- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jégkokó
veterán
Amugy elég érdekes , hogy sokan azt mondják a vistának legalább 2 giga memória kell, meg vmi geforce 9xxx kategoriájú videókártya hogy egyálltalán elfusson.Pedig ez nem igy van egy 3.2 p4 procival 1 giga rammal és egy geforce 7600 kártyával is vigan elfut.Bár azért egy kicsit több ram a játékoknál elkellne, mert amikor kilépek belőle még gondolkodik egy pár pillanatot, mire visszajön az aero felülete.
-
pendergast
újonc
válasz
PiciKenny #133 üzenetére
Ja persze, de te is warezos, ultimate vistát használsz, mi?
Használjatok Home Premium Vistát otthon, Business-t meg a munkahelyen. Ja dehogy is. Munkahelyen linuxot. Meg otthon.
Mindegy, szóval egy Vista Home Premium SP1 közel sem eszik annyit, mint ugyanaz Ultimate-ben. Ennyit akartam mondani.
-
PiciKenny
senior tag
Szia :] nekem is hasonló gépem van. igaz 9600gt vel..és most f@szántosan jó a vista :] és nem lassu még egy e2180nassal sem ! up neki jó írás..amugy a legjobb progi a netes cucc..azt használom én is már jó ideje ^^
-
jani00
tag
Köszi ,hogy megosztottad velünk a hasznos infókat!
Ha valakinek a registrybe ragadt dolgokkal lenne baja pl 30 napos fizetős progik ujratelepítéseakkor your uninstaller-t tudom ajánlani az teljesen kipucol minden bejegyzést amit egy adott program végzett(és próbaverzió csak annyiban tér el a teljestől ,hogy beindítás után csak 1 dolgot tud letörölni utána ujra kell indítani az uninstallert kilépsz és elindítod)Nagyon jó egyszerű . És így nem bombázza szét a registryt a ccleaner nekem pl win bejegyzéseket törölt ezért most két partícióból az egyik nem bootol a másik meg 10 gigás vész esetére amin nagyon alap dolgok vannak.
-
m0rd0k
senior tag
Szia!
Ezt másold be ide:C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\q1x63cei.default\extensions\glasser@sixxgate.com\chrome\ és persze írd felül de közben ne legyen megnyitva a mozilla mert akkor fekete marad.Nekem is fekete maradt a könyvjelző eszköztár amikor nyitva volt a firefox.
Ez az elérési út vista alatt van így, xp alatt szerintem roaming helyett localban van.
-
kommunism
aktív tag
felraktam a perfektdisket vistára lefuttattam 1 drefragot és kb olyan 15 giga helem eltünk az hova és miért?????
-
LLKobe
veterán
válasz
WonderCSabo #123 üzenetére
Az előbbiekben leírtam, olvass vissza picit
-
zolikaDB
veterán
válasz
rootkiller #120 üzenetére
Elvileg letöltés előtt be kellet volna pipálni a leave on servert... Most az lesz, h elküldöm őket egy üres címre, majd onnan át vissza a freemailre... (vista topicban kérdezősködtem, még annyit tudtam meg, h hol vannak a leveleim a gépen .eml formátumban)
-
WonderCSabo
félisten
Nermo helyett CDBurener XP. lejátszónak Media Player Classic HomeCinema. A Firefoxra hogyan tetted rá a Glasst (egész ablak átlátszó) ?
-
PetX
aktív tag
Tetszik. Nero micro helyett probaltad már a ImgBurn-t?
Azért egy total commandert hiányolok.Jah és 3 torrent oldal jó a firefox-os képen, de lehet rosszul látom őket
-
South Velen
addikt
Nálam a 9-es msn messenger korántsem mondható atomstabilnak.
Óránként kb. 5-6szor bontja a kapcsolatot.
a 8.5 soha nem produkált ilyet
Tudom, hogy béta, de a cikkben írt atomstabilitás nálam nincs meg. -
rootkiller
őstag
válasz
zolikaDB #117 üzenetére
Nem hiszem, hogy vissza lehet tölteni. A Freemail egyszerűen szar, és kész. Nem tudom, hogy be lehet-e állítani úgy, hogy ne törölje a leszedetteket, de pl. gmailnál nálam megmarad, freemailom egy ideje nincs, mert szar.
Amúgy keress egy témaspecifikus topicot, itt nem valószínű hogy hozzáértők erre járnak.
-
rootkiller
őstag
Nekem nem tetszik a cikk. Leírtad, hogy mit használsz. És??
-
-
gtasystem
őstag
na kb 8 perce próbáltam ki az Iobit Advanced System Care-t, mivel szóba került az Iobit Defrag..és olyan gyors lett a gépem hogy csak kapkodom a fejem..
hozzáteszem karbantartom a rendszeremet szóval nem azért lett gyorsabb mert kupi van..minden benne van még firefoxot is optimalizál szóval jó..érdemes vele elszöszölni kicsit..
szintén ingyenes és magyarul is tud..
-
Varoz
addikt
Jó kis cikk, habár én van ahol más progikat használok. De ez a Firefoxos bővítmény tetszik, fel is raktam.
Én ezeket használom
Vista Ultimate SP1 32 bit
Winamp + Enhancer v0.17(Winamp Plugin) (ettől sokkal szebben szól, bármit megver szerintem)
Ashampoo Burning Studio 8 (szerintem jobb mint a nero, sokkal kisebb, csak az van benne ami az íráshoz kell(én azt mondom, hogy egy író progiban ne legyen lejátszó meg minden sz.rság csak írni tudjon és kész))
CCleaner (nálam bevált)
Mozilla Firefox 3.0.4.
BSPlayer Pro 2.27 + K-Lite Codec Pack 4.17
Total Commander 7.0 (regisztrált)
Universal Share Downloader v1.3.5.1 (megfelelő pluginokkal)
Ashampoo Office 2008Csak halkan jegyzem meg, hogy egyiket se vettem(warez)
-
BioNiCMaN
addikt
O&O Defraggal kapcsolatban lenne egy kérdésem, hogyan tudom az óra mellé nagyon kicsi ikonba letenni?
-
gtasystem
őstag
nem próbáltam mert teljesen szuper a Revo.. ráadásul van benne rendszerdiagnosztika is.. vagy valami olyasmi..pipec..
és bandras-al megint egyetértek Iobit SmartDefrag-al kapcsolatban szintén ..ingyenes, gyors, pipec. előtte ashampoo-t használtam az fizetős asszem $5-körül van de az Iobit féle ugyanolyan jó..és ha már progifényezés akkor a Free Download Manager se rossz..
-
Persze,jogos a pont.A mindent egybe még praktikus is lehet,főleg ha ki is van használva.Én arra gondoltam ha valaki vásárláson töri a fejét jobban jár ha keres ingyenes alternatívákat.Szinte mindegyik /ha nem az összes/ funkcióra van free cucc.Zsebben marad közel 20K.
Így már annak a partnak sem kell szakadni
-
válasz
bandras0226 #105 üzenetére
ha valaki csak írásra használja, akkor valóban igaz amit írtál!
én viszont azért (is) szeretem, mert minden egyben van a csomagban, kihasználom szinte minden porcikáját; vision, recode, showtime, soundtrax...stb. ha ezeket mind külön kellene más proramokkal kiváltani - lehetőleg magyarul is tudóval -, és külön feltelepítgetni, akkor ott lennék, ahol a part szakad... -
TK36
aktív tag
Jó kis érdekes cikk. Sok kis program van benne, amiről még nem hallottam.
Én a Ccleaner progit már régóta használom, és eddig kopp-kopp nem történt semmi rossz a gépemben. Igaz nem futtatom havi rendszerességgel.
De még van egy, szintén ingyenes registry pucoló progi, a Eusing Free Registry Cleaner. Plusz még ezeket a programokat - ha jól tudom - két-három havonta jönnek ki belőlük új verziók. -
Szerintem nem érdemes a Neroval foglalkozni.Azért a pénzért egyáltalán nem nyújt annyi pluszt hogy lecseréljem rá az ImgBurn-t.
Más:Ha valakinek töredezettségmentesítőre van szüksége,érdemes kipróbálnia az Iobit SmartDefrag nevü alkalmazást.Személyre szabható,magyar nyelv beállítható és ingyenes! Szerintem jó
-
biztos vagy ebben? akkor leírnád, hogy miként dönti el például egy adott nero verzió, hogy ismerje vagy sem az adott írót típus szerint? illetve akkor hogyan közvetít (sebesség, írási stratégiák...stb) az íróprogi az író és a lemez között firmware - mid párosítás tekintetében?
-
Suker10
tag
Sebesség:
Windows Vista > Windows XP
Ez nem igaz.
Minőség:
Winamp < jetAudio
PerfectDisk 2008 < O&O Defrag Pro -
próbáltad már például a nero 6 szériát a legújabb szériás írókkal használni? csak mert problémás lehet, ha olyan régi az íróprogi, hogy annak adatbázisában nincs benne egy nagyon új író, emiatt nem ismeri fel rendesen, és nem tudja normálisan munkára bírni! mivel eddig tökéletesen ment nálad a nero 6, ezért az újabb szériás író lesz szidva?
csak egy példát írtam, de sok olyan helyzet van, ahol idővel kénytelen az ember frissíteni néhány alkalmazást... -
gtasystem
őstag
jó a cikk..
egyetértek bandras0226-al szerintem a Revo Uninstaller az egyik legjobb szoftver amit windowsra kitaláltak. Ha jól van használva (mint a CCleaner is) akkor simán rendbentartja a windowst.a böngészők meg docklet-ek használata már egyéni ízlés kérdése..de már várom az új Firefoxot..
állítólag gyors lesz mint a szél..
-
Morpheus
tag
tetszetős, és a Dave Gahan Media Player felvidított, be is raktam a klippválogatás DVD-t
aztán csutkára tekertem, had művelődjön a szomszédság
Na jó annyira nem volt hangos, konyhában már alig hallottam
-
Keksz
senior tag
En, miota egyszer nagyot neztem h a jol bevalt neroval nem tudtam audio cd-t irni mp3bol es google is hasonlo problemakrol posztolt forumokat es a megoldas vmi regebbi verzio telepitese volt, csak imgburn-t hasznalok.
Mindent lehet vele csinalni, cue alapjan audio cd-t is ir.
A nero meg igy csak emlek. -
Mystic
tag
Én is a Firefoxot használom, tényleg jobb, mint az IE. A töredezettségmentesítésre majd lehet, hogy kipróbálom ezt a progit.
-
pilsner
aktív tag
. nem szóltam
-
Márton
nagyúr
Én csak most próbáltam ki a Rocketdock-ot, tényleg jó.
Viszont az időjárásjelentés alkalmazás még problémás.
Angol, és nem jelez előre pár napot. Letölthető ilyen is?A másik meg, hogy látom az Objectdock is tök hasonló, talán többet is tud és van ingyenes verziója is.
Aki használta mindkettőt, megírhatná melyik a jobb, mik az előnyök, hátrányok.
Nem akarok most kísérletezni velük.köszi!
-
lúzer
veterán
nero microt hol lehet letölteni?
(máshonnan megvan) -
remington2
senior tag
A CCleanert én is használom elég régen, de elsősorban netezés / egyéb fájlszemét takarítására, a registry-s részt jóval ritkábban, de akkor sem okozott még gondot, kicsit sem, nemhogy összeomlást. Ha meg az ember belenyúl, akkor érdemes élni a felajánlott biztonsági mentéssel, különben hasonló módon jár, mint az örömlány, aki csodálkozik, hogy meg----szák.
A registry takarításának hatékonyságáról / értelméről meg nem is beszélve . . .
-
mob_zzz
aktív tag
-
LLKobe
veterán
válasz
Hotvathmate #82 üzenetére
Ilyenkor olvass előbb vissza egy kicsit. Jelen esetben legalább 3 hsz.-nyit.
-
Hotvathmate
újonc
Hello! Nekem is Vistám van és azt szeretném megkérdezni honnét lehet letölteni azt a patchet ami használja az Areot teljes ablakos módban? Előre is thx.
-
lajo
senior tag
válasz
RoadRunnerNG #47 üzenetére
Én pl. minden használatnál mentem.
-
partymaci
aktív tag
nekem vista SP1 van fent viszont honanntudom leszedni az aero patchet hogy fullscreenen is meglegyen az ablak opacity:?
-
Gabis
őstag
aki egy kicsit optimalizálni szeretné a Vistáját ---> mister Vista (ha esetleg nem ismerné)
-
cucka
addikt
Rocketdock-nál azért hoztam fel a tálcán a gyorsindítást, onnan is tudsz programot indítani, azért nem látom a nagy előnyét ennek a gadget-nek.
Perfectdisk-nél meg mondj már pár érvet, hogy miért érdemes használni. Mert én meg azt szoktam meg, hogy nem foglalkozok a defrag-al, mert azt megcsinálja magától a windows.
A virágbolti Vista Ultimate említése meg csak magyarázat akart lenni, hogy miért használják annyira sokan ezt a verziót, annak ellenére, hogy sokkal drágább, mint a Home Premium és otthoni környezetben semmilyen előnyei nincsenek az olcsóbb változathoz képest. Szóval semmiképp nem akartalak semmivel meggyanúsítani, de azért nem kell álszentnek sem lenni, az átlag magyar fiatal nem azért használ ultimate-et, mert megengedheti magának, hogy 25 ezer helyet 60 ezerért vegyen oprendszert
-
LLKobe
veterán
Rocketdock-nak pl nagy előnye, hogy ha a képernyő tetejére viszed a kurzort előtűnik, és nem kell tálcára tenned az éppen futó alkalmazásokat hogy lásd az asztalt.
Azonkívül sokkal szebb, és átláthatóbb mintha az asztalt pakolnád tele...Perfectdisk-nél pedig.... Hát ki mit szokott meg, nekem ez jött be a legjobban
-
cucka
addikt
Két dolgot nem értek a cikkben:
A rocketdock-nak mi értelme azon kívül, hogy tetszik? Van gyorsindítás, onnan is lehet indítani programokat, meg a desktop-ra is kirakhatod az ikonokat. Akkor minek a képernyő tetejére még egy hely, ahonnan programokat lehet indítani?
A másik a perfectdisk. A vistában ugye van töredezettség mentesítő, ami automatikusan fut. Igazából pont az a lényege az automatikus futásnak, hogy nem kell vele egyáltalán foglalkozni, a rendszer megoldja magának a defrag műveletet akkor, amikor amúgy is idle-ben fut a gép. Namost akkor mi indokolja, hogy felrakjak egy 40$-os programot, ami tulajdonképpen ugyanezt csinálja? Tudom, hogy a perfectdisk-nek számtalan beállítási lehetősége van, ugyanakkor nem az a nagyszerű a beépített defragban, hogy nem kell beállítani, nem kell vele foglalkozni?
Mondjuk biztos máshogy gondolkozok, mint itt sokan, nekem az oprendszer csinosítgatása és állítgatása egyáltalán nem kellemes feladat, én úgy szeretem, ha mindenféle állítgatás, piszkálgatás és finomhangolás nélkül is használhatom a gépet.(#69) legendary - Otthoni felhasználásra nem indokolt az Ultimate, egyáltalán nem éri meg azt a plusz pénzt, amit kérnek érte, ugyanakkor a virágboltból általában csak ultimate verziót lehet vásárolni..
-
legendary
tag
Hi Mindenki!
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy otthoni felhasználásra miért jobb az Ultimate a Home verziónál? Szerintem otthonra egy Vista Home Premium bőven elég és olcsóbb is mint az Ultimate verzió.
Köszi a választ. -
LLKobe
veterán
Ezt több okból sem tettem: egyrészt beírod a nevét a gugliba, és pillanatok alatt megtalálod, másrészt ahogy cikk elején írtam egy részük nem ingyenes, és warez linkeket inkább nem linkelgetnék ha nem baj...
De ha lesz időm megcsinálom, belinkelgetem a hivatalos oldalakat....
-
Kloden
senior tag
Tetszene a cikk, ha linkekkel is teletűzdelnéd, minden egyes általad használt programhoz.
-
VIC20
őstag
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg le tudnád írni, milyenek azok a beállítások, amelyekkel a Vista gyorsabb az XP-nél? Eddig mindenütt a fordítottját olvastam, ezért nem is álltam át rá.
-
Sajtli
tag
A sidebaron lévő hdd, gmail, ill. proci, memkihasználtság gadget-eket honnan lehet megszerezni? Alapok között én nem találtam.
-
Gorneck
legenda
Foobar (WASAPI-val) + KMPlayer ezt használom Én is...tökéletesek...
Víruskereső 32 és 64bit alá: Avira free vagy Avast és gyári tűzfal...ennél több nagyon nem kell. Biztosítéknak 1-2 spyware-irtó (Malwarebytes, asquared free)...
CDBurnerXP Pro is nagyon klafa...
Irfan+foxitreader is nagyon jó kis páros... -
Gabis
őstag
Hello
program eltávolításra ajánlani tudom a Your Uninstaller-t
media: Foobar (KS plugin-al persze nem Vista alatt) + KMPlayer (HD filmek estén MPC HC)
vírus: Kaspersky IS vs. Norton IS 2009 (akár GE is lehet)
képnézegető: Irfanview
registry: (ha esetleg kell) CCCleaner vs. jv16 PowerTools
cd/dvd: nero vs. imgburn
most hirtelen ennyi -
Gorneck
legenda
válasz
JetiRulez #51 üzenetére
Vagy foobar amit FF alatt lehet szépen lehet vezérelni...
All: Registry takarításról...ccleaner mióta megjelent a Vista fent van a gépemen. 2-3 naponta takarítok vele...eddig semmi gond. Mondjuk Én előtte VistaManagerrel kezdek...kipucol mindent és szépen ürít a lomtárba...nahh ezután ccleaner...
Uninstallról picit...sok szmötyi (bejegyzések, könyvtárak, dll fileok) marad a legtöbb progi után...persze ez nem az OS hibája, hanem a programíróké...Én ezt egyszerűen oldom meg...VistaManagerrel csinálom az uninstallt...azzal utána lehet kerestetni bejegyzéseket amik megmaradtak a program eltávolítása után...majd törölni őket szépen... -
Vakegérke
félisten
Csak egy megjegyzés.
A cFosSpeed progit tegnap installáltam, cirka hat órát töltöttünk együtt. Máris gyorsult a NET, pedig állítólag napokig tanul. -
fabicska
tag
válasz
bandras0226 #45 üzenetére
Szia bandras0226.
Kipróbáltam ezt a progit, amit mondtál, (Revo Uninstallert) és nagyon jó. Nagyon tetszik.
Szeretem az ilyen noname, de jól működő programokat.
Ajánlom mindenkinek. -
JetiRulez
őstag
Többnyire ugyanezek vannak használatban nálam is. Csak a Winamppal nem értek egyet. Szerintem jetAudioval szebben szólnak a zenék.
-
pohár
félisten
Az alsó sor jól néz ki
PirateBay, Moobs, Pretorians
-
LLKobe
veterán
válasz
RoadRunnerNG #47 üzenetére
Én jó ideje használom Vistán, és tökéletesen megy...
-
RoadRunnerNG
tag
A registry karbantartókat olyan messzire elkerülöm amennyire csak lehet....
Hosszú hosszú órákig szórakoztam a programok újratelepítésével, mert "tökéletesen" kipucolta a registryt... volt, hogy még az unistall is problémás volt....
Én személy szerint nem ajánlom főleg nem Vistán... XP-n nem voltak gondok, de aVistának más a lelkivliága... nagyon más....
-
Felesleges progik törlésére én a Revo Uninstallert használom,maradéktalanul törli a már nem kellő programot minden szutykával együtt.Nekem eddig bevált és nem utolsósorban ingyen van! Egy próbát szerintem megér mindenkinek.
-
kommunism
aktív tag
kövezzetek meg de nekem a google chrome vált be netböngészőnek
-
fabicska
tag
Akkor biztos én vagyok a túl naiv tényleg
.
Régebben majdnem naponta kellett formáznom, mert mindig összeomlott a gépem. A mostani windows (lekopogom) fennvan már 2 hónapja, és jól bírja. Szerintem ha meggondoltan, és ésszel gépezünk, nagy baj nem lehet. De kövezzetek meg ezért a hozzászólásomért.Más... Karira kapok egy Asus eee pc-t. Meglátom, hogy mennyire bírja majd AZ nálam, mert ugye "csak" 900Mhz mégis... és nem 2*2660Mhz....
Picit lassabb lesz, de szerintem hamar összeszokunk. -
ZCoyote
őstag
A CCleanert én is használom és szeretem is de a registry pucolója tényleg többször is gondot okozott.
-
Degeczi
nagyúr
ezek sajnos csak naív elképzelések...
az uninstall nem távolít el mindent a leszedett programok után (épp ez a takarító programok létének egyik indoka!), a lemezkarbantartás pedig nem fog registryből eltávolítani érvénytelen hálózati hivatkozásokat, így alkalmanként más hálózaton használt notebookon semmit nem segít
-
fabicska
tag
Hetente ellehet végezni egy lemezkarbantartó vizsgálatot, így a tényleg nem kellő fájlok törlődnek.
Ami nem kell progi, azt meg uninstalláljuk... Minden rendszer így tartató karba nem ilyen regisztri biszbaszokkal.
Emberek, értelelmesen kell gépezni, nem ész nélkül.... -
Degeczi
nagyúr
"ha értelmesen használod, akkor nem keletkezik lom bejegyzés se, és nem lassul"
bár ilyen egyszerű lenne!
ez azonban legföljebb egy otthoni gépen igaz, amire nem telepítgetsz alkalmazásokat, csak a meglévőeket használod
de pl egy több helyen is használt notebookon idővel garantáltan maradnak már nem érvényes hálózati hivatkozások, amik alaposan lelassíthatnak bizonyos műveleteket, amíg ki nem pucolod ezeket a registryből
-
Jetpilot
csendes tag
Devotional koncertfilm
-
Szokenesz
senior tag
Ááá köszi!
Bár ha én beillesztem azt a kódot, akkor az ablak alja, és a több lapfül fekete lesz :-S De lehet bekavar a win7, majd még utána lesek, azért köszi, igyis szép
-
LLKobe
veterán
válasz
Stanley-B. #31 üzenetére
Szívesen
-
LLKobe
veterán
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.!
Hmm, Firefoxnak sztem nagyon szép ez az aeros kinézete, esetleg a téma nevét is megmondod?
Egyébként meg én is kb. ezeket a programokat használom, és a CCleaner nekem még nem vágta gajra a rendszert... pedig sok félén használta már.
-
LLKobe
veterán
válasz
Stanley-B. #28 üzenetére
Csak egy kiegészítő kérdése.
-
Stanley-B.
őstag
Firefoxban hogy lehet megoldani azt a mozaikos nézetet, hogy mikor nyitok egy új lapot az jöjjön elő? Operában nagyon szerettem, és firefoxban nem sikerült megoldanom.
Köszi előre is
-
Dave™
nagyúr
válasz
South Velen #20 üzenetére
Nálam nincsenek, képek, Opera 10 első bugja
-
Dave™
nagyúr
Az operációs rendszer: Windows Vista SP1 32bit HUN
És akkor most melyiket? Ez így önmagában még nem egy konkrét operációs rendszer.
-
7
addikt
En az ultra-minimalistic approach hive vagyok, mindenben a letisztultsagot, illetve a funkcionalitast keresem. Legyen gyors, kicsi, ingyenes, es ha nem muszaj, telepiteni se nagyon kelljen.
Windowson tipikusan ilyen program a Billy, 7-zip, Irfanview, MPlayer (a Linuxos, magyar fejlesztesu MPlayer Windowsos portja), Miranda, meg meg szamtalan egyeb finomsag.
Linuxon viszont meg perverzebb vagyok, amibol csak lehet, olyan alternativat hasznalok, ami akkor is mukodne, ha ne adj' isten behalna a grafikus feluletem. Vagy ha szukseg is van grafikus feluletre, akkor azon is igyekszem a legfurgebbeket hasznalni. Sorolhatnam oket (ablakkezelo: dwm (18KB), zenelejatszo: mpd+ncmpcpp, csevegokliens: irssi, szovegszerkeszto: vim, stbstb) , de van egy olyan erzesem, hogy a legtobben alig talalnanak ismeros programneveket, ugyhogy inkabb alljon itt egy pelda arra, hogy hogy is nez ki: [link]
-
Winner_hun
félisten
Képeket tedd középre
-
törölt tag
RocketDockhoz van egy jópofa kieg is, Stacks Docklet, amivel kinyíló mappákat hozhatsz létre a Dockon, és ebbe belepakolhatod a progikat, pl kategorizálva is.
A Nero Lite/Micro valóban jó CD-író progi, de az a baj vele, hogy ha legálisan szeretnénk használni, akkor rendelkeznünk kell eredeti Nero-val is. CD-írásra a CDBurner XP Pro egy jó progi, és az Infra Recorder is. Mindkettő ingyenes.
És ha csak egy progiról szeretnél képet készíteni, pl Firefox, akkor célszerű Alt + PrintScreen nyomni, mert ilyenkor csak az ablakról készül kép, nem az egész asztalról, helyet, méretet spórolsz vele.
RocketDock-nál értelemszerűen az egész asztalról célszerű képet készíteni, mert csak ekkor látni igazán, hogy hogyan illeszkedik a rendszerhez látványban, van hozzá Vistás ikonpakk is a deviantart.com-on, érdemes nagy felbontású ikonokat használni, mert nagyon szép lesz tőle.
-
RexpecT
addikt
Én már régóta használom a CCleaner-t.Eddig semmi bajt nem okozott.
-
akik sokat telepítenek és távolítanak el különféle alkalmazásokat, azok nem tudják "értelmesen" használni az oprendszert, hiszen sajnálatos módon nagyon sok alkalmazás hagy maga után szemetet a rendszerben, az eltávolítását követően! idővel ettől is kuszálódhat és lassulhat a rendszer!
-
t0nhal
csendes tag
Filekezelo? Viruskereso? Spyware kereso? Tuzfal? E-mail kliens? Kepnezegeto? Csak hogy parat emlitsek
Azthiszem, hogy ezek alap dolgok, nemmintha a win nem tudna ilyesmiket, de leteznek az alapnal lenyegesen jobb programok es vannak koztuk ingyenesek is. Csak hogy parat emlitsek:
Filekezelo: FreeCommander
Viruskereso: Cureit, Avast, Clamwin
Spyware kereso/irto: spybot
Tuzfal: Clerio personal
E-mail: Thunderbird
Kepnezo/szerkeszto: IrfanView, GIMP
CD/DVD iro: starburn
Office Csomag: Openoffice
Defrag: Auslogic Diskdefrag
Tomorito: 7zip
Multimedia: smplayer+smplayer codecs
Audio: foobar2000
Instant message: Pidgin, AMSN
Naptar: Rainlendar2
Szotar: Stardict
Virtualis gep: MS VirtualPC, VirtualBOXEzeket is erdemes kiprobalni, ha nem ismernetek
Udv! -
hfrankee
senior tag
Régóta használom a CCleanert, de semmi gondot nem okozott!
A registrybe sem gányol bele,inkább benne hagy olyanokat amiket el kellene tüntenie.Utána meg javasolja,h intézd manuálisan... -
fabicska
tag
Sziasztok, én az ilyen rendszerkarabantató mindenesnek inkább a TuneUp Utilities 2008-as ajánlom. Minden bennevan, ami kellhet. Töredezettségmentesít, scandisket végez, átfogó vinyóellenörzést, meg hasonló jó dolgok. Témákat is is szed le a winhez meg ikonokat is. Nekem ez vált be.
Abba viszont egyetértenék "ollie"-val, hogy a registry buherálása hosszú távra tönkreteszi a windows-t. Én is csak most kezdek rájönni, mert nem értettem, hogy mi miatt válik a winem használhatatlanná 1 hónap alatt. Nem sok értelmét látom amúgyse "tisztogatni", mert ha értelmesen használod, akkor nem keletkezik lom bejegyzés se, és nem lassul.
Amúgy: Windows XP SP3 + Media player 11 + IE7. Nekem ezek váltak be, persze sokmindenbe szépítem én is a magam ízlési szerint a gépemet.
Sziasztok fórumozók. -
CCleaner-t nem ajánlanék a helyedben senkinek, mert már több esetről hallottam, hogy több kárt okozott a registry pucolója, mint hasznot. Egyébként a saját tapasztalatom is az, hogy sokkal egészségesebb marad a Windows hosszú időre, ha nem használunk semmilyen registry karbantartót. Rengeteg problémát okoznak ezek a programok, aztán meg az egyszer (l)user szídja a Microsoftot, pedig nem is az MS tehet a problémáról.
A NERO micro-t meg nem értem, ha már amúgy is csak a CD/DVD írás kell a NERO-ból, miért nem jó valami ingyenes alternatíva (pl: CDBurnerXP Pro)?
Ja igen, és a töredezettség-mentesítéshez is van számtalan, ingyenes alternatíva.
Miért nem vársz a cikk megjelentetésével addig, amíg nincs teljesen kész?
-
Jofi81
őstag
Én is nagyjából ezeket használom.
Vista, Rocketdock, CCleaner, a sidebaron is majdnem ugyanezek vannak... Viszont Nero helyett ImgBurn, MPC helyett GOMPlayer, töredezettségmenteíteni Defraggler (ua. a cég, mint a CCleaner), Winamp mellett most kísérletezek AIMP2-vel, illetve FF helyett IE7+IEPro-t használok.
-
LLKobe
veterán
Képek feltöltése, illetve hibák javítása folyamatban
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Napelem
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Be quiet! DARK ROCK PRO 4
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia