Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Értem, nem meglepő, hogy ott "véreztél el"...
Ezt sajnos ki kell tapasztalni, tényleg max. 3-5 mp van rá, utána a készülék bontja az USB kapcsolatot.
A cikk végén leírtam, hogy én végül hogyan léptem át ezen a ponton. Távolról nem tudok mást mondani, mint többször, kitartóan is kell próbálkozni ezzel:
"Végül, nem tudom hányadik próbálkozásra elfogadta (nem tudom miért) a ;demo parancsot, amiből sikerült elindítani a „Resell” opciót."Csak 1x kell átjutni ezen a látszólagos zsákutcán, utána már stabilan megmarad a JB.
Nekem 2. hónapja fut stabilan a PW5-ös készülék, volt közben hivatalos Amazon fw frissítés, de a JB működő WiFi mellett (pontosabban a telepített renameota kiegészítő) "ellenállt". -
Üdv a Klubban!
A cikk alapján melyik pontig jutottál el? Én is ugyanezzel a gonddal szenvedtem sokáig, aztán 1x csak kilépett, ebből a "Managed mode"-ból és tovább tudtam lépni.
Ahogy azt már PM-ben egyeztettük, sajnos nem egymás közelében élünk, így személyesen nem tudok segíteni. De hátha sikerül nálad is kibillenni ebből az állapotból.
Ami egyelőre "hasznos infó", hogy én is ezen az 5.16.2.1.1 verzión jártam így. -
Megnéztem, a válasz a KOReader Topikban.
-
A KOReader-nek van ilyen beépülője, utánanézek hogyan működik...
-
-
-
-
-
-
Eredményekben és sikeres Jailbreakben gazdag, boldog 2024-es évet kívánok mindenkinek!

-
válasz
Bambuszpro
üzenetére

Javítottam, köszi.
-
-
Egy forró tea elkészítését követően megkérdőjelezem saját előző hozzászólásomat.

A jb utáni kiegészítők telepítéséhez már szükséges az MRPI telepítése (;log mrpi), azaz a KUAL-t önmagában nem lehet telepíteni.
De ha nekiáll valaki a leírtaknak, nézze már meg ezt...
Most azt mondom, hogy 99,9% hogy kell az MRPI is a KOReader-hez.
-
Az automatikus frissítés megakadályozására elég nem engedni a netre és nem feltétlen kell a renameotabin.
Ebben teljesen igazad van, de így akkor bukod a WiFi használatának lehetőségét is, ez esetben csak az USB kábeles dolog marad.
A második kérdésednek utánanézek, elsőre jogos ez a felvetés is.
Már meg is van a válasz, az MRPI (kizárólag csak) a KOReader futtatásához nem szükséges, a koreader.zip kicsomagolása tartalmazza a KUAL menüben történő megjelenítést és az abból történő indítást.
Ez egyébként számomra fura (eddig) mindenhol azt olvastam, hogy az MRPI is kell.

-
Maga a jb sosem volt egyszerű. De valamit valamiért.
A KUAL, MRPI és renameotabin-ről írtama cikkben. Ez nem elegendő?
KUAL: ez egy menürendszert hoz létre, ami alá minden nem gyári sw települ és innen indítható (a KUAL rövídítés is ezt jelzi: Kindle Unified Application Launcher, UNiverzális alkalmazás indító)
MRPI: ez, ahogy a cikkben linkelt mobileread fórumtopikban is olvasható, egy KUAL-bővítmény, amely a menübe egy MobileRead csomagok telepítése gombot illeszt. Ezzel tudunk a KUAL alá felvenni további KUAL bővítményeket.
renameotabin: ez és a cikkben említett társa, a Kindle firmware gyári állapotban automatikus frissítését akadályozza meg, hogy a jb tartósan megmaradjon.
-
"gyári állapot visszaállítása"
A gyári állapot tapasztalataim szerint kétféle módon tud visszaállni:
1. Ha bejelentkezett Amazon fiókkal van JB, akkor a fiókból kijelentkezéskor törlődik a JB. Magától. Ez szopás lehet, ha az ember tovább szeretné adni a készüléket. Hiába volt jb, a fiókból kilépés törli azt, azaz volt-nincs jb.
Pontosítok, a jb megmarad ilyenkor, csak a működéséhez szükséges fájlok a fájlrendszerről törlődnek. Ilyenkor felrakva ismét a jb után telepítendőket, vissza tud állni az eredeti breakelt állapot.2. Ha feltelepítesz egy manuálisan letöltött, a készüléknek megfelelő firmware-t (erről van szó a cikkben), és ezt feltelepíted, az felülír minden módosult fájlt, így a teljes gyári állapot visszaáll.
"mi van a garanciával? Marad-e nyoma a jailbreaknek a készüléken?"
Mivel a jb eltüntethető a készülékről (lásd az előző pontot), a garancia megmarad. Ha "meghal" a készülék, vagy pl. a kijelző elreped, akkor a garanciaigény simán érvényesíthető, nem fogják a készülék gyári állapotát vizsgálni. Ha meg pl. a belső tárhely hal meg vagy az akku, hasonlóan. Készülékcsere.
A jb-nek addig van nyoma a készüléken, amíg nem kerül telepítésre egy gyári állapotú vagy újabb nem törhető firmware a készülékre.
-
Nyitó
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- RAM topik
- További aktív témák...
- Google Chromecast TV 4k
- MSI Cyborg 15 - 15.6"FHD 144Hz - Intel 7 240H 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asztali PC , i7 10700 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M920s SFF / számla, garancia
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest