Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzz
őstag
Hali!
Kedden én is beléptem a Defy tulajdonosok közé.
Eddig szerencsére nincs semmi olyan hibajelenség, amit itt leírtatok.
Akksija 2,5 napot bírt, ebben volt sok wifi, mobilnet, zenehallgatás, kb 1 óra gps navi, 1 óra telefonálás, és ugye a kezdeti rengeteg nyomkodás.
Nekem eddig bevált, régen kinéztem már magamnak, de nem csalódtam.
Egy kicsit talán az érintőgombok zavarnak, mert véletlenül mindig hozzáérek... de majd megszokom. Jó kis cucc ez. -
vazzz
őstag
Én is így vagyok ezzel...
Eddig pda-im mind windows-osak voltak, xda-developers az "otthonom" évek óta. De ez az androidos dolog...
Jó lenne összefoglalni a kifejezéseket, azok jelentését, és hogy mit miért kell csinálni.
Ráadásul rengeteg a rövidítés, ami szintén káoszt okoz az ember fejében.
Az rendben van, hogy le van írva, hogy hogyan, de az nincs, hogy miért.
Szerintem a leírások alapján meg lehet csinálni a romfrissítést, de ha tudná is az ember, hogy melyik lépés mit is jelent, és miért van rá szükség, sokkal könnyebben menne a dolog, sőt biztos vagyok benne, hogy kevesebben gyártanának papírnehezéket a telefonjaikból, ha értenék, mit csinálnak. Tudom, százszor le van írva minden, meg google a legjobb barátunk, de sokkal könnyebb lenne mindenki élete, ha lenne egy "értelmező kéziszótár".
Egyébként nagyra tartom itt a fórumon azokat, akik aktívan segítenek mindenkinek, de kevesebb dolguk lenne nekik is, ha lenne egy komplex leírás. -
vazzz
őstag
Hali.
2.51.1 van fenn jelenleg, 2.2 kínai az istenért nem megy fel. Rsd lite lefut, result: PASS, de nem indul újra a telefon. 10 percet vártam rá, de semmi. Progit simán be lehet zárni egyből, nem szövegel, hogy még dolgozik, vagy ilyesmi. Semmire nem reagál a tel, egyedül az rsd lite látja, ami szerencse, mert így sikerült visszatenni a 2.51.1-et, ami működik.
Rootolva van a telefon superoneclick-kel (mivel 2.51.1-et csak azzal lehet), de abban nincs unroot opció. Ez lehet a baj, vagy mi a rák van? Usb debugging kellene neki, vagy mi?
Jó lenne feltenni ezt a magyarított 2.2-t, de ahhoz először a kínait kell feltenni.... az meg nem akar felmenni. Tudnátok segíteni?[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
válasz DeadMeat #10740 üzenetére
Köszi az infot.
A leírásod alapján sikerült felrakni a magyar romot.
Utána cserélgettem még a romokat, és rájöttem, hogy igazából nem kell a kínait felrakni előtte, csak a magyar mentést visszaállítani cwm-el. Lefut a viszaállítás, de nem bír teljesen bebootolni a telefon, beragad a logóknál. Ekkor akksi kivesz, rsd lite-al a kínai bootloader felrak, ekkor még mindig nem bír betöltődni, akksi ki/be, majd gyári recovery-ben wipe data/cache, utána már indul is a rendszer.
Érdekes egyébként, hogy először kínaira raktam fel a magyart, papírforma szerint, és nem ment a market. Most a lengyel froyo-ra raktam rá, most jó a market is, nincs wifi probléma sem.
Kamera viszont ratyi, random nyomja a force close-t, van mikor nem is mutat a kijelző semmit, de attól lehet fényképezni.... most pl. el sem indul. Amúgy állat a sense felület, nekem nagyon szimpi... lehet, hogy fennhagyom egy ideig ezt a magyart -
vazzz
őstag
Nah, úgy látom ez a topic inkább mehetne lokál-ba...
Jó lenne tényleg egy új topic a romokról, programokról, ami tényleg a Defy-ról szól, nem elvekről, demokráciáról, és hogy miként kell bedugni a telefon a routerbe.
Persze nekem így is jó, de feleslegesen kell ~200 hsz-t elolvasnom időközönként, hogy találjak egy értlmes bejegyzést, ami tényleg a Defy-al kapcsolatos.
Tudom, menjek az XDA-ra. Megyek is, eddig is mentem, már 3 éve olvasgatom azt is, de jó lenne magyarul is megosztani a gondolatokat. -
vazzz
őstag
Kipróbáltam.... tetszett a sense miatt... de nem stabil, kamera, bt ratyi, nem látja a sim kapcsolatokat...stb. Nem kell a kínai rom, én lengyel orange-ra is felraktam, csak a kínai bootloadert kell feltolni rá. Most Pays van fenn. Ez perpillanat nekem tökéletes.
x.pet [link]
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
Hali.
Pays v4.0 tapasztalatok?
Most S.Froyo Fin III edition van fenn, elég jól néz ki, jók az animált menük. Előtte Pays 3.3 volt fenn, az tetszett, most megnézném a v4.0-t, ha jók a tapasztalatok. -
vazzz
őstag
válasz adakiller #12200 üzenetére
Azt, hogy nem szereti, megcáfolnám, mert nekem is egy ótvar TP-link-em van, semmit nem állítottam rajta legalább 2 éve, de simán megy az SPB TV. Semmilyen forwarding meg okosság nincs beállítva rajta... De azért örülök, hogy ezzel a megoldással sikerült beállítanod.
-
vazzz
őstag
válasz RootRulez #13770 üzenetére
Még nem néztem, mennyi adatforgalmat generál, de próbáld meg, hogy a képminőséget vedd kisebbre, mert ennél alapból "kiváló"-ra van állítva, (az 5-ösnél nálam "gyenge"-re volt állítva gyárilag) és a beállításoknál a "haladó" menü alatt kapcsold ki a "kezdőlap hivatkozások"-at.
-
vazzz
őstag
válasz tarinitorpe #14016 üzenetére
Nem tudod visszatenni a 2.1-et. Ha 3.4.x verziós froyod van, amit sbf-ként raktál fel, akkor nincs visszaút. Elvileg kínai froyo-ról vissza lehet menni, de a kínait már nem tudod felrakni rsd lite-al, ha már egyszer felraktál bármilyen 3.4.x froyo-t sbf-ként. Illetve felmegy, de nem indul el, bootloader módban marad, hiába flasheled rá a kínai bootonly-t, akkor sem megy. Én már kipróbáltam ezeket kíváncsiságból, úgyhogy ez tapasztalat.
-
vazzz
őstag
Úgy látom, tök felesleges ide írogatnom...
-
vazzz
őstag
Tud valaki nekem linkelni egy hivatalos 2.51-ről nandroid backup-ot?
Olyan kellene, ami módosítás nélküli. (nem T-mobilos UK, mert én csak azt találtam)
Fontos lenne. -
vazzz
őstag
Ha valakit érdekel, sikerült visszalépnem 2.1-re 2.2-ről.
-
vazzz
őstag
Visszalépés 2.51-re, bármelyik 3.4.x Froyo-ról.
Mint tudjuk, fritolays adott egy jó tippet ahhoz, hogy miként tudunk visszalépni 2.2-ről 2.1-re. Ez a művelet sajnos csak akkor lehet sikeres, ha még sohasem raktunk fel előtte semmilyen 2.2-t .sbf-ként a Defy-ra RSD lite-al.
Az ő megoldása, a fixed sbf annyit tesz, hogy az egy "kiherélt " 2.2-es sbf-et rakunk fel a telefonra, ami átugorja azt a részt flasheléskor, ami a visszalépést megakadályozza.
Tehát ez csak átveri a bootloadert, ami azt jelenti, hogy a régi 2.1 rendszerből meghagyja azt a két bejegyzést, amit egyébként egy sima 2.2 sbf flasheléssel felülírnánk, ezzel megszüntetve a visszalépés lehetőségét.
Mivel (még) a bootloader zárt, így csak ilyen "átverésekkel" tudjuk megoldani azt, hogy vissza tudjunk lépni.
Az én megoldásom ugyanez, csak kicsit kifordítva.
Mivel anno én is beleugrottam a flash-elésbe ész nélkül, sikerült belenyúlnom a kínai froyo-ba, ami tönkrevágta a vakut a telefonomban.
Szervízbe kellene küldenem, de mivel főzött 2.2 van rajta, és hivatalosan még nem elérhető, így nem merem szervizeltetni, valahogy vissza kell lépnem 2.1-re.
Ekkor kezdtem el nyomozni a visszalépést illetően, mindent kipróbáltam, de sajnos nem találtam megoldást.
Egészen tegnapig.
Ahhoz, hogy szervizeltetni tudjam, ahhoz legalább a 2.51-et kell visszatennem, ezért kértem a segítségeteket, hogy valaki linkeljen egy 2.51-es nandroid backup-ot.
Nos, nem kaptam segítséget, de több száz orosz, kínai, stb fórumot átnyálazva nagysokára megtaláltam a megfelelő backup-ot.
A lényeg, hogy mivel már egyszer (sokszor) felraktam simán .sbf-ként 2.2-t, így a 2.1 rendszer teljesen felülíródott, nincs visszaút.
Kivéve, ha átverjük a bootloadert, és csinálunk egy olyan 2.51 fixed sbf-et, ami átugorja a froyo-ban azt a két bejegyzést, ami a downgrade-et meggátolja.
Ettől függetlenül az a két file már ott marad örökre, normál 2.1-et nem tudunk többé felrakni simán, csak ezzel a kikerülős módszerrel.
(Remélhetőleg ideér mihamarabb a froyo, és utána nem kell ilyenekkel vesződni, jelenleg ez az egész procedúra csak és kizárólag a garancia miatt szükséges)
Nos, a lépések a következők:
-rootolás
-system recovery telepítése
-egy 2.51-es nandroid backup az sd kártya gyökerében létrehozott goapkrev/backup könyvtárban.
-recovery boot
-wipe data/wipe cache
-restore backup (itt visszaállítjuk a sd kártyára mentett backup-ot)
-Ha végzett a visszaállítással, restart system, nyomva tartjuk a hangerő+ gombot, és RSD lite-al feltelepítjük a 2.51 fixed sbf-et.
-Kész, örülünk.
A lényeg, hogy ezután a rendszerinformáció már a 2.51-es rendszert mutatja, és persze azt is használja, ebbe már nem tudnak belekötni a szervízben.[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
válasz Laacko #14129 üzenetére
De, lehetséges. A kínait több, mint 3 hete raktam fel, azóta Pays 3, 4, 5, 5.1, S.Froyo fin, Orange, Barebones 1.2, 1.3, Jboogie romok mind fenn voltak, utoljára Pays 5.1 volt fenn, az 3.4.3-11. Próbáld ki nyugodtan, menni fog.
Dotcom:
Ha ők nem tudják felrakni a 2.1-et simán, az már az ő problémájuk, te nem tehetsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
válasz szabof1 #16660 üzenetére
"Blur-ös 2.51 volt rajta. Rootoltam és telepítettem a ClockWork Recovery-t (apk). Ezzel mentettem a gyári 2.51-et.
Telepítettem az USB drivert és az RDSLite-ot.
Utána újraindítottam a telefont hang fel gombot nyomva, rádugtam az USB-vel a gépre"
Idáig jó.
De mielőtt RSD-vel feltennéd a fixed sbf-et, előtte a nordic froyo nandroid backup-ját fel kellett volna másolnod az sd kártyára, custom recoveryben visszaállítani a felmásolt backup-ot, majd újraindítás után jöhet az RSD lite, a fixed sbf-el. -
vazzz
őstag
válasz szabof1 #16686 üzenetére
Itt egy hivatalos közép-európai 2.51 sbf. [link]
Próbáld ezt felrakni RSD Lite-al. Ha nem megy, akkor csak az a megoldás maradt, hogy felraksz valamilyen froyo-t (akár a nordic-ot) RSD Lite-al, de nem a fixed sbf-et, hanem a simát. Így ugrott a visszalépés lehetősége 2.51-re, max az "átverős megoldás" maradt, amit már egyszer leírtam itt is, meg az XDA-n is [link] [link]
Ha valamit nem értesz, kérdezz inkább, mert elég nehéz a téglázás, de sokaknak már sikerült.Szerk: Látom, már megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
válasz szabof1 #16692 üzenetére
Ne add fel!
Amíg az RSD felismeri a Defy-t, nincs gond.
Lehet, hogy nem jól sikerült letöltened... mekkora a file mérete? Kicsomagolva 371 843 KB-nak kellene lennie.
Ha ennyi, és mégsem megy, akkor szedd le ezt (nordic sbf) és told rá RSD-vel. Remélhetőleg nem merül le flash közben. Ha végigfut, akkor nyertél. -
vazzz
őstag
válasz szabof1 #16697 üzenetére
Húzd le a kábelről, vedd ki az akksit, tedd vissza, és rakd rá a töltőre. Ne kapcsold be, mert bootloader módban nem tölt. Jelenleg az a helyzet, hogy bootloader módban maradt, és kevés a kraft a flash-eléshez. Hagyd a töltőn 1-2 órát legalább, mielőtt nekifogsz újra.
-
vazzz
őstag
válasz hétalvó #16720 üzenetére
Én CM7-et használok jelenleg, nekem tetszik. Sőt, mondhatnám tökéletesnek is, de azért hiányzik még 1-2 dolog. Időnként force close játszik néhány programnál, wifi is néha eltűnik fél percekre, gps talál holdat, de nem fixál rendesen, így nem pontos a navi. 720p nem működik, ami speciel kicsit sem érdekel, ugyanúgy, ahogy az sem, hogy az fm radio nem megy, auto-fényerő nem működik. Viszont marhagyors, végre működik a haptic feedback kikapcsolása, és még magyar is (99%-ban), ami szintén nem fontos, de azért jó érzés látni, hogy nem felejtettek el minket a CM7 fejlesztői.
-
vazzz
őstag
válasz CoolBoy323 #16751 üzenetére
És mennyi ideje? NINCS még hivatalos froyo európában, amire te gondolsz, az is csak kiszivárgott verzió. Legújabb hivatalos jelenleg a koreai, de az nem nagyon európa...
-
vazzz
őstag
válasz CoolBoy323 #16764 üzenetére
Van ebben 2 fontos betű: US. Csak tovább kell olvasni picit, a "source" részt is érdemes átböngészni... a release notes is érdekes lehet...
-
-
vazzz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ukrajnai háború
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest