Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• finest
    addikt

Azért érdemes elgondolkodni azon is, hogy az ember az egyedüli állat, amely komplex információcserére (tagolt beszéd) képes. Ez pedig lehetővé teszi, hogy tanuljon és tanítson. Így nem vész kárba a nemzedékek alatt felhalmozódott tudásanyag nagy része. Ez pedig óriási előny és egyre gyorsuló fejlődést biztosít.

Csatlakozom. A beszéd és az absztrakt gondolkodás képességét sokan elbagatelizálják, pedig semmik lennénk nélküle. Ehhez jön még az agy tanulási képessége, ami egész életünkön át tart (legalábbis a jobbak esetében :D)
    Desmond Morris valami olyat vett észre, h az embert "a differenciált infantilizmus" különbözteti ,meg az állatoktól (játék egész éketen át). Az agy legfejlettebb részével, az ú.n. telencephalon kialakulásával jelenik meg a játék igénye az élőlényeknék, ami a többi állatnál csak a "gyermekkor"-ra szorítkozik, az enbernél egész életében tart (én pl. most kezdek sakkozni!). D. Morris: Csupasz majom c. munkája alapmű!

Tüzi: Továbbra sem értem, h miért baj az, h az ember eszközöket használ? Nem értek egyet azzal, ha technika tart minket életben, ez igaz lehet a fejlett világra, a túlzottan munkamegosztásra specializálódott társadalmakra, de sok természeti nép él még rajtunk kívül szerte a földön. A puskás koma állhatna egy parittyával is, csak olyan képet ne mtaláltam.
    Fura, h miylen sokan vannak rosszul az embertől, csupa mizantróp. :DDD Mit érne az egész teremtett világ, ah ne mlenne az ember, aki képes rácsodálkozni annak szépségére és összetettségére?

Új hozzászólás Aktív témák