- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
A kérdésemre többszöri alkalommal sem válaszoltál , viszont próbálsz lekezelően viselkedni(szövegértés,idióta sztereotípiák felállítása) , ez biztosan ismét a rendőröknek köszönhető.
SAjnálom, viszont kívánom ,hogy ne pont a rendőrök legyenek azok akik miatt neked rosszul megy a sorod. -
S e t h
nagyúr
Szerintem a sztereotípiát magadnak sikerült ápolnod azzal, hogy véleményed szerint nem hogy te ,de más sem tartana itt ha tv.tisztelő rendőrök lennének, azaz jórészt törvénybe ütköző dolgokat cselekszenek.
HIába próbálod a fókuszba helyezni a csikkes esetet, egy példa alapján tipizálod a rendőrséget, amíg mások az intézkedés alá vont személy normasértő magatartását tartják elítélendőnek.
Amit még mindig nem értek az az ,hogy te miért tartasz ott ahol és ennek a helyzetnek a kialakulásában milyen közvetlen avagy közvetett szerepe van a hatóságnak.
Még vmi amit megjegyeznék.Jól látható a kommentek között is az a polarizáció amelynek egyik oldala a rendőr pártját fogná a huligánnal szemben, míg mások inkább az intézkedés végrhajtásának módját kérdőjelezik meg.(ami természetes).
HA jól tudom most augusztusban módosul a büntetőeljárásról szóló törvény köztük pl olyan változtatásokkal ,hogy az ügyvéd majd betekinthet az ügyész munkájába is, tehát a vádat képviselő személy tevénységére rálátva még jobban kimoshatja a bűnözú szaros hátsóját.
Az ügyészek el vannak képedve, de kérdezem én miért?Kik hozzák a törvényeket?NA ugye, nem kell meglepődni.
A rendőr igenis tartson be minden törvényt amit atyáink hoznak,úgyis egyre több bűnös ússza meg nevetséges büntetéssel. Az átlagpolgár meg csak akkor fogja fel ennek a jelentőségét, amikor a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt az elkövető példás büntetése helyett megússza egy ejnye -bejnyével. -
bullseye
addikt
de Amerikában a túloldal tisztában van vele, hogy egy rossz mozdulat és golyót kap...
nagybátyámék kijutottak valami jutalomüdülésen kb. 10 éve, és eltévedtek, megkérdeztek volna egy rendőrt valami posztféleségen. Mondták nekik, hogy szálljanak vissza kocsiba, kezek az ablakban, és szívesen segítenek. De ők csak segítséget kérnek, ők nem bűnözők.... Rendben - mondták a zsaruk - akkor szálljanak vissza a kocsiba, a kezüket tegyék az ablakkeretbe, és segítenek szívesen. Nagybátyám éppen kezdte volna a tirádát az ő emberi jogairól, amikor meghallotta a kattanását az éppen kibiztosított fegyvernek. Szépen visszaült a kocsiba, kilógatta a kezét az ablakon, és 10 mp. múlva a rendőrök elmagyarázták neki, merre kell mennie a szállás felé.
Haveromat meg metrón bliccelésért kapcsolta le egy ottani zsaru, kb olyan bodicsekkel, mint a profi hokisoknál szokás. Törés nem volt, az eljárás szabályos, amúgy is ő volt a hibás.
amúgy az említett hazai rendőr ügyében a csikkes dolgot gázosnak tartom, mert félrenyelhet, meg amúgy is fölös erőszak, de azt, hogy szép finoman megemeli a srácot a gallérjánál, ha az ellenáll az igazoltatásnál, az rendben. Persze szabályzat szerint valszeg az lett volna jobb, ha még 1-2 alkalommal kér, aztán szépen megbilincseli a srácot, és bekúrja előzetesbe. Na szerintem meg az a fölösleges szadizmus.
-
stangli
senior tag
"Nem. A rendornek az a kotelessege, hogy a szabalyzatnak megfeleloen viselkedjen."
Egyet rétek, de van amikor el kell térni a szabályzattól, mert a helyzet megköveteli.
"Igen, nagyon jot tenne atvenni azt a kulturat: nem csak a rendoroknek, hanem a sima polgaroknak is, azt a kulturat, amiben a torvenyt nagyon kemeny betartjak es betartatjak."
De ehhez olyan jogszabályokat kell alkotni, amiben nincs joghézag. Amíg egy suhanc a rendőrt kordában tudja tartani, a jogaira hivatkozva, addig nincs miről beszéljünk.
-
stangli
senior tag
Ezért írtam azt, hogy a rendőrnek kötelessége azt tennie, amit jónak lát abban a pillanatban az önbesülése vagy a rendőri hírnév fenntartása érdekében.
De ez nem jellemző a mai rendőrökre, sajnos. Vagyis szerintem.
A maffiózók alatt ha azt érted amire Én gondolok akkor azt mondanám ezen változtatni kéne, nem kicsit, sokat.
Ha megnézzük a világ példaképét (Amerika) akkor jó volna átvenni nem csak a gyorsétteremi kaja kultúrát, hanem maga a rendőri fellépés kultúráját is. -
bullseye
addikt
jól értettem, de nem értek egyet.
az igazoltatás SZVSZ már hivatalos eljárás, ha a köcsög nem álaszol, meg beszól, arra ráhúzható jogilag talán pár kellemetlenség. csak akkor per, nyoma marad, stb. Rendőe megoldotta egy makarenkóival
srácnak nem kell bíróságra járni, félteni a karrierjét, stb. és tanult valami nagyon hasznosat...
én is emlékszem egy rendőri eljárásra. valahol buliztunk éjjel kicsit hangosan és ránkküldték a járőrt. kivonatos történet: sokaknál nem volt személyi, sokan megsértődtek azon, hogy ettől ott kéne maradniuk, egyik srác már-már civil engedetlenségi mozgalmat rendezett, mire a zsaruk is kezdtek begurulni. Én "finoman" elráncigáltam a népi hőst, és pár értelmes mondat, meg a többség személyilyének átfutása után a zsaruk elengedtek minket. Nem azért, mert olyan okos vagy ügyes vagyok... nekik csak annyi kellett, hogy tisztázzák a helyzetet, az együttműködésünkkel. Nem akartak éjjel közepén a letartóztatásunkkal, meg jelentésekkel szarozni.
-
-
Vakegérke
félisten
Igazad van, nem vitatom. Én viszont onnan indulok ki, hogy a biztonsági őr is dolgozó, és az a dolga, hogy kiszűrje a tolvajokat.
Van mitől félnem? Nincs. Loptam? Nem. Törvényektől függetlenül együttműködően viselkedem, és ha kéri, akkor nem hogy megmutatom a táskám tartalmát, de még a kezébe is adom a tatyit, hogy kedvére átvizsgálhassa. Dzsekim széttárom mosolyogva, és mindeddig az összes biztonsági őr megköszönte együttműködésem, és szabadkozott, hogy ugye ez a dolga. Biztosítottam őket afelől, hogy nem haragszom, tegyék csak a dolgukat, szűrjék csak ki a tolvajokat.
Ha elhiszem az okot, és okozatot, akkor a tolvajok miatt drágább minden, a bliccelők miatt kerül sokba a buszjegy, és az áramtolvajok miatt fizetek vaskos számlát. Valakinek meg kell fizetnie a kárt, hogy ne legyen veszteséges a bolt, a szolgáltató. Igenis működjenek hatékonyan a biztonsági őrök, BKV ellenőrök, és a szakik csípjék nyakon az áramtolvajokat.Ez a nagy berzenkedés valahol párhuzamban van azzal, amikor a rendőr kérdésére, miszerint anyja neve, a megkérdezett visszakérdez: nem tud olvasni? No persze, neki jogai vannak, és ha már a rendőr kezében vannak az iratai, akkor mi a francért vegzálja, ugyebár.
Kinézetem miatt számtalanszor igazoltattak, és a feltett kérdésekre habozás nélkül válaszoltam. Köszönöm, jó utat, mosolygós volt a reakció.A biztonsági őr is ember, és neki az a feladata, hogy aki a legcsekélyebb módon is gyanusítható, azt átvizsgálja. Akinek nincs mitől félnie, az nem huzakodik. Ami pedig a külön szobát illeti, érdekes módon engem még nem citáltak sehova. Helyben lerendeztük, és egyetlen perc alatt végeztünk.
Az alaptörténetre visszatérve érdekesnek találom, hogy a hölgy ahelyett, hogy tárgyilagosan fordította volna az elhangzottakat, nekiállt huzakodni. Ja, mert norvég férje van?
"Mivel nagyon kellett volna sietnünk dolgozni, beleegyeztünk a zárt helyiségben történő átvizsgálásba ami hamar lezajlott."
A férfi nem lopott, egyértelműen kiderült. Megnyugtató, nem? A nőt sem erőszakolták meg, ez is megnyugtató.
Nagyon kellett volna sietniük, mégis saját idejükkel sáfárkodott nem megfelelőképp a nő.Ami pedig ezt a "hú, de jogom van" hozzáállást illeti, van egy történetem.
A kispesti Kossuth téren ücsörgött egy pad támláján egy nyegle senki. Talpa az ülőkén, szájában cigi. Megjelent egy rendőr, oda is ment hozzá.
- Jó napot kívánok, kérem a személyijét. - Megkapta.
- Anyja neve?
- Nem tud olvasni? Minek mondjam meg?
- Mert kértem!
- És akkor mi van? Nekem jogaim vannak!
A rendőr megmarkolta a grabancát a mellénél, kicsit megemelte a dzsekit, és azzal a mozdulattal belenyomta a kötözködő szájába a csikket.
- Anyja neve?
Köpködött a srác, de már mondta, és a további kérdésekre is folyamatosan válaszolt. A rendőr visszaadta a személyit, megköszönte az információkat, és volt még egy kérdése.
- A padot letörli ugye?
A nyegle már egyáltalán nem volt nyegle, és szorgalmasan törölte zsebkendővel a padot, hogy aki le akar ülni, ne az ő cipőjének a mocskát vigye haza.Akinek az a dolga, az tartasson rendet, fogja meg a tolvajokat. Ha pedig én kerülök górcső alá, állok rendelkezésükre.
Nincs mitől félnem.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Adott 2 sztori.Most komolyan, mi kivetnivaló van abban, hogy valakit megvizsgál a biztonsági őr a kijáratnál? Nem azért...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest