Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-08-08 15:24:20

LOGOUT.hu

Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4075) Macika66 válasza Belba (#4074) üzenetére


Macika66
addikt

DE ezeknek a lopásgátló alkalmazásoknak van egy óriási előnye : távolról tudunk mindent törölni a telefonról (fényképek, névjegyek, SMS-ek, jelszavak, alkalmazások, stb.), gyári beállításra lehet tenni a mobilt!!!... Legalább ennyi.... És ez nem kevés a biztonságunk érdekében....

Maximálisan így van! Adat nem kerül idegen kezekbe. Ez is több, mint semmi.
Sajnos még mindig nagyon sokan nem kódolják az SD-kártyájukat (olyan modelleknél, amelyekbe rakható ilyen, tehát ebben a topicban nem igazán releváns), így ha az első kikapcsoláskor kikapják a készülékből, minden olvasható marad rajta.

Józan ésszel belegondolva mindannyian tudjuk, hogy szinte NULLA esélye van visszaszerezni egy ellopott okostelefont....

Ennek egyetlen oka van, a jogszabályok értelmében nincs joga a sértettnek, hogy a saját tulajdonát visszaszerezze, mert bűncselekményt követ el, pl. önbíráskodást.

Vannak olyan lopásgátló appok, amelyek azonnal selfit készítenek a tolvajról, ahogy próbálja bekapcsolni a telefont és elküldi arra a kiválasztott számra, amit beállítottunk... (Lehetséges, hogy egy ismert kolléga vagy "haver" volt a tolvaj.)

Ezzel egy a gond, hogy általában rutinosak lopnak és adnak el lopott telefont. Ők nem kapcsolják be (csak ki, de azt rögtön, SIM pedig kuka) )Így jó eséllyel az a „tulajdonos” fog szerepelni a képen, aki kifizette a készülék árát, tehát vele szemben semmilyen erőszakos cselekmény jogilag nem helytálló, büntetendő.

A nyomkövetésnek is lehet akár életmentő haszna : ha eltűnik egyik családtagunk, akkor (esetleg) ezzel az alkalmazással a nyomára lehet találni!...

Ez így van, ha nem Ő AKART eltűnni.
Ugye a facebookon akaratlanul is bele lehet futni különböző megosztásokba, amiknél a második mondatban ott van, hogy mobiltelefonját nem vitte magával.
Bevallom, én még nem hallottam olyan esetről, hogy valakit ilyen nyomkövető appal találtak volna meg...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.