- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Azt is érdemes megjegyezni, hogy nyugaton sokkal kedvezőbb csomagban el lehet hozni egy csúcskategorias telefont. Nekem pl. havi 39 euró az s8 plusz, 0 euró kezdővel. Ebben van havi 100 perc, és korlátlan 4g mobilnet. 2 éves hűséggel. Szóval le is mondtam a vezetékes netet (havi 26 euró volt a legkisebb csomag.) Ha azt nézzük, hogy ezért az összegért 3 órát kell dolgoznom, akkor nekem megérte. Ugyanennél a szolgáltatónál most a note is kb 50 euró havi szinten, ebben a csomagban. És később olcsóbb is lesz. Ha valaki utána számol, szerintem megéri ez az összeg, hogy nem egy alsó, középkategóriás, lassú szutyokkal kell szenvedni. Van normális aksi, fényképező, GPS, böngésző a zsebemben, ott amikor szükségem van rá. Én csak azt nem értem, hogy Magyarországon miért olyan magas a havidíj?
-
aujjobba
addikt
Igazad van, bár az kicsit árnyalja a képet, hogy a lakástulajdon jóval olcsóbb arrafelé.
Borsodban 3 millió körül már kapsz házat bazinagy kerttel, szabolcsi városban talán 2 éve 4 milláért adtak el ismerősök házat szintén nagy kerttel.
Az új autó témát sose értettem, 16 éves Toyotám van amit normálisan karbantartok, semmi problémám vele.Nade visszatérve az eredeti témához: igen, 130ezres nettóhoz viszonyítva a 3-400ezres mobiltelefon luxuskiadás.
-
batai15
félisten
válasz
aujjobba #137 üzenetére
Ha Szabolcsi vagy tudnod kellene.. Itt 130 a nettó . 10 emberből 7 ennyit keres.
Ahoz amit te felvázolsz még ha hitel is van ezekben kellene 400 körül hogy új autó + telefon lehessen család melett úgy hogy tud legalább 100at lerakni az ember mert az már valamire elég ha kiadás kell. -
.Szaki.
addikt
válasz
aujjobba #135 üzenetére
Hát annak aki a 20ezreset kihasználja, biztosan, én nem használnám ki, de én pl amikor vettem az 5S-t, pont egy olyan csomaggal, amit gyönyörűen kihasználok, az akkori kártyafüggetlen értékének a feléért hoztam ki a szolgáltatótól, ha pedig hozzáadom a két éven át tartó plusz költséget, amit a telefonvásárlásért felszámolnak, még akkor is beljebb voltam vele 20.000 Forinttal. A szolgáltatók pedig most nagyon nyaliznak az ügyfelek megtartásáért, így már én is a franc tudja mennyi kedvezményt kaptam az utóbbi két évben, szóval bőven benne van az, hogy jó ajánlatot kapj. Nem mondom, hogy ez minden esetben így van, nagyon sokszor ráfizetéses lehet egy szolgáltatói csomag egy kártyafüggetlennel szemben, de be tud jönni időnként.
-
aujjobba
addikt
A nagyon jó szolgáltatói csomag alatt azt érted, amikor havi 20ezret + párezer Ft készülékhavidíjat fizetsz, aminek egyébként a töredékét sem használnád el?
Mert az én szememben ez is egyfajta hitel.Nyilván nincs ezzel mindenki így, de én pl. az internet korában a 4000 Ft-os előfizetésemben lévő 100 percet se tudom lebeszélni, csak a több mobilnet miatt tartom a csomagot.
-
.Szaki.
addikt
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Mondjuk a telefonokat azért a többség vagy nagyon jó szolgáltatói csomagban hozza el, vagy pedig céges, az új autók döntő többsége pedig szintén olyan, amit a cégek adnak a náluk dolgozónak. Ezek általában Passatok, Superb-k, Mondeok, vagy pedig alsó közepes kocsik. (Focus, Golf, i30, Astra) Látni is a rendszám keretekből, hogy flottalízinges a többség, amivel szerintem egyébként semmi gond nincsen, sőt. A lakás viszont szerintem az egyedüli olyan dolog, amit nem szégyen hitelre venni.
-
aujjobba
addikt
De miből gondolod, hogy ÁLTALÁNOS?
Ha egy külföldi sétál kicsit Budapesten a belvárosban, pontosan azt fogja látni, hogy itt ÁLTALÁNOS mindenkinél a csúcsteló meg a fiatal verdák az úton.Havi 2x220 nettóból (átlag családra gondolok) se tudsz spórolás/hitel nélkül megvenni egy 2-300ezres telót.
-
batai15
félisten
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Valszeg úgy hogy máshol erősen meg kell húzni nadrágot ..
Vagy pedig tényleg van love bőven.
Lesarkitva amíg külföldön ÁLTALÁNOS hogy az ember meg engedhet magának egy ilyet és például minden sarkon új autó áll na ezt nálunk legalább 5-8al kell osztani hogy meg kapja az ember a reális dolgokat . Amig az lesz az átlag hogy bruttó 200 ezert fog kb keresni az ember addig ilyenről szó se lehet. Majd nettó 220at fog keresni a legtöbb ember akkor már lehet ilyenről beszélni. -
Ijk
nagyúr
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Már én is elgondolkoztam hogy futja sokaknak a nettó 180-as átlagból ennyi mindenre.
Aztán valójában valószínűleg feltűnőbb az új, drága kocsi de nincs belőle azért olyan sok.
Telefont hitelre, előfizetésre meg szinte bárki meg tud venni, más kérdés hogy utána sokminden másra nem futja ami kellene valóban.
Lakásoknál meg az a tapasztalatom hogy még mindig a 20-30 évvel ezelőtt épült ingatlanokból él a többség, amit eladnak, megtoldanak egy hitellel és lesz belőle egy új 30 millás lyuk. -
Tikakukac
titán
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Én sokszor úgy érzem, hogy megy a nyavajgás megszokásból, de közben meg van itt pénz nem is kevés.
Hitel van meg körbetartozás és nulla megtakarítás. Én is rengeteg embernek látom a kezében a király telót meg a zsír verdát, más kérdés, hogy otthon konkrétan összedűl a ház és a gyereknek alig jut kaja. Ezt elég jó infókból tudom, volt már olyan lakás ahol muterék úgy emeltek ki gyereket, hogy az új Passat állt bent és mindenkinek S7-ese volt. Csak ugye mire lefogyott a hitel, alig maradt valami.
A lakásokat pedig nem a magyar veszi vagy ha veszi, akkor Lölő szinten álló pasasok.
-
aujjobba
addikt
Ok, elfogadom.
Egyébként nem gondolom, hogy Magyarországon drágák lennének a dolgok.
Rengeteg ember kezében látok aktuális csúcstelefont nap mint nap, sok 10 év alatti autó szaladgál az utakon, és a 40-50 milliós újépítésű lakásokat/házakat is elkapkodják már akkor amikor még csak tervrajzon léteznek.
Én sokszor úgy érzem, hogy megy a nyavajgás megszokásból, de közben meg van itt pénz nem is kevés.És akkor most kérem a megkövezést.
-
atike
nagyúr
válasz
aujjobba #126 üzenetére
Mert nem lehet venni az adott ország statisztikáit alapul? Lehetne bontani, hogy mennyibe kerül egy informatikusnak itt és ott, de akkor már országon belüli területi elszórtságot is alapul lehetne venni - azt meg már tényleg minek... De "csak" egy központi adattal számolva (az adott országban lévő átlagkereset) és azt rávetíteni az adott országban érvényes telefon árára- ha el tudod fogadni ha nem - elég sok mindenre rá lehet világítani. Csak ennyit próbáltam mondani.
-
aujjobba
addikt
Magában a "mennyit kell dolgozni" nem tartalmazza a megélhetési költségeket.
Érted, ha az órabérem 2000 Ft akkor egy iPhone X-ért 190 órát kell dolgoznom.
Ennek a számításnak semmilyen hozzáadott értéke nincs.
Merthogy ezt csak úgy érhetem el, ha közben semmilyen kiadásom nincs. -
oszi666
őstag
válasz
NecroRabbit #28 üzenetére
Legyszives legkozelebb a galaxy note-ot galaxis jegyzetfuzetkent ird be. Ez egy magyar forum.
Eszem megall. -
moleculez
veterán
-
aujjobba
addikt
Hagyjuk már ezt a hol mennyit keresnek számolgatást.
Például az Emirátusokban piszok olcsóak a műszaki cikkek, gondolom nem is ~200k HUF körül keresnek az emberek, de azt mondjuk biztosan tudom kollégától, hogy egy családi méretű bérlakás ~1M HUF havonta.
Egy eszpresszó meg 700 HUF.
Arról nem is beszélve, hogy az iskola meg az egészségügy fizetős, ami egyébként az USA-ban is az.(az összegek alatt nyilván a nekik megfelelő AED összeget kell érteni)
-
-
vottokar
senior tag
Nem kell ehhez az ország keleti felébe menni. Kétkezi melóst a Dunántúlon sem fizetnek meg rendesen. (Bár közvetlenül a határ mellett, meg nagyvárosokban lehet hogy jobban.) A hirdetési újságok tele vannak álláshirdetésekkel, de az akár bruttó 875Ft-os órabér folyamatos meg két három szakosnak beígért melókért kapható bruttó 160K nem épp szívmelengető.
Amúgy örülnék, ha megengedhetnék magamnak egy Note8-at mert tetszik. De sajna nem.. -
Azért megy a magyarázkodás, meg az önigazolás, mert az emberek kilencven százalékának (legalább) jobb helyre kellene tennie azt a szabad szemmel is jól látható pénzkupacot, amit ezért a telefonért kérnek. Magyarán nem másnak, hanem magának indokolja meg igazából a vételt, maximum azért mondja el ugyanezt az ismerősöknek is, mert egy részük pontosan átlát a szitán, és tudja, hogy a főhős maximum egy nyomógombos Nokiát engedhetne meg magának a józan tények alapján. Ettől eltekintve igazad van. Aki megkeresi a pénzt, az dönt a sorsáról is, hogy jól vagy rosszul, az már más kérdés.
Hogy a telefonhoz is szóljak: egyrészről örülök, hogy fejlődik a világ, és van egy csúcs androidos gyártó, aki nem szégyell valódi újdonságot az asztalra pakolni, még akkor sem, ha ehhez vérlázítóan brutális árcédula társul. Látható, hogy a konkurencia vagy tököl, és ugyanazt adja el évekig, ha teheti, vagy egyszerűen vesz egy Qi töltést, kihirdeti megváltásnak, majd eladja hatszoros áron. Ehhez képes egy Note8 legalább papíron képes igazolni, hogy mi a meggyes mákos tüllös túrós lóf@szért kerül egy használt kisautó árába.
Ha úgy nézem, ez is haladás, de csatlakozom azokhoz, akik szerint ez bizony túlárazott cucc, és egy telefonért egyszerűen nem szabadna ennyit adnia senkinek sem.
-
válasz
Blizzardking #89 üzenetére
"...hogy más gyártó ugyanezen funkciókat harmad áron kínálja, igaz, a magas ló nem jár hozzá..."
Remélem ezt komolyan mondod,mert viccnek dúrva lenne.
-
Elementh
aktív tag
Nem kell cifrázni: akinek ez kell, megveszi..
-
Ijk
nagyúr
Érdekes ez az önigazolás gyártás és magyarázkodás miért ér vagy nem ér meg annyit egy telefon. Bemész, megveszed, és senkinek nem tartozol elszámolással (max feleség
) hogy mire költöd a pénzed. Mindent meg lehet magyarázni, kedvencem a "nem költöm cigire..." Én sem költök és még az emberek többsége sem.
Úgylátszik sok emberben van valamiféle társadalom, környezet által keltett folyamatos szorongás amit valami magyarázattal, lehetőleg minél ésszerűbbel fel kell oldani. Paradox hogy ugyanez a társadalom próbál folyamatosan a fogyasztásra, vásárlásra ingerelni. -
somogyib
őstag
válasz
Tikakukac #109 üzenetére
Hidd el, lehet egy telefonnal olyan "jó" képet lőni, mint egy kompakttal.
A 100 kattintás/perces usereknek teljesen mindegy, hogy mi van a kezében, egy 1,5 millás Nikonnal is ugyanolyan szar képet lőnek, mint egy telóval (tudom miről beszélek, én is ilyen "fényképész" vagyok
)
-
Tikakukac
titán
Erről beszélek
Attól, mert valaki megír egy ilyen szépséget, még totálisan lehet alkalmatlan a többieknek. Láttam szakdogát telefonon gépelni. Innentől tényleg bármi lehet profeszionális
Fénygép meg 3-4 éve velem van. Muszáj, mert 4 telefon óta azt hallgatom, hogy áh, kompaktokat agyonver egy telefon optikája simán. Aztán rohadjon meg, csak nem tudnak körömpiszok szenzorból meg lencsékből kiverni colosokat. Micsoda meglepetés. Fizika, üdv a köreinkben -
CB
senior tag
válasz
NecroRabbit #28 üzenetére
Ez nagyon gusztustalan volt részedről.
-
atike
nagyúr
Telefon ára órára vagy akárhogy lebontva....?
Érdekes gondolatmenet. Ruhát is így veszel...? Vagy autót? Nem tudom mi értelme van tartós (esetleg "tartós") fogyasztási cikk árát lebontani. Millió egy dolgot ide lehetne kavarni akkor - átlagfizetést, "normákat" azt amit. Egy éve a 250 000 Ft-os ár sok volt a csúcstelóért. Most 200. Jövőre 350. Nem gyengén durvul.
-
Tikakukac
titán
Nem kell tőle kiakadni
Majd amikor ott tartunk, ami papíron és bemutatókon megy, hogy szépen flottul ezekből a tepsikből valóban olyan dolog lesz, ami kivált egy közepes kompaktot, közép notit és nem utolsó sorban lesz hozzá szolgáltatás is, nem csak duma, na akkor nem lesz kiakadás. Megnyugvás lesz, nekem meg 5 eszköz helyett egy. Addig meg sajnos ez van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest