- Gurulunk, WAZE?!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
Vpn-en jött áprilisi biztonsági csomagos frissítés a sima X5-re.
Nálatok a gyári időjárás widget rendbe van? Nekem duplikálja magát mindegyik - így:
Már töröltem az időjárás és a gyári launcher adatait, de semmi változás. Kb. android 14 óta van ez, csak nem használom és néha nézem meg, hogy vajon megjavult-e.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
Sima X5-re francia vpn-el jött egy combos 900 megás frissítés márciusi biztonsági csomaggal:
-
ghiottone
nagyúr
válasz Postas99 #596 üzenetére
Per pillanat még most sincs olyan Gcam a telónkra, ami teljesértékű - vagy csak a fő és előlapi megy, vagy megy ugyan az aweme verzióval az összes, de akkor a főkamerán bal oldalt egy fekete csík lesz. Agc portokat ajánlom: [link]
-
ghiottone
nagyúr
Nincs valakinek egy felesleges Spigen tokja a sima X5-höz? Már nem találok sehol.
-
ghiottone
nagyúr
Visszajöttem Olasz amazonról egy sima X5 svájci verzióval.
A frissítéshez nem kellett vpn, szedte le sorba a nagyobbakat - 12.1 (1,2Gb) - 13 (5GB) - 13.1 (5Gb) - 14 (2,4Gb) - mondjuk itt jobb lett volna, ha rögtön ugrik 14-re, de legalább, nem a sorban kiadott frissítésekkel nyűglődött, mint egy Pixel, vagy Motorola.
Az aksin kívül nekem sokat nem hozott az Op11. Igazából elveszítettem a vezeték nélküli töltést és a jobb szelfit. De a lényegi dolog, hogy méretre nem igazán volt kényelmes, így nem is mentem tovább 12-re. Várok majd a Pixel 9-ig, aztán, ha az se az igazi, akkor majd a 8-as Find X-ekre, mert azokat már újra behozzák az EU-ba."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
Búcsúzom a tulajoktól és Minden Jót nektek!
Ha lett volna global verziója az X6-osnak, akkor arra váltottam volna, de helyette egy Op11-es lett az utód."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #553 üzenetére
Akkor marad a gcam. bár ott meg jó lenne, ha az aweme portokkal működne végre az összes lencse....
Amúgy most megint van nálam Pixel 7 és 8 pro és annyira nem látom vészesnek az Oppo gyári kamera appot. A színeket jól eltalálja, de sokszor túlélesít vagy zajos lesz a kép."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #551 üzenetére
Opsz, ez jónak tűnik.
Kamerát próbáltad? Elvileg ott is van pár javítás ahogy olvastam a telegram csatornán."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
Mindjárt itt a 14-es android. Bár csak a simát említik a francia verziókra: [link]
-
ghiottone
nagyúr
válasz WhiteWalker #533 üzenetére
Sima X5-ön nekem változó. Ha otthon wifin vagyok, akkor tudott ilyet is:
De nekem átlag 1,5 nap 2 simmel, bt-vel, 1-1,5 óra telefonálással és 4-4,5 óra kijelző idővel.
Szerintem az Oppo rendszere stabilabb. Havonta jönnek a frissítések is. Mondjuk az is igaz, hogy én a MIUI-t nagyon nem szeretem.
-
ghiottone
nagyúr
Októberi biztonsági frissítés érkezőben. - sima X5-ön most dobta fel:
-
ghiottone
nagyúr
Mondjuk ezt a havi frissítgetést a Google pont most engedte el a Pixel 8-as szériánál. Akkor lesz kiadva, ha kész lesz.
Amúgy nekem eddig teljesen stabilnak érződik így 7 hónap Oppo+ ColorOs. Pixeleknél több szoftveres anomáliába és modem gondokba futottam. Azt sajnálom csak, hogy az X6/X6 Pro-ból nem lett globális verzió.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Ideje volt már, mert a havi ütemezés most valahogy mintha megcsúszott volna. Ki is maradt az 591-es verzió a sima X5-ön:
-
ghiottone
nagyúr
- hanghívást nem tudom a Pro esetén, de nekem a sima X5 teljesen jó és a vájtfülű ismerős is jónak mondja, de neki a Pixel 7 jobbnak tűnt amúgy még úgyis, hogy csak 3g-n beszéltünk még októberben.
- gcam, ami teljesértékű nincs. - vagy csak a fő és előlapi megy, vagy megy ugyan az aweme verzióval az összes, de akkor a főkamerán bal oldalt egy fekete csík van. Agc és lmc portokat ajánlom.
- 2 főverzió és 2026 márciusban lesz vége a szoftveres támogatásnak.[ Szerkesztve ]
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz Postas99 #494 üzenetére
Szia!
Csak most nézem, hogy régi ismerős itt van. Üdv! Hogyhogy erre váltottál?Amit írtál az volt nálam, de még régebben és nem is Oppon, hanem Op 9-esen - a rendszer ugyanaz volt azon is. Tuti szoftveres hiba volt. És szerintem csak az app frissítése megoldotta. "Tisztán laktad be" a telefont, vagy mentést használtál a 4a-ról? Ha az utóbbi, akkor valami beakadhatott, bár ugye nem kellene, mert a gyári telefon app ugyanaz mindkét készülék esetében.
A másik kérdésre meg szerintem a Vodafone lesz a ludas, de mikori a kártyád? Lehet új sim megoldaná.
-
ghiottone
nagyúr
Szia. Havonta jönnek a frissítések. Még 2 főverziót kap és 2026 februárjában jár le a terméktámogatás.
-
ghiottone
nagyúr
Szerintem igen. Meg kellene kérdezni őket, hogy mi a helyzet a Volte szolgáltatással, nézzenek már rá. Nekem úgy tűnik, hogy az nem megy és azért nincs neted se, mert 2g-n már tuti nem lesz semmi értékelhető adatkapcsolat.
-
ghiottone
nagyúr
Van valakinek gyári karbon tokja? Anno Op9-hez volt ilyen tokom, csak ott teljesen zárt volt a szélein, itt viszont alul, felül és a gomboknál nyitott, amitől kicsit tartok.
-
ghiottone
nagyúr
Jött egy 1,19Gb-os frissítés X5-re vpn nélkül. Júliusi a biztonsági frissítés benne, átugrottuk a júniusit:
Más Oppo és OnePlus telefonok esetén azt vettem észre az utóbbi hónapokban, hogy mintha a 13.1-es rendszertől kezdve a szoftververziók elnevezései mindenhol ugyanazok lennének. Természetesen a modell az más. Múlt héten OP11-re érkezett meg ez az elnevezésű frissítés pl.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
X5-re menetrendszerűen befutott a havi frissítés. 230 mega, tartalmazza a májusi security patch-cset. Nem is kerestem rá. Teljesen sunyi módban háttérben levadászta vpn nélkül, lefutott és csak az értesítést vettem észre, hogy új szoftververzió érhető el. Rányomtam és már indítta is újra a telót.
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #436 üzenetére
Akkor is úgy gondolom, hogy teljesen felesleges lenne elűzni innen a sima X5 tulajokat. Amúgy is kevesen vagytok ti is és mi is.
Köszi. Lehet nemsokára zárva lesz
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #434 üzenetére
Miért? A 2 telefon a procin, a kijelzőn, az aksin és az 5 tengelyes ois-en kivül ugyanaz, a frissítéseket is hasonló ütemben kapják. Teljesen felesleges lenne nyitni egy másik topicot.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Üdv!
Azért már több, mint 1 éves modell, szerintem elfogytak a legyártott készletek.
Amúgy nem hiszem, hogy lenne gond, mivel elég sok francia régiós Find X5/Pro van a topickban. A francia vpn-nel kell néha bűvészkedni, de az is változó. Nekem csak pl. a 2. frissítésnél kellett, utána OTA jött minden."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #414 üzenetére
Azért az X6-ot nem venném meg global rom hiányában + csak 1 év a garija. S23 Ultra nekem nem jó, alacsony a pwm-e, az összes csúcs Samsunggal ez a bajom.
-
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
Én változatlanul. Mellette van egy 3,5 éves OP 7T, de volt már nálam 8T, 9, 9Pro is és a rendszerüket megszoktam.
Szerintem nagyrészt francia régiósak vannak felénk. Nálam csak 2. frissítéskor kellett a vpn, utána simán jött lefele a többi.
B-Teltől vettem, mert a 7T-m tőlük volt céges beszerzésen keresztül és több készüléket is vettünk tőlük azóta, de 1-nek se volt garis ügyintézése, így azt nem tudom, hogy mennyire rendben zajlik náluk. Nálam még a 10 Pro volt versenyben, de az árban több és az ultraszélese annyira nem tetszett a tesztekben.Gcam témában - 2 újabb portot tesztelek már pár napja és faragtam hozzájuk alap xml-eket is. Mindkettő esetében csak a főkamera és a szelfi megy. Videónál az lmc8.4 esetében nem megy a 4k (anno ez OP9 esetében is így volt). MGC-nél pedig, ha a hátlapi vidót 4k-n hagyjuk, akkor szelfi videóra váltva, mivel az a kamera nem tud 4k-t csak fekete háttér lesz hirtelen, a port nem vált le automatice 1080p-re.
LMC8.4 r15 - innen az első, sima apk: [link] + xml: [link]
MGC_8.8.224_A11_V5 - innen a snapcamot használom: [link] + xml: [link]Az mgc esetében picit több a zaj, az lmc portnál jobb az arány.
-
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #390 üzenetére
Ma 1 dolgot vettem észre ennél a portnál - Hdr+ Javított esetében nem mindig menti el az elkészült képet, így csak sima Hdr+ is elég.
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #390 üzenetére
Az utolsó, a GoogleCamera csomag elnevezésű.
-
ghiottone
nagyúr
Ha valakit érdekel Gcam téma:
- innen a gyűjtőoldalról rengeteg portot végigpróbáltam.
- Alapesetben az a probléma, hogy az Oppo nem enged teljes hozzáférést 3rd party kamera alkalmazásoknak, csak a főkamera és a szelfi támogatott. - OnePlus 9/9 Pro esetében ez ismerős volt, ott se volt teljes támogatás, de később megoldódott a 12-es rendszertől a snapcam és a glens verzióknál.
- Itt elvileg az aweme csomagnevű portok esetében megy az összes kamera, de akkor a főkamerán lesz bal oldalt egy fekete csík. Amit találtam telegram csoportokban az az sdk verziónál és a stream configok session id-vel való pepecselés - de az eredetileg javasolt EISv3-ra átállítás nekem nem ment több porttal próbálva sem.
-1 MGC aweme port esetében a session id átállítva 90462-re már ment a főkamera is, de ott meg a zajjal nem tudtam mit kezdeni.A végén a legutolsó Arnova GoogleCamera port maradt meg nálam - itt is csak a főkamera és a szelfi megy + sok mindent nem kell benne állítani, de megbízhatóan teszi a dolgát.
-
ghiottone
nagyúr
válasz Zoli(zoli) #386 üzenetére
Fura ezt olvasni a sima X5-ről. Mondjuk én ugya csak 3 hete vettem és ez frissebb gyártás már. Nálam hálistennek nincs ilyen probléma a wifivel és a telefonálás is ok - az utóbbira kifejezetten háklis vagyok és biztos ment is volna vissza. Op9 és 9 Pro után váltottam X5-re. Vájtfülű ismerős annyit jegyzet meg, hogy telefonbeszélgetés közben egy picit gyengébb a hangminősége - ha az Op-k 9-9,5 pont a 10-ből, akkor itt fél ponttal kevesebbnek érzi az ő oldalán.
-
ghiottone
nagyúr
Mi most mms elküldési hibákat láttunk ma a hálózatukon. Nem tudom, hogy nem-e egy Telekomos hiba volt az is nálad. Csak ma láttad ezt a hibát?
Most direkt megnéztem, lekapcsoltam a wifit és felhívtam az ügyfélszolgálatot, közben kiírta a 4g+-t és simán ment a böngésző, megnyitottam oldalakat sima X5-ön."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
A linkelt hydrogel fólia nem jó, rosszul tapad, buborékokkal és a Spigen tok felnyomja.
Az uv üveg viszont teljesen jó. Van hozzá qr kódos videó - a gombokat, a portokat és a felső hangszóró rácsot kell jó alaposan leragasztani majd ha rárakta az ember a ragasztót és arra az üveget, akkor az elterülés után az esetleg kicsorgott ragasztót alkohollal letörölni a telefon széleiről. Ilyet még nem raktam fel sose, szért elsőre nem lett az igazi. Bentmaradt jobb szélen egy nagyobb buborék és az uv lámpa fényére túl gyorsan kötött a ragasztó, így felszedtem és kuka. Másodikra már teljesen jó - 1 db tűhegyni pontot találtam csak, ami ottmaradt. 4 dolcsiért remek cucc. 1 félelem van csak, hogy a Spigen tok túl passzentos, lehet felfogja nyomni - a többi tokkal picit jobb a helyzet."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
válasz Öcsibogyó #371 üzenetére
Ha fontos a kamera, akkor inkább X5 (ultraszéles jobb sokkal, mint a 10tben és van zoom is, bár ott a szenzor lehetett volna nagyobb). + Qi töltés is van. Ja és könnyebben kezelhető méret ez.
Nekem amúgy az egyik op9-esem a 3 közül volt olyan a francia amazonról, hogy csak az oxygen updater látta a frissítéseket, a gyári nem találta valamiért."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
válasz Öcsibogyó #369 üzenetére
Most a márciusban kiadott februári biztonsági frissítés van rajta. Nekem múlt héten egy francia régiós jött. Először feldobott magától egy frissítést, majd kellett a francia vpn (itt a topickban a 3xvpn-t találtam, azt raktam fel) a következőhöz, de utána simán töltötte a nagyobb csomagokat egymás után lefele.
-
ghiottone
nagyúr
Kíváncsi leszek, mert ilyen típusú uv-s üvegem még nem volt semmin.
Tok - nekem nem volt a francia verziós X5-ösömhöz semmi - így gyorsan ezt vettem - Dux Ducis. Ma jött meg a régi, bejáratott Spigen Rugged Armor - ez az elsődleges, mert a lehajló szélek felett is véd egy kicsit és még úton van ez: [link] .
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz csabikaV #355 üzenetére
Szia.
7T-m van még nekem is, bár én most op9-ről váltottam.
1. Kijelzővédő: én ezeket rendeltem - még úton vannak: [link] [link]
2. nem tudom, nem foglalkozom már régóta custom romokkal.
3. nekem egy érdekesség volt ma - tokban 1,5 óra bbb online értekezlet - vége volt, mézem és eléggé meleg a telefon + világos háttérnél 2 függőleges világosabb csík - telefon lehűlt pár perc után és ez eltűnt.
4. Úgy emlékszem olvastam ilyet még X3 Pro esetében. Én B-Teltől vettem és IMEI-t ellenőriztem itt: [link] + nemrég Nagya21 kolléga is leírta, hogy mennyire segítőkészek voltak neki a gyári szervízben egy külföldi X2 Pro frissítésével kapcsolatban."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
Lightos hétvégén 2 simmel minimális telefonálással és csak 60hz-en szépen bírja a sima X5:
A héten valamelyik nap wazeval navigáltam 3,5 órát, telefonáltam majd 1 órát és 1 nap után még 40% felett volt. Jövő héten átrakom 120hz-re, megnézem akkor milyen különbségek lesznek ezekhez képest.
-
ghiottone
nagyúr
Gcammal próbálkozik valaki?
Azt látom, hogy ahhoz, hogy menjen az összes kamera az aweme verziók kellenek, de ezeknél a főlencse által készült képek esetében a kép bal széle egy fekete sáv lesz. - nem segít a hardware level átállítása se. Az OnePlusok esetében megszokott LMC8.4 megy módosított xmlemmel, de itt a glens verzió nem támogatja csak a fő és a selfie kamerát. Feladja a leckét mondjuk a gyári kamera se tűnik rossznak amúgy, csak már megszoktam a gcamok képalkotását. (Pixelek voltak, de köszönöm nem kell)"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
Nem elfér?
Arra vonatkozóan szerintem releváns, hogy milyen volt a szervíz hozzáállása, frissítették és most is jön még rá frissítés, így ilyen szempontból elővetíti, hogy nekünk se lesz gondunk 3 év múlva.Én szombaton rendeltem egy sima Find X5-öst. Nagyon vaciláltam, de becsúszott 200 alá B-Telnél (OP 7T-m is innen vettük 2019-ben), így nem vadászok tovább OP 10 Pro-ra.
Jó minőségű üvegre van ötlet, ami mellé egy Spigen Rugged Armor tok elfér és nem nyomja fel?"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest