Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 7

addikt

Höhö, egy Esmy :D

Részemről máig is köszönettel gondolok vissza arra, hogy viszonylag hamar találkoztam az angol nyelvvel és sikerült megszeretnem, máig is egy fontos dolog az életemben, és talán nem elhanyagolható, hogy még mindig van benne némi szinkrontolmács-ambíció. Viszont el kell ismernem, hogy tényleg igen kevesen vagyunk, akik rendesen beszélünk akár egy idegennyelvet is.
    Ezt sajnos az oktatás színvonalán kívül másra nemigen tudnám fogni, hiszen egy mai kamasz már nap mint nap találkozik angol szövegekkel, mégsincs annyi a tanárokban, hogy erre a "tapasztalatra" alapozva kihozza belőlük a legtöbbet. Vagy mert nem tudják, vagy mert nem akarják, vagy mert bizonyos korlátozások nem is teszik nekik lehetővé, hogy rendesen átadják a tudásukat. Nekem szerencsém volt, a sors 2 nagyon jó angoltanárral hozott össze középiskolai tanulmányaim folyamán (főiskolán még többel, de az külön történet volna).

Azt is észrevettem viszont, hogy a környezetemben azért egyre javul azon emberek aránya, akik lepakolják a középfokú nyelvvizsgát, vagy legalábbis úgy tudnak megírni egy üzleti ajánlat esetében épkézláb levelet, hogy nem kell hozzá segítséget kérniük.

Nem tudom, országosan vajon mi felé tendálunk, mindenesetre a környezetemben azért javul a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák