Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #1 Költségek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
-
-
Vakegérke
félisten
Nekünk is volt sparheltünk. Nagymamim rendszeresen átdörgölte a platnit, meg a rajta lévő karikákat valami izével, ő azt mondta, hogy öntöttvasporral.
Aztán jött a gáztűzhely. Jó volt, nem mondom, de a sütik már nem voltak az igaziak, meg a hangulat is laposabb lett. Nem pattogott az égő fa, nem ontott barátságos meleget, és persze a szaga is más volt. -
A masina másik -német eredetű - neve pedig a sparhelt, azaz takaréktűzhely. A platnin lévő karikák leszedésével lehetett a lángot szabályozni. Állítólag mamám mindig leszedte főzéskor, mert állandóan el volt késve. Legény koromban a platni fölött szárítottam a hosszú hajamat. Bele-beletúrva, hogy jobban érje a meleg "ájer". Volt egy kis szaga, ahogy ráhullottak a hajszálak. A sütőben pedig a cipőt melegítettük, de csak módjával, nehogy összeszáradjon a bélése. A füstcső előtt volt még egy tartály, amiben vizet melegítettünk. Fölötte volt a kisfazék, amiben melegen tartottuk a teát, vagy a pirítóshoz a zsírt. (kollégám ez utóbbiba ivott bele egy részegen hazatérése alkalmával.)
-
Vakegérke
félisten
Hopp, tegnap nem vettem észre ezt az írást. Sebaj. Megvan, elolvastam.

Olvasom, hogy masina. Tudom, hogy mit jelent, de nem jut az eszembe. Na, na... Gép nem lehet, mit is keresne a konyhában. Megvan! Tűzhely.
Legkorábbi emlékeim cirka egyéves koromból vannak. Minden óriási volt, és amikor felnőtt fejjel láttam a környezetet, csalódottan vettem tudomásul, hogy nincs már mesevilág.
-
-
rwu
tag
Így műszak után élmény volt olvasni.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- czundermák: Shikoku Henro #1 Költségek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4201
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az én kollégám csak a kutyának "összeborigatott" maradékot lapátolta be egy átmulatott éjszaka után. Bódult fejjel azt hitte, hogy neki hagyták ott a vacsorát.