Hirdetés

2020. február 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Melorin


Melorin
(addikt)

Jól értelmezem, hogy annyi az egész lényege, hogy a megnézendő film előtt lejátszik néhány trailert? Na pont ezt a részét utálom a legjobban a moziknak. :U

(#2) bakter24


bakter24
(őstag)

Nem hittem, hogy van ember, aki otthon berak reklámot magának a film elé direkt :D Az írás jó, informatív, és a lényegét is értem, csak ezen akadtam fel :D

"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

(#3) csizo13


csizo13
(tag)

Kiváló cím választás, azonnal rákattintottam.
Ezt az [xbmc] variácót szépen leírtad.
Én is leírtam, csak másképp.

(#4) kemotox


kemotox
(addikt)

Fingszag és köhögés nélkül nem moziélmény a moziélmény.

(#5) Ed3r_X_ válasza kemotox (#4) üzenetére


Ed3r_X_
(veterán)

Igazán tartalmas hozzászólás volt, köszönjük! :U

Én személy szerint imádom az előzeteseket a film előtt, sok filmről csak úgy értesültem, mert nem botlottam bele addig a közösségi médiában.

Régi vágyam nekem is egy moziszoba, egy normális projektorral, hangrendszerrel. Csak ehhez családi ház kéne, meg egy kisebb vagyon. De egyszer úgy is meglesz :)

"The best things in life aren't things"

(#6) Lacc válasza Melorin (#1) üzenetére


Lacc
(aktív tag)

Én a moziban nem szeretem a szinkronos traileket, igaz ritkán is járok.

Azonban anno tini koromban - nem voltam comodoros, szóval nem felvágásból - amikor még a betárcsázos internet is privilégium volt én élveztem havonta megvenni a Chip magazint (PC World csak később) elindítani a CD-jét és megtekinteni a film traileket amik rajta voltak, főleg az amcsi bemondó szöveggel. Ezért 2-3 ilyen trailer simán beleférhet nálam is. - Nekem emiatt

(Főleg, hogy az egész országban a retro rádió szól, ennyi retro nekem is kell)

(#7) Gicz


Gicz
(őstag)

OMG. Komoly h azon fáradozik valaki h otthonra a film elé beiktasson negyed ora random trailert es reklamot? Ettől moziélmény? Nem attól inkább h rendesen 24p-ben tortenik a lejastszas pl, ami miatt en is a kodit használom?

:F

(#8) <Adamsky> válasza Gicz (#7) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

+1
... hát én se erre számítottam, mikor a link-re kattintottam. :Y

(#9) Tibiajax


Tibiajax
(veterán)

jézusom, ez az írás..

szép jó estét Torrente, nektek is gyerekek.

(#10) Dolphine


Dolphine
(addikt)

Szia!

Jól gondolom, hogy ezt minden film előtt be kell állítani? :Y Nem lehet ezt egységesíteni?
Nincs olyan, hogy a filmek előtt csak Dolby és egyéb trailert adjon és utána a film?

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#11) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Arra számítottam, az első oldal után,hogy esetleg valami olyasmi lesz, hogy:

-csináltam egy mozitermet
vagy
-csináltam egy mozitermet, és vagy vettem egy projektort, és vásznat
és vagy
-csináltam egy külön szobát amiben moziteremhez hasonlóan vettem székeket, vásznat, dolby akármilyen mozis hangrendszert, és hozzá még mozi projektort, és pattogatott kukorica készítő gépet, és vagy na szóval ilyesmire, én azt hiszem ez a moziélmény, vagy valami ilyesmi.

...és mindehhez társította a kodit.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Vernee V2 Pro Fekete 6/64GB, B20, 6" IPS, 6200mAh, IP68+ -> //// https://tinyurl.hu/Ehws/ ////

(#12) _drk


_drk
(senior tag)

Mi az a kodi? Az írásból nem jöttem rá, csak a telepítésre és a beállításokra.
De nem is értem ez miért jobb mint csak elinditani a filmet.
A trailereket meg megnézem yt-on, vagy imdb vagy akármilyen filmes oldalon ahol ezzel foglalkoznak, de így még magamnak is szedhetem le? Minek? :D

(#13) cinemazealot


cinemazealot
(addikt)
LOGOUT blog

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a cikk végi videó nézése közben nem éreztem magam úgy, mintha moziban ülnék. :) A hangulatot tényleg megalapozza, és ha tudnám, hogy többed magammal készülök megnézni egy filmet, még látom is értelmét, de csak akkor, ha jóval a film bejelentett indítása előtt elkezdem a vetítést, hogy azok, akik még nem voltak pisilni, vagy nem készítették be a kólájukat/rágcsájukat, a film kezdése előtt lecsillapodhassanak.

Ugyanakkor maximálisan kiráz a hideg attól, hogy a saját moziszobámban a magyar médiában is felbukkanó idétlenebbnél idétlenebb reklámokat nézzek. :N De nem hogy nézzek, még azzal pötsöljek, hogy felkutassam őket, letöltsem őket, betárazzam őket, hogy aztán random módon további 4-5 percet elvegyenek az életemből. Nincs belőlük túl sok amúgy is? Még otthon is ilyeneket nézzek... ráadásul önszántamból? Már várom azt a Kodi kiegészítőt, ami a filmet szakítja meg 20 percenként, hogy emelt hangerővel bejátsszon néhány gyógyszer reklámot meg társadalmi célú hirdetést. :U

A trailer-ekre még csak azt mondom, oké. De azok is csak akkor nyújtanak számomra pluszt, ha nem én lettem volna az, aki korábban felkutatja őket, letölti őket és betárazza őket. Ha lenne egy ép-kéz-láb automatizmus, ami ezt megteszi helyettem, azt mondom, oké. De így...? Ebben a formában továbbra is csak akkor látom ennek értelmét, ha egy társaságot akarok velük lenyűgözni.

És végül egy építő jellegű kritika: én úgy tudom, hogy a logó elnevezést az állókép formátumú cégérre szokás használni. Azok a kisfilmek viszont, amik a filmstúdiók vagy hang- és képrendszerek beharangozására szolgálnak, inkább intrók vagy trailerek. Bővebben itt.

(#6) Lacc
Hű, azokból a CD mellékletekből nekem is csurrant-cseppent egy-kettő. :C Imádtam őket újra és újra megnézni, pedig akkor még csak 14"-es CRT-m volt mono SoundBlaster hangkártyával, ráadásul a videót is csak kis méretben tudtam megnézni, annyira gyenge volt az asztalon zúgó gépem. :D Pont a minap nézettem meg asszonnyal ezt a trailert, ami bő 20 éve olyan szinten beégett az agyamba, hogy szinte fejből mondtam a narrátor szövegét. :DDD Az amcsi bemondóval kapcsolatban meg ajánlom figyelmedbe ezt a filmet. Qrv@jó görbetükör. :))

[ Szerkesztve ]

(#14) lezso6


lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem moziélmény, hanem mozitulajdonosi élmény.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#15) jamez


jamez
(senior tag)

nem szeretem a moziélményt: a reklámokat, a nyammogó idiótákat akik zavarnak az átélésben. meg azokat akik késnek és rajtam másznak keresztül. :U

Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.

(#16) -Skylake-


-Skylake-
(őstag)

Elkezdtem irni egy viszonylag hosszu hszt, de hagyom a picsaba. Azt viszont jo latni, hogy ami ellen kuzdunk es ami mar a szo szoros ertelmeben megkeseriti az eletunket, azt masok onkent hasznaljak es ha ez nem lenne eleg, meg egy tutorialt is irnak hozza. Viszont azt megertettem az irasbol, hogy nehez dolgunk lesz a jovoben.

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#17) Tibiajax válasza -Skylake- (#16) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

:DDD meg egy tutorialt is irnak hozza
ha esetleg mégis kedvet kapsz hozzá, meg tudd csinálni, érted. ő segít

szép jó estét Torrente, nektek is gyerekek.

(#18) zone


zone
(őstag)

Anyám borogass... leülsz filmet nézni és két perces filmelőzeteseket meg reklámokat nézel negyed órán át, önszántadból, és ezt moziélménynek nevezed? Ez röhejes, és szégyen, hogy logout címlapra került.

Ha otthoni moziélményről beszél valaki, akkor ott legyen szó épített moziszobáról, a környezet kialakításáról, projektorról, vászonról, akár tévéről, hangrendszerről, kábelezésről, popcorn készítő gépről, de ne arról, hogyan adjunk a film elé random 15 percnyi reklámot...

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#19) ΞΔGLΞ válasza -Skylake- (#16) üzenetére


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Ezek szerint nem értettem félre a cikk lényegét. Gondoltam elolvasom már a hozzászólásokat, hátha én értek valamit k...ra félre, ezek szerint nem. O_o

[ Szerkesztve ]

(#20) Stauffenberg válasza lezso6 (#14) üzenetére


Stauffenberg
(nagyúr)

Pont ezt akartam mondani. Mintha valaki csinálna a Netflixhez egy plugint, ami 10 percenként megszakítja a sorozatepizódot/filmet, hogy beadjon egy pár reklámot, mondván így lesz tökéletes a televíziós élmény.

Én gyakran megyek sajtó vagy egyéb zártkörű vetítésekre, ha van is reklám, rendszerint ugyanattól a forgalmazótól egy-két előzetes, de sokszor még ennyi sem. Nem érzem úgy, hogy ez elvenne a moziélményből.

Ellenben, mikor normál vetítésre megyek, elviszek mondjuk egy csajt, rohadtul otthagyok az este miatt 6-8 ezer forintot (két jegy + két zaba a büfében simán kiadja) és már eleve azzal basz fel a mozi, hogy 20-30 perc reklámot letuszkol a torkomon, ezzel gyakorlatilag utoléri a filmhosszra vetített reklámidőben a TV-t is.

Volt olyan, hogy elmentünk megnézni az egyik újkori Star Warsot, premier nap volt, az utolsó négyzetcentimétert is eladták, még a lépcsőkre is adtak el jegyeket (nem viccelek, minden ülés foglalt volt és a lépcsőkön is ültek rengetegen). Engem már olyan 20 percnyi reklám után kezdett iszonyúan idegesíteni az egész, 30 perc után már fogadkoztam, hogy kimegyek és visszakérem a jegyem árát, néztem, hogy közeledik a 40 (!) perc, mondtam én felállok és kimegyek ha ezt elérjük. És elértük, 40 percnél fogtam magam, felálltam, elkezdtem kifelé lépkedni, mikor beúszott a Lucasfilm logó, aztán visszaültem a seggemre már, de olyan idegességgel kezdtem nézni, hogy az első 30 percre nem is emlékeztem, mert csak magamban üvöltöztem.

Imádom a mozit műfajként, eleve a filmezés a szakmám, de már lassan ott tartok, hogy jobb lenne, ha a mozipremierrel egyidőben jelenne meg a Blu-Ray is, amit ráadásul nem csak egyszer nézhetek meg ennyi pénzért és reklámokkal sem idegesít fel. Én örömmel fizetek a szórakozásért és fizetek azért, hogy megnézhessek egy filmet, de a mai modern (jellemzően plázákba behányt, soktermes) mozi egy fenntarthatatlan üzleti modell hosszú távon.

[ Szerkesztve ]

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#21) _drk válasza Stauffenberg (#20) üzenetére


_drk
(senior tag)

Ha egyből kijönne Blueray-re, akkor a nézőszám kb a negyedére esne le első körben, szépen lassan meg teljesen leépülne.
A mozi már jó ideje haldoklik, ezt tudják is, de nem csinálnak semmit. Ez a szomorú.

(#22) D1Rect


D1Rect
(félisten)

El kellett a hozzászólásokat, hogy megértsem mi ebben a moziélmény. :D

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#23) Gicz válasza _drk (#12) üzenetére


Gicz
(őstag)

A kodival egyszerű rendesen 24p-ben nézni a filmet az azt támogató tv-n.
Nem, nem ugyanaz mintha gépen elinditod vlc-vel vagy a tv-n pendriveon / médiaszerverről, mert akkor 3:2 telecine pulldownnal nézed a filmet ami 60hz- be erőszakolja a 24hz-es filmet, as ilyen lesz a megjelenitett kepkockasorrended: aa bbb cc ddd ...

(#24) kuyarashi válasza ΞΔGLΞ (#19) üzenetére


kuyarashi
(senior tag)

Film előtt szerintem ennek meg van a hangulata.
Még maximum ez. (A pontra kell kattintani.) :D

[ Szerkesztve ]

(#25) horppc válasza kuyarashi (#24) üzenetére


horppc
(tag)

A másodikat hogy megnéztem, évekig elég is az előzetesekből :D.
bár még ezse rossz
https://www.youtube.com/watch?v=WoQOmhoLPXc

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=Ec486jU2Jn0

(#26) Jhonny06


Jhonny06
(addikt)
LOGOUT blog

Azért kíváncsi vagyok, hogy aki kiemelte, az elolvasta-e előtte az írást. Gyanítom, hogy nem.. :)

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#27) cinemazealot válasza kuyarashi (#24) üzenetére


cinemazealot
(addikt)
LOGOUT blog

Ó, b+... :DD :C Ettől még asszony is sírva fetreng...

(#28) nzozz válasza kuyarashi (#24) üzenetére


nzozz
(aktív tag)

(#29) Samus


Samus
(addikt)
LOGOUT blog

Hát, végülis fektettél energiát az írásba, de komolyan így nézed a filmeket? Frászt kapok a moziban, mikor már negyed órája mennek az előzetesek, végre kialszanak a fények, erre megint jön még negyed óra reklám és előzetes...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#30) Dr. Romano válasza D1Rect (#22) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

A reklám meg a tréler a mozi élmény. Ha nem integrálod bele azokat a letöltött filmbe akkor bukta.... :(

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#31) Locco válasza Samus (#29) üzenetére


Locco
(tag)

Egyedül természetesen nem így filmezek, ezt üzenném a többi csóró bunkó kommentelőnek is. Sajnálom, akinek nem tetszett, gondoltam, hogy felmerül a jogos kérdés, ki akarna otthon önként reklámot nézni, de azért ennyire negatív hozzáállással nem számoltam. Nekem ez egy hobbiprojekt volt, és jó szívvel osztottam meg az itteniekkel, de ilyen nyálfröcsögő csordára nem készültem. Nagyon értetek hozzá, hogy vegyétek el egy ember kedvét, hogy ide írjon bármit is... Kösz a figyelmet.

(#32) Solten válasza kuyarashi (#24) üzenetére


Solten
(őstag)

:DDD :N

Saor Alba

(#33) Locco válasza Dolphine (#10) üzenetére


Locco
(tag)

Szia, de igen, ezzel kezdtem, hogy a szekvencián belül azt állítasz be, amit szeretnél :) Senki nem kötelez rá, hogy pont az általam leírtakat kövesd.

(#34) Dr. Romano válasza Locco (#33) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Inkább arról írj miért nem működik egyik magyar repo sem a kodiban. Pl a lazarusban lévő Exoshark, Exudos stb. folyamatosan azt írja hogy nem található adatfolyam.

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#35) Dolphine válasza Locco (#33) üzenetére


Dolphine
(addikt)

PM ment :)

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#36) Tibiajax válasza Dr. Romano (#34) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

ugyan már, ezek kismiska problémák, szőrszálhasogatás
a lényeg, hogy legyenek filmajánlók filmnézés előtt az otthoni házimozidban is!

szép jó estét Torrente, nektek is gyerekek.

(#37) Vesa válasza Melorin (#1) üzenetére


Vesa
(addikt)

Két okból nem járok moziba:

1. Reklámok (amit említettél)
2. Kukoricázó, csámcsogó, telefonozó, papírt zizegtető, üdítőt szürcsölő idióták

Ez utóbbi tette fel végérvényesen az i-re a pontot. Nem tudom, kinek okoz örömet, ki érzi azt "hangulatosnak", amikor drámai pillanatokban a szomszéd/előtte lévő ülésekről masszív csámcsogás és zabálás hallatszik? Semmilyen film nem élvezhető úgy, hogy közben kultúrálatlan emberek, kultúrálatlan szokásaitól hangos viselkedése rondít bele folyamatosan.

(#38) Donki Hóte


Donki Hóte
(addikt)

A kodi az egy rövidítés, ami egy BD lejátszót és egy 4K óriástv-t foglal magában?

Vagy miért elégséges és szükséges egy kodi a moziélmény megteremtéséhez?

(Nem kell válaszolni, csak arra akartam utalni, hogy semmi értelme azoknak az írásoknak, amelyek kiemelnek egyes dolgokat az összefüggésekből, előzmény nélkül belevágnak a körülmények ismertetése nélkül a dolgok leírásába :( )

A magyar futball válogatott meccseit nézni, az olyan, mintha századszor is megnéznéd a Titanic című filmet, bízva benne, hogy most végre nem fog elsüllyedni a hajó.

(#39) Locco válasza Donki Hóte (#38) üzenetére


Locco
(tag)

Feltéleztem, aki itt meg a pH-n megfordul, tudja, mi az a kodi/XBMC....

(#40) Locco válasza zone (#18) üzenetére


Locco
(tag)

Inkább az a röhej és szégyen, hogy föl sem fogtad az írás lényegét... egy szóval nem mondtam, hogy reklámokat pakoljál be, akármilyen videót, előzetest, BÁRMIT berakhatsz a film elé, ha meg nem szeretnél ilyesmit használni, akkor nem kell a-hole módjára viselkedni, bár tudom, hogy hiába mondom... Várom az általad felsorolt témákban az írásaidat!

(#41) kcsa válasza Locco (#31) üzenetére


kcsa
(veterán)

Bunkó még csak-csak, de csóró hogy jön ide?

(#42) -Skylake- válasza Locco (#40) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"BÁRMIT berakhatsz a film elé"

Epp ez a kerdes ember, hogy mi a faszert akarnek barmit is berakni a film ele ? Lehetsz itt megsertodve amugy, de teljesen jogosan nem erti itt senki rajtad kivul, hogy ennek mi ertelme van.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#43) kemotox válasza kcsa (#41) üzenetére


kemotox
(addikt)

Hát mert az idő, az ugye pénz, és akinek nincs ideje fölöslegesen 15 percig fos reklámokat bámulnia.. az csóró. Mit nem értesz? ;]

(#44) NorbixD válasza Locco (#39) üzenetére


NorbixD
(tag)

Hogy ki mit szeret az szerintem elég szubjektív..
Nekem is fura ha valakinek ez kell, de ám legyen igazából meg tudom érteni, ha valaki ebben is meg tudja látni az értéket és ezt igényli (ami akár a hangulatból adódik).

De nagy hiányossága szerintem a cikknek - én például egyáltalán nem vagyok nagy filmes, mégis napi szinten olvasom a PHt és képben vagyok a dolgokkal - de mégse tudom mi az a kodi/XBMC. Szerintem itt az emberek jelentős része azon háborodott fel - mint én is - gyakorlatilag a hozzászólásokból kellett rájönni, hogy mi is ez (amennyiben nem volt türelme részletesen végigolvasni a cikket). Én a PH főoldaláról navigáltam ide.

Szerintem ha írsz a cikk elejére pár soros bevezetőt (ahol elmagyarázod, hogy miről lesz szól), talán a kommentelők egy része abban a pillanatban becsukja az oldalt és meghagyja a hozzászólás lehetőségét azoknak akiket ez tényleg érdekel!

[ Szerkesztve ]

(#45) Locco válasza -Skylake- (#42) üzenetére


Locco
(tag)

Neked nincs értelme. Biztos azért létezik ez a kiegészítő, mert erre egyedül nekem van igényem a 7 milliárdos lakosságú bolygónkon. Mások bélyeget meg halott lepkéket gyűjtenek, annak meg szerintem nincs értelme, és akkor most én is kommenteljek az ilyen embereknek egy rakás paraszt dolgot?

(#46) Locco válasza NorbixD (#44) üzenetére


Locco
(tag)

Rendben, ez jó ötlet, köszönöm!

(#47) erer1000 válasza Locco (#45) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Létezik OpenCL alapú GPU VRAM disk program is.

Halál fölösleges, mert alapból kevés a gpu vram-ja ramdisk-ezni, + a rendes ramdrive sokkal gyorsabb, stb stb stb.

lényeg a lényeg, létezik rengeteg teljesen haszontalan dolog. Akárcsak ez szerintem

Mások bélyeget meg halott lepkéket gyűjtenek

Egyesek meg mazoisták, és saját maguknak okoznak szellemi, vagy fizikai fájdalmat.
Például úgy hogy otthon is reklámokat nézegetnek ingyen, és önszántukból a film előtt mert az nagyon fun dolog.

El kell fogadni, mindenkinek megvan a maga fétise :)

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#48) Locco válasza erer1000 (#47) üzenetére


Locco
(tag)

Ja, akkor fogadd el okoskodás helyett ;) Amúgy komolyan, összesen 3 perc reklám van az egészben, és ezen hőzöngtök, mint egy csapat óvodás....

(#49) rgqjx válasza kuyarashi (#24) üzenetére


rgqjx
(tag)

Nem rossz, azt hittem ezt fogod linkelni. ;]

(#50) lezso6 válasza Locco (#31) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Egyedül természetesen nem így filmezek"

Na, mondom én, hogy mozitulajdonosi élmény. :DD

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.