- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterb9
újonc
Igen, a bizti nem játék. Én is csak azért így oldottam meg, mert csak más tokozással vannak a fiókomban, ez a "megörökölt" telefon meg már nem ér meg több költséget és időt. Nekem egyelőre ez lesz A telefon, egy jól bevált Huawei P9-et vagyok kénytelen leváltani, ez tűnt a legkedvezőbb megoldásnak, bár az anomália miatt már majdnem vettem egy újat, amikor meglett a megoldás.
-
peterb9
újonc
Igen, de erre kifejezetten NEM biztatok senkit, megfelelő elektronikai jártasság nélkül meg pláne, a CSERE a jó megoldás! Áthidalni egy vékony, kisfeszültségű sodrott huzal elemi szála is sok, én ettől vékonyabbat tettem be, azzal tüzet nem fog okozni, ha meg esetleg a telefon szállna el miatta, már nem lesz túl nagy veszteség. A konkrét hiba az volt, hogy ennek az 1,5 A-es biztinek 0,6 Ohm az ellenállása, a Littelfuse katalógusadata erre 0,13, ez itt sokat számít.
-
zodo
nagyúr
Közben megoldódott.
Benéztem, nem 7-es hanem az elődje ami Note 4 volt az alany aki 3 év 5 hónapot pihent a fiókban.Feltettem tölteni és bő fél óra múlva nekiálltam bekapcsolni és egyszer csak el kezdett bootolni.
Papíron 15 perc töltést ír ha 0%-ra merült vagy marad a yt videókon látott hack. -
azimut
aktív tag
Nem tudok konkrét számokat, eddig itthon vásárolt akksit használtam, egy éjszaka alatt 10-12% szivárgott el. Másodlagos, sim nélküli telefon (net, videó+revanced, volumio, tárolt zenék használatra) CrDroid gapps nélkül.
A hivatkozott akksi 1-2% szivárgású, ugyanilyen használattal. A hátlap a szerelések miatt törött, és az ujjlenyomat szenzor is hibás, ezek 2 sör áráért jönnek majd az Aliról, ezután teljes értékű, hibátlan lesz a telefon. Többször leírtam, gazdasági totálkár, de a szerelések némi tudáshoz segítettek, szóval nagyon élvezetes játék.
-
Fall-N
veterán
Eredetileg MM-ben akartam venni egy Redmi Note 9 Prót 6/64 tárhellyel, de elfogyott. Második opció a Redmi Note 10 5G lett volna, de szívtam a fogam a 4 GB RAM és a 60 Hz-s kijelző miatt. X3 Pro mindig is tetszett Pocoban meg az M3 vagy M4 Pro. Azok is elfogytak. Ez az X3 meg alkalmi vétel volt a Skyphone-nál (helyileg itt a Tescón belül van boltjuk, a Euronics és az MM is ott van nem messze.) Ha más nem, akkor internetes rendelés lett volna a vége, mert nem szívesen vettem volna már 4 GB RAM-os telót. Mi A1 és az RN7 is ilyen volt, azóta meg már kell a több hw.
Redmi Note 11 meg a 11 Pro hegyekben állt, de nem szeretem az OLED-et. Asszony meg kapott egy Samsung A22 (4/128) 4G-t lilában.
-
Bl.Gyo.
őstag
3 éves modell, nem támogathatják évekig, pedig lehetne mert bírná a hardver, de ugye nem ez az érdekük. irány a főzött rom ha a készüléket akarod és támogatást is még, pl.: [pixel experience]: android 12, és 2022 januári biztonsági patch.
most látom a linken "discontinued" szerepel már erre is, 2 napja még nem ez volt. ezt is befejezték?
más (ide írom csakhogy ne kezdjek új hozzászólást): nemrég volt szó az akkukról hogy nehéz találni jót mert régi gyártásúak lehetnek. pont most 2-3 évvel a készülék megjelenése után kéne gyártaniuk akkukat, mert most mennek tönkre. nem értem miért akkor gyártottak amikor még új volt és akku baj nem igazán volt...
-
aelod
veterán
Megcsináltam. Fr-t is javasoltak de én nem gondolom, hogy szoftveres gond lenne. Egy hét alatt nem változott semmi rendszer szinten.
22%-ról 100%-ra accu battery app szerint 1549mAh-t rakott bele. Az édeskevés...
Így jártam akkor most. A gyárit már nem rakatom vissza bele még egy 5 ropiért, amúgy is viseltes itt ott mintha meg lenne hajolva. -
rebla
aktív tag
meg ezt is írja:
How to calibrate the battery on Android smartphones?
Discharge your phone fully until it turns itself off.
Turn it on again and let it turn itself off.
Plug your phone into a charger and, without turning it on, let it charge until the on-screen or LED indicator says 100 percent.
Unplug your charger.
Turn your phone on.Hogyan kell kalibrálni az akkumulátort Android okostelefonokon? Merítse le teljesen a telefont, amíg ki nem kapcsol. Kapcsolja be újra, és hagyja, hogy magától kikapcsoljon. Csatlakoztassa a telefont a töltőhöz, és bekapcsolás nélkül hagyja tölteni, amíg a képernyőn vagy a LED-es jelzőfény 100 százalékot nem mutat. Húzza ki a töltőt. Kapcsolja be a telefont.
-
Joker88
őstag
a legfrissebb "EEA" ROM van a telefonon. Ami talán 1-2 hete jelent meg.
Csináltam egy gyári visszaállítást a telefonon. Azonban, a visszaállítás után, beírom a Gmail címet/jelszót, hibára kidobja,hogy nem sikerült hozzáadni, ellenben, jön az email hogy sikeresen bejelentkezve a telefonra, és a Google-központban is látszódik a társított eszköz. De a telefont nem lehet használni..
Valaki járt már így? -
aprokaroka87
nagyúr
Mert a Redmi note 7 továbbra is megvan mint másod telefon, viszont most már pixel experience rom van rajta.
A Realme meg talán abban jobb hogy, szerintem fejlesztések során a biztos dolgokra mennek.
Nemrég kapta meg az Android 11 / Realme ui 2.0 frissitést, én eddig semmilyen hibával nem találkoztam benne, persze ez nem jelenti azt hogy másnál nincs benne.
De lehet az Android verzió-hoz igazitjuk a saját rendszerünket megoldás, fejlesztési szempontból is jobb.
Számomra az egész Miui 12.5 körüli mizéria, tette be a kaput.
Van benne bármi lényeges funkció, amit ne tudtak volna már a 12-be is bele rakni?, vagy esetleg megvárni vele a 13-at.
-
aprokaroka87
nagyúr
A Pixel experince alapból nem rootolt, ha ki rootolod, akkor igazából teljesen mindegy hogy mi a Rom, a banki appok reklamálni fognak.
Persze Magiskhide megoldja, csak most állítólag valamit be kavart a Google és a Safetynet nem jó.
De ha jól olvasom akkor a Szemptemberi frissítés megoldja majd.
-
Fall-N
veterán
Nekem az SMS-sel nem volt gondom ha személynek küldtem. Az más kérdés, hogy NAGYON ritkán küldök SMS-t. Viszont amikor a Telenor szerverének akart a telefon SMS-t küldeni az nem működött Wi-Fivel csak mobilinternettel. Ez konkrétan a Google Play számlázás volt alkalmazás vásárlásra. Szóval vannak furcsaságok a VoLTE és a Telenor között, legalábbis a Note 7-tel. Újabb telefonoknál lehet már nincsenek problémák. Ha jól emlékszem akkor a Redmi Note 8T volt talán az első Xiaomi amit felvettek a kínálatba. Azóta csak tesztelik az új telefonokat, ha már Xiaomi is van a kínálatukban.
Viszont én kénytelen vagyok nem használni a VoLTE-t, mert itt Baján nem jó. Lehet a tornyokkal és a helyi viszonyok miatt van ez.
-
Fall-N
veterán
Valamiért a Telenor és a VoLTE nem működik megfelelően a Note 7-en. Nekem amikor aktív volt akkor nagyon halk volt a hívás közben a beszéd hangereje. Kénytelen voltam kikapcsolni. Mindegy hogy a fogadó félnél volt-e VoLTE vagy sem. Pedig érthetetlen, mivel mióta a Huawei kiesett, ők is aktívan forgalmazzák a Xiaomi/Redmi készülékeket és ezért is illene tesztelni a hálózatot rajtuk.
-
aprokaroka87
nagyúr
Igazából amire én használom jelenleg arra jó.
Mondjuk itt már 8gb ram van.
Amúgy meg olyan mint egy mai okos telefon.
Az tény hogy a rendszer is gyorsabb, de a hardver is gyorsabb.
a 3gb ram a Redmi note 7-ben már egyértelműen kevés.
Maga a rendszer felépítése meg olyan hogy azért, van még miben fejlődnie, vannak jó megvalósitások, de pl alapból csak 2 alkalmazást enged klonózni.
Nemrég jött ki rá az Indiai publikus Android 11 / Realme ui 2, szóval ha minden igaz akkor hamarosan megkapjuk a frissitést mi is.
Természetesen ilyen dolgok mint hivás rögzités, itt sincsenek már.
Nyilván ez sem hibátlan, Szoftver frissítés itt sem érkezik havonta, pont nem rég érkezett rá egy kisebb.
Talán itt az az előny hogy kevésbé nyúl bele a gyártó a firmware-be.
-
Bl.Gyo.
őstag
Én elégedett vagyok, nekem tökéletes, a kamerája meg baromi jó, 4 gigás és vételkor eszembe nem jutott 3gigasat venni. 2 éves már. Egyelőre még nem találtam más telefont amire érdemes lenne lecserélni, pénzkidobás lenne.
Általában csak azok írnak akiknek bajuk van vele. A többségnek nincs gondja a készülékkel. -
pimi50
aktív tag
Már említettem, hogy a nagy többség sokra becsüli ezt a telót. A nejem ezt használja 2 és fél éve, probléma nélkül. Én figyelem a fórumot, hogy információkat gyűjtsek. Akinek nincsen gondja, az minek panaszkodjon. Itt a gondokkal küzdők és a segítők találkoznak többnyire, ezt ne felejtsük el.
-
Tibi8
csendes tag
Igen, én sem gondoltam volna, hogy ilyen hibákkal fogok találkozni egy Redminél (hivatalos magyar üzletből lett vásárolva és soha nem volt "buherálva"). Tényleg nagyon szerettem ezeket a telókat, de most nagyon elveszett a bizodalmam.. Másfél évesen már nem szervizeltetem, inkább veszek egy Realme 6-ot és ez megy a fiókba.
(Kicsit off, hogy mennyire drágulnak az új Redmik is, és én pont az ilyen előre nem látható hibák miatt nem vagyok hajlandó 100 ezer forint körüli összeget adni egy telefonért.
)
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítő hozzászólásokat, ez a remek közösség hiányozni fog.. -
TRob1
veterán
Értettem ezt a részét, nem is konkrétan csak hozzád intéztem a kérdést, felvetést...
Csak furcsállom hogy vannak újdonságok amikről nem tud a júzer ha nem néz utána (hányan teszik meg a sok millióból?), mert nem lesznek aktivak frissítés után (nálam sem volt bekapcsolva). És azért kérdeztem nincs-e véletlenül más új fícsör is amit szintén kapcsolni kell? De közben néztem egy videót az újdonságokról... (de ezt nem teszi meg minden egyes xiaomi felhasználó világszerte).
-
TRob1
veterán
És még mik vannak ilyen újdonságok amik esetleg ki vannak kapcsolva?
(Mondjuk nem is értem ha valamit változtatnak a rendszerben az miért nincs alapból aktiválva és max kikapcsolom ha nem tetszik? Így meg azt se tudom mit kellene esetleg nézni/bekapcsolni... Nem nézek át minden egyes menüpontot minden frissítésnél.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest