- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
[link] ez lesz? vagy melyik?
szerk: Megállni ellenállásossal sem lehet teljesen a belső ellenállása miatt.
-
Mr.Csizmás
titán
persze, a teljes energiát nem lehet visszanyerni, de még 20-25%-a az összes energiának (vontatás->fékezés) is elég jó megtérülés. a metró kigyorsít 7-800V / 400-440 kW teljesítménnyel, számold ki, hogy ebből kb. mennyi juthatna vissza a hálózatba. (jelenleg ~0 %)
megállás: van levegős fék is (szovjet vasúti rendszerű) azzal van a megállás, rögzítés, és a finomabb, kis sebességű fékezés
-
moha21
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15 üzenetére
Hmm kicsit olvasgatva ez nem is hülyeség. ( Mármint elég sok energia, főleg metró ami percenként fékez ), bár "csak " a mechanikai energiát nem nyerjük így vissza.
Visszatápláló fékezésnek hátránya, hogy nem lehet megállni és fékezni is csak az üresjárási fordulatszámnál nagyobb fordulattal lehet. Bár gondolom ezt azért megoldják másképpen.)
-
moha21
veterán
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
És azzal a fékezéssel mi a baj? Modern vonatokban is van. A fékellenálláson hővé alakul az az energia.
Annyi baj van ezekkel is, mint a V43-akkal, hogy mindenütt rohadnak, mert javítani kellene, de szarik rá mindenki.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12 üzenetére
fú, én abba be se férek
-
Apollyon
Korrektor
Én 9-18 éves koromig metróval utaztam suliba anno, klassz volt. Amikor leérsz a peronra van egy jellegzetes metró szaga, azt bírom, meg valamelyest a legkényelmesebb BKV eszköz.
(A Combino azért sem jó, mert ott ilyen büdös elefántszag van, és nem az emberektől de annak alapból van egy ilyen bukéja, továbbá ott az ülések is szarok.)
Meg gyorsabb mint a többi cucc, és nincs rajta annyi retek ember mint egyéb járműveken. -
myteve
tag
válasz
Mr.Csizmás #9 üzenetére
A humorodért szerettelek mindig...
-
myteve
tag
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
Öhh, érdekelne a dolog..
Le tudsz vinni?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Thunderzolee #6 üzenetére
ha az én véleményemre vagy kíváncsi, akkor jó lenne, de még mindig rekuperációs fékezésű, vagyis a visszáramot egy halom tekercsellenálláson égeti el, mint a régi villamosok (mielőtt Lenry beszól, tudom, indítóellenállások is vannak).
az alstomról érdemben nyilatkozni nem tudok, a fékes dolog nagyrészt a veke/bulvármédia hülyesége, mellesleg az egész teszt egy bohózat volt, mert a hatóságtól senki nem volt jelen, csak a bkv saját emberei....és az egész alstom tesztprojekt vezetője az a muksó, aki amúgy az orosz metrók alkatrészellátását menedzseli...szerinted? kis piszka, ezt nem fogadjuk el így, úgy, orosz metró továbbra is megy, sztálin apáék meg fizetnek zsebbe, mert vesszük az alkatrészekek még továbbra is
btw. csak nálunk vannak ilyen idióta előírások
-
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
Akkor most mondd meg, miért nem jó az orosz metró?
Minek nekünk csilivili, drága nyugati csoda, ami csak leamortizálódik, ahelyett, h továbbra is szovjet barátainktól szereznénk be a szerelvényeket. -
lsebestyen
addikt
Pont tegnap láttam, ahogy a Keletinél kihozzák az ürgét, egész feje vér meg minden...szegénynek nem jött össze, mert túlélte! De ha öngyilkos akar lenni, akkor ugorjon le a hídról vagy ilyesmi, mert a fél várost, megbénította, plusz a metró vezetőnek is milyen szar lehet már:/
-
Mr.Csizmás
titán
btw. ha érdekel, értekezhetünk róla, műszakilag eléggé otthonvagyok benne D:
-
Csepe
aktív tag
Szekszuálisan vonzódsz a metrókhoz?
-
Te kis perverz..
Új hozzászólás Aktív témák
lo Metroszekszuális vagyok. Na nem úgy értve, hogy hirtelen szeretni kezdeném dzsásztin bíbert, hanem úgy, hogy imádok...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest