- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
Az én csíràztatàsi módszerem sok növénynél (50 - 100 darab), hogy tojàstartó tàlcàba teszek földet és abba fakkonként a magokat. Éppenhogy csak megszórod a magot földdel, hogy könnyen ki tudjon bújni. Egy tartóba egy féle növényt teszek, hogy nagyjàból egyszerre bújjanak ki. Naponta 2x - 3x spricnivel locsolom őket, így nem tocsognak a vízbe. Kikelés utàn àtültetésnél csak szétvàgom a tojàstartót és egybe beteszem a poharakba.
Így, ha valamelyik mag nem kelt ki nem foglal sok helyet. -
bzoley
veterán
Felesleges csíráztatással bohóckodni. Ha valamelyik selejtes, a legfeljebb nem bújuk ki. Nedvesség, és ideális hőmérséklet(28-32C) a lényeg. Nem igazán szeretik az átültetéseket, én fél literes pohárba ültetek, így sokáig nem kell bántani. Pohár alja természetesen lyukas, fólia szigorúan csak amíg nem látszik semmi. Utána hűvösebb, és világos helyre költözés. Ültetéskor egy kis Dithane nem árthat.
lev258:
Fólia annyiból jó, hogy alig kell öntözni, nálam eddig egyáltalán nem kellett, csak miután előbújtak.
Tálcát nem kedvelem, mert utána lehet átültetgetni.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
Én ehhez hasonlót a múltkor a Lidl-ben vettem (vagy az Aldi-ban, már nem tudom). Az alját nem lyukasztottam. Sima virágföld ment bele, meg mag. A tejfölös pohár is tökéletes a célra. Fóliával még nem próbáltam, de ha azt akarod, legyenek rajta lyukak is. Egyesek a radiátor közelébe teszik, hogy kicsit melegebb legyen neki.
Amit leírtam, az fűszernövényekre vonatkozott, az első chilim nekem is idén lesz, de nagyjából így kezdek majd annak is neki.
Egyébként Kínából is kb. 2-3 hét alatt meg szoktak jönni a dolgok, úgyhogy ne izgulj.
Van olyan kolléga, aki saját blogbejegyzést is írt a tapasztalatairól, ezeket is megtalálod a Logout-on a keresővel "chili" varázsszóval.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Telekom mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...