Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
-
-
Vakegérke
félisten
Nekünk is volt sparheltünk. Nagymamim rendszeresen átdörgölte a platnit, meg a rajta lévő karikákat valami izével, ő azt mondta, hogy öntöttvasporral.
Aztán jött a gáztűzhely. Jó volt, nem mondom, de a sütik már nem voltak az igaziak, meg a hangulat is laposabb lett. Nem pattogott az égő fa, nem ontott barátságos meleget, és persze a szaga is más volt. -
A masina másik -német eredetű - neve pedig a sparhelt, azaz takaréktűzhely. A platnin lévő karikák leszedésével lehetett a lángot szabályozni. Állítólag mamám mindig leszedte főzéskor, mert állandóan el volt késve. Legény koromban a platni fölött szárítottam a hosszú hajamat. Bele-beletúrva, hogy jobban érje a meleg "ájer". Volt egy kis szaga, ahogy ráhullottak a hajszálak. A sütőben pedig a cipőt melegítettük, de csak módjával, nehogy összeszáradjon a bélése. A füstcső előtt volt még egy tartály, amiben vizet melegítettünk. Fölötte volt a kisfazék, amiben melegen tartottuk a teát, vagy a pirítóshoz a zsírt. (kollégám ez utóbbiba ivott bele egy részegen hazatérése alkalmával.)
-
Vakegérke
félisten
Hopp, tegnap nem vettem észre ezt az írást. Sebaj. Megvan, elolvastam.

Olvasom, hogy masina. Tudom, hogy mit jelent, de nem jut az eszembe. Na, na... Gép nem lehet, mit is keresne a konyhában. Megvan! Tűzhely.
Legkorábbi emlékeim cirka egyéves koromból vannak. Minden óriási volt, és amikor felnőtt fejjel láttam a környezetet, csalódottan vettem tudomásul, hogy nincs már mesevilág.
-
-
rwu
tag
Így műszak után élmény volt olvasni.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Spórolós topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ASUS TUF RTX 4070 TI 12G GAMING GDDR6X k. jó kártya megbízható helyről!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az én kollégám csak a kutyának "összeborigatott" maradékot lapátolta be egy átmulatott éjszaka után. Bódult fejjel azt hitte, hogy neki hagyták ott a vacsorát.