Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vakegérke

    félisten

    válasz potyautas #9 üzenetére

    Érdekes lenne, ha a pásztorból készülne az ebéd. :)

    Részemről úgy készítem, hogy marhalábszárból pörkölt jó sok hagymával, pirospaprikával, őrölt borssal, és amikor már majdnem kész, akkor rakom bele a felkockázott krumplit. Ekkor már természetesen meg is van sózva szájíz szerint. Mennyiségtől függően zöldpaprika szeletek is vannak benne, és nem sajnálom a fokhagymát sem. Elengedhetetlennek találok néhány macskapöcsű paprikát, éppen annyit, hogy csípjen, de ne marjon.

    Régi trükk.
    Amikor már a hús rotyog a fazékban, lábosban, kondérban pirospaprikás, fokhagymás, macskapöcsű paprikás, zöldpaprikás, megsózott alapon, addig forgatom, míg "kifehéredik". Hideg vízzel épphogycsak felöntöm, masszírozom tovább. Mikor már zsírjánál tart, ismét egy kis víz. Ezt cirka háromszor megismétlem. Lehet, hogy közben kicsit odakap a husi, de hogy a szaft fincsi lesz, az biztos.
    Na, ekkor zuttyantom bele a krumplit, időnként átforgatom, és csak akkor öntöm fel vízzel, amikor már vagy üveges, vagy odakaptak a csücskei.

Új hozzászólás Aktív témák