- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
Tégy különbséget a harcművészet és a küzdősport között, mert baromira különbözik a kettő.
Mellesleg nehogy azt hidd, hogy mindegyikben azt oktatják, hogy legyél terminátor és ész nélkül menj bele minden helyzetbe. Inkább a fuss el és ha tényleg nem tudsz kikerülni a bajból, akkor jöhet a verekedés. Legalábbis a többségére ez jellemző.
Szerk: Nem olvastam végig az összes hozzászólást. Bocs.
Ordibálással szerintem semmire sem mész, szerinted ki fog segíteni?
Vagy más célt szolgál? -
Chaser
legenda
Úgy látszik bozont túl lát a sövényen
Comb...négyfejű combizom. Eszerint téged még nem rúgtak ott meg. Ha egy olyan rúg meg aki több éven azt gyakorolta, esetleg a sípcsontját is megedzette és kiidegelte elhiheted nekem azt kívánnád inkább rúgott volna 3x egymás után tökönRambo csávók is úgy esnek össze egy jól betalált ilyen rúgástól mint a rongybabák. Hogy mért? Először is az emberek 90+ %-a nem számít olyan támadásra. Másodszor hatalmas fájdalmat tud okozni. Még olyanoknak is, akik évente több ezer rúgást kapnak oda versenyeken meg edzéseken. Nem egy meccset láttam hogy maximálisan felkészült emberke emiatt meccset vesztett. Nem közvetlen KO-t kapott, csak közvetettet. Egy átlagembernél ez sokkhatást vált ki. Simán KO-t adhat másodpercek alatt 50kg-os csajszi ha 120g-os izomagyú vagy akkor is
És ez csak egy pont volt.
Elszaladni nem mindig lehet, erre kell felkészülni, nem arra hogy el lehet szaladni. És minden harművészetnek és küzdősportnak az az alapgondolata hogy te maradj talpon, ne az ellenfél. Ezért éles helyzetben a verselyszabályok nem léteznek. -
DeFranco
nagyúr
Persze, nyilván vannak ilyenek, de lennazutszááán eddig nem jutsz el. Lefognak, leütnek, megszúrnak, lefújnak, nem 1v1-ben mennek ellened üres kézzel.
(Arról nem is beszélve, hogy ez a generáció ami most az utcákat járja, már 4-5 éves kora óta űz küzdősportot rendszeresen, edzésszinten... egészségesebbek, kisportoltabbak, szálkásabbak és jobb a mozgásuk mint egy sporttagozatos végzősnek. Nézz egyszer végig rajtuk.)
-
Huma
addikt
Van egy ismerősöm aki elég kalandos életet él(t). Volt olyan eset mikor egy igazi vasgyúró, hurkanyakú ősmagyar támadt rá. Az a széle-hossza egy típus.
Ő izomból fejbe vágta baseballütővel, de a támadó fel sem vette. Aztán pár nap múlva kiderült persze, hogy megártott neki a dolog mert bekötött fejjel közlekedett az utcán, viszont a verekedés hevében szinte meg sem érezte az ütést.
Na most egy ilyen emberrel szemben mire menne egy ilyen csaj az ütéseivel? -
DeFranco
nagyúr
+1 Ezek a padlószőnyegrambók már a VHS korszak óta jelen vannak, mindegyik tudja, hogy elméletben mik azok a pontok az emberi testen ahol (fantáziától és kedvenc filmtől függően) ütés- nyomás- érintés- ránézés- koncentrálás hatására a támadó elájul / eltörik / meghal.
Ezzel szemben (és minden valamire való edzőteremben ezt tanítják) egy küzdősportban járatos ember éles helyzetben legelőször is elszalad, másodszor menekül, harmadszor fellöki a támadókat ha tudja és elszalad.
A kislány ha nagyon meggyőzően sikít, akkor azzal annyit ér el, hogy nem mennek neki egyből, hanem először kukát / téglát / kést kap az arcába puhítás gyanánt, aztán ha már kellemesen elszédült, megnézheti milyen egy amatőr császármetszés kényszerű paraszolvenciával egybekötve.
Kivéve ha ott van SuperHuma, mert ebben az esetben a támadók megtudják saját súlyukat, és ennek megfelelő arányban állványozzák fel az utca legrosszabb állapotban levő épületét, és renoválják sógyurmával.
-
Chaser
legenda
Igen, épp ezért gyalázna le valszeg 10 olyan férfiből 9-et
első szabály...ne becsüld le az ellenfelet. Egy kis fizika. Lendület = tömegXsebesség. Tömege nem sok van valóban, emiatt viszont gyors és lassabban fárad. Rengeteg olyan pont van az emberi testen amire már kisebb nyomás is kellemetlen hatást fejt ki...és nem feltétlen a golyókra kell gondolni, vannak ott sokkal-sokkal rosszabbak is
Ez az egyik része, másik meg az ellenfél saját erejének "visszacsatolása". Ez megrendezett játék volt, real módban is érdekes lehet a csajszi. Láttam már 60kg-os srácot ahogy a 110kg-os izomagyút sz@rrá verte de szó szerint, pedig piszkafa volt a gyerek. Engem is ruházott már meg hasonló kaliber, na azóta nem azt nézem hány cm hány kg valaki.
-
Huma
addikt
Rajtam próbált már ki, több Aikido fogást is egy 50kg-os nő. Semmire nem ment vele. Egyszerűen nem volt hozzá meg az ereje. Nem tudta kicsavarni a kezemet, karomat. A lábammal sem tudott mit kezdeni.
Amikor meg meguntam, összecsomagoltam. Úgy ahogy te is írtad.Egy ilyen harcművész csajnak nagyon-nagyon a toppon kell lennie, hogy eredményt érjen el egy nagydarab férfi ellen. Csak akkor van esélye, hogy egy férfi fölé kerekedjen, ha sikerül érzékeny részekre támadást intéznie. Pl torok, szem, ágyék.
-
mephi666
nagyúr
egyik ismerősöm bokszolt sokáig és edzésen összekerült valami pehelysúlyú európabajnok csajjal... mondta, hogy gyors volt a nő, megütötte egy csomószor, de semmit nem érzett belőle...
fizika: nagy ütéshez kell egy egészséges testtömeg, mert bele kell vinni az egésznek a lendületét... nem csak a kar kivágódásáról szól
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i7-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest