Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tzsolesz

nagyúr

válasz gyuri2008 #229 üzenetére

Alkoholt kerülni kell. Nálam igazából csak a 4-5 sörnél több alkohol vált ki a lecsengéskor kemény tüneteket.
    Ha pl. becseccsintek, és másnapos leszek, akkor tutira számíthatok a heves szívdobogásra, légszomjra stb.. Szédülés, és a koncentráció teljes hiányával tud párosulni.
    De ki lehet próbálni hogy rád hogyan hat, de ne hogy gyógyszerre igyál. Persze csak akkor próbáld ki ha valóban jól esne egy-két sör. A kiürülési, lecsengési fázisa szívat engem amúgy csak, amikor megiszom semmi bajom nincs vele. Sőt, sőt, sőt. Bizony csökkenti a tüneteket is, vagy csak eltompítja.

A gyógyszerrel kapcsolatban meg ki kell kérni más orvos tanácsát is. Valószínű nem a "jó" gyógyszert szeded.
    De ami legfontosabb az az, hogy próbálj meg magyarán beleszarni a világba. Kezdj el valamivel foglalkozni ami leköt. Ha van okostelód, akkor azon kezdj el valami játékot, ami hosszú időre le tud kötni, az mindig kéznél van, de jó erre a PC is. tudom hogy hülyeségnek hangzik, de kezdj el nézni valami sorozatot, amit minden nap vársz hogy kezdődjön. Kapcsolj ki egy kicsit. próbáld meg csökkenteni picivel a gyógyszer adagod.
    De ami a legfontosabb a torna. Sok séta, kocogás, de akár kis gimnasztika. Sokszor ez a betegség éppen a mozgás szegény életmódból alakul ki.

• tzsolesz

nagyúr

Elolvastam a cikket. nagyon sokszor magamra ismertem közben. 2003. óta én is tag vagyok.
    Nálam spontán kezdődött egy lelkiismereti gyötrődéses, kifejezetten felfokozódott, erős ideges nap után még este elmentem egy kis kocsmába ahol megittam 4-5 sört, de már 3-iknál éreztem hogy gondok vannak, nem tudok nyugodni, szétvet az ideg, pedig én nem is koncentráltam már a problémáimra (fősuli, párkapcsolati gondok). hazafelé már alig tudtam menni. Görcsölt a lábam, a gyomrom úgy remegett hogy szerintem kívülről is látszott, és volt kb mínusz 18 fok, 70km/h széllel. hazaértem, valahogy elaludtam. hajnalban arra ébredtem, hogy reszket a gyomrom, nem kapok levegőt, meg akarok fulladni, és ver a szívem ezerrel.
    Alig tudtam felkelni, szinte rám telepedett ez az érzés. Nálam ez igazából ez nem is nagyon múlt el. Nem tudtam kezelni sokáig. folyamatosan szédültem, és szapora volt a pulzusom. Görcsös állapotban volt minden végtagom, nem tudtam járni sem, beszélni sem. Barátnőmmel való kibékülés, és később az Ő kis nyugtató masszázsai enyhítették a tüneteimet, de még ekkor sem mentem el orvoshoz.
    Dokihoz csak soká mertem elmenni, féltem ha egy doki is kimondja azt amit nem szeretnék hallani, örökre megleszek pecsételve, hogy ilyen-olyan ideg bajos, pszihiátriai eset. Nagyot hibáztam, mindenkinek tanácsolom, hogy ilyen esetben minél hamarabb forduljon dokihoz, megéri. Nekem egyből megmondta a háziorvos hogy sajnos pánikbetegség tüneteit produkálom. Ő ezért nem küldene pszihiátriára, hanem inkább írna föl gyenge Ataraxot, azt is csak napi 3x felet. Elkezdtem szedni, és jobban lettem tőle. A pulzusom rendbe jött, nem akartam megfulladni sem, kb. 3-4 hónapig szedtem, meg rendbe is jöttek a dolgaim, el tudtam terelni a figyelmem erről, és el is hagytam a gyógyszert.
    Azóta csak tüneti kezelésre használom, mivel ez elmúlni végleg nem fog. Vannak rossz időszakaim azóta is, és lesznek is. Ilyenkor szükségem van néha egy félre, mindig tartok magamnál, melóhelyen is.

Nem iszom rendszeresen. Nem is tudnék. Hétvégente ha jó baráti társaság van akkor fel öntünk néha a garatra. Amit mindenképpen meg akartam veletek osztani, az az, hogy ilyenkor másnap a másnaposság mellé nálam még a pánik betegség felfokozott állapota is társul. Tehát az alkohol lecsengési szakasza kegyetlenül fojtogató, és heves, erős szívdobogás érzéssel társul nálam. Egész nap.
    Jah, és az megvan valakinél, hogy nagyon melegben, és nagyon hidegben is erődnek a tünetek? tehát nyáron meg akarok fulladni, a nagy hőségtől, télen meg a nagyon nagy hidegtől nem mozognak a végtagjaim, szinte le vagyok meredve sokszor.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés