Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12151) Albigator válasza Csorbi (#12149) üzenetére


Albigator
őstag

1. Nem adagoljuk túl az öblítőt sem a mosószert.
2. Mindig nyitva van hagyva az ajtaja a gépnek
3. Nem erről volt szó, hogy nagyon szennyezett lett volna és azért lett büdös. Pl egy törölközőről volt szó, előtte sem volt büdös.

4. Anyukám kb 25 éve mos, végig felültöltős mosógépekkel (2 Indesit, ez az Electrolux előtt egy másik Electrolux volt 12-13 évig) és nem volt ilyen tapasztalata eddig.
Ugye mosás közben meg lehet állítani a programot, majd belekukkantani és tényleg nagyon kevés vízzel mos "szerencsétlen".

De azért köszi a választ...

(#12152) Csorbi válasza Albigator (#12151) üzenetére


Csorbi
addikt

Ezért írtam, hogy tippem szerint, mert egyik infó sem volt meg. :K

Nem kifejezetten gondolnám, hogy a modellel lenne gond, lévén az árukereső értékelések közt mindenki elégedett, ezért érdemes lehet a szerviznél rákérdezni. Kíváncsian várom a fejleményeket :)

(#12153) d@minator válasza kepe1977 (#12146) üzenetére


d@minator
addikt

"Én a lehető legtakarékosabbat akarom venni." - Csak az ECO program tudja a kis fogyasztást aminél a mosás cirka 3-4 óra. Kategóriák között havi 20 mosással számolva havonta 100-125Ft a különbség.

Jók voltak a Gorenje-k és viszonylag olcsók. A HISENSE óta nincs még elég tapasztalat róluk.

[ Szerkesztve ]

(#12154) Lami66 válasza Albigator (#12151) üzenetére


Lami66
őstag

1, Vedd ki a mosószer adagolót és tisztítsd meg, vízkőtelenítsd, penésztelenítsd.
2 Nézz be a mosószeradagoló helyére: a tetejét is nézd meg, ne csak a lefolyós részt.. Penészes? Spricnizzed be alaposan Szavó-val. Egy rossz fogkefével dörzsöld tisztára. Ha nincs Szavó, a tömény hypó is megteszi, de az büdösebb.
Utána indíts el egy öblítő programot.
3, Vegyél fél kiló trisót. Állitsd a mosógépet a legforróbb programra, 90 fokosra. Indítsd el a mosást ruha nélkül, adagold bele a trisót. Hagyd végigmenni a programot, az öblítéseket is.

(#12155) Albigator válasza Lami66 (#12154) üzenetére


Albigator
őstag

Bocsánat a pontatlan megfogalmazásért. "penész szagú". Anyukám szerint egér szagú inkább de azt nem akartam írni, nyilván nincs, nem volt benne egér.
És igazából penészes se kéne legyen, mert teljesen új mosógépről van szó. 2.5 hete vettük át de 1.5 hete üzemeltük be és azóta használjuk csak.
Nincs kellemes öblítő illata a ruháknak, sőt inkább kellemetlen.

Egész egyszerűen nem értem ezt a fene nagy vízspórolást. Szerintem ez itt a baj.
A másik Electrolux gépnek a befolyócső átmérője is nagyobb volt…

[ Szerkesztve ]

(#12156) Nagya21 válasza Albigator (#12155) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Hát nemtom, most jól megfogtál.......
Anyoséknak 2 hónapja vittünk egy elux felültöltőst , az eccerübb fajtából, semmi általad említett baja nincs, anyós kimondottan szereti, mert a régi Zanussihoz képest gyorsabban ki lehet vele mosni.
Amit javasolni tudok, indits el egy mosást mosószer nélkül, öblítővel.
Várd meg míg elkezd dolgozni, állítsd meg, nézd meg az öblítő rekeszt, hogy benne van e az öblítő(nem mosta e ki idő elött), ha nem akkor ez O.K., tölts bele 1 liter sima háztartási Hypót, hagyd végigmenni a mosást(60°c legyen legalább), majd indits el mosószerrel+öblítővel is egy sima mosást, majd szagminta......
Ha ezek mután is büdös, akkor szerviz........
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12157) Lami66 válasza Albigator (#12155) üzenetére


Lami66
őstag

Bocs, nem figyeltem, hogy majdnem új gépről van szó. A mi Samsung gépünknél kevesebb vizet biztos nem használ. Mégsincs hasonló problémánk.
Akkor egy sima domestos-os átöblítő mosás kellene, de a 90 fokos fajtából. Az minden kellemetlen egérszagot eltüntet.
És próbálj meg másik öblítőt használni. Ne ugyanazt a márkát.

(#12158) Nagya21 válasza Lami66 (#12157) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Domestos nem jó, nagyon felhabzik!!!!
Sima szürke flakonos Hypo.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12159) kepe1977


kepe1977
csendes tag

Köszi szépen,

Én eco programmal szeretném használni, ha már kitalálták. Szerintem mindegy, hogy hány óráig mos.

hálás köszönet az infókért
:R

(#12160) asdf_ válasza kepe1977 (#12159) üzenetére


asdf_
veterán

Szerintem mindegy, hogy hány óráig mos.

Szerintem meg nem, mert egy ECO meg egy nem ECO mosás között kb. kétszeres különbség van időben, ami minimum másfélszeres kopást is eredményez a csapágynál. És minek az elromlása GTK egy mosógépnél? A csapágyé. Hát én nem fogom sajátkezűleg kinyírni, ott rohadjanak meg a plusz vizükkel meg a plusz energiahasználatukkal ahol vannak, majd ha 7 év lesz a kötelező gari egy mosógépre meg ha betiltják a hegesztett üstöt, akkor beszélhetünk arról, hogy esetleg ECO módban menjen a gép, de addig csak orális stimulációra kínálom fel a középsőmet..

(#12161) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok,

Kaphato ma Magyarorszagon elol- vagy felultoltos mosogep ami melegvizzel is tud mukodni es nem Miele, ergo nem kerul felmillioba? :D

Koszi!

Udv.

(#12162) D4v3


D4v3
őstag

Megrendelnénk a héten a nemrég ajánlott Electrolux EW6S327SI gépet valahonnét. Annyi kérdésem van még, hogy a régi (17 éves), be sem kapcsoló géppel mit kéne csinálni? Emag, mediamarkt elviszi, ha tőlük lenne véve, de van esetleg több cég is (nem nagyon láttam eddig), aki vállal ingyenes elszállítást vagy esetleg lehet keríteni vasas embert, aki eljönni érte Budapesten és ingyen megszabadítani tőle?

(#12163) Lami66 válasza D4v3 (#12162) üzenetére


Lami66
őstag

Vedd meg az újat. Óvatosan csomagold ki. A régi gépet óvatosan csomagold bele. Úgy nézzen ki mint a bontatlan új.
Rakd ki a ház elé fél órára.... 😁

[ Szerkesztve ]

(#12164) d@minator válasza D4v3 (#12162) üzenetére


d@minator
addikt

Vásárlásláskor jelöld be, hogy igényed van a régi készülék elszállítására. Amúgy minden webshop oldalán le van írva, hogy hogyan működik.

(#12165) szaki04 válasza D4v3 (#12162) üzenetére


szaki04
senior tag

Én úgy tudom, nagy háztartási gépek esetén kötelesek elvinni a régit.

iPhone 13 256 Gbyte, Apple Airpods 2, Garmin Fenix 5X Plus

(#12166) lemusz válasza D4v3 (#12162) üzenetére


lemusz
addikt

Elvileg törvényileg szabályozottan kötelesek elvinni. Annyi hogy érdemes rendelésnél megjegyzéshez vagy amikor hív a futárcég, akkor jelezni ezt az igényt mindig mindenhol. Hogy tudjanak vele számolni...

[ Szerkesztve ]

(#12167) asdf_ válasza lemusz (#12166) üzenetére


asdf_
veterán

Afaik átvenni kötelesek, de (ingyen) elvinni nem. Bár most meginogtam, mintha valaki pont ugyanilyen a kijelentésemre anno cáfolt volna, én hülye meg nem könyvjelzőztem... Bárki volt, bújjon elő ;)

[ Szerkesztve ]

(#12168) lemusz válasza asdf_ (#12167) üzenetére


lemusz
addikt

[link]

A kereskedők ezen visszavételi kötelezettsége már 2004. október 8-a óta él; vagyis a kereskedő köteles ingyenesen visszavenni új készülék eladásakor a vásárló által felajánlott, az új készülékkel azonos használati célú régi berendezést. Mindezt ráadásul ingyenesen, tehát pénzt a visszavételért nem kérhet. Még akkor sem, ha a régi gép elszállítását az új gép házhozszállításakor kéri a vásárló. Ebben az esetben is köteles a kereskedő ingyenesen gondoskodni arról, hogy például a régi hűtőt, mosógépet és egyéb nagygépet elszállítsa a vásárló lakásából.

(#12169) krizoli


krizoli
tag

Sziasztok!

Csere érett lett a mostani mosógépünk.
A kialakítás miatt mindig felültöltőset vettünk, de most elgondolkoztam, hogy 61cm széles helyre megérné-e beruházni egy elöltöltősre?
Ha szerintetek nem, tudnátok ajánlani olyan felültöltőset aminek az elmúlt 10 év alatt nem romlott nagyon a minősége összeszerelésben/javíthatóságban és mondjuk a fedele nem 3 év múlva kezd el rozsdásodni/pattogzani?
A keret első körben olyan max 130, de ha valamiért megérné többet költeni, akkor lehet feljebb tud menni.

A segítséget köszönöm.

(#12170) Nagya21 válasza krizoli (#12169) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Elux felültöltős nem rohad a teteje.
Én ajánlom az elux elöltöltőst is, a time manager miatt.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12171) pergera válasza Neil Watts (#12161) üzenetére


pergera
újonc

Sokáig kerestem, de nem találtam. Miele van újonnan 1 misi felett amin van meleg bekötés is. Angliában találtam 200k körül de azt még ide is kellett volna szállítani. A típusra már nem emlékszem, egy itt nem túl ismert angol gyártó volt.

Akkor éri meg ha olcsóbban "gyártod" a meleg vizet mint a mosógép. Hőszivattyú, napkollektor, távhő, rezsi csökis gáz, stb. és kvázi rögtön jön a falból a melegvíz és nem kell fél percig engedni. (Melegvíz keringetéses rendszer vagy ott a hmv tároló 50 centire). Simán melegre kötni nagy pazarlás meg gyűröttebb is lesz a ruha a melegvizes öblités miatt. Meg ugrott a sima hidegvizes mosás opció.

Ha ezek a feltételek fennállnak akkor 3 lehetőség van. 1) leadod a rendelést a mielére ;] 2) barkácsolsz kicsit :DD
3) elöltöltőst kézzel eteted minden indítás után a mosószeradagolón keresztül. :Y

20-30k ból bármelyik mosógép átalakítható szétszedés nélkül meglepően kevés kompromisszummal. Kell egy mechanikus tekerős 220v countdown timer (mert csak az elő és a főmosáshoz kell melegvíz) meg egy motoros váltószelep. Ha nagyon forró vized van akkor kell még egy termosztatikus keverőszelep is +30k körül. Megtérülést nem érdemes számolgatni (talán már piaci energia áron rentábilis lehet) Számomra szórakozás volt összelegózni meg nem pazarlom az áramot. (Tudom mossak akkor hideggel 4 órát...) Meg dühített hogy Mo.-n nincs elérhető áron ilyen mosógép.

Nagyon mély a nyúlürege :C ha érdekes akkor belinkelem aliról az általam használt alkatrészeket hozzá.

3 hónapja megy így sokat egy 10kg-s Candy Bianca mosógép nálam. Standard programok rövidültek kb 15 percet és továbbra is szépen mos. Az 1 órás program nem rövidült érdekes módon, az gondolom fix program. Nálam 40-42 fokos vizet kap mivel főleg 40en mosunk. 60as programnál értelemszerűen rá kell még melegítenie. Ha hideg vagy 30 fokos program kell akkor nem állítom be a timert és alapból hideg megy a gépbe (ritka).

(#12172) Yellow73_a


Yellow73_a
tag

9 év után megadta magát egy 7-es szériás AEG felültöltős mosógép. Centrizés közben durrant egy hatalmasat, és iszonyat hangos lett a centrizéskor, egyből kikapcsoltam. Valószínűleg a tengelye törhetett el, mert némileg keresztben áll a dob a normálishoz képest.
Szóval új gép kellene.
A feleségem mindenképpen felültöltőset szeretne, ami eléggé leszűkíti a kínálatot.
Volt már Indesitünk, Whirlpoolunk, meg most ez az AEG, a maga 9 évével ez bírta a legtovább, de ezt is kétszer kellett csapágyazni, meg rögtön az elején visszaküldeni, mert rossz volt a vezérlése.
A zöld énem azt mondaná, hogy legyen inverteres, mert kevesebb energiát kér, de a mosásonként 0,1-0,2 kWh megtakarítás gyakorlatilag nem jelent semmit. (ráadásul van napelem is)
Szeretném, hogy halk legyen, de centrizésnél úgyis mind hangos.
Whirlpoolból a legnagyobb a kínálat, de üzletben megtapogatva elég gagyi hatása volt a fedélnek, a dob ajtónak, meg a gomboknak is.
Az AEG-Electrolux irány néz ki a legjobbnak, de az a legdrágább is.
Ahogy nézem, gyakorlatilag már az összes csak párával mos (kb 40-43 liter víz/mosás)
Szóval fogalmam sincs, milyen irányba induljak.

(#12173) Nagya21 válasza Yellow73_a (#12172) üzenetére


Nagya21
addikt

Hi!
AEG-Elux ugyanaz, én is ezeket ajánlanám.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12174) Sinesol válasza Yellow73_a (#12172) üzenetére


Sinesol
veterán

Gyözd meg, hogy legyen inkabb elöltöltös es vegyetek egy Serie6-os Bosch-t. Ha nem szempont a helytakarekossag, akkor nem sok ertelme a felültöltös gepeknek, kevesbe hatekonyan mos, jobban koptatja a ruhakat is, több energiat is hasznal.
Amugy az inverteres motorrol ne mondj le, centrifugalas közben igaz, hogy ez is hangosabb lesz, de akkor sem annyira, mint egy hagyomanyos.

Ha megis muszaj felültöltös, akkor AEG, mivel valamennyire azert jobb az Eluxnal.

[ Szerkesztve ]

(#12175) Yellow73_a válasza Nagya21 (#12173) üzenetére


Yellow73_a
tag

Köszi.
Szerintem ez lesz: AEG LTN7E272E
https://www.markabolt.hu/aeg/aeg_mosogep/felultoltos_mosogepek/aeg_ltn7e272e_mosogep.html
Azért az vicc, hogy az AEG-Elux esetében gyakorlatilag ez a "legkisebb" inverteres gép
Egyébként szerintem ez a most tönkrement gépünk egyenesági leszármazottja.

[ Szerkesztve ]

(#12176) Neil Watts válasza pergera (#12171) üzenetére


Neil Watts
veterán

Szia,

Koszonom reszletes valaszod.
Igen, vegul talaltam Miele-t. 1.2MFt. Nem opcio. :D

Az alis alkatreszlistadat viszont szivesen fogadom, koszi! :)

Udv.

(#12177) Yellow73_a válasza Sinesol (#12174) üzenetére


Yellow73_a
tag

Ha tudnál - a Mielén kívül - olyan elöltöltőset mutatni, amelyik jobbra nyílik, még lehet, hogy meg is fontolnám. Ugyanis mindnek balra nyílik az ajtaja, ami nekünk pont nem jó, mert a mosógép kiépített helye a jobb sarokban van. Egyébként adnék neki egy esélyt, már csak azért is, mert elöltöltős még nem volt.

Egy másik fórumon egy fórumtárs mosógépszerelő. Szerinte az elöltöltős semmivel sem jobb, sőt nehezebben szervizelhető, nehezen, vagy nem csapágyazható, mint a felültöltős. És amennyire szarok a mostani csapágyak... Az AEG felültöltősünket legalább kétszer, de lehet, hogy háromszor is csapágyazni kellett.

Egyébként szívesen megnéznék szétszedve egy ugyanolyan kategóriájú Eluxot és AEG-t egymás mellett. A vezérlőpaneljén kívül valószínűleg tök ugyanazt látnám belül.

[ Szerkesztve ]

(#12178) Sinesol válasza Yellow73_a (#12177) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem véletlenül haladt a fejlődés elöltöltős irányba, hatékonyabban mosnak, kevesebb energiát fogyasztanak, kimeletesebben bánnak a ruhával. De ha sarokban van a gép, akkor tényleg nincs más opció, mint felültöltős.

[ Szerkesztve ]

(#12179) Nagya21 válasza Yellow73_a (#12177) üzenetére


Nagya21
addikt

Hi!
Hotpoint Aristonnak volt jobbra nyilós mosógépe.(Indesit megvette, akit megvett a Whirpool)
Amostani felültöltősöket is úgy gyártják, hogy nemigazán lehessen csapágyazni......
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12180) gjohnny válasza Nagya21 (#12104) üzenetére


gjohnny
tag

Szia,
Végül ezt a mosógépet vettem [Electrolux EW6SN326SI].
Megvettem hamar, hogy biztos ne maradjak gép nélkül mire beköltözök az új lakásba. Sajnos megszívtam vele mert nem forgatja a dobot. Egyszer forgatta rendesen egy üres pamut és rapid mosásnál. Utána már üresen sem. Most ott tartok, hogy a 14 napos elállásból már kicsúsztam, maradt a szerviz, ami majd csak egy hét múlva jön. Így addig nem tudok mosni. Régi gépem nincs, mert az albérletben lévőt használtam. Egy teljesen új gép és már nem működik. Milyen minőség ellenőrzés van ennél a cégnél?

(#12181) Nagya21 válasza gjohnny (#12180) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Vazz, lehet ledobta a szijat, vagy ha elektronyika akkor passz.
Kijelző minden megy, beengedi a vizet, nem megy a dob, majd kiszivattyúz, és nem centriz?
Azért van viz az uj mosogépekben, mert kipróbálják a gyárban.....
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12182) Yellow73_a válasza Nagya21 (#12181) üzenetére


Yellow73_a
tag

Sajnos az, hogy kipróbálják a gyárban, semmit sem jelent. A most tönkrement AEG-nk annó eleve hibásan érkezett, rossz volt a vezérlése, cserélték is a gépet azonnal.
Holnap érkezik az új AEG, remélem, azzal nem lesz gond.

(#12183) Vegha


Vegha
senior tag

Tegnap beszeltem egy mosogepszerelovel, azt mondta, hogy ezek a garanciak ma mar szinte semmit sem ernek, mert olyanok a feltetelek, hogy a gyarto barmikor ki tud bujni minden alol.
Beszelek majd egy masikkal is egy hibas LG F4DV509S0E okan, rakerdezek majd nala is.

[ Szerkesztve ]

(#12184) gjohnny válasza Nagya21 (#12181) üzenetére


gjohnny
tag

Szia,
Mivel két üres program erejéig látszólag mindent rendesen csinált és forgatta a dobot is, így szíj ledobás valszeg nem lehet. Mindent csinál látszólag rendesen, kivéve a dob forgatást. Rendesen beengedi a vizet, kiszivattyúz, melegíti a vizet. Kijelző rendben mutat mindent. Vízmértékkel meg lett nézve, vízszintben van. A gumiszőnyeg és az alja között van hely. Az első teszt mosásnál már nem forgatta. Utána meg lett nézve ruhával, akkor se. Ezután arrébb lett húzva, akkor forgatta egy normál és egy rapid program erejéig üresen. Utána ugyanabban a pozícióban már ruhával megint nem, majd üresen sem. Nagyon furcsa. Majd beszámolok a szerelő mit alkot vele. Mindenesetre szomorú a dolog. Korábban felültöltős "buta" Electrolux mosógép volt, 10 évig hiba nélkül ment.

[ Szerkesztve ]

(#12185) Nagya21 válasza gjohnny (#12184) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Kiváncsian várom beszámolódat.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12186) luciferk válasza Nagya21 (#12185) üzenetére


luciferk
senior tag

Csak nem hasonló típusú géped van csak még hiba nélküli? ;)

(#12187) Nagya21 válasza luciferk (#12186) üzenetére


Nagya21
addikt

Nekem az elődje van, az kopp,kopp,kopp, eddig hibátlanul üzemel. Immár 5. Éve.

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12188) kepe1977


kepe1977
csendes tag

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, sikeresen meg is vásároltam a mosógépet a típusa lg 8,5 kg, max. 1200 ford./perc, Gőzmosógép, TurboWash™360, AI DD™ és WiFi funkció, Keskeny kialakítás F2WV9S8P2E
Nagyon jól működik, a wifihez moduljához tudtam kapcsolódni. A leírás alapján van rajta energia monitoring is, sajnos az a része nem ad sok információt, csak azt mutatja hányszor mostam, illetve belelépve egy mosásba kis villámjeleket mutatja mennyire takarékos. Van egy grafikon is, de az nincsen beszámozva sem, ez alapján a pontos fogyasztásról kwh-ban nem lehet semmit tudni. Ez a Thinq app még nem az igazi.
Valaki esetleg tudja, hogyan lehetne akár közvetlenül elérni a menüjét , hogy ezeket az adatokat kinyerjem? A google sajnos nem volt a barátom ebben.



[ Szerkesztve ]

(#12189) gabikiraly2


gabikiraly2
aktív tag

Sziasztok,
Új mosógép vásárlása előtt állok, mert a jelenlegi beko kezdi megadni magát. Természetesen a garancia nemrég járt le...
Elöltöltős, keskeny gépre lenne szükségem, ami viszonylag halkan teszi a dolgát.
150.000 forintot tudnék rá költeni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Gábor

Csend a lelke mindennek!

(#12190) Restart® válasza gabikiraly2 (#12189) üzenetére


Restart®
tag

Szintén zenész... A Beko mennyire megbízható? Nálunk az AEG masina kezdi megadni magát és új mosógép után kell néznem. Nem igen van ötletem :( Csak azt tudom, hogy elöltöltős legyen, 2 fős háztartáshoz és fehér :D Max 200-ért. A Bekot nem ismerem (megbízhatóság terén).

[ Szerkesztve ]

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#12191) Nagya21


Nagya21
addikt

HAli!
ÉMMÁ NEM MONDOK SEMMIT........
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12192) gabikiraly2 válasza gabikiraly2 (#12189) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

ELECTROLUX EW6S327SI
Éjjel volt egy kis időm visszaolvasni és a fenti gépet többször is ajánlottátok. Ez még mindig ajánlott vétel?

Csend a lelke mindennek!

(#12193) Nagya21 válasza gabikiraly2 (#12192) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Igen én ezt ajánlanám, az előd tapasztalata alapján.
Nálam már 5. éve megy hibátlanul, a Time Manager nagyon jó opció.
A szivattyú messze hangosabb mint a mosógép.
DE ÉNMÁ NEMMONDOK SEMMIT................ :DDD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12194) 0519


0519
senior tag

A rezsicsökkentés jegyében Whirlpool TDLRB 7222BS mosógépemet mosómedvére cserélném.
Van vkinek ilyen irányú tapasztalata?
Mire kell figyelnem?

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#12195) VIPowER válasza 0519 (#12194) üzenetére


VIPowER
senior tag

Vannak dolgok. Pl ne szarjon a ruhára amit mos, ne is pisáljon, és ne hullassa a szőrét sem rá. Ehhez még hozzájön hogy ne lyukassza ki a ruhákat a körmeivel, szóval én maradnék a Whirlpool -nál. :D

(#12196) MZsoltee válasza jdaniel1993 (#12150) üzenetére


MZsoltee
veterán

Sziasztok!

Hasonlónló cipőben járok én is:
Legalább B energiabesorolásra, legalábbb 1400/min centrifugára és rövid programra lenne szükségünk. 7-8 kg lenne ideális.

Mit ajánlotok?

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#12197) Janos1983


Janos1983
újonc

Kedves Forumozok,egy Gorenje W8544N/I mosogep kapcsan felmerultek kerdeseim es elore is minden segitseget koszonok.

A gep 4 eves , 5-6 alkalommal volt javitva (motorcsere, ekszij, ekszijtarcsa, szivattyu) es most (ismet) motorcsere kellene benne amit valoszinuleg nem fogunk kerni mert 100ezer forintos tetel.
Sajnos a korabbi motorcsere soran beepitett motorra egy ev garancia volt ami mar lejart. A garancialis idoben elvegzett harmadik javitas utan mar jeleztem hogy szeretnek termekcseret mert szeriahibasnak tunik a gep de nyilvan elhajtottak.

A kerdeseim a kovetkezok lennenek:

1 - van e barkinek ilyen iranyu tapasztalata hogy hasonlo esetben erdemes e a fogyasztovedelemhez fordulni?
2 - Ismereteitek szerint van e lehetoseg arra hogy magat a motort valahol megjavittassam (csere helyett) vagy a mai vilagban ilyenben nem is erdemes gondolkodni?
3 - Ha a javitasok nem jarnak sikerrel hova erdemes vinni a gepet , mivel sajnalnam kidobni a motoron kivul kivalo lenne alkatresznek ha valaki ert hozza.

Elore is koszonom a valaszokat ha tudtok segiteni

UDV

Janos

(#12198) d@minator válasza Janos1983 (#12197) üzenetére


d@minator
addikt

Ez a hirhedt "BEKO" motor vagyis az Askoll M500 [link] régen olvastam róla most rákerestem IC baja is lehet vagy egy pár 10Ft-os ellenállás ami a nagy elkó alatt van szakadt. Szóval javítható kérdés mennyi idő alatt és mennyiért.

(#12199) Janos1983 válasza d@minator (#12198) üzenetére


Janos1983
újonc

Köszönöm szépen ez nagyon hasznos - találtam egy helyet ahol foglalkoznak motorok javításával úgyhogy írok nekik , egy próbát megér.

(#12200) d@minator válasza Janos1983 (#12199) üzenetére


d@minator
addikt

Inkább engedd el az a motor egy hulladék.
A fogyasztóvédelmet megpróbálhatod megkérdezni.
"Ha egy kötelező jótállás alá tartozó termék a harmadik javítást követően újból meghibásodik, akkor a vállalkozás 8 napon belül köteles cserélni a terméket, tehát negyedik alkalommal már nem ragaszkodhat a javításhoz a vállalkozás. Amennyiben nem lehetséges a vételárat 8 napon belül köteles visszatéríteni a fogyasztó részére."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.