Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiborg
aktív tag
Költözéskor előkerült 2017 4. hóban lejárt 5 literes DAB sör. Fémhordóban,csapos. Bontatlan.
A spájz legmélyére rejtette az a zasszony.Érdemes vele megpróbálkozni? Vélemények?
-
Vamp
senior tag
Ha már borról van szó, tudom ajánlani mindenkinek a Royal Oporto néven futó csodát. 19%, tehát desszertbor kategória, de bőven megállja a helyét magában is. Gyönyörű telt íze van, nem az a cukros sz*r. A baj az árával van csak, 2600 körül mérik a Metroban, de úgy gondoltam egyszer egy évben belefér. Nőnap kortyolgattuk barátnőmmel.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#64791808 #32 üzenetére
az hagyján, de egy másik (ex)pingvin mesélt mindig a "minőségét megőrzi: a gyártástól számított 60 napig" típusú kannás akármiről, amit bor álnéven árultak...
viszont a sörről egyből lerí, ha romlott. könnyebb észrevenni, ha van összehasonlítási alap, de anélkül se nehéz. egyrészt nem "sör-szagú", másrészt zavaros, ha nem kellene. azért erre is van ráhagyás, a pasztőrözött sörök általában kb. fél évre vannak "hitelesítve", jobb esetben plusz pár hónapot is kibírnak.
-
Vamp
senior tag
A romlott sörnek egyrészt az illata valamivel "töményebb", mint a normálisnak, másrészt van egy pici utóíze tapasztalataim szerint.
Egyébként, mivel alkohol van benne, ihatod bátran, nagyon nem árt. Persze nem 10 éves sört kell inni, de bajod nagyon nem lesz tőle. Nagyfater penészes bort nyomott be egyik nap, tovább muzsikált kinn a kertben utána
-
válasz
burgatshow #40 üzenetére
hát, azt a Telekit ne írtad volna...
bor-zalom, borz-alom, minden, csak nem finom. szerintem persze
-
válasz
#64791808 #37 üzenetére
nincs iható bor ezer forint alatt, és 1000 környékén is csak elvétve. szemes portugieser 2007 nagyon klassz (ellentétben a legtöbb oportóval), de az már kicsit drágább. egy időben volt az auchanban gere tamás és zsolt 2004 mirtill cuvée 1200 ft-ért, az is frankó. vannak most jó rozék, sokan, de vörösből a fenti kettőn kívül ezer környékén hirtelen nem is tudok mást mondani.
-
peterszky
őstag
válasz
#64791808 #32 üzenetére
Pár éve a balatoni pincékben találtunk 3 üveget (kb 25-30 évesek). Első kibont, majd megszagol: Traubisoda. Az is volt, olyan jót még soha nem ittunk.
Második üvegbe persze nem szagoltunk bele. Hiba voltAnnyit sikerült kideríteni, hogy "tikettes" sör volt. Állítólag 3 nap alatt megromlott annak idején. Képzelhetitek milyen jó volt 30 évesen
-
nemma
addikt
Romlott sör?
Nálam az még nem romlott meg soha -
Thrawn
félisten
Helyzet?
-
blueMerle
veterán
Parci, orvos édasanyám uzeni neked:
A biztonság kedvéért vegyél a gyógyszertárban Arsenicum Album 9CH -t és egyél belole 3x5 golyót 2 napon keresztul.
Egyébként legrosszabb esetben hasmenést, hastáji görcsöket kaphatsz romlott sörtöl. Ezt megelözheted a fent említett szer szedésével. -
Tim82
félisten
Viccet félretéve
, semmi bajod nem lesz a Krusovicédtől.
De akár nekem is adhatod, legalábbis azt, amelyiket még nem kezdted meg. Edzett vagyok, nekem meg se fog kottyanni.
-
Kazimír
őstag
Már ittam romlott sört. Onnan ismerszik meg, hogy borzalmas az íze.
Az első korty után tudni fogod, hogy az. Nem tudom igazán mihez hasonlítani.. Olyan, mint a rohadt sör.
-
stop
aktív tag
"Erjedt" izel van, de ha tényleg romlott akkor kb úgy fogod kiköpni az első kortyot, mint a romlott tejet.
-
tiv83us
veterán
Hart igen, nalam a romlott sor maximum akkor fordul elo, ha meghalok.
-
a_tesz
Korrektor
hát legfeljebb egy kiadós hasmenést lehet tőle kapni
a mennyiséggel arányosan növekszik az esélye, ezen kívül más bajod nemigen lehet
-
-
Thrawn
félisten
A romlott sör zavaros. Meg vannak egyéb tünetei is, amik később derülnek ki
-
Bubu79
addikt
Szemrehányóan néz Rád vissza a Nagy Fehér Mikrofonból
Gyanúm szerint penészréteg képződik a tetején - de ez tényleg csak gyanú - sosem volt még olyan, hogy megromlott volna a sör itthon
-
twollah
nagyúr
Vegyel egy nem romlottat es kostold meg.
Aztan eldontod melyik a jobb izu.
Ilyen egyszeru. -
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
az a baj, h alig emlékszem az ízére, olyan rég ittam. hasonlít, de hogy ilyen volt-e, nemtom. szénsav nincs benne már sok.
-
Winner_hun
félisten
Eléggé más íze van, egyszer szalonnasütéskor sikerült egy éve lejárt sörből innom, hogy mennyit azt nem tudom, nem lett semmi bajom.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Milyen tüneteket vonultat fel egy romlott sör? Most vettem észre, hogy lapul a szekrényem mélyén még pár, tavaly...
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple TV eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest