Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
aktív tag
Ma összeraktam a rendszert, eddig tökéletes, egy kérdés lenne, canon ip2700 a nyomtató, a tintaszint figyelést szeretném kilőni, tudja valaki hogyan kell?
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
szabifotos #58 üzenetére
Szia, köszi a választ, elvileg ma jön meg, nekiugrom, remélhetőleg elsőre oké lesz.
-
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Örülök hogy rátaláltam erre a forumra, nem is régen vásároltam egy canon ip2700 nyomtatót.
Mikor megláttam hogy létezik ez a ciss rendszer, rögtön tudtam hogy beszerzek egyet.
Lenne pár apró kérdésem:
Mikor az ember kifúrja a patronokat, akkor ha nem is üresek, célszerű fecskendővel feltölteni, az adott színnel?
Láttam videón, hogy kis gyűrűket helyeznek a lyukakba, szigetelnek azok légmentesen, vagy célszerű körül kenni őket valamilyen szigetelő anyaggal?
Ha valaki alakított át pont ilyen nyomtatót, szívesen venném az észrevételeit.
Köszi -
Silious
tag
Sziasztok
Aki Canonhoz használ ciss rendszert (PG-510, CL-511 patronok) tudna abban segíteni, hogy hol tudok rendelni bevált minőségű tintát.
Tehát amit használtok, és bevált nektek. Lehet privátba is, hogy ne legyen reklám -
szabifotos
senior tag
válasz
viktoriokid #53 üzenetére
Ha kb. tovább visszakúszik mint a cső hosszának fele, akkor valahol levegőzik a rendszer.
A légtelenítést így próbáld:1. tegyél egy fecskendőt a fekete tartály kisebbik rekeszére
2. húzd ki a fekete patronból a csövet
3. nyomj lassan kis levegőt a fecskendőből
4. Várd meg amíg majdnem a cső végéig kúszik a feketéd,és dugd vissza a patronba
5. majd vedd ki a fecskendőt és a tinta a csőben egy kicsit visszarugózik, majd megáll.
6. ezután csinálj 1-2 mélytisztítást, hagyd úgy a gépet és ha pár óra múlva újra visszakúszik akkor tuti levegőzik valahol.De ezek előtt is megpróbálhatod, hogy csak simán csinálsz mélytisztítást és utána figyeled, hogy nagyon visszakúszik e.
Lehet hogy szimplán csak ritkán használtad mostanában. (bár ha nagyon nagy a levegőrész akkor nem emiatt van)
Remélem segítettem. -
viktoriokid
csendes tag
válasz
szabifotos #52 üzenetére
hát elég nagy...nagyobb mint a Te fotódon.
-
szabifotos
senior tag
válasz
viktoriokid #51 üzenetére
Szia!
Mekkora mértékű? Képet tudsz esetleg feltenni? Ha nem nagy a levegőrész a csőben akkor nincs gond.
-
viktoriokid
csendes tag
válasz
szabifotos #49 üzenetére
Hali a levegősödést hogy szüntetted meg?
Nálam ugyanezt csinálja a feketénél. -
kefear
csendes tag
válasz
szabifotos #49 üzenetére
Helló!
Kösz a választ, kipróbálom. Mondjuk én úgy csináltam, hogy a nyomtató oldalához rögzítettem a tartályt, mondhatni egy egységet alkotva így. Sajnos a csöveket levágtam méretre, szóval kicsit problémás, de majd kitalálok rá valamit...
-
szabifotos
senior tag
Szia!
Nekem azért volt magasabban mert, így is működött rendesen, (és még akkor kezdő voltam, ez volt ez első telepítés...
) de legtöbbször elég simán letenni a nyomtató mellé.
Igen, van konkrét tapasztalatom, ugyanis egy másik nyomtatómba belefolyt a festék mert kicsit magasabbra tettem.Szóval nem kell aggódni, simán tedd mellé, nem kell alá semmi! Ha nem működik valami, azt úgy is látod. Kérdezz ha valami gond van.
-
kefear
csendes tag
Sziasztok!
CISS-t használnék én is, a telepítéssel vannak kisebb problémáim. A cikkben szerepel, hogy a tartály "ne nagyon legyen magasabban mint a nyomtató". Na de a képen meg nem a nyomtató szintjén helyezkedik el, hanem egy magasításon.
Mi az optimális elhelyezési szint?
Én úgy gondolom, hogy az adagoló tartály (a kisebbik) tintaszintje egyezzen a tintapatron alsó szintjével. Jól gondolom? Én első telepítésként nem így csináltam, magasabban volt, emiatt persze a túlnyomás miatt folyamatosan folyt a tinta a patronból.
Viszont nem szeretném, ha az alacsony nyomás miatt visszafolyna és fellevegősödne a rendszer.Szóval akinek van ez ügyben konkrét tapasztalata, az kérem, ossza meg!
-
szabifotos
senior tag
Szia!
Remélem még nem késő a válaszom. Legtöbb esetben megoldható a lecsukás valamilyen módon. Raktam fel feljebb lecsukott állapotban is képet. Nekem is most MP 495 van és jól le lehet csukni a tetőt. KÉP
1-3 hét még belefér,de ne tedd radiátor közelébe télen
Ha pl. 3 hétig nem használod akkor már lehet hogy egy fokozott fejtisztítás nem árt, mert visszakúszik a csőben a tinta, de nem hiszem, hogy beszáradna.
Nekem is MP 495 van mint már írtam. Ehhez olcsóbban megkapod a fejet ha lehalnak. LINK1 LINK2
Az MG5250-hez drágább a fej, ráadásul ennél auto reset chipnek kell lennie a patronokon! FEJ PATRONOK CISS KOMPLETTEN De mondjuk gyorsabb mint az MP495 és feketék nyomtatásánál jobb minőségű színeket kapsz. Plusz egyéb extrák, mert azért árban is más kategória. (auto duplex stb...)De ha csak a fej árát nézzünk akkor MP495. Itt a fejek cseréjénél egyúttal a patront is cseréled és ennél nincs szükség auto resetes patronra mert ha kifogyottnak érzékeli csak 1-2 gombnyomás és nyomtat tovább.
De a döntés a tied én csak felvázoltam 2 típus érveit.Ha van még kérdésed privátban is felteheted...
-
Hitman
aktív tag
Sziasztok, új nyomtató vásárlás előtt állok, és felmerült a lehetősége, hogy már eleve CISS-el állítom használatba az új eszközt.
Mindenekelőtt azért volna néhány kérdésem, amire - remélem - valaki tud megnyugtató választ adni.
Youtube videókon CISS telepítésekor gyakran láttam, hogy a tinta továbbítására szolgáló műanyagcsöveket úgy helyezték el, hogy a nyomtató fedelét nem lehetett rendesen lezárni, ami esztétikailag nem túl szép látványt eredményezett. Van -e arra lehetőség, hogy a csöveket úgy vezessék ki a nyomtató házából, hogy a fedél normálisan záródjon? (Természetesen anélkül, hogy belevágnánk a nyomtató házába. Ez azért is lenne fontos, mert multifunkciós nyomtató lenne a kiszemelt portéka.)Amennyiben huzamosabb ideig 1-3 hét nem használnám a nyomtatót, okozna -e gondot a nyomtatófejnek, a tintatartályoknak, csövekben lévő tintának stb. Itt tipikusan beszáradásra gondolok.
Nem igazán ide tatozik:
2 típussal szemezek, canon mp 495 illetve canon mg 5250. Míg az mp 495-nél a nyomtatófejjel egybe van építve a tintatartállyal, az mg 5250 esetén a fej külön van. Kérdés, melyik praktikusabb, esetleges fejhiba esetén melyik változattal úsznám meg olcsóbban a dolgot. -
szabifotos
senior tag
válasz
szabifotos #44 üzenetére
Na, megint csak azért volt levegős mert nem használtam, szóval nincs gond...
-
szabifotos
senior tag
A levegősödés megint jelentkezett (mostanában nem használom naponta), ez nem is lenne gond, de mint már mondtam a feketénél nagyobb mértékű. KÉP
A képen látszik, hogy a feketénél elég rendesen visszakúszott a festék. De a többinél miért nem? Csináltam mélytisztítást, de a fekete csak nem indult meg nagymértékben. Ha megemelem a tartályokat mozog a festék szóval nem tört meg a cső sehol. Ez lehet gond mert ugye ilyenkor nem folyamatos az ellátás.?? Ötlet valaki??
-
azbest
félisten
válasz
afterburner_ #42 üzenetére
igen, az utolsó mondatodban van a lényeg. A komolyabb mennyiséghez érdemes és kifizetődő a cis vagy úgy általában az utántöltés. Kis mennyiségben pedig az az előnyösebb olyan megoldás, ami nem érzékeny beszáradásra
-
afterburner_
őstag
én nem egy embert ismerek akik lézerüket tintasugarasra cserélték, jó pár cégnél is cseréltem lézereket cisses tintasugaras gépekre. persze ez fordítva is igaz.
viszont nem tudom hogy mennyire jön ki egy oldalnyi szöveg lézer nyomtatása esetén, ha a legolcsóbb utángyártott tonert használod vagy töltöd (ami nem mellesleg rákkeltő a finom por miatt), de pl tintás gépeknél ha cissel számolunk akkor az utántöltésnél 5%-os telítettség esetén 0.4 ft kb 1 oldal szöveg.
ez 10ft/ml árú tintával számolva, ettől persze találni sokkal kedvezőbb árú fekete tintát , és máris le lehet szorítani majdnem 0.1 ft/ oldalra a nyomtatási költséget szöveg esetén
nem beszélve arról, hogy sokan ha tintát vesznek nem kell tízezreket áldozni rá, 1000 ft-ból lehet venni 100 ml tintát (és akkor sokat mondok) , és ebből 2000-2400 oldal szöveg lazán kijön. toner por árakat nem ismerem.
terhelhetőséget nézve, nem egy kolis ismerősöm van akik belenyomnak évente a gépbe 50.000 oldalt, vagy aki heti 3000 oldal a4-es fotóval terheli a tintasugaras gépeit, vagy egy másik ismerősöm aki havonta nyomtat egy mp250-es + ciss kombóval 5-6000 oldal szórólapot, ami kb 75%-os lefedettségű
bár utóbbi nem egy villám erre a célra, de neki jó. a fejek kibírnak kb 1 évet, ha cserélni kell a kis tintasugaras canonokba a két fej simán cserélhető 4000-ért.
aki persze ritkán nyomtat, vagy nem túl türelmes, és gyorsan akar szöveget nyomtatni, annak biztos jobb a lézer
-
szabifotos
senior tag
Tényleg sűrűn vannak akciók, de ha kell néha mutogatni 1-2 kép, nem fogok neten rendelgetni+ várni pár napot, majd bebuszozni és elhozni a képeket. (mert helyben nincs ilyen lehetőség normális áron)
Így ez jobb megoldásnak tűnik. De természetesen pl. kiállításra én is előhívatom a képeket.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Részletek a hazánkban főleg Canon nyomtatóknál egyre elterjedtebb folyamatos tintaellátó rendszerekről.
- Milyen TV-t vegyek?
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest