Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4) Oldman2 válasza MrTwister (#2) üzenetére


Oldman2
veterán

"gyári állapot visszaállítása"

A gyári állapot tapasztalataim szerint kétféle módon tud visszaállni:

1. Ha bejelentkezett Amazon fiókkal van JB, akkor a fiókból kijelentkezéskor törlődik a JB. Magától. Ez szopás lehet, ha az ember tovább szeretné adni a készüléket. Hiába volt jb, a fiókból kilépés törli azt, azaz volt-nincs jb.
Pontosítok, a jb megmarad ilyenkor, csak a működéséhez szükséges fájlok a fájlrendszerről törlődnek. Ilyenkor felrakva ismét a jb után telepítendőket, vissza tud állni az eredeti breakelt állapot.

2. Ha feltelepítesz egy manuálisan letöltött, a készüléknek megfelelő firmware-t (erről van szó a cikkben), és ezt feltelepíted, az felülír minden módosult fájlt, így a teljes gyári állapot visszaáll.

"mi van a garanciával? Marad-e nyoma a jailbreaknek a készüléken?"

Mivel a jb eltüntethető a készülékről (lásd az előző pontot), a garancia megmarad. Ha "meghal" a készülék, vagy pl. a kijelző elreped, akkor a garanciaigény simán érvényesíthető, nem fogják a készülék gyári állapotát vizsgálni. Ha meg pl. a belső tárhely hal meg vagy az akku, hasonlóan. Készülékcsere.

A jb-nek addig van nyoma a készüléken, amíg nem kerül telepítésre egy gyári állapotú vagy újabb nem törhető firmware a készülékre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.