- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flatron710
tag
Köszi szépen az ötletajánlót! Először az asszonykámnak készítek valami mesefigurát.
(gyakorlás teszi a mestert )
Azután pedig majd kielégítem a saját vágyaimat is pl. egy vitorláshajóval. Egy hajó makettre már régóta fáj a fogam. Egy kis gyakorlás és szerintem idén el is készül majd...
Jó a cikk!!! -
Obi-1
őstag
Valamelyik nyári szünetben én is elkezdtem egy Skoda Favoritot összerakni, de olyan 70%-os állapotig jutottam csak el vele.
Az AMT/ERTL Star Wars sorozatos műanyag-makettjein éltem előtte, most a Fine Molds 1/48-as X-Wing makettjén gondolkodom. Meg kellene rendelni Japánból.
-
norbiphu
őstag
-
bendzso
senior tag
Kétszer ment el...
Kis kiegészítés az előzőhöz:
Nekem már van Neuschwanstein-em.
A Hummernél meg lehet figyelni a kerekeken, hogy elgörbültek...
Ja, meg ezeket már jó sok éve csináltam, olyan 10-12 évesen, szal nem egy high quality
Ja, meg egy W960i-vel lett fotózva, szal nem nagy csoda a képminőség -
bendzso
senior tag
Halihó!
Én 3-4 éve papírmodelleztem, azóta átálltam a műanyagra, mert az sokkal komolyabb, bár már azt is szépen lassan kezdem abbahagyni...
Itt egy oldal, ahol vannak autók, meg pár épület, hajdanán innen szedtem le a cuccokat.
Az az előnye a papírnak, hogy ha normálpapír, szóval nem a nehzebb fajta, akkor ha leesik, akkor nem törik össze. Mert nekem már tört össze műanyag modell
.
Viszont az a hátrányuk, hogy az autóknak a kereke hosszú idő múlva meghajlik a súly alatt, és attól nagyon csúnya lesz, meg úgy általában felpöndörödnek, meg össze vissza tekerődzik a papír. De ez a probléma csak hosszab idő alatt jelentkezik, meg csakis a könnyebb fajta papírnál. Meg azért kiszínezni sem rossz, ha fekete-fehérben nyomtatsz.
Pár kép az én modelleimről: -
norbiphu
őstag
Ha ajándékba akarsz (erre nem is gondoltam eddig
), akkor a linkelt Canon oldalon (meg gondolom máshol is) a felső menüben van még csomó okosság nézd végig azokat is. (pl úgy adsz képet valakinek, hogy te magad csinálod hozzá a képkeretet; de van itt papírvirág stb).
Helyzetjelentés: [link]
Ennyi idő alatt a diadalívet már 2x megcsináltam volna, mint ezt és még sehol sem tartok, de már kezd alakulni. -
JóGéza
aktív tag
Linkajánló:
Papírmakett fórum.
A Makettinfón is van papírmakettező fórum.
Aliens modellek+egyéb. -
Grat, jól néznek ki a cuccok
Én még csak a papír Ladát és Trabit láttam -
Kiskokó
veterán
Ez is nagyon bejönnn de ez se a legegyszerűbb
[link] -
Kiskokó
veterán
hogynemáááá az a kemény XD max elbaxom azt jólvan XD
na detényleg van segédlet hozzá? amugy jó a kézügyességem valamenynire csak menni fog.
meg más dolgok nem tetszenek csak ez meg egyik motor de az már sztem is nagyon nehéz. találtam egy zsir Lambo Murcit de az is nehéz.
amugy akit érdekel [link] a haladó és profi oszlopok alalt sok jó oldal van.Kiemeltem ajánlom : [link]
-
Kiskokó
veterán
Lécci valaki a WOW-ból a Thrall karaktert linkeljbe be nekem a PDF fájlt mert azt sehol se találom csak a képeket amin kész van..
köszi hello
meg ha van hozzá leirás azt is .Illetve találtam ezt [link]
de ez meg valami PDO fájl... :S -
-
tomi_mod
aktív tag
JÓÓ!
Jórég találtam hasonlókat, ott worms-os cuccokat lehetett összerakni, egy másik lapon meg motorok voltak ugyanilyen technikával.
Ha valakit érdekel megpróbálom előkeríteni valamelyik lemezemről..egy csomót leszedtem, de nem volt kedvem nekilátni...a nagytöbbség durván 20-40 oldal (A4) pdf-benSzerk: megtaláltam nem keresek lemezt
szemezgessetek!
[link] -
Kiskokó
veterán
Ez nagyon kafa tuti kiprobálom nagyon kedvet kaptam hozzá.
-
törölt tag
Papírmakettekkel nem igazán foglalkozok (illetve ngyon régen azért szórakoztam ilyesmivel is), csak a környezetemben levő elvetemültek élménybeszámolói alapján van róla képem. Mindenesetre egy ívet precízen meghajtani... Nem piskóta. Nehéz dolog na.
Tudtommal a ragasztó dolgot nem bonyolítják a papírmakettesek, sima papírragasztók bármelyke megfelel. Csak nem szabad túlzásba vinni a mennyiséget. Műanyag maketteknél ez már sokkal érdekesebb kérdés.
A makettezés alapvetően egyébként mindenki saját örömére szolgál. A lényeg, hogy Te magad örülj annak, hogy alkottál valamit. Ha neked tetszik, de felismered a hibáit, és fejlődni is akarsz, akkor mások véleménye egyáltalán nem számít!
-
norbiphu
őstag
válasz
#65675776 #19 üzenetére
A cikket elsősorban kedvcsinálónak készítettem - mivel jómagam is nemrég kezdtem nem tudok versenyszerűen folytatott, illetve saját magadnak készített sémákról írni - így nem akartam és nem is tudtam ilyen pontosan megközelíteni a témát.
Te foglalkozol makettezéssel? Kíváncsi lennék a profik milyen ragasztót használnak az összeállításhoz.
Egyébként még ezek a simán nyomtatott kivagdalt modellek és sok odafigyelést és pontosságot igényelnek szerintem.
Elkezdtem most a fentebb linkelt Neuschwanstein-i kastélyt, és hát jó fél-egy óráig tart kivágni egy (nagyobb) részt belőle. Persze, biztosan gyorsabban fog majd menni idővel, de a diadalívnél is elég csúnyák lettek néhol az illesztések (látszik is még a fotón is sajnos). Viszont összességében azért szép lett - amatőr szemmel - és jó ránézni a saját munkádra. -
mob_zzz
aktív tag
Ezek baromi jók. Kipróbálom én is!
Aki csinált még, az dobjon fel fotókat! -
norb7
tag
Nagyon jó írás és nekem is kedvet adtál, hogy kipróbáljam. Bár ahogy elnéztem a mintákat és az utasításokat, nem is az összeragasztás a nehéz, hanem a kivágás. De majd meglátjuk.
még1szer GRAT
-
törölt tag
Azért egy komolyabb papírmakett elkészítése majdhogynem bonyolultabb, mint egy fröccsöntött műanyagé. Főleg ha sok az ív, amit azért illik precízen meghajlítani. A felületkidolgozás pedig a sima nyomtatott, vagy kivagdalt makettek esetén azért sok kívánnivalót hagy maga után. El lehet rendesen pöcsölni ezekel is ha az ember komolyan gondolja.
"Szebb is lehet, mivel sokkal több színt tudunk használni nyomtatásnál." A szépség relatív. Lehet több színnel tudsz nyomtatni, csak éppen mondjuk repülőgépek és harcjárművek esetén azért aránylag kötött a színhasználat. (Versenyeken néha elég nagy keménykedés megy csak a színeken, persze aki csak magának makettezik, azt ez nyilván nem érdekli.) Emellett mondjuk egy papírmaketten nem lehet nagyon javítani a hajtogatáskor keletkezett esetleges hibákat, mint pl a felület repedezését.
Ezt is lehet egyébként komoly szinten művelni, és nem nyomtatni, hanem tervrajzok alapján teljesen önállóan megépíteni az egészet.
-
Keiichi
csendes tag
Jó irás
Én már régóta terverzem ezt a model elkészítését:
Csak pár tényező visszatart... nincs münködő nyomtatóm.... meg azé az a 34 szines oldal... hát mekkora model lesz ez?
-
hoodoo86
tag
Grat a cikkhez
Kedvcsináló a többieknek:
Cubeecraft-ról egy Max figura a Sam and Max játékból ragasztó nélkül sima 80g-os papírból.
(persze így nem a legszebb, meg nekem is ez az első, de nem is kell beszerezni hozzá semmit, csak ki kell nyomtatni, vágni és hajtogatni) -
Z-o-t-y
tag
Most érzek először késztetést arra hogy vegyek egy nyomtatót
eddig feleslegesnek tartottam, valaki tud valami jót és olcsót?
-
RexpecT
addikt
Hűű ez nagyon durva!
Köszi az írást!Vannak nagyon jó műanyag makettek az interneten,de elég drágák, ezt meg legalább saját maga tudja megcsinálni az ember.
-
Klinyo
csendes tag
Félelmetes miket kitalálnak emberek. Régen műanyag maketteket készítettem, de felhagytam vele mert mára már túl költséges hobbi lett. De ezt a papír maketteket mindenképpen ki fogom próbálni.
Screammm örök hálám a cikkért, asszem sikerült új hobbit találnom. Már alig várom hogy egy nehezebb makett készítése közben „anyázzak” mert nem lett jó egy hajtás
.
-
BloodRay
veterán
Jó kedvcsináló!
Simán kipróbálom. -
csepelball
tag
Haligali!
Jó kis írás..ezekből az oldalakból van amit nem ismertem.. én régen imaceket hajtogattam és iszonyatjól néztek ki! ajánlom mindenkinek
üdv. Dudu
-
szabax
csendes tag
-
Nagyon jó kedvcsináló írás! Gratulálok hozzá és sok sikert a szép papírmodellekhez!
-
D.Orion
veterán
Anno láttam működő faliórát teljesen papírból, szóval szerintem egy autó nem jelenthet kihívást.
Az íráshoz gratula.
-
Kloden
senior tag
Nagyon tetszik a cikk, egyszer én is csináltam papírmakettet, egy vámpírt, egy újságszerű kiadványból kellett kivágni, kár hogy mostanában nem látni ilyeneket, szívesen vennék még!
De néhányat biztosan összerakok a linkelt makettek közül! -
Z-o-t-y
tag
De király
ez nagyon tetszik, nekem inkább a járművek jönnek be, bár gondolom papírból azt a legnehezebb mert nem igazán szögletesek, mint pl egy épület
kipróbálnám egyszer, de ezekhez azért sok idő kell ahogy nézem.
Pl: ezt meglehet csinálni papírból? Hisz annyi ív van benne, meg a fotó alapján ne is látszik hogy papírból lenne.
-
djozike
csendes tag
grat, jo iras, biztos ki fogom probalni
Új hozzászólás Aktív témák
lo Írásomban a papírmakettezést szeretném bemutatni, illetve egy rövid kedvcsinálót nyújtani, azoknak akik...
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest