Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #159 üzenetére
Strava egyre nagyobb fos, cserébe lassan már minden fizetős, ezzel együtt egyre több a reklám (challenge-nek álcázva, de telibe tolja vele a feedet). Szerencsére ott a garmin connect a logolásra.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
Hát, ez már idén nem fog összejönni, úgy látom.
RideWithGPS-en van valaki? Én megcsömörlöttem Stravától.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
addikt
válasz parandroid #157 üzenetére
Nem, nem, arra a vonatra még nem szállok fel Olcsót ugye nem érdemes, a nem olcsó meg drága, meg aztán nagyon nem is tudnám hova tenni a házban.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #156 üzenetére
Vegyél egy görgőt, jön a zwift-szezon, csapatjuk ott a group rideot!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz parandroid #155 üzenetére
De csak tudod már, mikor leszel Magyarországon, mert nélküled nem tudunk bringázni
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #154 üzenetére
Nehéz ezt így előre tervezni, de április közepe táján.
p
-
addikt
Van már valami célirány dátum? Csak ne szeptember 21, az biztos nem jó nekem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz parandroid #152 üzenetére
Ez, pedálos generátorral kombinálva? Jó, tudom engedélyek...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
parandroid
félisten
A déli részen valahol van egy olyan szakasz, amihez képest a Balaton-kör elcseszett szigligeti szakasza kész autópálya. Olyan szinten baszták szét a gyökerek a friss aszfaltot, hogy 20 centit nem tudsz haladni rajta, anélkül, hogy szétverné alattad a gépet. Az a fajta terep, amit a hintalovas kollégák is egy barra fújt tubeless gumival visznek csak át. Aztán lehet, hogy azőta felmarták, de mivel alapozás ezek szerint nem jutott alá, valszeg az sem lesz tartós megoldás.
p
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #149 üzenetére
"Fertő-kör nem rossz amúgy, kivéve a magyar szakaszokat, mert az sokszor botrányos."
Mo-n, Zala megyében bringázok, itt is ez van, szóval ez nem tartana vissza
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
addikt
válasz parandroid #147 üzenetére
+1 Fertő-tóra, oda is el akartam jutni a nyáron, de nem jött össze.
Meg balintbaba gravelesebb túrájára is alkalmas vagyok Lámpából is csak a Wahoo amúgy
-
parandroid
félisten
Ja, mire oda jutok, addigra megint hosszabbodnak majd a nappalok.
Bár lehet, hogy most télen becsúszik majd egy út, de akkor meg nem tekerünk.
Fertő-kör nem rossz amúgy, kivéve a magyar szakaszokat, mert az sokszor botrányos. Viszont Zsolt mutatott egy remek éttermet, amikor pár éve körbevitt, idén megint vissza is mentem kajálni egyet.
p
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #147 üzenetére
Fertő-tó körre egy szavazat, egyrészt ott még nem köröztem, másrészt ahogy egyre korábban sötétedik, nem érdemes már 200 km-eket tervezni.
max. görgőn
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #146 üzenetére
Fertő tó kör? Vagy az túl snassz? Nézzünk valamit Szlovénia, vagy Graz felé?
p
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #145 üzenetére
Mikorra kell felkészülni, jövő tavasz? Akkor azért még korán sötétedik, és ha nem gyorsulunk be, ilyen hosszú útvonalon bármilyen korán is indulunk, ránk fog sötétedni. Mindjárt be is írok a topikba, hogy valaki javasoljon első pilácsot a biciglimre!
Őszre bedobom még a gravel lehetőségét, ha jól sejtem, itt mindenkinek van könnyű terephez megfelelő bicója.
Nekem egyébként a nemzetközi útvonal tetszene majd a legjobban, ha majd nagyon hosszút szeretnénk.
-
parandroid
félisten
Zalából.
Viccet félretéve, kezdjetek gyúrni, mert egy extended Balaton-kör nagyon érik bennem… Keszthely - Sümeg - Tapolca - Nagyvázsony - Veszprém - Füred, meg a déli parton is kéne egy kerülőt csinálni, de azt nem ismerem, majd megkérdezzük Bálintot… Ez olyan egész napos programnak ígérkezik.
Vagy dupla tókör, akár Velencéről indulva, déli parton Balatonpart, északon meg a fentiek, de nem Füred felé, hanem Fehérvár felé vissza Velence. Mit szóltok?
Másik ötletem a Duna-menti bicikliùt, Passau-Bécs adja magát, de vajon a Bécs - Pozsony - Budapest rész is tekerhető? Legalább a szlovák oldalon?
p
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Azért valamit összehozhatnánk szeptember vége október eleje felé....
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
addikt
válasz parandroid #140 üzenetére
Ja, akkor jó utat!
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #139 üzenetére
Ok, de most ide tervezem a Lajtán túlra.
p
-
addikt
válasz parandroid #132 üzenetére
Őszi megmozdulás nem lesz? Tudom, hogy mostanában voltál MO-n, de nem számít. Csak te tudod összerántani a társaságot
-
addikt
-
ReFleXx
addikt
Nem sok kulloprizmat latok a kepeken, csak egy legalis rider van, mondjuk neki is elol ketto hatul meg nulla
[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
addikt
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #129 üzenetére
Széllel még mindig nem számol semmi. Abból pont lehet jóval kevesebb watt, mert ő csak azt látja, hogy relatíve alacsony fordulatszámhoz, meg sebességhez kell kiszámolnia, ergo lazázás ment.
p
-
őstag
válasz balintbaba #126 üzenetére
Azért nekem 34% Z3 is becsúszott, de ugye aki dagadt az szenved felfelé...
-
balintbaba
tag
válasz Dark Archon #129 üzenetére
Nekem átlag 146-ot ír, a normálizált 190 körül lehet, de én picit nehezebb vagyok, mint te. Szerintem is reális a 100watt körüli érték, lejtőkön nagyon sokat racsniztunk, a nullák leviszik.
-
addikt
válasz parandroid #128 üzenetére
Igen, de Sümeg - Tapolca szegmensre is 93W-ot ír átlagra, pedig ottmentünk Zolival rendesen. Én lejtőre ott nem is emlékszem, olyan szél volt
Nekem a nyakam már megszokta az endurance pózt, a vállaim, csuklóm fáj. Elmegyek majd másik bikefittingre, mert ugyan, ha 100+ km megy, olyan rossz nem lehet a beállítás, de hátha tudnak rajta finomítani.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #127 üzenetére
El kell keserítselek, átlagra az nagyjából reális. A sok állásidő, meg egymás bevárása ezt teszi az átlaggal. Szegmensenként nézd meg, abból több mindent le tudsz szűrni. Ott meg az a gáz, ha mi pont nem úgy álltunk meg bevárni egymást, ahogy a szegmens véget ér, akkor az is jóval kevesebb lesz. Plusz ugye a visszafogottabb mászások, hogy mindenkit bevárjunk, meg másokhoz igazodni... Így nem lehet top wattokat kitolni, azt egyedül kell, amikor a terepet is ismered, a szegmenseket is, meg éppen jó formában vagy (meg jó a szélirány, khm...).
Amúgy nekem a nyakam van beállva őrült módon, ugye idén valami 600 km-t tekertem, görgőt is beleértve, abból 111-et tegnap, plusz a szél sem tesz jót öreg csontjaimnak, szóval kcsit terminátorosan forgok. Megyek is, belefekszem valami gyógyvízbe...
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz balintbaba #126 üzenetére
Ha arrafelé lesz még tekerés, én is vonattal megyek Azzal is meg lehet szívni persze, de a síneken legalább nincs dugó.
Neked vagy cattusnak van wattmérője, nem emlékszem, de akinek van, mennyit ír átlag teljesítményre? Nekem 93W-ot, de én azt keveslem. Csak veszek a végén legalább egy ballábas wattmérőt
[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #122 üzenetére
Jobb lett volna vonattal menni, kb. háromnegyed 8-ra értünk haza. Országúton próbálkoztunk, de Balatonszemesnél teljesen beállt a forgalom.
vallas: Jó, hogy nincs izomláz, Z2-ben mentünk. Az Q8-as meg nagyon durva.
-
őstag
válasz Dark Archon #121 üzenetére
meglepően kevés izomláz van bennem, többre számítottam....
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #123 üzenetére
Jó, nekem a Mazda navija is, meg a car playes almás navi is kap közlekedési infókat neten, és az alapján kalkulálja, hogy melyik a leggyorsabb út. Persze ez nem tudom, ebben az országban hogyan működik, itt ritkán járok…
p
-
addikt
válasz parandroid #122 üzenetére
Ja, ha odalépünk neki, lehet belém (is) száll az Audis.
Nem csak a Garmin nem képes jól navigálni, én a Sygicet használom, mert a Maps valami miatt nem hajlandó rendesen működni, folyton GPS jelet keres. Pedig az pontosabb, lehet az eleve az északi partot javasolta volna.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #119 üzenetére
Mentségemre szóljon, hogy nem szemből…
Az M7-es balesetre egy pillanatra megállt bennem az ütő, amikor itthon olvastam, aztán addig kutakodtam, amíg kiderítettem, hogy 5 körül történt. Látod, milyen jó, hogy lassan tekertünk?
Szerk.: Ahogy olvasom, mehettél volna az eszaki parton, a 71-esen (ami mellett tekertünk) Fehérvárig, az biztosan gyorsabb lett volna. Bálint nem tudom, mikor érhetett haza, mert érte még oda kellett érnie valakinek Siófokról, szóval dupla szívás. Amúgy rendesen Siófokig kb üres a pálya, alig jár erre valaki, simán megyek rajta odáig 130 tempomattal.
Az izomlázatnem tudom, még nem keltem fel, így jónak tűnik.
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Biztos, hogy csak 1 baleset volt? Vagy eleve miért állt a kocsisor már du. 4kor?
Úgy kezdődőtt, hogy az M7-esre nem tudtam felmenni a déli parton egyből, mert a csomópont le volt zárva Bp felé. 10 km-rel odébb tudtam felhajtani, már nem tudom, hol. Boglárnál valóban lezavartak a pályáról, de az hótziher, hogy Lellénél nem lehetett feljönni. A GPS szerencsétlenkedése miatt én elvergődtem a 67-es útig Látrányon át, de Szemesnél sem lehetett felhajtani a pályára, mert a csomópont le volt zárva.
Talán Őszödnél jutottam fel, araszolva, félmillió másik sorstársammal, azért, hogy aztán belefussunk a Völgyhíd felújításába(?), ami miatt megint vagy fél órát araszoltunk. S én ezért külön Somogy matricát vettem. De utána szerencsére már eloszlott a forgalom, lehetett haladni.
Én többet nem akarom látni az M7-est, és még csak tavasz van. Nyilván várható volt, hogy mindenki most megy haza hosszú hétvége után, de alapból is két 1x1 sávos lezárás van rajta, ami ennyi kocsit nem bír el. Így kinézve az ablakon, jó, hogy nem ma mentünk
Na, mindegy, ez sem tudta elrontani a bringázás élményét, mely király volt! Tegye fel a kezét, akinek nincs izomláza!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dark Archon #119 üzenetére
Belefutottál az M7-s balesetbe? [link] mekkora egy sügér volt az Audista....
-
addikt
válasz parandroid #114 üzenetére
Köszi ezúton is
A hazaút már más tészta volt, fél órája értem csak haza. Baleset, útmunka, minden volt az M7-esen. A bő 2 órás út 3,5 lett.
szerk.: és képes voltál lefényképezni hugyozás közben?
[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
Nagyon köszi a szervezést, kimerítő volt de nagyon élvezetes.
Do the thing!
-
őstag
válasz parandroid #116 üzenetére
Mindenképpen.....
Jelzem videót ne várjatok.... egy darab nem készült hiába nyomkodtam....
-
parandroid
félisten
Az kimaradt, hogy ezúton is elnézést kérek, hogy az 1% szint nem lett meg, legközelebb ügyesebben tervezem az útvonalat!
p
-
rétisün
veterán
én köszönöm a szervezést, vallasnak a fuvart, és mindenkinek a társaságot.
-
parandroid
félisten
Uraim,
Egy élmény volt, köszönöm mindenkinek a részvételt!
Többi képet még ma szétküldöm.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Semmi gond, megvárunk! Párszáz méterre leszünk az állomástól, visszafelé elindulsz a sínek mentén, miután leszálltál, és ha eléred a Helikon Strand parkolóját, akorr vagy ott állunk, vagy ott át a síneken, és még vagy 100m-t az egyetem.
p
-
ReFleXx
addikt
Nekem a hetfo nem jo, de az ido aznap tenyleg szep lesz. Majd a legkozelebbin, jo tekerest nektek!
-
cattus
addikt
Én majd vonattal érkezek Kanizsa felől, 10:11-re ér be, majd igyekszem odaérni a találkozóhelyre. A kondim még nem tökéletes de majd megyek a többiek szélárnyékában.
Do the thing!
-
addikt
válasz parandroid #107 üzenetére
Oks, kösz! Akkor holnap. Naptej, simára borotvált lábak!
-
balintbaba
tag
Ott találkozunk. Naptejet ne felejtse el előtte senki.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #106 üzenetére
Ahogy beérsz a városba, rögtön egy kicseszett nagy épület a bal oldalon. Illetve kettő egymás mellett. Az egyik az egyetem, a másik a kollégium.
Amúgy: 8360 Keszthely, Festetics György út 5.
Régen amúgy Georgikon volt, most a Veszprémi Egyetembe olvasztották be (na jó, vagy 25 éve). Még a Festeticsek alapították, direkt mezőgazdasági képzésekre. Máig az is a fő profil.
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz parandroid #101 üzenetére
Van ott egyetem? Valami GPS által értelmezhető helyet írj 🤣
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #104 üzenetére
oké...
meg most nézem, én amúgy is a másik strand parkolójára gondoltam
-
rétisün
veterán
-
őstag
OKOK,
Rétisün... 9 kor nálad...
-
parandroid
félisten
Akkor a végleges változat:
ÖSSZEFOGLALVA:
Időpont: 2024.április 2., kedd, április 1., hétfő, 10:00 óraEsőnap: 2024. április 3., szerda, 10:00 óra (az előrejelzés szerint nem lesz rá szükség)
Gyülekező: Keszthely, első opció az Egyetem parkolója, (piros kör a térképen), ha valamiért nem jön össze, akkor a Helikon Strand parkolója (sárga kör a térképen alább)
Útvonal: Keszthely - Hévíz - Sümeg - Tapolca - Badacsony - Keszthely (Komoot link)
Táv / Szint: 107km / 730m
Tervezett időtartam: Nettó 4, bruttó 5 óra + egy kajálás/süti/fagyi/kávé Tapolcán, vagy a Balaton-parton.
Tervezett tempó: A fentiek alapján síkon megcélozzuk a 30-as utazósebességet, de a szintek miatt nettó 25-ös átlag a valószínű.Mivel ünnepnap lesz, sajnos nyitva tartó üzleteknél nem érdemes a találkozót szervezni, de ugye fiúknak WC az egész világ...
p
-
őstag
válasz Dark Archon #99 üzenetére
Droid főnök kiírta...
-
addikt
-
őstag
válasz parandroid #96 üzenetére
Akkor hétfő, már csak a találka hely kell...
-
parandroid
félisten
Mai előrejelzés szerint hétfő kissé szelesnek, de meleg ek ígérkezik, én maradnék ennél. Keddre csúnya lehűlés jön, gondolom viharos széllel.
Szóval hatóságilag úgy gondolom, hogy hétfőben maradunk. Ha hazaérek körbeüzengetek mindenkit egy megerősítéssel.p
-
balintbaba
tag
Nekem a hétfő jó, de ez ne befolyásolja a döntést. Ha szerdán mennétek, akkor legyen szerda.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz parandroid #91 üzenetére
Hétfő, kedd és szerda is jó nekem.
-
őstag
válasz parandroid #91 üzenetére
Hát igen eléggé változatos...
nekem a szerda is jó, megoldom azt is, a többiek a kérdés....
Szerintem a hétfő és a szerda lehet jó időkép szerint... szél lesz mindkét nap, de hétfőre még mond záport is, csak kérdés, hogy milyet, ez kb vasárnap dőlhet el...
többiek hogy vannak a szerdával?.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
parandroid
félisten
válasz parandroid #90 üzenetére
Ahogy nézem a friss előrejelzést, lehet, hogy a szerdával járnánk a legjobban...
Jó ez az áprilisi időjárás, így tervezzen az ember biciklitúrát...p
[ Szerkesztve ]
-
-
rétisün
veterán
most nézem csak, közben még folyik az időpontegyeztetés, részemről hétfő és kedd is jó, legfeljebb ha hétfő lesz, megmarad egy nap szabim viszont már mindkét nap nyári időszámítás, 7-ig is világos van.
illetve a hétfő jó lehet olyannak is, aki azért nem tudna/tudott volna jönni, mert kedd már munkanap.
-
addikt
válasz parandroid #87 üzenetére
Oké, lehet hétfő, csak akkor tényleg el kéne dönteni úgy vasárnapig, mert akkor át kell szerveznem dolgokat. De, ha már elkocsikázunk / vonatozunk addig, tényleg jobb lenne nem szélviharban és jégesőben küzdeni. Ma is olyan ku**a nagy szél van, hogy már veszélyes, annyira lökdösött az úton.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #86 üzenetére
Dark Archont még megvárnám, hogy mit mond, gyerekek mellett hogyan tud esetleg hétfőn elszabadulni. Király idő ígérkezik, a keddel ellentétben.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #85 üzenetére
De, de az ünneptől függetlenül hétfőn van a zárás első napja. Nem szabit vettem ki, hanem felcseréltettem a hétfőt és a keddet, mert úgy volt, hogy másodikán megyünk.
Elég rugalmasak, szóval nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #84 üzenetére
Te, az a húsvét hétfő az felétek nem ünnepnap?
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ReFleXx
addikt
válasz balintbaba #81 üzenetére
Miert, mennel hozza locsolkodni?
-
őstag
válasz balintbaba #81 üzenetére
Engem se, csak ne végig 40 km/h-s szembe széllel menjünk ....
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #79 üzenetére
Nekem is jó, csak akkor megint meg kell beszélnem a főnökömmel.
1-2mm eső meg a szél engem nem zavarna, ha 20 fokban megyünk.
-
őstag
-
addikt
-
őstag
nálatok mit mutat az időjárás?
nálam keddre 04.02-re zápor viharos széllel szerdára csak szeles napot...Mikor lesz döntés a pontos napról.....
Addig meg mókoljátok az időjárást...
-
addikt
válasz parandroid #75 üzenetére
Kitaláltad már, hol lesz a tali? Nem baj, ha van a start közelében wc, gyenge hólyagú, 50 felé közeledőknek
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #73 üzenetére
Megmondom oszinten, szeretnek elmenni. A kov. heten kiderul...
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
Tettem egy összefoglalót az eredeti poszt végére!
ÖSSZEFOGLALVA:
Időpont: 2024. április 2., kedd, 10:00 óra
Esőnap: 2024. április 3., szerda, 10:00 óra (az előrejelzés szerint nem lesz rá szükség)
Gyülekező: Keszthely, helyszínt előtte hétvégén konkretizálom.
Útvonal: Keszthely - Hévíz - Sümeg - Tapolca - Badacsony - Keszthely (Komoot link)
Táv / Szint: 107km / 730m
Tervezett időtartam: Nettó 4, bruttó 5 óra + egy kajálás/süti/fagyi/kávé Tapolcán, vagy a Balaton-parton.
Tervezett tempó: A fentiek alapján síkon megcélozzuk a 30-as utazósebességet, de a szintek miatt nettó 25-ös átlag a valószínű.Nem kell a szarkazmus, jó? Mi így szállunk fel a biciklire!
p
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Megkerdezhetem, hogy mi lett most a kijelolt nap? Mert nem egyertelmu.
Azt latom, hogy temposabbra tervezitek.
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
Ha esetleg valaki a 10:11-es vonattal érkezik be, simán megvárjuk az indulással. Keszthely nem nagy város, akárhonnét indulunk, a vasútállomás biciklivel mindenhonnét kb 5 perc.
p
-
ReFleXx
addikt
válasz parandroid #43 üzenetére
Van aki vonattal erkezne Bprol?
-
addikt
válasz parandroid #67 üzenetére
Akkor ki megy elöl?
Sajnálom én is amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz parandroid #65 üzenetére
te majd annyival tekersz ahogy hagyunk... úgy is én leszek a záróbusz...
legalább is felfelé....Jester01, és Lívia jelzett már?
-
parandroid
félisten
Ja, az kimaradt, hogy ha lennének páran, nagyon szívesen csinálok egy route-ot a lassabban haladóknak, aztán valahol összeérintjük a két csapatot egy fagyizásra, de én olyan keveset vagyok Mo-n, hogy alig adódik lehetőségem ott tekerni, én szeretnék ezúttal a haladósabb csoporttal menni.
p
-
addikt
válasz balintbaba #63 üzenetére
Volt róla szó úgy #40 környékén, aztán nem tudom, mit mondott vallasnak. De én nem sok esélyét látom, mert nem tud szélirányba állni, és 30 méternél több lesz a szint
-
balintbaba
tag
Na jóvan, látom, hogy szépen lassan ambiciózusabb lett mindenki a tempót illetően.
Mi lenne, ha még fulton is csatlakozna? Nagy presztízsű KOM-ok megszerzése? Pantani vs. Armstrong Mount Ventoux-i csatája újra megtörténne, csak most éppen Dark Archon és fulton próbálná meg egymást lószolgatni a Balaton-felvidék emelkedőin?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #60 üzenetére
viccvót
-
addikt
-
parandroid
félisten
Süni, basszus, ne csináld a feszkót, te leszel az utolsó, aki síkon, oldalszélben 28-nál lemarad. Aszondja szezon elején, amikor egész évben teker a tüskés állatja…
Dark Archon: Lehet 11, nekem kb mindegy, legfeljebb kicsit odalépünk neki.p
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #56 üzenetére
"Trekking-tempónál kicsit dinamikusabban szeretnénk ezúttal haladni, azért országúton ha minden jól megy az utazó közelebb kell legyen a 30-hoz, mint a 25-höz"
hogymivan?!?! erről eddig nem volt szó ezt, így, szezon előtt/elején?!?!
-
addikt
Hát ja, ha Béla még menne, akkor már ketten tudtok egy lassabb csoportot alkotni.
parandroid: a 10 óra csak azért necces, mert nekem is Bp-ről a fene tudja, hogy jutok ki a városból. Akkor pont a fél8-8-as csúcsban kell indulnom, s bár tavaszi szünet lesz, nem lesz óvoda- / sulijárat az utakon, de kiszámíthatatlan. A számodat majd dobd át privátban, légyszi, hogy tudjak szólni, ha van valami. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
szgzuri
tag
válasz parandroid #56 üzenetére
Természetesen semmiképp sem arra gondoltam, hogy miattam kellene a csoportnak lassabb tempóban csoszogni. Pár hozzászólással fentebb olvastam, hogy esetleg indulhatna egy lassabb, mamil csoport is, ha lenne rá érdeklődő, akár módosított útvonalon, ha ez szükséges.
-
parandroid
félisten
Trekking-tempónál kicsit dinamikusabban szeretnénk ezúttal haladni, azért országúton ha minden jól megy az utazó közelebb kell legyen a 30-hoz, mint a 25-höz, csak a megállások, mászások rontják le az átlagot 24 körülre. Azért ez elég nagy különbség, én azt gondolom, hogy trekkinggel nem ez lenne az ideális túra. Egy haladósabb gravel, agy fitness bicajjal még tartható, ha a delikvens jó kondiban van, országútival meg ez kimondottan mamil tempó, de mtb-vel, trekkinggel kemény lenne…
p
-
szgzuri
tag
Engem is érdekel a túra, habár csak lassaban tudok haladni, trekking bringával olyan 18 km/h-s átlagot tudnék menni ezen a 100 km-es távon, plussz a megállások, pihi, kaja.
Pestről mennék vonattal. -
parandroid
félisten
10 óra a gyülekező. Indulni akkor fogunk, ha mindenki kipakol, beöltözik, mindent összeszerel, párosodik a szenzorjaival, és minden gumit sikerül +/- 1 psi eltéréssel a kívánt értékre fújni.
p
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #51 üzenetére
amúgy a 10 órai indulás nem túl korai a messzebbről jövőknek? este 7-kor is még tuti világos lesz....
-
cattus
addikt
Velem is számolhattok.
Do the thing!
-
addikt
-
őstag
A 30 napos előrejelzés szerint optimális idő lesz tekerni..
akkor kikre számítunk?.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #43 üzenetére
Na jo, Aprilis 2 -ot meg meglatom, mert mar adtam ki szabit arra a napra...
Igazabol a tempoval nincs bajom, nem kell mindig sietni. Nem is azert mennek.
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
Ja, ez ilyen nyugger-mamil-roki menet lesz, tempót menni ne ezzel a társasággal akarj.
Ha a végén a strava 24-es átlagot ír, elégedett leszek a fiúkkal. Amúgy ha jester01 szokta bírni a tempónkat idegekkel, akkor azért megoldható. Ez egy social ride, nem kőkemény edzés.Ennek ellenére szívesen látunk, indulás ápr. 2. 10:00, Keszthely, a pontos helyet még ki kell találnom, hogy hol lehet parkolni, meg mindenkinek jó legyen, ezt előtte napokban pontosítom (nem egy nagy város, igazából mindegy).
Olyat lehet, hogy emelkedőket meghúzod, aztán fent vársz kicsit, vagy visszagurulsz, és feltolod a 'gyengébbeket', ilyesmit jester01 is szokott velünk játszani.
Nyáron ha van kedved Balaton-felvidékezni, akkor megcsinálhatjuk a Keszthely-Veszprém kört egy erősebb csapattal, gyorsabb tempót kitúzve, ott azért lehet legénykedni az emelkedőkön.
p
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Hali, Honnan indulnatok, es akkor pontosan mikorra van az idopont kituzve?
Tempora irjatok a 24km/h -t? 10% -os emelkedon? 🤭Don't Tread On Me
-
őstag
válasz Dark Archon #40 üzenetére
Jöjjön, ha szeretne, de akkor szerintem kapnánk tőle.... de ez most groupe ride lesz, nem redemption ride....
-
addikt
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #37 üzenetére
Igen, direkt úgy terveztem, hogy az elején letudjuk a szintet, a végére lesz elég bajunk anélkül is. Ha valaki igen fickósnak érzi magát, annak tudok még ajánlani egy-két extra mászást majd.
-
őstag
válasz balintbaba #37 üzenetére
de legalább az elején letudjuk a szokásos leszakadásomat.... vagy talán az elejét most nem nyomjuk meg....
-
balintbaba
tag
Nekem oké! Látom egyből egy 150 méteres szintemelkedéssel kezdünk, finom lesz.
-
addikt
válasz parandroid #35 üzenetére
Részemről ok!
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #34 üzenetére
Sümeg elég apró, meg szezon előtt vagyunk még. Inkább Tapolca. Mondjuk az sem egy világváros, de valami pékséget, vagy dönerest csak találunk.
Hévízt én megnézném, szerintem jó buli. A tó mellett tekernénk el, maga a város meg gyakorlatilag az az egy főutca, ahol feltekerünk. Lesz idő városnézésre, gyorsan nem fogunk felmenni.
Az időpont legyen akkor ápr. 2., kedd, reggel 10-es találka. Előtte felderítem, hol lehet parkolni, valahol az egyetem környékén lenne ideális, az gyakorlatilag az első két épület balra, ahogy beértek a városba az M7 felől. Ha ott nem megy, akkor interspar, tesco, obi, mittudomen mik vannak ott Balatongyörök felé, de ott van egy rakás nagyobb parkoló.
Esőnap április 3., ha 1-jén látszik, hogy másnap szar idő lesz, akkor megpróbaljuk egy nappal eltolni.
p
-
addikt
válasz parandroid #32 üzenetére
Te vagy a túraszervező, ha szerinted érdemes megnézni, akkor menjünk arra Alapvetően amúgy tekerni megyünk, gondolom, tehát a legtöbb helyen csak átgurulunk.
Annyi, hogy esetleg egy hosszabb szünetet beiktathatnánk, ebéd gyanánt, valami gyorskajálda vagy ilyesmi. Nemt'om, Sümegen van ilyen? Vagy, ha ott nem, Tapolcán biztos.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz parandroid #32 üzenetére
nekem ez tetszik ,szerintem ezt én is bírnám a tervezett 24-s tempóval...
dátumot majd megoldom...ami a többeknek jó, csak jó idő legyen................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #31 üzenetére
Közben nézegettem megint az útvonalat, és felmerült bennem egy kérdés, főleg a távolabbról érkezőket illetően: Hévízt szeretnétek megnézni? És a megnézni alatt itt most főleg úgy értem, hogy megmászni? Én úgy gondolom, hogy érdemes lenne, maga a tó is szép, a város is érdekes, és utána a nemesbüki, és kisgörbői szakasz is nyugodtabb, valamint izgalmasabb, mint Rezi felé menni.
Csináltam erre is egy verziót, ez 107km lett, és érdekes módon csak 730m szint: [link]. Elvileg ez most public, szóljatok, ha nem látjátok.
p
-
addikt
válasz parandroid #30 üzenetére
Később lesz sötét
Meg eltévedni? Ennyi Garmin cuccal lehetetlen
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #27 üzenetére
Szeretettel várunk! Keszthely gyakorlatilag biztos már, az időpont még kérdés, de vagy április 2, vagy 3. Az útvonal a rövidített Balaton-felvidék kör, kb 100km, és 770m szint. Szintidőnek jó lenne olyan bruttó 5-6 óra alatt letudni (azaz ebben benn vannak a fagyizások, a szervezési szünetek, az eltévedések, a városnézések, sörözés, fagyizás, minden). Időpontnak gondolom a 10 órás találka megfelelő, tekintve, hogy azért 5 körül már (még) sötétedik , meg azért eltart egy darabig, mire mindenki összeszedelőzködik. Ja, az óraátállítás nem tudom, milyen irányba megy, most akkor később lesz sötét, vagy korábban?
p
-
Ringman
nagyúr
a ~116 km adott tempóban, ami kérdés, a komoot szerint az kb 5 óra, kb 130w-os teljesítmény (23.6 km/h)
ugyanilyen szintre meg a 18 km/h az kevesebb mint 80 watt, tök más a kettő.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balintbaba
tag
Én is jönnék! Előnyben részesíteném Keszthelyt, mert az talán még vonattal is jól megközelíthető a déli partról.
Ha olyan helyről indulnánk, ahol nem jó a vasúti kapcsolat, akkor pedig autóval Székesfehérvárról. A Minimbe talán befér két kerékpár is és egy utas, ha ez valakit érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz belaazallat #24 üzenetére
ahogy jó idő lesz (bár most pont az van) és később esteledik, majd bejárom ezeket is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
belaazallat
addikt
Kőrös gát sok helyen aszfaltozott. Regen jártam arra, nem ismerem az utakat már..
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Ringman
nagyúr
válasz belaazallat #22 üzenetére
sajnos a megyében eléggé szűrni kell az útvonalakat, hogy ne legyen forgalmas és értelmezhető útminőség is legyen egyszerre, földúton meg azért más az elérhető sebesség, de azt is szeretem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
belaazallat
addikt
Ok, így mar megértem. Még nem késő, találni kell egy jó útvonalat. Én sokáig Gyomaendrődön laktam,3 -as Kőrös gatján sokat bringaztam.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Ringman
nagyúr
válasz belaazallat #13 üzenetére
hát eddig még nem mentem 100km-t egyhuzamban (sőt egy napon belül sem), így azért lehet nem az ország másik végében kezdeném ezt
nyár végére/őszre viszont szeretném ezt megugrani.
-
belaazallat
addikt
válasz parandroid #19 üzenetére
Eddig rajtam kívül nincs lássú jelentkező, tehát marad az, hogy egy adott helyen , adott időben összefutunk. Nekem Keszthely lenne a legjobb.
-
parandroid
félisten
válasz belaazallat #18 üzenetére
Olyat lehet csinálni, hogy fordítva kezdve a kört a ‘lassú’ (ez ugye relatív, mert gyors csapat nem igazán lesz) csapat valahol Badacsony után találkozik a többiekkel, akik addigra ki lesznek készülve, mint a liba, és kiegyenlítődik a tempó. De egyedül ez sem vicces…
p
-
belaazallat
addikt
válasz parandroid #17 üzenetére
Csak abban az esetben megyek, ha lesz lassúcsoport. Másik alternatíva, ha konkretizálódik az útvonal, akkor egy adott helyen, adott időben tali, majd mindenki folytatja a saját útját, saját tempóban. Nem akarom más szórakozását tönkretenni!
-
parandroid
félisten
válasz belaazallat #16 üzenetére
Bélám, két hétről van szó (3? )… Én szívesen látlak, de ha egyedül leszel a lassú csoportban, az megint nem lesz mókás. Ellenben ha most nekiállsz, a nyári talira szépen fel
tudod húzni magad. Annyira nagyon magasan azért nincs a léc.
-
belaazallat
addikt
válasz Dark Archon #14 üzenetére
Nem az autózásra gondoltam, hozzáálás gyanánt. Hanem arra hogy bírja-e.
Ha tényleg lesz lassabb csoport, és nem menetközbe derül ki hogy mégsem. Most meg rosszabb a kondim, mint akkor, de pár hét alatt tudok rajta javítani, főleg, ha van motiváció."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
őstag
válasz Dark Archon #14 üzenetére
Futásban biztos, de ez most bicó, de velem bírni szokta....
-
addikt
válasz belaazallat #13 üzenetére
Szerintem ketté is osztódhatunk, igen.
Ringman hozzáállásával nincs baj, 2*4 óra kocsikázást én sem vállalnék be csak ezért, legfeljebb összekötve valami hosszú hétvégés lazulással.
vallas: feleséged bírja a tempót Líviával? Bár ő és Csaba még nem jelentkeztek.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Üdv! lassú csapat lesz? Tudjátok az tényleges túra tempó, na nem a "rétisün" féle!
Ha elmúlik végre ez a köhögés, akkor kimerészkednék tekerni én is, akkor talán valamilyen formába tudnám hozni magam. Motivációnak jó lenne.
Vallas:
"Jönnék minden lassúságommal.... " hahaha, múltkor sem te voltál a leglassabb!(#11) Ringman
Nem szabad így hozzáállni! El kell jönni, meg kell próbálni! Más környék, mint az Alföld. Mint alföldi mondom. Jó a társaság, szép a táj, bármerre is megy majd az útvonal.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hogy meg legyen a topic...
Jönnék minden lassúságommal....
még lehet Zasszony is jönne, és akkor Lívia sem lenne egyedül...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
sok sikert hozzá, nekem ez békéscsabáról több napos program lenne, az meg vsz. nem fér bele (na meg nemtom hogy bírnám, de az egy másik történet)
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #9 üzenetére
-
addikt
válasz parandroid #4 üzenetére
Persze, Keszthely is jó indulásnak. Az útvonalat meg priváton hagytad
-
ncc1701
veterán
válasz parandroid #4 üzenetére
Mi dunaharaszti környékén találtunk egy 44km-es tüköraszfaltot. A rukkel-tó elött megy el, vasárnap kell menni, mert akkor nem járnak a dömperek sóderrel. Aztán ezt az utat lehet ismételni, variálni, tök jó edző kör, nyáron, mikor dög meleg van 7-kor talizunk 3-6-an, ha mindenki siet, akkor másfél óra a 44km, csumi, pacsi. Nem túl látványos,az tény.
Egy időben nyomattunk dunakeszi-szob (meg még feljebb ipoly mentén) szakaszt, de az is botrány út minőség szempontból. Az is úgy jó, h családdal 16-os átlaggal, és lehetőleg montival, vagy bármivel, amin 2"-os gumi van, alig nyomással.
Nameg a kijelölt bicaj utakon sem a szembejövők, sem a gyalogosok nincsenek felkészülve arra, h 100 kilós gyúrós barmok tekernek nagy tempóval. Kijönnek elénk, stb. Egyik havernak már volt medencelapát törése, azóta van a srácban pár fém lemez, meg csavarok. Az plö a pilisben volt, kilépett elé a gyalog.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
jelentkezem!
Szentgrótig még bringával is elmegyek megjegyzem, húsvét vasárnap-hétfő már nyári időszámítás.
-
cattus
addikt
Húsvét környékén pont Nagykanizsán leszek szóval előfordulhat hogy csatlakozom. Már ha gravellel szabad az országútik közé keveredni.
Do the thing!
-
parandroid
félisten
válasz parandroid #2 üzenetére
Ez pl Keszthelyi bázissal, behúzva 100km alá, és még mindig érdekes maradt...
Keszthely - Balatonfelvidék Round Trip
ncc1701: Igen, ez volt az egyik motiváció, hogy találjunk valami alternatívát a Balaton kör helyett.
p
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Tavaly haverokkal feladtuk a balaton körüli bicajozást. Botrányos a balaton kör állapota, havernak kellett hozzá az, h egy vasúti átjárón tönkremenjen a 150ezres hátsó karbom felnije, rajta a 30 ezres gumival. Szép outija van. Peches eset volt, de ott lett elege. Sportolásra, 30km/h körüli/feletti átlagra nem megfelelő, megyünk máshova, ahol kb tüköraszfalt van. Ideje már kb senkinek nincs, így max 2 óra alatt kikészülünk a tempótól.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #1 üzenetére
Jó a húsvét utáni kedd, vagy szerda (talán jobb is). Zalaszentgrót meg tényleg az isten háta mögött van (bár Keszthelytől csak kb 20 km. Indulásra Tapolca helyett Keszthelyt javasolnám amúgy, autópályán jobban megközelíthető (Balatonszentgyörgyig M7, onnét meg az új 76-os majdnem végig). Nem mellesleg ha valaki vonattal jönne, az is jobban megoldható. Útvonal eszerint szerkeszthető, akár kicsit rövidíthető is (Keszthely-Rezi-Sümeg, többi marad).
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi a szervezést
Most nézem, ez a Zalaszentgrót ku**a messze van Budapesttől Először is javasolnám a tapolcai indulást, az fél fokkal jobb. Nekem legalábbis.
A húsvét meg tényleg rizikós időszak, nem hiszem, hogy el tudok elszabadulni, de nekem utána is jó kedden, vagy szerdán. Ha mégis a húsvét hétvégi vasárnap vagy hétfőn tudnak többen menni, meglátom, mit tudok összehozni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest