- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arvernia123
tag
Sziasztok!!
nekem van egy pinnacle system pro tv tunerem,és feltettem ezt a progit:dscaler progit a gépemre hogy tudjak tévét nézni rajta,de nem tudom megkerestetni vele a csatornákat ez mért van?
-
gáspár lászl
tag
nekem van egy pinnaclre system pro tv tunerem ,és nem jön be rajta semmi adók,pedig be van dugva a kábelek rajta,tegnap feltettem ez a dscaler progit tegnap ment vele,ma bekapcsoltam a gépet akartam nézni tv és nem jött be már rajta semmi sem,ez mért van?
-
ocsus30
újonc
ja win 7hez használom
-
ocsus30
újonc
Sziasztok segítsetek nekem
Van egy PCTV kártyám és DSCALER el használom
hol lehet a távirányítót beállítani hozzá?????????, -
klapi
csendes tag
Nekem vannn egy pinnálce tv szereó pci kártyám xp vel ok de most xp2 vann fen nem müködik 1.3.1.15 ez va most. elöszőr sikerülr jo drivert lalálim hozzá müködőtt is format c: ota nem találom azt a hejet ahok a xp2 divert találom Kérnék segítséget Help!!!!!!!!!!!
-
andr_s
tag
na megy a kártya vista alatt is, csak a saját szoftverével nem igazán tudtam csatornákat keresni...
-
andr_s
tag
Sziasztok!
ez a kártya megy vista alatt, ugye? -
westz
tag
Sziasztok!
Látom elég régi a topik, de én is hasonló felvételi gondokkal küszködök mint az előttem szólók. DSCaler 4.1.17-et telepítettem, a felvételem 720x288x16 (YUY2).
A kérdésem az lenne, hogy lehet normálisan nézhető felbontást állítani, ill. hol állítod azt a 1/2-es beállítást?
A kép egyébként tökéletes, néhány csatornánál jobb mit a TVn. -
Nekem van egy Pinnacle PCTV Rave BT878-as kártyám ést ezt szeretném használni felvételre Vista alatt. A Dscaler szépen felismeri a kártyát, de a felvételnél nem lehet felbontást állítani (különben jó a program). Van valami más progi ami alatt lehet felbontást is állítani?
(a gyári Pinnacle TVCenter Pro 4.9.2 program fel se ismeri a tunert, de a hozzáadott program ami 5,5 éves nem igazán Vista kompatibilis (ez viszont felismeri a tunert, ki érti ezt), magyarán nem műkszik rendesen) -
djsam
csendes tag
Nálam ugyanezt egy Leadtek BT878-as kártya csinálta meg, de ez másik gépben se fogadta el a drivert(egy FSB emelés után ami emelte a pci órajelt is....).
DScaler nekem is rendbe hozta, de nincs erre olyan megoldás amivel újra használható driverrel, firmware csere vagy hasonló? -
eziskamu
addikt
Mert, ha ez nem ment neked és biztos bt878-as karid van akkor nem csodálkozom.
Adm és általad is belinkelt driverben lévő pctv100i.inf első néhány sora:; Copyright 2004, Philips Semiconductors GmbH
; © 2004 Pinnacle Systems, Inc. Alle Rechte vorbehalten[Version]
signature="$CHICAGO$" ;all windows os
Class=MEDIA
ClassGUID={4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Provider=%PCLE%
DriverVer=08/30/2004,1.3.1.15
CatalogFile=PCTV100i.cat[Manufacturer]
%PCLE%=Pinnacle[Pinnacle]
;******** Subvendors
%33Hybrid.DeviceDesc%=3xHybrid,PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_002B11BD
%34Hybrid.DeviceDesc%=3xHybrid,PCI\VEN_1131&DEV_7134&SUBSYS_002B11BD -
eziskamu
addikt
Ja a vonalbemenet a line-in
-
eziskamu
addikt
Lehet digizni, de tipustól és videómagnótól függően gond lehet a szinkronhibás anyagokkal, a gépen akkor is ugrálhat a kép, amikor a tv-n még pont jó. Rca-rca kábel kell a videóátvitelhez [link] , és rca->3,5-es jack kábel/átalakító a hangátvitelhez (az rca rész a videó hangkimenetébe, a jack csati, a hangkártya vonalbemenetébe kerül [link] )
-
törölt tag
Pont erről van szó. Pinnacle esetén nem lehetsz biztos benne mit találsz valójában a dobozban. Pl egyik ismerősöm PCTV Stereo-ján éppen BT878 van... Bár nyilván én vagyok hülye, és a Pinnacle Support-on sem tudják, hogy mi micsoda náluk. Furcsa mód a topicban minden kérdezőnek BT878-as Stereo-ja van. Hogy miben különbözik egy Pro-tól? Csak és kizárólag a sw körítésben.
Jónak mondod a firmware-es cikket, pont Ő írta...
-
caleb
aktív tag
Evvel a kártyával lehet felvenni/bedigizni/ vhs cameráról,illetve asztali vhs magnóról?
Ha igen valamiféle kábelt lehet hozzá venni?
Nekem anno nem adtak hozzá semmit,csak kártya,lemez -
eziskamu
addikt
válasz
#65675776 #16 üzenetére
Az a PCTV PRO , és a PCTV Rave sorozat.
Amúgy a képen is a Philipses változat van, pont ilyenem van, és még mielőtt azt mondod, az lehet bt878 is, nem lehet, mert akkor még egy kiegészítő hangdekóder kellene a sztereó vételhez [link] (a connexanttól balra), valamint connexant 881-es sem lehet, mert annak meg négyzet alakú a tokozása.
A sima STEREO sorozat már Philips. A Pinacle annó inkább a tunerekkel, és a feszszabályzókkal buherált, anyáztak is sokan, hogy zajos a vétel, mert nincs normális szűrés, és tippeket cserélgettek, hogy lehet maszekba buherálni. Az meg hogy időközben bt848-ról bt878-ra váltottak, nem nagyon számít, az alakon kívűl nincs nagy különbség a két ic között.
[link]
Ezt szokták használni bt878 mellé a sztereó vételhez, ha jól emlékszem:
[link] -
Dscaler rulez
jó ideig én is azt használtam, mert a kártyámhoz járó sw nem csak hogy gagyi volt hanem hatalmas prociterhelést is okozott
Most pedig már hogy 99%-ban Linuxot használok, Tvtime
Mondjuk a felvételt elfelejthetem, de nagyon rikán lenne rá szükség + ha valamit meg akarok szerezni, akkor inkább letöltöm, jobb a dvdrip képe
.
-
törölt tag
A Pinnacle egyik okos eljárása, hogy adott kártya többféle decoderrel készül. A PCTV Stereo pl létezik Philips és BT decoderrel is.
A DScaler meg esetleg pont képes a BT-s tunereket használhatatlanná tenni, méghozzá a device ID-t tartalmazó flash felűlírásával. Hogy miért teszi, azt nem tudom, elvégre az égvilágon semmi köze hozzá.
twollah: "A hulyek a tuloldalon vannak.
Minek hasznaljak fizetos, korlatozott verziokat ha van ingyenes alternativa is?"
Én inkább máshogy fogalmaznék:
A hülyek a túloldalon vannak.
Minek vegyek olyan tunert, amelyikhez nem tartozik normális sw, a gyártója pedig hülyének néz?
Én inkább Leadteket veszek, ahhoz van korrekt sw, ingyenes MPEG2, időzítő, és még lehetne sorolni. Ja és minőségben veri bármely eddig általam látott Pinnacle-t...
-
Typhoon47
senior tag
Mellesleg, nem fogsz. Leadtek PV3k De.
-
Typhoon47
senior tag
A képek csak nekem nem jönnek be?
-
eziskamu
addikt
Ja és az első kivételével a többi meghajtóval nem megy a Vision (de én amúgy hang gondok miatt le is szoktam a használatáról), az első meg régi. Ha jól emléxem 3xhybrid, vagy Philips Hybrid néven kell keresni meghajtókat, amik jók a PCTV Stereohoz.
-
eziskamu
addikt
Ha már PCTV Stereo, akkor ajánlom magam [link]
Ott a letöltésnél vannak alternatív driverek. Amit te ajánlottál drivert, az csak a BT878/BT848 alapú kártyákhoz jó, a Philips családhoz (saa713x) nem, ugyanis a PCTV Stereo Philips chippes.
De legalább a Philipshez van Vista és x64 bites meghajtó is.
Én DScaler legújabb alphával nézek TV-t, nagy megelégedtségemre, és csak felvételhez használok más programot (ahoz kell a meghajtóprogi). -
bzoley
veterán
DScaler. Talán az egyetlen tévés program, amit nagy ívben elkerülök.
-
twollah
nagyúr
Nekem sosem volt ilyen gondom a kartyaval.
Asus M2N-E es a legalso PCI slotban van a kartya.
Anno az Abit NF7es alaplappal sem volt gond, ott is a legalso PCI slotban volt a kartya.Windows felrak, driver felrak (ugyan ezt a drivert hasznalom), DScaler felrak (jelenleg a 4.1.17es van fenn) es minden poccre megy.
Nagyon ritkan produkal a DScaler valamilyen hibauzenetet amin egy reboot segit.A ChrisTVvel az a nyugom, hogy allandoan lenemitja a Hanghullam kimenetet es utana kezzel kell ujra kikapcsolnom a nemitast.
Egyszer rajottem, hogy hol van a kutya elasva, de azota nem tudtam ujra produkalni a megoldast. -
cizoe
őstag
Régen volt egy PCTV-m nekem is, ugyanilyen problémák voltak, általában a pci áthelyezés segített. Amúgy én ChrisTV-vel használtam, azis jo kis program.
Most nézem csak a legalsó két sort.
Régen nem volt benne spyware/adware, szóval régen tetszett.
(2004-5 környékén volt)
-
Értelemszerűen csak akkor lehet ilyet aktíválni, ha a gyári programot használod (nálam ugye PCTV VISION). A beállításoknál van egy link emlékeim szerint, ott bejön egy form amit ki kell tölteni (kell regisztrálni a Pinnacle-nél), és ha jól emléxem, emailben küldenek egy aktívációs kódot. De úgy emléxem, hogy az installálás után a start menüben egy külön bejegyzésen is elérhető ez az aktíválási procedúra.
-
azbest
félisten
Mindig kissé problémás kategória volt a tv tuner...
Nekem egy régi PCTV van, miro/Pinnacle PCTV. Még bt848 chipsetes, külön panelon lehet stereo/rádió modult kapcsolni ráDscaler jó progi, azt hiszem a 3as volt a legjobb, de az azt hiszem nem támogatja az új nem bt chipseteket. 4es már kicsit instabilabb.
Esetleg Multidec nevű progi is jó lehet talán, régen kódolt adásokhoz volt használatos...Mesélnél az ingyenesen aktiválható mpeg2-ről? Amikor utoljára néztem, akkor még nem volt ilyen... sőt program frissítésnél is macera volt, hogy fenn kellett legyen a saját gyári drivere, hogy az új is engedje... (az enyémnél nem is engedi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nos, vegyes érzelmekkel írom ezt az írást. Nagyon megszerettem magát a kártyát, hiszen szeretek a gép...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest