Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Domu

csendes tag

válasz 14adam #2 üzenetére

ezt a levelet elküldtem neki e-mailbe még akkor amikor megírtam (szval tegnap éjjel)

• Thunderzolee

veterán

válasz 14adam #2 üzenetére

Hátt, én annak idején Diák-önkormányzatos voltam, és elértük, h a buszok közül az egyiket a mi sulink elől indította a Volán; pont az miatt, mert az iskola az egyik tanévben átrakta a tanórák kezdését reggel 7-ről 7.10-re, ez miatt pedig az utolsó óra is módosult 14.15-ről 14.25-re, és 14.40-kor indultak a buszok. (Ajka-Pápa viszonylat.) Utána aztán egy óra múlva ment a következő. A suli pedig nem 10 percre volt a buszmegállótól. :(
    Az az igazság, h futva 10-15 perc alatt oda lehetett érni, de tele táskával emelkedőnek azért nem kellemes futni, inkább olyan 20 perc volt normális, kicsit sietős tempóban sétálva.

Nem sokan szálltak fel a mi sulinknál (10-20 fő), de azoknak megkönnyítettük az életét. 14.30-kor indult a suli mellől, bement a buszvégállomásra, és beállt a helyére, és ott szálltak fel a többi iskolák diákjai, akiknek közelebb volt a buszvéghez az iskola; illetve más felszállók természetesen.

Azért emlékszem minderre, mert ezt én találtam ki, lévén, h engem is érintett.
    A suli igazgatója is nagyon pozitívan állt mindehhez, elnézést is kért, amiért erre előre nem gondoltak, mikor az Iskolaszék meghozta döntést a későbbi reggeli kezdésről.
    Én jártam körbe az osztályokat összeírni, h hány embert érintene, és megkérdezni, h esetleg másik városokba/falvakba közlekedőkkel is vannak-e ilyen gondok, (de nem voltak, mert másoknak vagy útba esett egy iskolához közelebbi megálló, vagy később indultak azokba az irányokba a buszok.)

Ha jól emlékszem, csak egy levélbe került az Iskola részéről a Volán felé, amit a Diákönkormányzat írt meg, és kérte benne, h ha lehetséges, mivel mindkét busz indulási ideje előtt már fél órával a buszvégállomás buszok részére fenntartott parkolójában pihengetett, sz'al kértük, h az egyiknek iktassanak be egy ilyen kitérőt. Úgy rémlik, egy héten belül telefonáltak, h egyeztetni mejnen be valaki a sulitól. Szerencsére semmi hivatali bürokratikus packázás nem volt, nem tudom ki fizette a Volánnak az esetlegesen felmerülő plusz költségeket, szerintem a volán állta (na jó, pár km-nyi gázolaj ára nem sok). Az egyik tanárunk ment be, aki a Diákönkormányzat munkáját szokta segíteni, pár DÖK-ös ment Vele (én nem értem rá akkor), a Volán csak annyit kért, a diákok siessenek felszállni, mert a busznak tartani kell a 14.40-es indulási időt a buszvégről.
    Ezért is nem úgy lett megoldva, h később induljon 10 perccel, mert általában annyian voltak a két buszra, h mindkettő megtelt szinte teljesen, és ha nem együtt indult volna a kettő, akkor elképzelhető, h aki a másodikra nem fért volna fel, az ottmarad. Viszont a 14.40-es járat az csatlakozás szempontjából később nem indulhatott. Így mindkettőnek maradt 14.40-es indulási idő.

Nem tudom a Te esetedben ez mennyi diákot érint, de kérdezd meg osztályfőnöködet, vagy ha működik hatékony Diákönkormányzat (szinte sehol sem hatékony mert akik vezetik azok vagy nem akarnak semmit csinálni, vagy a tanárok felülről nem engedik hatékonyan működni), akkor azokat keresd meg. Márcsak azért is, mert azért 1.5 órát állni, hát nem tudom. Elengedni bizots nem fognak 5 perccel korábban, erre kár alapozni. Esetleg a busz indulási idején módosítanak, ha pozitivan állnak hozzá mind tanárok, mind Volán. Ja és persze elég tanulót érint a gond.

Új hozzászólás Aktív témák