- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
exception
aktív tag
Hasonló aljasságra készülök én is ésszerű keretek között
-
DirtyDog82
csendes tag
Sziasztok! Egy q9450et kb. meddig lehet húzni p45ös chip mellett? Köszönöm!
-
ADAM1337
nagyúr
Ez a teszt a kezdetleges quad-al készült ?
mert szerintem a yorkfield magos quad nem ilyen mértékben "eszik".
A kentsfield meg igen.Jó a cikk am grat,
-
Maksifül
senior tag
Elképesztő egy teszt! Minden elismerésem az úrnak!
Mit gondolsz, hasonló csudákat lehet művelni egy q9300-assal is?
-
csokisbugyi
tag
koszonom a felvilagositast
pont ezekre a dolgokra voltam kivancsi
Orulok hogy rataltaltam erre a jokis tesztre !
Grat! -
gabeszka1989
csendes tag
Sziasztok! most szeretnék venni egy Intel Core2 Quad 2.4GHz 8MB Q6600 procit és érdeklődnék hogy úgy hogy nem állítok semmi feszültséget meg semmi ilyesmit se vennti csere és még a proci nem hibázik meddig lehet felhúzni azt a 2.4GHz-et? ha valaki tudja írja már meg léccives...
-
Kinder
senior tag
jó cikk! grat!
enyém csak 3000-en megy, mint tuning, (9x333) akkor kb 210w körül fogyaszthat teljes terhelésnél, ez nem olyan rossz a teljesítményéhez képest.
speedsteppel meg alapjáraton 115w... az nem sok. -
proci985
MODERÁTOR
szép munka és tanulságos. volt értelme, köszönöm én is a fáradozást.
játékoknál talán egyedül a supreme commander az, ami eszméletlen mértékben procilimitelt, a vidkari már csak hab a tortán (bár az x800gtomat kifektette olyan 400 egység fölött 2x1024@mediumon, 3870el legnagyobb pályákon se volt semmi baja 2x1280@ultrán). lehetne még hozni a crysist, de az egyrészt iszonyatosan vgalimitált is, másrészt meg finoman szólva is rosszul van optimalizálva... GPUbench alatt láttam olyat (egyik monitoron bencheltem, másikon taskmanagerem nézegettem, hogy mit is csinál... ez a legbiztosabb módja hány magon is fut ténylegesen a program tesztelésének
), hogy az egyik mag stabilan 100%on erőlködött (q6600 g0@9x333), míg a másik három kvázi henyélt (10-20% között), a frame meg 20 alá esett (30 körüli átlag mellett). nos, voltak olyan hírek, hogy a very high quality nem kellőképpen optimalizált, de azért ezt egy picit erősnek tartottam
lehet tiszta vgalimites helyzetet teremteni (pl mindent lowra, fizika meg fel az egekbe), de annak sok értelme gyakorlati használat szempontjából nincs.
más játéknál cpulimitbe futni egy q6600al szerintem még alapórajelen se sűrűn lehet (egyetlen kivétel a stalker Bar areába belépése, ott szvsz valami baj lehet a spawn algoritmussal,ami csak az egyik magot terheli, viszon 0.5-2s es megállást jelent).
az alkatrész megint más tészta, akit nem zavar a hangerő, az az egekbe küldheti a venti(k) fordulatszámát, akit meg igen, az hasonló teljesítményért a többszörösét fizetheti ki csak a ventilátorokért, vagy szerelhet be vizet, ami megint egy drága mulatság. q6600nál ha 1:1ben járatod a memet az FSBvel, akkor szinte bármelyik lap és mem jó, a 400-450es limit általában nem azokon fog múlni (most megint gyakorlatról és hosszú távon azon járatásról beszélek
.
-
most már tudom miért lett 7k val több a villanyszámla mikor quadal nyomultam ...
-
Larry303
addikt
tetszett a teszt..amit hiányoltam, az a játékok alatti teljesítmény vmilyen bika vga val (feltételezem ennek a hiánya okozta a teszt kihagyását) proci limites beállítások mellett,
ill egy 1megás superpiit is néztem volna...rarbenchmarkra, meg a vista nem túl jó és akkor még finom voltamamúgy csak megerősített, hogy a 8x400ideális beállítás a quadomnak 24/7re...amúgy detto ilyen fogyasztásokat mértem én is...
-
horitomy
tag
Rég kaptál grat-ot. Grat.
Tuning és olcsóság miatt vettem kettő hete cd 2180-at.
50% túlhajtással ballag most alapfeszen. (A drop miatt kapott csak egy kicsit pluszba.)
A cikk olvasása után eszem ágában sem lesz többet adni neki, hiszen közel 1,5V kellene a következő (nagy) lépcsőhöz.Abba bele sem merek gondolni, hogy a 2160-at 3,6ghz-en járató emberkéknek mennyit kajálhat a rendszere!
Ügyi voltál!
-
Wyll
őstag
Szerintem is szép munka. Főleg az utolsó grafikon nagyon tanulságos.
Másrészről majdhogynem várható volt az eredmény. A felvett teljesítmény görbéjét úgy hívják hogy exponenciális görbe
, általában így hívják az olyan görbéket, amiknek a helyi meredeksége (nem az értéke!) is függ a bemenettől. És szerintem nagyon sok helyen az életben megfigyelhető ez a tendencia, ti. hogy (lineárisan) egyre nagyobb "hasznos teljesítmény" vagyis egyre jobb eredmény eléréséhez előbb utóbb már exponenciálisan, azaz irreálisan sok "tényleges teljesítményt", munkát kell befektetni. Pl. nézzétek meg a sportolókat: mondjuk én futom 15 mp alatt a 100m -t (nem tom, lehet hogy 20
), egy olimpikon meg futja 9,7 mp alatt. A gyorsulása hozzám képest itt kb. 54%, de ez mindegy is szinte, lehetne 200%-kal is jobb, a lényeg, hogy az ezért beáldozott munka sokezerszerese az enyémnek, aki néha futok, kosarazgatok, mert az élsportolókról meg tudjuk, hogy gyakorlatilag éjjel-nappal edzenek, napi két edzés minimum, plusz kiegészítő erősítések, a fejbeli készülésről nem is beszélve, satöbbisatöbbi. Ja, és őket csak tized meg század meg ezredmásodpercek (behelyettesítendő a sportnak megfelelő mérőszám) választják el egymástól, holott az már könnyen lehet, hogy százalékos nagyságrendű az edzésidőbeli különbség köztük.
De könnyen lehet más példát is találni. Van egy olyan érzésem, hogy gyakorlatilag minden csúcsra járatott rendszerre (legyen az biológiai, technológiai, fizikai, szervezeti, társadalmi....) igaz ez. Pl. zsoldossereg fenntartása (ld. Mátyás király, USA, ...), szuperszámítógépek, a teknős (hatalmas védőpáncél - lassú, nehézkes mozgás), de ilyen az is, amikor szorít a határidő: akkor is mindent beáldozunk, csakhogy kész legyen a munka...
A tanulságot már a cikk is jól megfogalmazza: mindenki csak addig húzza, ameddig neki megéri.
-
KrAt
veterán
válasz
donsergiooo #116 üzenetére
Mindig resi, mivel feszt is állítottam, meg így a tuti
-
donsergiooo
senior tag
Igazán alapos és nagyon hasznos kis cikk! Minden elismerésem!
...ez igazán jó ötlet!Egy kérdés! Minden cpu beállítás elött restart vagy progival állítgattál???!!!
-
KrAt
veterán
válasz
msgt.fubar #111 üzenetére
Hát ien, remélem sikerült valamit elérnem. Hacsak 1 gép már kevesebbet fog enni, megérte
Többieknek: thx nagyon
Játékos: mindjárt lefotózom, és felteszem a képet, és akkor látni fogod
-
wow ez egy remek cikk volt, tényleg élvezet volt olvasni ;)
ilyen összehasonlitást még nem olvastam sehol szóval köszi ;) -
Játékos
addikt
Sokakhoz csatlakozok, biztosan nem esik rosszul a dicséret: igazán szép munka!
Elismerésem, és köszönet Neked! -
Amoroso
aktív tag
Minden tiszteletem a tiéd.
Nagyon korrekt az iromány. -
SonicBoom
csendes tag
P = α*C*V^2*f (α: activity, C: capacitance, V: voltage, f: frequency)
-
KrAt
veterán
Vistás grafikon: alap 41mp. Akkor lenne 100%-os javulás, ha 20,5mp-el gyorsabban töltene be. De mivel picivel kevesebb, mint 5 mp a difi full tuningnál, ezért csak ~25%-os a javulás
Raros betöm: alapon 262 sec kell neki, akkor lenne 100%-os javulás, ha 131 mp alatt tömörülne be. De mivel csak 93mpel lett jobb, ezért rájöttem, hogy elbasztam ezt a grafikont, nemjó, mert fele annyi az érték, ezért javítom, thx
Geri: vicceltem na, ne vedd már komolyan
-
lesaux
veterán
Ezeket a százalékos javulásos dolgokat nem értem. Milyen képlettel számoltál?
-
Balux
tag
de végig azt vártam amit a legutolsó ábra már utalt,
relatív teljesítmény/fogyasztás vs. overclock görbét:
A túlhajtás függvényében hogy változik a többletteljesítmény/többletfogyasztás arány.Másik (ami várható, mégis meglepően szépen teljesül) hogy az OC függvényében
az átlagos teljesítmény nemcsak hogy lineárisan növekszik, de tökéletesen illeszkedik rá a 45 fokos egyenes! A cpu orajel nem csak arányos, de azonos a teljesítménnyt mérő mennyiséggel. A rá következő ábra meg csak az e körüli, relative kicsi ingadozást mutatja.Elnézést az okoskodásért, nagyon korrekt munka!
-
KrAt
veterán
válasz
msgt.fubar #99 üzenetére
Cccc kifogás, már észre se veszed, ha csinálok valami szépet
-
Ste
addikt
arra lennék kíváncsi, hogy adott feszen tartás és mellette az órajel változtatása mennyit számít melegeésben és fogyasztásban
a saját amd-m alulfeszeltem, s érdekes módon ugyanúgy megy 0,8V mellett 1000mhz-n mint 2000mhz-n, de utóbbinál sokkal jobban melegszik
lehet nem fogyaszt sokkal többet, de jobban melegszik magasabb frekin adott feszültségérték mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest