Új hozzászólás Aktív témák

• hejesírásó

senior tag

válasz guga #162 üzenetére

A tanítóim a modern eszközök voltak-. mint például a könyvek. és most nem olyanokra gondolok mint a járás...

Nemzeti identitásomat a környezetemtől kaptam, és önmagamban fejlődött ki, szülői, nagyszülői behatástól gyakorlatilag mentesen.

Vagyont semmit sem örököltem, adósságot ellenben igen.

Nyelvek: könyvek, barátok, tv, iskola. Minden nyelvemet anyanyelvemnek tartom.

A magázódás, tegeződés megkülönböztetés (Magyarországon). Ami része az EU-nak. Ha megnézed, hogy az EU-ban ez hány %-nyi lakost érint látni fogod, hogy ha vki tágabb határokban értelmezi hazáját, és nemzeti kultúrájának\identitásának fizikai határait, akkor a tegeződés jön ki mint alap köszönési forma. Igen ez nem amerika, nem is vagyunk red neck-ek. Hiszem, és tapasztaltam, hogy a tegezést igenis lehet normálisan, udvariasan, tisztelettudóan csinálni. Amerikát ne hasónlítgassuk már az EU-hoz! forog a gyomrom még a gondolattól is! Ugyan annyira vagyok EU-állampolgár mint amennyire MAGYAR. Egyik sem előzi meg a másikat. Tudom, hogy hozzú távon csak így lehetünk versenyképesek- egységben.

OK, hogy betette a lábát hozzánk néhány multi Ők irányítják mindennapi életünket, sok multi nem csak vendégségbe jött ahogy azt állítod. Nem csak munkahelyeket hoztak magukkal, hanem kultúrát is. Ez lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, de ez van.

Hogy kinek kéne tisztelnie kit, az sztem egyértelmü: örülj a multinak, szeresd a multit, tégy meg mindent, hogy még több tevékenységet hozzon az országodba! Neked kéne előre köszönni (tegeződve természetesen) a multinak, és nem Magyarországnak a multinak :) Miért? Mert kicsi a belső felveőpiacunk, nincs tőkénk, kevés a hazai kézen lévő munkát, adót generáló nagy cég. Aminél meg érdemes dolgozni is az meg a nullához konvergál!

Még 10 év, s már nem is a tegeződés, magázódás lesz a gond, hanem azért küzdünk, hogy a fiatalokkal elhitessük, miért jelent nekünk többet 1848, mint a hálaadás napja
    egyet értek ebben! de ez nem a multik, nem a (szerintem) pozitív kultúrális változások eredménye->tegeződés. Az okát máshol találod, de ez off lenne itt.

Szval ennyit a tiszteletről. A sablonoknak van egy nagy hibája-nem mindenkire lehet ráhúzni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés