- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
válasz
aujjobba #137 üzenetére
Ha Szabolcsi vagy tudnod kellene.. Itt 130 a nettó . 10 emberből 7 ennyit keres.
Ahoz amit te felvázolsz még ha hitel is van ezekben kellene 400 körül hogy új autó + telefon lehessen család melett úgy hogy tud legalább 100at lerakni az ember mert az már valamire elég ha kiadás kell. -
.Szaki.
addikt
válasz
aujjobba #135 üzenetére
Hát annak aki a 20ezreset kihasználja, biztosan, én nem használnám ki, de én pl amikor vettem az 5S-t, pont egy olyan csomaggal, amit gyönyörűen kihasználok, az akkori kártyafüggetlen értékének a feléért hoztam ki a szolgáltatótól, ha pedig hozzáadom a két éven át tartó plusz költséget, amit a telefonvásárlásért felszámolnak, még akkor is beljebb voltam vele 20.000 Forinttal. A szolgáltatók pedig most nagyon nyaliznak az ügyfelek megtartásáért, így már én is a franc tudja mennyi kedvezményt kaptam az utóbbi két évben, szóval bőven benne van az, hogy jó ajánlatot kapj. Nem mondom, hogy ez minden esetben így van, nagyon sokszor ráfizetéses lehet egy szolgáltatói csomag egy kártyafüggetlennel szemben, de be tud jönni időnként.
-
.Szaki.
addikt
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Mondjuk a telefonokat azért a többség vagy nagyon jó szolgáltatói csomagban hozza el, vagy pedig céges, az új autók döntő többsége pedig szintén olyan, amit a cégek adnak a náluk dolgozónak. Ezek általában Passatok, Superb-k, Mondeok, vagy pedig alsó közepes kocsik. (Focus, Golf, i30, Astra) Látni is a rendszám keretekből, hogy flottalízinges a többség, amivel szerintem egyébként semmi gond nincsen, sőt. A lakás viszont szerintem az egyedüli olyan dolog, amit nem szégyen hitelre venni.
-
batai15
félisten
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Valszeg úgy hogy máshol erősen meg kell húzni nadrágot ..
Vagy pedig tényleg van love bőven.
Lesarkitva amíg külföldön ÁLTALÁNOS hogy az ember meg engedhet magának egy ilyet és például minden sarkon új autó áll na ezt nálunk legalább 5-8al kell osztani hogy meg kapja az ember a reális dolgokat . Amig az lesz az átlag hogy bruttó 200 ezert fog kb keresni az ember addig ilyenről szó se lehet. Majd nettó 220at fog keresni a legtöbb ember akkor már lehet ilyenről beszélni. -
Ijk
nagyúr
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Már én is elgondolkoztam hogy futja sokaknak a nettó 180-as átlagból ennyi mindenre.
Aztán valójában valószínűleg feltűnőbb az új, drága kocsi de nincs belőle azért olyan sok.
Telefont hitelre, előfizetésre meg szinte bárki meg tud venni, más kérdés hogy utána sokminden másra nem futja ami kellene valóban.
Lakásoknál meg az a tapasztalatom hogy még mindig a 20-30 évvel ezelőtt épült ingatlanokból él a többség, amit eladnak, megtoldanak egy hitellel és lesz belőle egy új 30 millás lyuk. -
Tikakukac
titán
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Én sokszor úgy érzem, hogy megy a nyavajgás megszokásból, de közben meg van itt pénz nem is kevés.
Hitel van meg körbetartozás és nulla megtakarítás. Én is rengeteg embernek látom a kezében a király telót meg a zsír verdát, más kérdés, hogy otthon konkrétan összedűl a ház és a gyereknek alig jut kaja. Ezt elég jó infókból tudom, volt már olyan lakás ahol muterék úgy emeltek ki gyereket, hogy az új Passat állt bent és mindenkinek S7-ese volt. Csak ugye mire lefogyott a hitel, alig maradt valami.
A lakásokat pedig nem a magyar veszi vagy ha veszi, akkor Lölő szinten álló pasasok.
-
atike
nagyúr
válasz
aujjobba #126 üzenetére
Mert nem lehet venni az adott ország statisztikáit alapul? Lehetne bontani, hogy mennyibe kerül egy informatikusnak itt és ott, de akkor már országon belüli területi elszórtságot is alapul lehetne venni - azt meg már tényleg minek... De "csak" egy központi adattal számolva (az adott országban lévő átlagkereset) és azt rávetíteni az adott országban érvényes telefon árára- ha el tudod fogadni ha nem - elég sok mindenre rá lehet világítani. Csak ennyit próbáltam mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 15C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro - 128 GB Space Black ajándék Pitaka tokkal
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest