- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
Az én csíràztatàsi módszerem sok növénynél (50 - 100 darab), hogy tojàstartó tàlcàba teszek földet és abba fakkonként a magokat. Éppenhogy csak megszórod a magot földdel, hogy könnyen ki tudjon bújni. Egy tartóba egy féle növényt teszek, hogy nagyjàból egyszerre bújjanak ki. Naponta 2x - 3x spricnivel locsolom őket, így nem tocsognak a vízbe. Kikelés utàn àtültetésnél csak szétvàgom a tojàstartót és egybe beteszem a poharakba.
Így, ha valamelyik mag nem kelt ki nem foglal sok helyet. -
bzoley
veterán
Felesleges csíráztatással bohóckodni. Ha valamelyik selejtes, a legfeljebb nem bújuk ki. Nedvesség, és ideális hőmérséklet(28-32C) a lényeg. Nem igazán szeretik az átültetéseket, én fél literes pohárba ültetek, így sokáig nem kell bántani. Pohár alja természetesen lyukas, fólia szigorúan csak amíg nem látszik semmi. Utána hűvösebb, és világos helyre költözés. Ültetéskor egy kis Dithane nem árthat.
lev258:
Fólia annyiból jó, hogy alig kell öntözni, nálam eddig egyáltalán nem kellett, csak miután előbújtak.
Tálcát nem kedvelem, mert utána lehet átültetgetni. -
lev258
veterán
Én ehhez hasonlót a múltkor a Lidl-ben vettem (vagy az Aldi-ban, már nem tudom). Az alját nem lyukasztottam. Sima virágföld ment bele, meg mag. A tejfölös pohár is tökéletes a célra. Fóliával még nem próbáltam, de ha azt akarod, legyenek rajta lyukak is. Egyesek a radiátor közelébe teszik, hogy kicsit melegebb legyen neki.
Amit leírtam, az fűszernövényekre vonatkozott, az első chilim nekem is idén lesz, de nagyjából így kezdek majd annak is neki.
Egyébként Kínából is kb. 2-3 hét alatt meg szoktak jönni a dolgok, úgyhogy ne izgulj.
Van olyan kolléga, aki saját blogbejegyzést is írt a tapasztalatairól, ezeket is megtalálod a Logout-on a keresővel "chili" varázsszóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Háztartási gépek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest