Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985
    MODERÁTOR

szép munka és tanulságos. volt értelme, köszönöm én is a fáradozást.

játékoknál talán egyedül a supreme commander az, ami eszméletlen mértékben procilimitelt, a vidkari már csak hab a tortán (bár az x800gtomat kifektette olyan 400 egység fölött 2x1024@mediumon, 3870el legnagyobb pályákon se volt semmi baja 2x1280@ultrán). lehetne még hozni a crysist, de az egyrészt iszonyatosan vgalimitált is, másrészt meg finoman szólva is rosszul van optimalizálva... GPUbench alatt láttam olyat (egyik monitoron bencheltem, másikon taskmanagerem nézegettem, hogy mit is csinál... ez a legbiztosabb módja hány magon is fut ténylegesen a program tesztelésének:D), hogy az egyik mag stabilan 100%on erőlködött (q6600 g0@9x333), míg a másik három kvázi henyélt (10-20% között), a frame meg 20 alá esett (30 körüli átlag mellett). nos, voltak olyan hírek, hogy a very high quality nem kellőképpen optimalizált, de azért ezt egy picit erősnek tartottam:D lehet tiszta vgalimites helyzetet teremteni (pl mindent lowra, fizika meg fel az egekbe), de annak sok értelme gyakorlati használat szempontjából nincs.

más játéknál cpulimitbe futni egy q6600al szerintem még alapórajelen se sűrűn lehet (egyetlen kivétel a stalker Bar areába belépése, ott szvsz valami baj lehet a spawn algoritmussal,ami csak az egyik magot terheli, viszon 0.5-2s es megállást jelent).

az alkatrész megint más tészta, akit nem zavar a hangerő, az az egekbe küldheti a venti(k) fordulatszámát, akit meg igen, az hasonló teljesítményért a többszörösét fizetheti ki csak a ventilátorokért, vagy szerelhet be vizet, ami megint egy drága mulatság. q6600nál ha 1:1ben járatod a memet az FSBvel, akkor szinte bármelyik lap és mem jó, a 400-450es limit általában nem azokon fog múlni (most megint gyakorlatról és hosszú távon azon járatásról beszélek:)).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés