Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én is rendeltem nem rég purple magokat. A purple cheyenne magok jól csíráznak relatíve hideg "szoba-hőmérsékletű" szobában is, nem kell őket meleg helyre tenni. A meleg és nedves környezet a gombák számára is csábító.
Két mag mehet egy pohárba, ha mindkettő kihajt és meg is marad, akkor max szétülteted őket később. Egymástól pár centire tenném őket, hogy a gyökerük ne nőjön egybe a szétültetés előtt. Megfelelően erős megvilágítást meg a csírázástól biztosíts nekik.
Egyébként mint minden paprikánál, nem minden mag életképes. Van amelyik eljut a kihajtásig, de pl. nem tudja ledobni magáról a csonthéjat, és végül elpusztul. Van pl. egy szál olyan hajtásom, ami két hete megállt 5mm magasságban, még mindig rajta van a magház. Igaz nem pusztult még el, de abból se lesz semmi.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ebben az időben az nem lesz elég, miután kihajtanak a magok, meg fognak nyúlni és valószínűleg ki fognak purcanni. Vagy legalább egy asztali lámpa alá tedd őket a kihajtás utáni kritikus első 1-2 hétben, vagy várj addig, amíg rendes napsütéses idő lesz.
Egy minimális fogyasztású ledes asztali lámpa is megteszi, ha nincs más.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mindenki ecsetelni akar, pedig a mutató ujjad pont ugyanolyan jól működik a beporzásban.
Na egyébként a paprika önporzó növény, így egy tő is terem magában, ha van beporzás rovar vagy ember által.
-
somasz
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.