Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: Idővándor
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
agressiv #159 üzenetére
Annyiban javítanám az előtted szólót/kat. Ez nem csak egy hangkártya. Hangkártya, fejhallgató erősítő, mikrofon, asztali dísz is egyben.
Sok hasonlítási alapom nincs, de eddig ez szól a legszebben és az igényeimnek a legmegfelelőbben, nem vettem még asus xonart vagy xfit, mert szinte egyik sem felet volna meg annak amire használni akartam, vagy ha el akartam volna ezt érni, akkor vehettem volna egy külső fejhallgató erősítőt ugyanennyiért, egy mikrofont és akkor megint ott vagyok, ahol a part szakad, kábelkötegek, szürke kis doboz melyből a füles a szól, ha bármit is akarok változtatni akkor asztal alá mászhatok stb. Persze vannak még usb-s hangkártyák, de nem tudom melyik tudja mindezt. Jól néz ki az asztalon, tekergethetem a hangerőt, mint egy erősítőn és ráadásul sokkal szebben szól mint eddig más. Amikor filmet akarok nézni, csak átrakom a képet a tv-re, videókártya átrakja a hangot is hdmi-n és már nem is gond, hogy nincs 5.1, 24bit, mert ezt megoldja a többi már meglévő cucc is.
A házimozira: Hallgattam mindenféle thx-es hiper drága logitech cuccokat és mégsem tetszett ahogyan szól, túl mű volt, de a kis samsungom ezzel az installációval megfelel és még újonnan sem kerülnek annyiba mint azok.
-
törölt tag
válasz
agressiv #155 üzenetére
Még valami: gyakorlatilag minden DAC, még a vietnami gyártású is lineáris 2Hz-től.
Erre Plebi ezt írja:
"....Samsung HT-TZ215r házimozira van kötve még, igaz eddig sem volt számomra gond a hangzásával, de most sokkal szebb lett és megjöttek a mélyek is amik néha azért hiányoztak. Volt, hogy 6 os értéken, azaz a maxon kellett tartani az SW-t de most nullán vagy -3-on kell járatni és így is szépen dolgozik."
Pedig egy audigis vagy milyen X-Bass-hoz egy csomó extra alkatrészt kellett volna beépítenem. De én "kispóroltam" ezeket.Nem mindent a műszaki paraméterek döntenek el. Lásd a csöves erősítőket. A PH! olvasóinak 90%-a elélvezne, ha xar csöves erősítője lenne. (De a csövesből ne csináljunk vitát.)
Igaz, van egy ember, aki priviben azt írta, nem hall különbséget a laptop-kimenetével, pedig jó cucca van. Ezt kötelességem volt bevallani.
És még egy dolog: egy 24biteset ne hasonlíts össze egy 16 bitessel. Majd, ha lesz 24 bites CD-m, akkor érdekelni fog.
-
bkercso
nagyúr
válasz
agressiv #155 üzenetére
Az LP-nek mennyi a zaja? -60dB?
A tranzienstorzításokról egyébként sehol nem írnak, mindenhol csak ez a THD meg IMD megy, mert az ember szeret egyszerűen parametrizálni, hogy eligazodjon valahogy. Pedig a tranzienstorzításokon is sok múlik, nem beszélve olyan torztásokról, amiket talán nem is definiáltunk még, de fontosak. Nem lehet adatlapról megmondani, hogy szól valami...
A füleserősítő meg külön szimpatikus, szerintem érdemes lenne meghallgatni (bár én sem hallottam).
-
törölt tag
válasz
agressiv #155 üzenetére
Nem kértem engedélyt egy tulajtól az alábbi nyilvánosságra hozatalára -csak megbocsájtja-, de ő ezt írta nekem privátban, és nekem ez bőven elég:
"...bár még nem sokat volt időm a gép előtt ülni, de amikor van, akkor állandóan megy szinte. Minden tiszteletem! Úgy meghajtja a Sennheiser HD555-t, hogy a fejem majd leszakad. Tényleg szépen, tisztán szól, de a lényeg, hogy a notebook hangerejét egy hifi erősítő magasságára emeli. Nagyon szeretek mélyekkel teli számokat hallgatni, és nem semmi, mikor elkezd vibrálni a fejemen a fejhallgató...
Egy szó, mint száz: Már most imádom!
Korábban volt egy ASUS Xonar U-1, de az kutya füle ehhez képest, plusz egy csomó felesleges cucc van benne. Ez tényleg zenehallgatásra lett tervezve. Szóval abszolút szuper!"Ez csak egy hangkártya, ami arról szól, hogy megpróbálja elfedni azt, hogy PC-ről hallgatod a zenét. Nem több.
És ez bejött. -
törölt tag
válasz
agressiv #152 üzenetére
Ha nem érted, arról nem tehetek...vannak meghallgatások, szubjektív élmények is erről.
Az, hogy nyolcvanas évek? Igen: a magyar emberek 99,9%-a máig a 70-es végén feltalált CD-t hallgatja. Nyugaton ez már lehet csak 99%-nál tart.
Nézz utána, hányan cserélték le CD-gyűjteményüket SACD-re. Sőt inkább az MP3 a menő.
Menj be egy zene-boltba.....Az alaplapi hangkártyámnak jobbak az adatai: csak semmi kedvem nem volt vele zenét hallgatni.
Erről szól: az élményről. -
törölt tag
válasz
agressiv #149 üzenetére
Hol látsz TE -70dB RMS-t?
A zajnak a csúcsai vannak benne a -80dB-ben, a felső tartományban, ahol a legtöbb van a zajból a középérték is inkább -85dB alatt van. Azok a csúcsok, amik elérik a -70dB-t azok a felharmonikusok (torzítása az 1kHz-nek), azok egyszerűen (főleg) abból adódnak, hogy négyszögjelekből van előállítva a szinusz. Ez pedig természetes a 16 bitnél.
De a zaj effektív érték az a teljes tartományra vonatkozik. Az effektív érték nem egyenértékű, sőt teljesen más érték lesz, mint amit egy ilyen spektrum mutat.Azt is vedd figyelembe: a PCM29xx zaja -96dB, az OPA zaja a torzítással együtt, pedig kb
-126dB....semmi sem indokolja, hogy a kettő ne e'szerint viselkedjen. Mivel nincsenek határozott frekvencián "sípolások", ezért ez így is működik ebben a kapcsolásban.
Új hozzászólás Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- LED világítás a lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Battlefield 6
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest