Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz forceberg #8672 üzenetére
Jó kérdés. Lehet, ahonnét hozzák, ennyire olcsó, de az is, hogy raknak bele valami sima, olcsó paprikát is, uccse érzi a paraszt alapon. Gondolom, nem téglaport kevernek hozzá.
Nekem ízre teljesen jó amúgy, meg egy másik olcsóbb is, amiből meg a 250g-os kiszerelés a plafon. Nem vagyok nagy chili szakértő, olyan 6-8 fajtát ettem csak eddig, viszont fogyasztásban elég jól tolom, rengeteg ételt ízesítek vele. Azt szeretem, ha taknyom-nyálam nem folyik egybe evés közben, és tudok koncentrálni a paprika ízére; az édesebbeket kedvelem úgy általában a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz forceberg #8664 üzenetére
Végül az lett, hogy négy féle vágtam a chiliket, betettem a háztartási helyiségbe, és bekapcsoltam a páratlanítót. Az 25% százalék körülire viszi le a páratartalmat. Aztán persze az asszony kivágott, mert jaj, átveszik a ruhák a chili szagát. Szóval átvittem a dolgozó szobába öket.
-
veterán
válasz forceberg #8606 üzenetére
Igen, ezek megvannak, nem is ezzel van szerintem a probléma, a balkonládák térfogata 28 liter, ebben van 2-2 tő.
Szoktam méricskélni a talajhőmérsékletet, ha kint van a napon, akkor a balkonládában a föld 3-6 fokkal melegebb, mint a szabadföld, túlmelegszenek a gyökerek.
Ha meg árnyékba rakom, akkor kevés napot kap, kevésbé fejlődik a növény.
Biztosan van módszer a balkonládában lévő növény megfelelő kezelésére, de nem találtam még meg
Ősszel persze majd előnyben lesz a balkonláda
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz forceberg #8560 üzenetére
Ősszel raktam el két Jalapeno csumát magokkal.
Kb. 10-12db-ot beraktam nedves papírtörlők közé. 3 nap alatt kicsíráztak. Lehet azért, mert friss magok? Eddig akár több hét is kellett, hogy meginduljanak a magok... Fel sem vagyok készülve, nem gondoltam, hogy ilyen hamar földbe kell őket tenni...http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
mephi666
nagyúr
válasz forceberg #8556 üzenetére
...nekem irodában 2 szem szép piros habanero van, jó hogy mondod hétvégén lesz fiunk születésnapja, hazaviszem és megkínálom, aki kér... ja és akad még egy kevés reaper-vodka is... 1 éve gyáva volt mindenki megkóstolni, teszek vele megint próbát
tőből a kertbe átmenteni csak ilyen erotico-t tudtam... nem mondható durvának, 1 kajálásra meg lehet kényelmesen enni egy egészet, mint pl hegyes erősből...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
sike!
tag
válasz forceberg #8507 üzenetére
Ugyanez történt a két Habanero bokrommal., bár ők végig bent voltak, mesterséges fény alatt. Elég alaposan visszametszettem őket az ősszel, erre decemberben a sarokban elkezdtek leveleket hozni. Ne foglalkozz velük, hetente 1X locsold őket, aztán ha kezd kint elfogadható idő lenni szoktasd őket a napfényhez, majd mehet Nitrogén-túlsúlyos táp és tedd ki őket.
-
mephi666
nagyúr
válasz forceberg #8510 üzenetére
nálunk elég rossz lett a telelési arány: még időben cserépbe mentettem 6-7 tövet, a kisebbek alapból szenvedtek, nagyok közül 4 elkezdett hajtásokat hozni, majd végül csak 1 élte túl... 3on hiába nőttek centis friss hajtások, elszáradtak, leestek, kidöglöttek sorban
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Digitalpimp
senior tag
válasz forceberg #8507 üzenetére
A fény a lényeg, a hűvösebb helyen is. Tavaszra, kiültetésre jó nagy lesz, majd a kiszoktatásra figyelj oda, ne égjen meg.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
mephi666
nagyúr
válasz forceberg #8484 üzenetére
...én azt szeretem, amiből 1 kajáláshoz jól esik 1db a habanero meg az a sárga gyilkos ilyen... feldarabolom 6-8 darabba és pl 1 szendvics mellé, vagy egy tányér pörköltbe dobva elfogy
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz forceberg #8481 üzenetére
Ha tudsz nekik korábban ideális feltételeket biztosítani, akkor igen. Régen, mikor korán ültettem, meg lámpáztam a Jalapenokon májusban már kifejlett termés volt, úgy mentek ki az erkélyre.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
tasiadam
veterán
válasz forceberg #8027 üzenetére
Felszivodo de a mar beragott dogok ellen semmit nem er. Tavaly mar buliztam veluk, fujtam mindig. A leghatasosabb modszert a petek egyenkent lekaparasa es a fertozott zoldsegek egysesevel valo leszedese es kidobasa. Es meg igy is sok volt kuka.
Most fujtam 2 napja, azota nem volt sok pete, de hernyoval ami mar idosebb, talalkoztam. Ha megolne s felszivodo, az se lenne. Tovabba mergezo is a mospilan es asszem 2 het a varakozasi ido. Na hat azt en meg nem akarom kivarni, hogy minden fujas utan 2 het. Ramrohadna az osszes[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz forceberg #8025 üzenetére
Mospilan az csak fizikai kontakt eseten hatasos. Tehat ha kikelt es jol elbujt, akkor nem hatja meg. Akkor se ha mar beragta magat. Nem tudok sajnos semmi permetet ezekre, amik jok lennenek a megelozesre. Max ha minden nap betekernem szunyoghaloval mindet.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
rob2174
tag
válasz forceberg #7968 üzenetére
ok elfogadom, régebben játszottam magokkal, volt olyan dupla reaperem, ami 5 évet élt, de nekem nem éri meg az időt energiát a januártól májusig tartó időszak, ami akár sikertelen is lehet.
Így tutistaként maradt a szép palánta, aztán hajrá,nővekedjenek, majd a szószgyártás.
Az is igaz, hogy max 10 tővel játszadozom, nincs több helyem sajnos.
[link][ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz forceberg #7914 üzenetére
Ha van rá időm, akkor azt szoktam csinálni, hogy huzamosabb ideig, tíz percenként nedvesítem, aztán amikor már kellőképpen felpuhult, óvatosan elkezdem leszedni. De előbb hagyni szoktam időt, hogy egy kicsit erősödjön még, növeljem a műtéti túlélés esélyeit.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kutya topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OpenMediaVault
- Képregény topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest