Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Vasti74 #11949 üzenetére
A régi mosógépemnél én is a dobba öntöttem a mosószert, hogy ne rakódjon le a csőbe amit te is említettél. A mostaninál már nem tudom mert szivattyúzással kezd és talán van mikor még vizet is enged hozzá.
Megoldás pl [link]
Nekem pl a mostani felültöltősnél kicsi lent az a rész ahol kifolyik a mosószer és a por mosószer mikor megkapta a hideg víz benyomását a fele bele keményedett.
Felhígítom a por mosószer adagot és a rekeszben a folyékony mosószerre beállítva már használható. -
Vasti74
senior tag
válasz
#20584850 #11948 üzenetére
Oké, ezt a vízbeengedéssel - szivattyúzással kezdést nem tudtam: a mi mosógépünk 20-25 éves lehet kb., és még nem akar ilyet csinálni ;-)
Akkor viszont vagy szerezni kell ilyen elzáró kütyüt, vagy porral - kapszulával kell mosni?
Esetleg, ha nem forgatja az elején a dobot, akkor jó lehet a műanyag adagolóban dobba rakott folyékony mosószer, csak arra kell figyelni, hogy ne folyjon ki belőle, amíg nem kezd el forogni a dob ;-)
-
törölt tag
válasz
Vasti74 #11946 üzenetére
A mai mosógépeknél már nem tök mindegy és a dobba sem igazán jó már rakni a mosószert.
Azért jó a kis lemez ha van, mert a mostani mosógépek már szivattyúzással kezdenek, és még egy kis vizet is engedhet előtte hozzá.(gondolom az előmosás részen ha az nincs beállítva). -
Vasti74
senior tag
Annak a ki biszbasznak ;-) csak akkor van jelentősége, ha előmosással is mostok: olyankor ugye illik a mosószer adagolóban maradni a mosószernek, amíg lemegy az előmosás, és majd a főmosáshoz bemossa vízzel, amikor kell.
Ha nem mostok előmosással, akkor tök mindegy, hogy akkor kezd el lefolyni a mosószer az üstbe, amikor beleöntötted az adagolóba, vagy 10mp-el később, amikor elindítod a programot, és elkezd befolyni a víz ;-)
Egyébként szerintem jobb a dobba juttatni a mosószert, mert az adagoló és az üst közötti jó bordás csőben benne tud maradni, és bele tud büdösödni, elég makacs anyag a mosószer :-( Erre jó az a plömplöm által betett képen látható kis valami, amit szoktak is adni a folyékony mosószerekhez. Előnye, hogy az adagolás is rajta van, szóval valószínűleg sem túl kevés, sem túl sok mosószert nem fog adagolni a gépkezelő ;-)
Nekünk a jófajta kapszulák váltak be, a legtöbb mellé öblítő sem kell, annyira jó illatuk van. Amúgy sem egészséges állítólag, nem jó a bőrnek (allergiát okozhat) , nem lesznek nedvszívóak az öblítős ruhák, ami sem fehérneműnél, sem törölközőnél stb. nem túl előnyös.
Kapszulánál, öblítő nélkül csak tiszta víz folyik az adagolóba -> nem rohad bele, nem kell takarítani ;-) -
-
ZephX
senior tag
válasz
plömplöm #11941 üzenetére
Én nem szoktam előmosást használni, csak a fő mosás adagolójába egy kupak mosószert öntök. Én ilyen kék ízét még egyik mosógépben sem láttam, mondjuk eddig LG volt csak. Gondolom csak annyi lehet, hogy lassabban folyik ki így a mosószer a dobba és a mosási fázis alatt többször kap szert a ruha. De amúgy imádom hogy a leírást vagy 20 féle típushoz csinálják és döntsd el melyik opció érvényes rád.
-
plömplöm
őstag
samsung mosógépünk van, van is az adagolójában egy ilyen kis kék izé, de a képen ábrázolt bödönkét használva ez nem szempont. egyébként én már sztem mostam úgy, hogy folyékony mosószert öntöttem mindkét adagolóba és még élek én is és a mosógép is. a feleségem nem szokott agyalni olyasmin, hogy előmosás, ő csak beletölti a bödönkébe a trutymót, beteszi a ruhák tetejére és go.
-
ZephX
senior tag
válasz
hotkar #11938 üzenetére
Nincs ilyen. Elvileg oda be kell rakni, ha folyékonnyal akarsz mosni. Leírásban az szerepel hogy bizonyos tipusokhoz. Enyémhez nem volt, gondolom ehhez a típushoz nem jár. Csak én régi géppel is folyékony mosószerrel mostam. És furcsállom a dolgot hogy akkor most ezzel nem lehet mosni folyékony mosószerrel? Csak azokkal amikhez jár a kis pöcök? Mosóport már nem is igazán lehet kapni.
Plömplöm: ezzel mire akarsz utalni?
-
hotkar
senior tag
Biztos, hogy be kell helyezni?
Nekem Bosch gépem van, és annak az adagolója kísértetiesen hasonlít a linkelt ábrán levőre. Van egy kis műanyag lemez a mosószeres rekeszben, amit előre kell húzni, és lehajtani (akkor kicsit útjába áll a folyékony mosószernek, és lassabban mossa be a vízbe. Nézd meg szerintem.Egyébként mostam már felhajtott állapotában is folyékony mosószerrel, semmi eltérést nem láttam a mosott ruhánál.
Ha tiédben nincs ilyen lemezke (ami persze műanyag), akkor bocs.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem off topik nagyon. Végül a Samsung WW65AA126AE/LE típusú gépet vettem meg. Minden rendben vele, mostam párszor már. Egy valami nem tiszta nekem teljesen, de lehet félre értem. A leírásában van a mosószer adagolós rész esetén egy ilyen megjegyzés "Folyékony mosószer használata (meghatározott modellek esetén)" és itt egy kis műanyag elemet kell behelyezni a tárolóba a kép szerint. Az én gépem típsusához nincs ilyen. Ettől függetlenül lehet vele folyékony mosószerrel mosni? A Samsung honlapján nem szerepel a folyékony mosószerrel mosni tudó gépeknél. [link]
Vagy valamit félreértek?
-
törölt tag
válasz
falabu88 #11933 üzenetére
Az 59p program valószínű, hogy csak 2-3kg ruhatöltet és inkább csak az enyhén szennyezett ruhákhoz.
A hullám nem nagyon befolyásolja, 1 méternél ne legyen magasabban kivezetve a vége, ez szokott ajánlott lenni.
Mostam én is Candy- vel nekem is megfelelt, csak ne hibásodjon meg, mert a szervizét nem szoktak dicsérni. -
falabu88
aktív tag
válasz
#20584850 #11932 üzenetére
Következő mosásnál csinálok. Gyanús nekem is, hogy ez ilyen. Még most a kifolyó csövön állítottam, volt benne egy hullám. Gondolom nem árt, ha végig felfelé vezet az a cső. Amúgy nem rossz kis gép, felüdülés az 59perces program 0,4 kWh fogyasztás a 2,5 óra 1kWh után.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok!
A napokban vettünk egy Candy CS34 1262DE/2-S típusú mosógépet. Tudom, annyira nem ajánlott márka, viszont lényeges volt, hogy nagyon keskeny legyen, rövid programokkal, illetve a jelenlegi lakásban nem tervezünk sokáig, úgyhogy az ár is lényeg volt, a minőség pedig másodlagos. Viszonylag jó árban, 80ezerért sikerült megvenni újonnan.1 probléma lenne vele, szépen viszonylag csendesen mos/centrizik, viszont a szivattyúnak elég csúnya hangos ciripelő hangja van, ha szívja ki a vizet. Ez normális? Akinek ilyen Candy-je van, van ilyen gondja?
-
Vasti74
senior tag
válasz
Overdose #11927 üzenetére
Miele-ből vehetsz olcsóbbat is, ha nem kell a TwinDos (nem olcsó) , akkor pláne. Bár biztos, hogy jó dolog az is egyébként :-)
Én amikor azt hittem, hogy már nem tudom megjavítani a mosógépemet ;-) , nézegettem őket: a legolcsóbb gépük műanyag üstös, de a következő már rozsdamentes acél. Úgyhogy valószínűleg ott kezdődik a minőség, onnantól már csak az extrák számítanak, kapacitás, stb.
Nekünk egy kb. 15 éve használtan vásárolt, már akkor sem fiatal Miele gépünk van (Novo Eco, W806) Piszok sokat mostunk vele ez alatt az idő alatt, szerintem heti 8-10 mosás a minimum, és hogy előtte mit kapott, azt nem tudhatom: de még mindig él :-)
Pár dolgot már foltozgattam rajta (lengéscsillapítók, szénkefék, legutóbb meg lúgszivattyút cseréltem) , de szerintem ha akkor új gépet vettünk volna, az már a szemétdombon lenne rég. Ha egyszer tényleg nem tudom én magam a fürdőben megjavítani, szinte biztos, hogy Miele-t veszünk helyette! Ha az újak csak majdnem ilyen jók, már akkor is nagyon jók ;-) -
Sinesol
veterán
válasz
Ha megteheted, hogy Miele-t veszel, akkor nincs min gondolkodni. Mosogepben egyertelmüen a legjobb, anyagminösegben, epitesi minösegben es mosas terèn is a többi gyarto felett van, a szabadalmaztatott mehsejtcellas dobja a legjobb a piacon, kimeletesebben banik a ruhaval es funkciok terèn is elhalmoz minden joval.
-
törölt tag
válasz
Milyen gyakran mostok napi szinten?
Ebből volt már itt vita, hogy megéri e pl tartósság szempontjából a Miele az 500e mikor az árából kijön már 2db jobbfajta mosógép, kiterjesztett 5 év garival.(ezt neked kell eldöntened.)
LG helyett inkább ebben az ársávban Bosch-t szerintem.
Nagy AEG fan voltam de már lehet inkább a Bosch-t venném... -
Overdose
csendes tag
Sziasztok,
Mosógép és szárítógép vásárlása előtt állunk. Valami komolyabb gép lenne a cél, amiben benne vannak korunk fejlett HASZNOS vívmányai.
AEG gépeket nézegettem, 9kg kapacitással. Van némelyikben vízlágyító funkció. Hasznosnak mondanátok? A másik kiszemeltem Miele viszont ez elég drága játék, és sajnos nincs ismerősi körömben olyan akinek lenne, így nem tudtam meg, hogy ez a márka valóban megéri a pénzét? Szebben mos? Vagy csak hosszabb élettartama van?
LG-t láttam sokan ajánlottátok a fórumon. Jelenleg melyik az LGnek úgymond a zászlóshajó gépe ami nem mósó-szárítógép egyben?
Mi a véleményetek az alábbi két gépről?
AEG L9FEA69S
Miele WWI860Köszönöm!
-
Sinesol
veterán
Ja, tényleg, átsiklottam a keskeny részen.
Ez esetben akkor ezt a Bosch-t javasolnám, sajnos ez is a keret felett van, de ha hosszu távra nézi az ember, akkor szerintem érdemes rááldozni. Még nem annyira drága, de már egy megbizható márka. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Kingcold #11921 üzenetére
Szia!
Mi ezt használjuk 2 hónapja. Szépen mosogat.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Anyámnak vennék mosogatógépet, ebben kérnék ajánlásokat, tanácsotokat.
A keret max 120.000Ft.
9 terítékes legyen, legyen valamilyen basic kijelzője, ami jelzi a só szintet, ill.barmi esetleges hibát.
Legyen keskeny, és nem beépíthető.Köszönöm szépen előre is!
-
törölt tag
Érdemes megnézni a használati utasításokat mikor leszűkültek a mosógépek pár típusra.
Nem pedig értetlenkedni össze vissza...
Közel sem biztos, hogy amit te veszel azon lesz napi mosási program akkor meg nem mindegy, hogy milyen?
pl a fő programoknál [link]
Az LG esetén legalább van 30p gyors mosás ami már használható a hosszú programok mellett. -
-
törölt tag
Nem a motor fog ott idő előtt tönkre menni egyiknél sem hanem a csapágyak.
Ebben az árkategóriában a mosógépektől ne várd, hogy intenzív használat mellett sokáig bírják pl napi 1-2 mosásoknál.
Nincs program rövidítés akkor kb 3 óra körüliek lesznek a normál mosási programok 2:40, 3, 3:20 -
ZephX
senior tag
válasz
#20584850 #11911 üzenetére
Pont ezért kérdezem, hogy melyik lenne a jobb választás, mert kettő közül nem igazán tudok választani. Gőzölős nem volt még soha ezért gondoltam rá, mert jónak hangzik. A legfontosabb, hogy viszonylag sokáig bírja és megbízható legyen, tűrhető program hosszakkal. LG motorja jobb lenne hosszabbtávon? Visszaolvasva, LG-ről több jó vélemény volt, Samsungról kevesebb, fentebb viszont Samsungot is a jó kategóriába sorolta egy fórumtárs. Igazából ezért nem tudom, hogy melyiket vegyem, nem a saját igazamhoz való ragaszkodás a cél.
-
törölt tag
Vannak egyéni fontosabb dolgok is mint, hogy milyen motor van a mosógépbe.
pl ruha töltet kapacitás, program rövidítések, plusz öblítés vagy intenzív mosási opciók.
A samu 15p gyors programja nem sok vizet zavar 25-30p ami már elfogadhatóan használható.
A samu motorja is inverteres jó nem direct drive, lesznek vele jó hosszú programjaid program rövidítés nélkül és mellette a 15p gyors mosás nem sokat ér de van helyette gőz funkciód ami gondolom fontosabb számodra... -
ZephX
senior tag
válasz
Sinesol #11903 üzenetére
Ma megnéztem a gépeket az egyik boltban. Az LG és egy Samsung között vacilálok. Az LG-t ismerem, hasonló volt, bár 10 évvel ezelőtti modell. Samsung nekem valamiért jobban tetszik, van 15 perces gyors programja, meg a gőzölést is tudja (bár írtad, hogy annak nem sok értelme van.
) Melyiket érdemes a kettő közül? Gondolom túl nagy különbség nincs, de valahogy el kellene döntenem. A Samsung most az Emagon 99 999 Ft, mindenhol máshol 130 körül van. Emagtól mennyire érdemes mosógépet rendelni? Mert Edigi alapvetően szimpatikusabb.
Erről a két gépről van szó.
[link] -
Sinesol
veterán
A Whirlpool relative olcsó, eléggé elterjedt márka, nyilván azért ismerős, viszont minőségben sajnos nem túl erős, vizes cuccainál gyakori a rozsdásodás, még a festésen is spórolnak. Az LG/Samsung egy minőségi kategóriával feljebb van. A gőznek nincs túl sok értelme, amiatt ne aggódj, ha nincs.
-
ZephX
senior tag
válasz
Sinesol #11899 üzenetére
A Beko csak valamiért felmerült. Jobb az LG, mint a Whirpool? Valamiért bennem úgy él, hogy a Whirpool milyen komoly mosógép márka. De lehet csak a marketing.
A gőzös funkció miatt gondoltam rájuk, de nem tudom mennyire van értelme vagy haszna, sosem használtam még ilyet.
Nagya21: Köszi. Igen olyanokat kerestem amik inverter motorosak. Bár műszaki oldalát annyira nem ismerem, csak valahol olvastam, hogy olyan kell.
-
Sinesol
veterán
válasz
Járókeret #11900 üzenetére
A Bosch-nal nem nagyon vannak itthon keskeny mosogepek.
Ha keskeny kell, akkor az az LG nem rossz valasztas, amit a korabbi kerdezö linkelt. Ha kimaxolnad a keretet, akkor mondjuk ez [link] jo valasztas lehet, azt irjàk az oldalan van horpadàs, viszont 20k-val olcsobb mint normal aron, erdemes lehet erdeklödni mennyire vèszes, ha szamit.Amit linkeltel, az is jo.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest