Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16636) ugyes válasza intuicio (#16632) üzenetére


ugyes
aktív tag

Nekem nem tűnnek konzekvensnek a soraid: nem ok a Shield, mint Plex szerver, mert 4K remux filmeket nézel DTS-sel és ezt nem tudja átalakítani, de ha a Shielden nézel filmet, akkor soha sincs átalakítás.
Ha semmi máson nem nézel filmeket, csak a Shield-en, akkor legyen a Shield a Plex szerver. Ha nem csak azon nézel , pl. mobilról és az otthoni feltöltési sebességed 50Mbit/s alatt van, valamint a mobilod nem tudja a DTS-t, akkor válassz másik megoldást, mert a Shield nem tudja átalakítani.
El kell döntened, hogy lesz-e/fontos-e az átalakítás, mint funkció. Ha nem, akkor remek és egyszerű választás a Shield. Ha igen fontos, akkor min. I3 11th gen processzor és dedikált NVIDIA GPU a legbiztosabb megoldás bármilyen operációs rendszer esetében (azért néha tud így is meglepetést okozni a Plex). Ha normál vinyókat akarsz használni, akkor egy SFF gép/ház és tłpus függően 2-3 HDD is beleférhet.

#16630Patice: a hardveres gyorsítás jelenleg nem vonatkozik a hang és a felirat átkódolására, azokat a CPU végzi el mindenkor. Ezért van az, hogy pl. egy J4125 vagy N100-as elvérzik egy 7.1 DTS + SSA egyidejű átkódolása alatt, mert a CPU ereje nem elég neki (Plex fórumon ennél erőseb processzorok elvérzéséről is beszámoltak). A feliratok kezelésének módosítását már beleígérték, de előbb az Intel iGPU-k windows alatti HDR tone mapping fejlesztését akarják befejezni, ami döcögősebb, mint hitték.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.