) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Az ikonok szerkeszthetőségére a gyári visszaállítás megoldás (ha nem akarsz ADB-vel mókolni: [link] -bár ez a 9 Pro topikból van, de szerintem ezen is működnie kellene).
A HR talán a lagra is megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#2298) 4ron válasza Viktor0610 (#2297) üzenetére


4ron
senior tag

Köszi, ezt kipróbálom!

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#2299) TeeJay válasza 4ron (#2296) üzenetére


TeeJay
félisten

Szerintem valami alkalmazás beragad és leszívja a procit azért akad neked.
11.0.11.0 xiaomi.eu ROM van nálam és ez is teljesen jól megy, bátran tehetitek fel semmi gondot nem tapasztaltam :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2300) timarcell


timarcell
tag

[link] :Y Remélem a 9s-nél nem jön elő...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.