Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Megjelent az ArrowOS Android 12.1-re epulo ROMja [link]
-
Archttila
veterán
MIUI Dream Project 12 [A10] [link]
-
rebla
aktív tag
Ez a gyári miui böngészö pár frissítés ota eléggé katasztrófa lett. A kedvenc kölnyvjelzőt, amit ikon szerűen kirakhat az ember,már nem lehet törölni, szerkeszteni... Eddig hosszan rányomva kijelölődött és lehetett törölni,sorba rakni... Most már ez a funkció nem él... Ha rá nyomok bejön az oldal. Kiveszem a (csillagot) fent a sávnál kiírja hogy könyvjelző törölve, de ugyanúgy ott marad az ikon. Gyorsítótár stb törölve. Csak annyit ér hogy alapra áll minden, ugranak a könyvjelzők,és ugyan úgy használhatatlan marad..... Tudom használjak másikat. Bár eddig szetettem.
-
Archttila
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
/data/aicp_updates
Ha hosszan nyomsz az updaten megejelenik egy menu, majd ott export updates. Ez kimasolja neked az internal storage /android/data/aicp_updates mappaba a frissitest

-
aprokaroka87
nagyúr
Aicp Rom esetén a frissítő fájlt hova teszi a rendszer?
Mert ma érkezett egy Ota update.
Azt felkínálja hogy tudom törölni, de menteni szeretném, viszont nem találom sehol. -
azimut
aktív tag
válasz
szergely86
üzenetére
Kicsit le vagyok maradva, weeb project van fent, de úgy néz ki, leállhatott a fejlesztése. Január 5-i build, azóta nem volt mozgás. Amúgy kifogástalan...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
szergely86
üzenetére
Nekem müködik.
-
szergely86
csendes tag
válasz
Archttila
üzenetére
Hali! Felraktam ezt az aicp romot, eddig a fejlesztői miui volt fent OF recoveryvel. Data format meg full wipe után simán települt de egy gondom azért lenne vele... Mi a frászért nem működik a gyorstöltés? Mit rontottam el, amatőr romolgató vagyok csak leírás után van bátorságom bele nyúlni de nem túl mélyen a rendszerbe... Köszi a választ
-
Archttila
veterán
Magisk Bootanimation for Lavender [link] (termeszetesen csak sajat felelossegre)
-
-
Archttila
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A testre szabasi lehetosegek majdnem RR szinten vannak. [link]
Amúgy meg néha bizonyos gyártók megnézhetnének pár custom rom-ot, ha az azokban található funkciók felét bele tennék, már lehet többet érnénk el vele.
A-A nem jo, azzal munka van

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Gondoltam ma felrakom, Pixelextended-et váltott, Hát amilyen testre szabási lehetőségek vannak az elég komoly, természetesen ez is teszt fázis alatt van számomra.
Viszont én csak ujjlenyomat alapú feloldást látok benne, arc alapút nem.Amúgy meg néha bizonyos gyártók megnézhetnének pár custom rom-ot, ha az azokban található funkciók felét bele tennék, már lehet többet érnénk el vele.
-
Fall-N
veterán
-
fluttershy
tag
válasz
Archttila
üzenetére
Köszi az infókat. Lehet várok még kicsit, lineageos 19.0 2022Q2-ben érkezik. First release után pár hét amíg kijavítják a nagyobb hibákat ha mégis maradtak benne valamiért. Hátha A12 fronton los19 hoz áttörést. De lehet az is hogy nem fogom kibírni addig és nekiugrok egy xdroid, pex, vagy ppui-nak
-
Archttila
veterán
válasz
Fall-N
üzenetére
Megeroszakolni?
A kep ujrainditas utan keszult, a hatterben pedig nem futott (még) semmi. (Tidal, bongeszo sok tabbal...) szoval pontosan nulla darab buvoszkedes tortent
ez ilyen, ennyivel beeri. (reboot utan)
A RAM magagment-es mondandoddal tisztaban vagyok sot! hidd el hogy en eleg sokat teszteltem ARM cardboardokon is mindenfele rendszert... ezert tudom, hogy peldaul hiaba hasznal ket kulonbozo terjesztes azonos DE-et, a teljesitmenykulonbseguk (foleg ilyen kornyezetben, es ez fontos) azonnal szembetuno lesz. Pedig papiron mindketto Arch alapu
disztro megis eltero az eroforraskezelesuk.Bar tudom hogy te nem vagy hive,
(nem en irtam) de a JO custom ROM megoldasok nem kaksizzak tele a RAM-ot mindenfele szemettel, feleslegesen futo service-el, process-el. En ez ellen teszek, ezert cserelem le oket ha van ra lehetoseg,. Nem szeretem a nagykozonsegnek osszepatkolt megoldasokat. Az meg, hogy egy tiszta de funkciogazdag ROM (mint amilyen az AICP) ennyivel is beeri csak jo nem? 
Persze ertem en, hogy konnyebb venni egy uj telot mondvan, hogy a gyarto mar szarik az amugy is vasgyilkos, katedral elven fejlesztett ROM-jara, (MIUI, Samsung gyari bloatjai...) de attol meg az igazsag az, hogy ilyen es ehhez hasonlo szivbol kodolt
megoldasokkal meg hosszu evekig el lehet lenni egy amugy (még szerintem) kozel sem elavult keszuleken.De ha mar ilyen szepen megjegyezted akkor tessek, mutatok neked RAM fetist. (Banana OS, 3.1 KG lett, maradhat?)

-
Fall-N
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Ez olyan, mint a Linux, nem Windows! Azért van a RAM, hogy használjuk, így pont nem jó, ha a fele üres. Dinamikusan kell tudnia kezelni, azaz hogy mit érdemes a multitasking miatt benttartani a memóriában. Ebben az esetben nincs semmi benne, így mindent újra be kell tölteni, ami sem a fogyasztás sem a gyors, fluid működés szempontjából nem jó. Ez a RAM-fétis már rég lejárt lemez. Az Android tudja kezelni megfelelően a taskokat, nem kell megerőszakolni. Nem hiába nem kap Play Store liszenszet az a gyártó aki belenyúl.
-
Archttila
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére

viszont azt jo ha tudod, hogy en soha nem szarozok re mas disztrot, mindenki azt hasznal amit akar, vagy eppen amihez ert.
Persze, [link] de szerintem nem ez az egyetlen jo A11 ROM.
ezt inkabb csak a vegtelen testreszabhatosag miatt szeretem. (like RR)Ha nem kell a magas customizalhatosag akkor az alap LineageOS is jo lehet, illetve nagy kedvenc meg az 1.7-es xdroid CAF (kicsit mar outdated) mostanaban nem neztem annyit lattam Telegramon, hogy van mar belole unofficial 1.8. (A11)
Havoc-OS -t is nagyon sokan szeretik (ezt sajnos nem probaltam)
PEX szinten ajanlott (A11) (telegram) illetve nagyon sokan szeretik meg a PPUI-t. (Pixel Plus, A11)
Mostansag az Ancient OS (A11) is egyre tobbszor meg van emlitve...A12 vonalon Arrow (Vanilla+BiTGapps) de mondom itt szerintem ugyanugy várhato idovel a belassulas, (A12 sajatossag) esetleg majd az A12.1 hozhat valtozast. (van mar belole build Arrow experimental agon kell keresni)
A BiTGapps nagyon minimalista Gapps, (A11-re 76.9MB) szoval reszemrol kifejezetten ajanlott
-
fluttershy
tag
válasz
Archttila
üzenetére
Leragadtam az utolsó official A12 PE buildnél. Most már elég lassú és vannak vele apróbb problémák. Azért nem váltottam eddig mert amúgy nem vészes. Viszont lehet hamarosan ráveszem magam és váltok. Rólad tudom hogy szoktál próbálgatni romokat. Jelenleg mit ajánlasz? Neked mik jöttek be? Unlimited google photos backupot PE-n kívül tudja valamit? Ja meg persze fontos hogy stabil legyen és aránylag bugmentes
-
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Nektek nem szokott lefagyni a böngésző? Mind a Chrome mind az Edge csinálja, hogy egyszerűen lefagy, nem lehet semmit csinálni pl. lapozni. Ilyenkor a háttérbe teszem és amikor újra belépek már jó. De van, hogy teljesen ki kell lépni a böngészőből és ujra indítani. Van, hogy sokáig nincs gond, de van, hogy folyamatosan b.szakodik, szinte minden percben.
Ezt a bejegyzést sem tudtam egyből megírni, többször is lefagyott. Érdekes, hogy bár nem mutatja a szövegbevitelt, de ha háttérbe teszem és újra előveszem, mutatja a z addig beírt szöveget.
A rom full gyári Miui Global 12.5.3 -
Archttila
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére
Ezzel csak reszben ertek egyet.
foleg h egy telefonrol beszelunk, ahol azert ha raereszt az ember egy bongeszot a bloat webre maris eltun 1gb
a masik meg, h minden feleleslegesen futo app, service, anyamtoke feleslegesen fogja terhelni a hatterben a vasat
mindenfele io muveletre feleslegesen
igenybe veszi a eroforrast, ami cpu idobe, ramba, es akksiba kerul 
Igy tortenhet olyan, hogy a lehelet Arch Sway WM desktop gepemen a fenti rendszer atlag 5 fokkal huvosebb idle temp-et tud szemben a frissen telepitett es O&O shutup 10-el megkent! windows-al.
Szoval nem, ne tancoltassa a hatterbe semmi a riszorszt, mert sok kicsi sokra megy. Azota a google fele messages app is ment a levesbe... Kesz borzalom
-
Archttila
veterán
OrangeFox beta [link]
Add support for Android 12 decryption - any PIN/password MUST be removed before booting to recovery
No support for FDE decryption - must only be used with Android 11 or higher
Update the Magisk addon to v24.3
Sync the latest source code updates
Several fixes and UI enhancements -
Archttila
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Elenzest rosszul emlekeztem. /vendor/etc/init ala kell bemasolni egy rc fajlt:
Universal screen retention fix for Tianma panels
This is a workaround to fix ghosting and screen retentions on your tianma panel devices.
How to install
Put the file inside `` /vendor/etc/init/
and reboot
NOTE: You need to have KCAL support,
you will see the effects after half an hour of use
Credits - @DarkJoker360dev -
Fall-N
veterán
válasz
TIstvan4
üzenetére
Nekem az elejétől fogva szellemképesedett a kijelző. Tianma típusú volt. Leginkább sötétszürke felületen látszott, például az értesítési sáv. Pár perc után magától eltűnt. Annyira nem zavart, mert nem maradandó, mint a beégés az OLED-nél.
De a Philips TV is szellemképes marad, ha sokáig statikus kép megy, például ott van hagyva a YouTube. Ott is ha elindul valami tartalom, akkor magától eltűnik. Az VA típusú panel, nem IPS. De a régi CRT TV-k is hajlamosak voltak erre. Mostani telefonom szerencsére nem hajlamos rá. De például ezért nem veszek soha OLED-es telefont, mert ott baromira zavarna ls el sem tűnne sosem.
-
TIstvan4
tag
Üdvözlök mindenkit!
Nekem is van egy note 7 telefonom!
Néhány éves használat után szellemképes lett a kijelzője.Más hibája nincs a készüléknek.
A következő telefonom nem note 7 lesz. -
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, higy a jó öreg redmi note 7 eSim kompatibilis-e? Olvastam ezt is azt is. Köszi
-
rebla
aktív tag
Srácok ezt az új welpapírt vagy mi a tökömet, hogyan lehet hazavágni? Lezárt képernyőnél állandóan fel ajánl valami új háttérképet, de nem kell....
-
Archttila
veterán
Rotty...
DISCONTINUATION OF THE VANCED PROJECT
Vanced has been discontinued. In the coming days, the download links will be taken down. The Discord server, Telegram chat and subreddit will stay for the time being. We know this is not something you wanted to hear, but it's something we had to do. We want to thank you all for the support over the years.
Edit (1): The existing version will continue to work.
Edit (2): It was done due to legal reasons. -
válasz
Fall-N
üzenetére
A Xiaomi a nagy rohanásban elvesztette az ütemet, olyan gyorsan hozza ki az újabb és újabb telefonokat, hogy nem marad idő azok szoftveres optimalizálására, talán majd a sokadik ROM-ban. Ezzel egyidőben a szoftveres támogatás (nyomkövetés) is szűkül, átlagos modelleknél 2 évnél több reálisan nem várható.
-
Fall-N
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Az jót tesz neki, mert sajnos nekem már lassú volt. Viszont az akku nekem már gyenge volt (kb. 70 %-os) és szinte telefonálás közben semmit sem hallottam, így lett a csere. Egyébként bár nem vagyok a híve, de lehet, hogy ráraktam volna valami ROM-ot.
Másik tapasztalat, hogy hiába MIUI fut ég és föld a különbség a RN7 és az X3P-n lévő ROM között. Mindkettő 12.5.x, de sokkal összeszedettebb a Poco. Itt nem felejették ki az alkalmazásváltónál a hosszan nyomáskor felugró menüt. Jó persze a hardver és a memória is sokkal erősebb és több, de olyan érzés, hogy a Note 7-nél csak egy kötelező feladat volt a 12.5 frissítés, amit letudtak gyorsan. Olyan is lett. Egyébként nem annyira gyenge még a hardver, hogy ne lehetett volna megcsinálni pörgősebbre.
-
Archttila
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére
Gondolom tulsagosan kovetelozonek tartjak oket
viccet felreteve nem tudom, fogalmam nincs. Biztosan unjak mar Telegram-mon a sok kovetelezo usert
A telefont nem szandekozom lecserelni, inkabb akkor felrakok egy fapados LOS-t Nova-val
Gyakorlatilag kozel 3 eve tokban van, igy mondhatni h ujszeru allapotu, 86%-kos akksival, szoval mar csak azert sem.
-
Fall-N
veterán
Eredetileg MM-ben akartam venni egy Redmi Note 9 Prót 6/64 tárhellyel, de elfogyott. Második opció a Redmi Note 10 5G lett volna, de szívtam a fogam a 4 GB RAM és a 60 Hz-s kijelző miatt. X3 Pro mindig is tetszett Pocoban meg az M3 vagy M4 Pro. Azok is elfogytak. Ez az X3 meg alkalmi vétel volt a Skyphone-nál (helyileg itt a Tescón belül van boltjuk, a Euronics és az MM is ott van nem messze.) Ha más nem, akkor internetes rendelés lett volna a vége, mert nem szívesen vettem volna már 4 GB RAM-os telót. Mi A1 és az RN7 is ilyen volt, azóta meg már kell a több hw.
Redmi Note 11 meg a 11 Pro hegyekben állt, de nem szeretem az OLED-et. Asszony meg kapott egy Samsung A22 (4/128) 4G-t lilában.
-
Archttila
veterán
Szerintem lassan tenyleg elengedhetjuk a PE ROM-ot
[link] -
Fall-N
veterán
Mai nappal én is váltottam, az új telefon egy POCO X3 Pro lett (6/128-as). Ég és Föld a különbség, a Note 7 megy eladásra holnap. Jó áron jutottam hozzá (85ezer) és a Note 7-ért 25ezret adnak majd. Teljesen karcmentes állapotban kapja meg a boltos, a tok soha nem volt használva.
-
blasi19R
csendes tag
Én is elhagytam a fedélzetet. Így utólag mégegyszer a ppui romot ajánlom, szerintem elég jól ment vele a masina.
Minden jót! -
Raptor™
tag
xiaomi.eu-ról vissza tettem a legutolsó gyári romot és kapkodásomban egy béna tutorial alapján adb-ben lezártam a bootloadert és totál meghalt a rendszerem. EDL módban Qfil flash toollal próbáltam visszahozni, de akárhányszor indítanék egy flasht meghal a program. Van bármi esély visszahozni a rendszert vagy kuka?
-
aelod
veterán
válasz
tomy86
üzenetére
Na gyerekek 😁 Úgy döntöttem, hogy a ruszki módszert választom a hiba megszűntetésére. Ha ütéstől ment el a kép akkor gondoltam ütögetem kicsit hátha. Tenyerembe paskoltam párszor a telefont és láss csodát lett kép. Először halványan aztán teljesen működőképesen. Restart után is megmarad. Lementettem mindent róla gyorsan. Kedden jön az utódja. Sok evnyi miui és xiaomi után realmere váltok.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
használtam én is egy darabig ezt a rom-ot, és elég jó.
az alsó gombokat én is kerestem de nem találtam benne hogy át lehessen tenni, rossz is volt egy darabig hogy a vissza a bal oldalon van, de rövid idő alatt meg lehet szokni.
aztán lett egy realme készülékem, és ott a jobb oldalon van a vissza, de először automatikusan a balt akartam nyomni a vissza-hoz, mert hozzá szoktam note7-en.
szóval szerintem nem lehet megváltoztatni, és sem találtam, de könnyen meg lehet szokni. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Tegnap át tértem Android 12 alapú Pixelextented rom-ra, eddig nem tűnik rossznak, viszont arra nem találok opciót, hogy a 3 alsó navigációs gomb sorrendjét megváltoztassam, én jobban szeretem úgy ha a vissza gomb jobb oldalon van.
Vajon azért nem találom benne, mert nincs is rá mód?Gesztus vezérlés továbbra sem játszik, nem tudom megszokni :)
-
kisza25
félisten
-
Gloob
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az nem véletlenül a teljes törlés volt, amire emlékszel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 97% akku 2 év garancia
- Módosítva! Makulátlan Iphone 16 pro 128 Black gari 2027.12.24-ig részletek leírásban!
- Honor 400 Pro 12/512 GB
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A kep ujrainditas utan keszult, a hatterben pedig nem futott (még) semmi. (Tidal, bongeszo sok tabbal...) szoval pontosan nulla darab buvoszkedes tortent

Nem inkább valami külső program dobál értesítést?