Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossi
őstag
Sziasztok,
segítséget kérnék
adott 1 ASUS P7P55D alaplap ami ezt tudja:
1 x PCI Express 2.0 x16 (single at x16)
1 x PCI Express 2.0 x16 slots (@x4 mode, 2.5GT/s)
a kérdésem az, hogy ha PL. helyhiány miatt az 1 x PCI Express 2.0 x16 slots (@x4 mode, 2.5GT/s) slotba rakom a VGA-t akkor is lassul? csak 1VGA lenne benne de az alsó slotbaköszönöm.
-
Loha
veterán
A THG-s tesztben GeForce 9800 GX2-vel teszteltek, PCIe 2.0-ás lapban, a 8x PCIe 2.0 sebessége elméletben megfelel a 16x PCIe .1.1-nek.
Flight Simulator X-et kivéve a 8x PCIe 1.1 (4x PCIe 2.0) sebessége bőven elég mindenre, ott is csak azért van jelentős eltérés, mert a játék textúrahasználata jelentősen túllépi VRAM kereteit, és így igazából PCIe sebességtől függetlenül lassú és gondolom szaggat rendesen. Szóval a lényeg ugyan az mint eddig, ha a játék csak picit használ több textúrát mint a VRAM mérte, akkor a 8x PCIe 1.1 elég mindenre. -
JanR
addikt
Jo teszt, tetszik
-
Chaser
legenda
válasz
rootkiller #5 üzenetére
Van új szabvány, PCI2.0, az említettt vga-k is ennek megfelelően készülnek.
szerk: látom már közben írták
-
-
Jó kis tömör teszt!
Egy dolgot javasolnék: ha két dolgot vetsz össze egymással, akkor a grafikonokat úgy érdemes szervezni, hogy az összehasonlított dolgok egymás mellé kerüljenek - pl. a tesztben használt clustered bar chartban nem a min/max/avg lett volna egy clusterben, hanem a x16 / x4 .
-
Bluegene
addikt
nagyon jó teszt!
engem főleg az érdekelne h egy mai erősebb kártyát mennyire fogja vissza a PCI-E 1.0 a PCI-E 2.0-hoz képest
hallottam nem sok, de mi lesz ha megjelennek még erősebb kártyák? asszem a 4870X2 már mérhetően gyengébb PCI-E 1.0-val
mondjuk jó lenne letesztelni egy P35 vs P45 lapban
az lenne a teszt!
-
A legújabb BIOS van rajta. A PCIE beállításoknál a 2.0 supportálásos résznél auto-ra raktam minden porthoz. Amúgy be lehet állítani SW-t meg HW-t is de ha megmagyarázod, hogy mire jók ezek annak örülnék. Szóval a 2.0-ás sebesség megy mindig csak így néha visszavált x8-as sebességre és ez zavaró.
-
-
IDZ
tag
nagyon jó teszt
lehetne csinálni 2×8, 2×16, meg sima express és 2.0 összehasonlításokat is
hehe -
Nagyon érdekes jelenségre lettem figyelmes a saját konfigommal. Mikor bekapcsolom a gépet és betölt a rendszer egyből akkor a 2.0 x16-os pcie port nagyszerűen üzemel ezen a sebességen. Ugyanakkor ha újraindítom a rendszert, nyomok egy resetet vagy belépek a biosba és úgy indul újra a gép, akkor egyszerűen átvált x8-as sebességre a port. Ha kikapcsolom majd újra be a gépet megint megy maxon. Valakinek erre magyarázata esetleg?
-
törölt tag
A P45 már PCI-E 2.0-s, ezért x8-on is ugyanannyi a sávszél, mint 1.x esetén x16-on. És általában a PCI-E 2.0 x8 és x16 között nincs hatalmas különbség kisebb kariknál. PCI-E 1.x esetén már nagyobb lehet. X48-at amúgyse érdemes P45-re cserélni... Én nem cserélném, az biztos.
Valami olyasmit is olvashattam talán Abu-tól, hogy az X38, X48 (és a régi 975X) azért alkalmasabb a CF-re (nemcsak a 2* x16 miatt, bár a 975X 2* x8) a P45-nél, mert náluk a CF-hez kellő összes PCI-E vezeték az északi hídban van, míg P45-nél néhányat a déli hídből is "kölcsönvesznek" a 2* x8 CF-hez. És a CF jobban szereti ha a hozzá kellő PCI-E vezetékek "egy tőről fakadnak".
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
rootkiller #7 üzenetére
Elvileg keddre megjöön a lapom...
Kicsit gondolkodtam hogy lecseréljem p45extreme-re de akkro inkább maradok az x48 dq6-nál
igaz hogy jobban melegszik az északi híd, tapasztaltam is, de mivel vízzel hűtöm, azaz fogom hűteni, innentől kezdve nekem annyira már nem is olyan nagy hátrány -
atti_2010
nagyúr
válasz
rootkiller #5 üzenetére
Teljesen eggyetertek, szerintem se mindeggy hogy hd 4870es vagy 4670-es vga rol beszelunk, amugy en is azt tervezem hogy osszedrotozok 2 4670-es lapot.
-
barnam_
nagyúr
512MB vram van a kártyán; ugyan vista alatt nem írja ki mennyi vramot használ, de mikor xp volt fenn, akkor nem ment a vram használat 500MB fölé.
nesa: szerintem nem lehet állítani, mert amióta megvan ez az alaplap, nem vettem észre ilyen lehetőséget a bios-ban. meg a foglalatban is csak x4-re vannak a fémtüskék.
-
HSM
félisten
Érdekes írás...
Viszont szerintem van két dolog, ami nagyon nem mindegy: 1. a videokártyán lévő VRAM mennyisége (1GB-s kártyával valszeg a "felesleges" éppen nem használt textúrák és egyebek is elférnek, kevesebb a mozgatandó adat...) Valamint nem mind1, milyen játékkal próbálunk játszani. (Tudtommal az FC2 pont egy memóriaintenzív játék, úgyhogy ez kb. ilyen legrosszabb helyzet ezzel a VGA-val, de viszont egy erősebb VGA-val valszeg nőne a különbség....)
A THG-s tesztből is szépen látszik, valahol még a 4X PCI-e se lassult a 16X-hoz képest.... Valahol meg már a 8X-s is....
Na mind1, nem zavarok tovább...Szerk.: Jut eszembe, volt valahol egy kis teszt, ahol még a P45 8-8 leosztása is szépen kikapott komolyabb beállításokon az X38-48 mögött....
-
nesa
veterán
Ha biosba lebirod venni 8x ra megnezhetned.
-
.mf
veterán
válasz
rootkiller #5 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a P45-ben pci-e 2.0 van, ami az 1.1 sávszélességének duplája - tehát egy 2.0-s 8x annyi, mint egy 1.0 vagy 1.1 16x. Volt egykor nagyon régen egy teszt thg-n (amikor még szódával elment), ahol a pci-e sávokat hasonlítgatták össze. x1950xtx vagy mi volt még, és annál x8 --> x16 már csak kis gyorsulást hozott játékokban; na de számításban még ott is jelentős különbség volt. Azóta pedig a kártyák is fejlődtek. meg persze a pci-e szabvány is, hiszen már 2.0-nál tartunk, ami az 1. 0é s 1.1 duplája, és már készül a 3.0 szabványa is.
-
rootkiller
őstag
A P45 az CF-be 8x + 8x. De ha nem akarsz CF-be nyomulni vagy dúrván OC-zni, akk jóó a P45 (bár egy jobb hűtésű deszka kell ahhoz a 4,25ghz-hez), viszont mivel az 65nm, az x48 meg még 90nm, ezért kevésbé melegszik. Egyébként mér akarnád lecserélni az X48at (azon felül, hogy gariba kapsz te elvileg egy zsírúj deszkát)???
-
bacsis
Közösségépítő
Kár hogy ilyen rövid lett a teszt, de amúgy már régóta érdekelt engem is!
Akkor maradok az x48nál, és nem csrélem p45re, amúgy naggggyon hasznos volt ez a kis teszt, köszönöm szépen! -
rootkiller
őstag
Szerintem a 4670 alkalmas P45ben CF-re, ugyanis nem lehet sokkal gyengébb (pár %) 8x-ben, mint 16x-ben, ergo szerintem egyátalán nem használja ki a 4670 a 16x előnyeit, az a 4870/x2 vagy a GTX260/280 kiszolgálására kell, de valszleg az se használja ki 100%-ig, mert akkor már lenne új szabvány.
-
ló úr
őstag
Cizoe egy szamár akinek megvan a doktoria. Ő Dr. Szamár. Szal amiben neki nincs igaza,olyan nincs is igazából
-
Myers
senior tag
Egyetértek az előttem szólóval, ami a diagram skálát illeti.
Vajon x8-ban hogy menne?
-
Hm, nem lepett meg az eredmény.
Inkább az lett volna meglepő ha nincs csökkenés...
Mindenesetre így igazolva lett a x16 előnye. -
cizoe
őstag
Picit zavaró, hogy a pci-e x4 és x16 diagramok skálázása eltér. Szerintem jobb lett volna inkább kisebb léptékben ábrázolni az fps-t, így a két diagramot egymás mellett nézve, adatleolvasás nélkül is látszana a végeredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tegnap felvetődött a kérdés a HD4670 topicban, hogy mennyivel lenne lassabb a videokártya, ha a PCI-E...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest