- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
talmida
Közösségépítő
Igen, amikor hazalátogatok, akkor ráérősebb vagyok. Az említett eset is ilyenkor történt. Gyalog bejártam egész Mátyásföldet és Sashalmot...gyerekkori emlékeim színterét. Na, nem egy nap alatt. Minden utcát megnéztem, minden változást, új tetőt, kerítést megcsodáltam, kutyát, macskát észrevettem. Ha azok a bizonyos köszönést nem fogadó esetek nem a mi utcánkban estek volna meg, akkor egy szót sem szóltam volna, mert tényleg "nem normális" (?), ha valaki "idegeneknek" is köszönget. Elvégre ez nem Anglia!
Viszont London külvárosában egyszer a házigazdáinknál korábban érkeztünk a barátaink házához, s amíg ők is hazaértek, addig mi az utcán föl-alá sétálgattunk fáradtan, lógó orral. Egy-pár ember kutyát sétáltatott, mások kocogtak, futottak stb. Nagyon váratlanul ért, amikor az egyik hölgy nagyon kedvesen ránk köszönt és egyben az időjárással kapcsolatos véleményét is megosztotta.
Akaratlanul is mosolyogni kezdtünk, amitől a fáradtságunk is enyhült.
Egy másik gyalogos is ránk köszönt, plusz egy kérdéssel is megtoldotta a barátságos közeledést.. Megkérdezte, hogy túristák vagyunk? ..És ezzel el is kezdődött az beszélgetés, ismerkedés. Kiderült, hogy ő a barátaink legjobb barátja.
Rögtön behívott bennünket a lakásába egy teára és egy kis pihenésre.
Elfogadtuk, és közben nem győztünk csodálkozni ezen a közvetlen, családias, angol módin. A hiedelemmel ellentétben Angliában egyáltalán nem hűvös fogadtatást kaptunk --még az idegenektől sem--, hanem baráti ölelést.
Hát, ezt bizony még tanulni kéne kis hazánkban.Mondjuk én már annak is örülnék, ha az utcánkban vissza köszönnének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Megkérdeztem tőle: „Akkor mi most tegeződünk?” Persze! – mondja, tegeződik ő mindenkivel.
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Apple iPhone 12 64GB mobiltelefon
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest