Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
Csilinél én még nem láttam, hogy csúcsrothadás lenne rajta kalcium hiány miatt. Némely paradicsomnál, meg a nagyobb termésméretű paprikánál jellemző. Viszont havonta egyszer 1 lájtos lombtrágyát keverhetsz nekik kalciummal, ártani nem árt.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezért ne vegyél fülpiszkálót.
Ha kicsit megrázogatod, ha az ujjaddal megbuzerálod, vagy csak a huzat megmozgatja a csilit, már be is porzódik.
Vannak ilyen kisebb bőtermő csilijeim is lakásban, azokat még sosem poroztam, mégis állandóan teremnek, csukott ablak mellett is.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Digitalpimp
senior tag
Meleg van, meg a növény csak úgyis annyit növeszt meg, amennyit tud. Ami felesleg, lepergeti.
-
-
mephi666
nagyúr
én sem tudom, ezért biztosra megyek és ismételgetek kb naponta, ha virágzik: 1 paprika van csak bent itt az irodában, nem sok idő igazából a bogarak se úgy mennek, hogy egyszer végig járják és többet rá sem néznek... ujjheggyel végigbuzerálom a virágokat pár napig 2 soron (ha már teljesen kinyíltak) és nagyrészt sikeres a művelet (eldob azért virágokat, de kifejlődik annyi termés, amennyi elég)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Digitalpimp
senior tag
A sok víztől és kevés fénytől is potyoghatnak. Akár várhatsz a locsolással addig, amíg a föld teteje kicsit kiszárad. Lent még akkor is van nedvesség, meg úgy kevesebb az esély, hogy elkezd penészedni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha sok a víz, akkor gombásodik a föld a tetején. Nálam nyáron kb. 2 naponta kell nekik víz, télen meg nem. De fajta függő is, pl. vannak Birdseye chilijeim amik bazi nagyra nőttek, na ők napi öntözést igényelnek ebben a melegben. A kisebb bőtermő csilik meg jóval kevesebb vízzel is elvannak.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
biker
nagyúr
"nőttek"?
Egy ilyen 32W CFL az kb 3-4 palántának elég. normális termő növénynek csak kiegészítő fénynek ablak mellett elegendő.
Nem tudom, milyen jellegű megvilágításod van összességében, de így olvasva nagyon kevésnek tűnikElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Digitalpimp
senior tag
A paprika nem szereti a pangó vizet, szerintem jobb ritkábban többet, de érezni kell. Nekem erkélygazdaságom van, én meg szoktam emelgetni az edényeket, aztán úgy öntözöm őket.
-
-
Digitalpimp
senior tag
Mikor elkezd majd színeződni, onnan 4-5 nap alatt teljesen színt vált. Ha akarsz majd magot is szedni belőle, még utána érdemes érni hagyni egy darabig.
Ezt a tápos dolgot még én se hallottam, inkább kimondottan kálium dúsat szoktak adni.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
"Jut eszembe: vajon igaz az állítás, mely szerint "termés betakarítása" előtt pár héttel már nem ajánlott tápozni a növényeket?"
ezt sok helyen mondják, vannak akik nagyon hisznek benne, vannak akik nem, próbáld ki.
Egyébként állattartóknál is van hasonló, van aki X táppal etet vágás előtt, mert akkor más lesz az íze.Én paradicsomnál éreztem néha fémes ízt, állítólag megmarad benne a vastartalom, ami a vízből/földből megy bele.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Digitalpimp
senior tag
Igen, a paradicsomról is.
-
Digitalpimp
senior tag
Ha az összest nem is, amik leérnek a földre azokat mindenképp.
-
Digitalpimp
senior tag
Attól függetlenül, hogy bent vannak, a gombák ugyanúgy léteznek. A földre érő leveleket azért is célszerű leszedni, illetve az alsó levelekben felhalmozódhat-tárolódhat a kalcium, ami már nem jut be a növény keringésébe, csak ott van. Persze nagyüzembe ilyenekkel nem foglalkoznak, mert nyomják állandóan a mérgeket meg a tápokat, de otthon, pár tővel az ember ilyenekre is figyel. Pl. én már évek óta nem fújok semmilyen mérbget, pedig erkélygazdaság van.
-
mephi666
nagyúr
...a habanero nem túl gyilkos, én csinálnék belőle vodkásat is pár szemet lecsumázol, felnégyelsz és beletolod egy félliteres átlag vodkába ázni... majd szépen megy kifelé a színe és lehet kóstolni/kínálni... (reaper-ből csináltam 1 éve, vadállat lett ...még mindig van pár deci)
ui: én a paprikát ecetes lében szeretem dunsztolni-elrakni (ecet, só, mustármag, egész bors, víz) ...sokáig eláll felbontás után is, jól megpuhul, szereti az egész család
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az ukrán csilis vodkától egyik kollégám a céges csapatépítőn nagyon rosszul lett, másnap széthányta magát. Igaz, meg is ivott belőle jó pár decit.
A csili szószt amúgy én is csak sóval csinálom. Az ecetet kiérezni belőlük, mindegy milyen "enyhe" ízűt használ valaki és az nem finom.
Én azt csináltam szósznak, hogy a kápia / bocskor paprikát meg a csiliket nagyjából kimagoztam, aztán ledaráltam. A darálékot enyhén megmelegítettem, ekkor sóztam és kóstoltam. Ezen a ponton lehet egyéb fűszereket is hozzáadni, nálam bevált a citromfű, oregánó.
Aztán a meleg szószt beöntöttem üvegbe, hagytam kihülni, majd ment hűtőbe. Ott 2 naponta át kell keverni és kóstolni, mert veszít a sójából, azt vissza kell pótolni. Így 1-2 hét alatt készen lesz és eláll még felnyitott állapotban is legalább hónapokig, de akár tovább is.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
zsiga68
őstag
Kollégámnak pár éve adtam egy szem Yellow Habanero-t. Mondtam neki hogy nagyon-nagyon erős és óvatossan bánjon vele. Csak picit tegyen bármihez. Pár nap múlva kérdeztem milyen. Azt monta hogy egy nagy fazék pörköltöt föztek és az egészet beletette. Olyan erős lett hogy nem lehetett megenni. Ki is dobták.
Szóval csak óvatossan...[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Red Savina? Nagyon szép, óvatosan kóstolgasd!
-
mephi666
nagyúr
1 tövet én megpróbálnék ...mert hát csak ott van a toplista élén... meg érdemes megkóstolni, mert utánozhatatlan a tömény gyümölcsössége is (ami után belepusztít az arcodba, de az más kérdés ) ...nem zabálok minden nap 2pofára reapert, de az ecetes paprikáinkba is 1éve 1-2db-okat belecsempésztem... néha megkívánom és akkor jól tud esni (meg jópofa a kapszaicin-eufória is)
-
Digitalpimp
senior tag
Ebből a szögből olyan Red Savina alakja van, kicsit olyan szívecskés. Az 5 év elég határeset, szerencséd volt. Reapert én is 1X ültettem, vitt a kíváncsiság, azóta se. Jolokia, Skorpió bőven elég hárdkórnak, alatta meg a Habanero félék, 7 Pod stb. is jó csípősek.
Más: őrölt fűszerpaprikát jó minőséget megbízható helyről tud valaki Miskolcon? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...ismerőstől kaptam egy kazal magot, amit ausztrál termelőtől rendelt (rájuk esküszik, hogy milyen jók) ...kb 10-20% aránnyal keltek ki és csigatempóban növekednek ...nekem nem jött be (adogattam belőle rokonoknak-ismerősöknek is, de ők is csak kínlódtak)
...itt kecskeméten a piacon szokott lenni fix helyen egy tag, aki rendes palántát szokott árulni: évek óta tőle szoktam bevásárolni tavasszal... 1éve chocolate reapert vettem zúzósabbakból, most meg chocolate jolokia-t, ami szerintem forma alapján megint reaper lesz a kis p*cse miatt
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
A só 20% körül már bőven tartósít, nem kell hozzá semmi. A cukor 50 fölött.
-
veterán
Azért nem jó előre turmixolni és utólag adni hozzá a sót, mert a paprika magában viszonylag száraz, nehezen adja meg magát a késes aprítóban (darálóban). Viszont ha aprítás közben folyamatosan adod hozzá a sót, akkor szépen levet ereszt és könnyebb darálni.
Mi is most csináltunk egy adag paprikakrémet, nagyjából a fele pirosra érett jalapeno, egynegyede cseresznyepaprika, egynegyede meg cayanne long slim. A cseresznyepaprikát azért szeretem a paprikakrémbe rakni, mert nagyon szép élénkpiros lesz tőle a színe.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
peestike
őstag
van egy ilyen aprítóm.
ebbe bele, aprítás, aztán lemérem a cuccot grammos mérlegen. kiszámolom a sót, azért 25%, hogy tuti legyen. igazából van benne annyi erő, hogy a sótartalom az ízt nem igazán viszi el, nem úgy, mint az erős pista, hogy mire érzem az erőt, addig már full sós a kaja, meg piros.
összekeverem sóval, áll kb fél órát, aztán kimikrózott üvegbe belekanalazom. a levet, amit eresztetett próbálom kihagyni. folpack a kupak alá, aztán hűtő.[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
mephi666
nagyúr
bent kezeld úgy, mint egy szobanövényt irodában volt 2-3 éves palántám, csak jött a covid, home office, benti munkatársak meg nem nagyon foglalkoztak a locsolásával és azt az időszakot megsínylette ...most van egy 1.5éves habanero-m helyette, vidáman elvan
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A visszavágás necces, ha már úgy is nekiállt virágozni, én hagynám. Nekem van 3 kisebb csili tövem otthon, azok télen-nyáron kvázi szünet nélkül teremnek, igaz déli ablakban vannak de mesterséges fény nélkül.
A tavaszi kiültetést kell majd nagyon óvatosan csinálnod az UV miatt, amit a lakásban egyáltalán nem tapasztaltak meg.
-
forceberg
veterán
-
forceberg
veterán
Igen, Bépé.
Az ősz végén beraktam őket a nappaliba, a sarokba, hogy direkt fényt ne kapjanak.
Megmetszve, hogy csak az 1-1 Y formájú törzs ágat hagytam meg.
Pár hét múlva elkezdtek a kihajtani, ezután kiraktam őket az ablakba, ott kicsit jobban megindultak a levelek, majd nem sokkal később elkezdtek virágozni is. Azaz nem is most, hanem több héttel ezelőtt kezdtek virágozni.
(Ezek Tam-ok, a leggyengébb Jalapeno-k)[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
biker
nagyúr
Bár érteném mi bajod van? Egy random webshop termékét raktam be.
Eleve ritkán teszek be saját termékes linket ajánlóként, ott az aláírásomban a webshop linkje, aki akar, válogat.
DE! ha tenném, akkor is ez blogout, és szakmai fórumokban, topikokban tilos az apróról linkelni, meg a kéretlen önreklám.
Itt ha valaki a paprikájához szeretne lámpát, és válaszban betenném az url-jét a terméknek, akár a saját url-emet, sem lenne szabályellenes.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Ez egy olyan termék, ami jelenleg kereskedelmi forgalomban csak nálunk kapható, ha nem tetszik, akkor ha ilyet szeretnél, felütöd az arany oldalakat, és rákeresel a haltenyésztő barátomra, és kérsz tőle.
Tényleg nem értelek, személyes konfliktus áll a háttérben, csak nem tudom ki vagy? Vagy valami üzleted sértem valahol?
Esetleg keresd ki az össes hozzászólásom amiben link van, menj végig rajta, és nézd meg melyik saját termék reklám és told be a modiknak, ok?
Mondjuk ez az egy olyan hozzászólásom született, ahol konkrét termék link van, egy másik amiben egy összehasonlító cikk van. Semmilyen terméket direkt linkkel nem fogsz találni, sőt több linket sem.
Mi a bajod velem? Vagy az életeddel, amit rám vetítesz most ki?[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest