Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Részletkérdés, de két ''hagyományos'' feltöltő alkalmazása technikailag nem bonyolultabb, mint egy változó geometriájúé. Ráadásul ez majdnem ugyanaz, mint amikor a 6-8 hengeres dízeleken hengersoronként két feltöltőt alkalmaznak, aminek már sok éves múltja van.
A vezérlés bonyolultabb talán, de ebben se vagyok biztos, és egyébként is veszett bonyolult már az új turbódízelek vezérlése (különféle elő- és utóbefecskendezések, stb.). -
erdoke
titán
Más márkáknál is vannak szériahibák, mostmár a Toyotánál is egyre gyakrabban hallani ilyesmit. Nem vagyok BMW fanatikus, sőt, sose vezettem egyet se, de ha visszanézzük az elmúlt Év Motorja választásokat, elég egyértelműnek tűnik a helyzet.
A hibrid nekem is tetszik, de egyelőre családi autónak kevéssé alkalmas – csomagtartó híján.
Személy szerint az előbb linkelt 2 literes dízeleket szívesen kipróbálnám. Ha a fogyasztás továbbra is az elődök szintjén marad, durva motorok lesznek.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Igazad van, összekevertem valami régebbi 20d-vel, de biztosan volt ilyen, ami valójában 2.2-es volt.
Erőhöz:
''Ismét kiemelkedő dízelmotorokat készített a BMW, ezek a 2,0 literes blokk új változatai. A sorozat leggyengébb tagja 143 lóerős (300 Nm) lesz, míg az erősebb, a korábbi 163 helyett már 177 lóerőt (350 Nm) présel ki magából. A fejlesztés során a motorok tömegét sikerült 17 kilóval csökkenteni, most 152 kilogramm.
Mindez azonban semmi az új csúcsváltozathoz képest. Egyelőre nem tudni, 25d, vagy 2,0sd néven készül el a motor, de biztos, hogy annál is az 535d-ben, illetve az X3-ban is használt kettős feltöltésű rendszert alkalmazzák majd.
Ennek lényege, hogy egy kisebb és egy nagyobb turbót kapcsolnak a motorhoz. Alacsony fordulaton a - könnyen felpörgő, ezért a turbólyukat minimálisra csökkentő - kisebb töltő dolgozik, míg magasabb fordulatszámon a nagyobb mennyiségű levegőt a méretesebb turbó tolja a motorba.
Az eredmény hathengeres testvéréhez képest is kiemelkedő, az 1995 köbcentis blokk 204 lóerőt tud. Nem mellékesen pedig 2000-es fordulatszámnál eléri a nyomatékgörbe csúcsát, ami 400 Newtonmétert takar. Ez azt jelenti, hogy a benzineseknél is kiemelkedő 100 lóerő/liter arányt is átlépi.''
[link]
Ezek se rosszak (2 liter, széria 180 és 190 LE), és mindegyik két, eltérő méretű feltöltőn alapul, akárcsak a Peugeot 2.2-ese:
[link]
Ezeknek a lényege nem is a maximális teljesítményen van, hanem a széles tartományban viszonylag egyenletesen rendelkezésre álló forgatónyomatékon. A 173 lovas Renault dízelnek óriási turbólyuka kell, hogy legyen, mivel ezt csak egy nagyméretű feltöltővel érik el, aminek a tehetetlensége is nagy, és hiába változtatják a lapátok geometriáját. -
erdoke
titán
A D5 mostanában frissült, 163 LE-ről 185-re. A BMW 20d-je pedig valójában egy 2.2-es motor, és általában 170 LE fölött mérik fékpadon.
Szerinted a 2 literes dízelmotorból egyébként kevés a 163 LE manapság?SZerintem a 3 literes dízel 286 pacija több mint korrekt, ráadásul az egyenletes, korán éledő nyomatékleadás (tán 560 Nm) még sokat dob rajta.
-
erdoke
titán
Jaja, korrektül viszi 2200 és 3200 rpm között.
BTW mennyit vezetted ezt a motort? Én mindkettőt csak egy vagon teszt alapján ítélem meg, személyesen sajna leragadtam a 2.0 közös nyomócsövesnél (Ford-Peugeot-féle).
Én is ámultam-bámultam a 2.2 D4D teljesítménye láttán, amikor reklámozták. A valóság sajna egészen más, a mindennapi vezethetősége fényévekkel rosszabb egy Peugeot 2.2 HDI motorénál. Utóbbi 1500 rpm-en már 370 Nm nyomatékot ad, és gond nélkül pörög fel 4500 rpm-re... Magyarul turbólyuk szinte semmi, felül pedig nincs kompromisszum a szénné változtatott geometriájú feltöltő miatt.Hasonló elven működik a BMW 35-ös d-je (ami valójában 3 literes), két különböző méretű feltöltővel 286 LE, minimális turbólyukkal.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A magyar ember külön állatfaj, de a magyar fórumozó triplán. Nézzünk most pár kiragadott részletet a Totalcar Lexus...
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Rendszergazda topic
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest